مجله دلتا |
2 سال پیش

آسمان شب در اردیبهشت اتفاقات نجوم اردیبهشت آسمان شب مجله دلتا

در این مقاله، مهم‌ترین رویدادهای نجومی اردیبهشت ۱۴۰۱ و چگونگی رصد آن‌ها را مرور می‌کنیم.
آسمان شب در اردیبهشت

شاید تماشای آسمان شب از میان آلودگی نوری شهر‌ها را غیرممکن بدانید؛ ولی باید یادآوری کنیم که هنوز پدیده‌هایی وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها لذت ببرید و برای دقایقی از تنش‌های روزمره فاصله بگیرید. برای تماشای بسیاری از این رویدادها، به ابزار گران‌قیمتی نیاز ندارید و کافی است دست‌کم ۱۵ دقیقه پیش از شروع رصد به پشت‌بام یا هر فضای باز دیگری بروید تا چشم‌هایتان به شرایط تاریکی عادت کند. از اتفاقاتآسمان شب در اردیبهشت۱۴۰۱ درمجله دلتامطلع شوید.

آسمان شب در اردیبهشت ۱۴۰۱

اردیبهشت ۱۴۰۱، سحرگاهان شلوغی برای علاقه‌مندان به آسمان شب تدارک دیده است.

پنجشنبه ۱ اردیبهشت

نزدیک‌ترین فاصله دنباله‌دار C/2021 O3 ( PanSTARRS ) از خورشید

دوشنبه ۵ اردیبهشت: مقارنه‌ ماه و سیاره‌ زحل

(رویداد قابل‌مشاهده با چشم غیرمسلح)

در سپیده‌دم ۵ اردیبهشت، ماه در آسمان به نزدیکی سیاره‌ زحل می‌رسد. در این روز، زحل ۵ درجه بالای ماه در آسمان دیده می‌شود. برای مشاهده این رویداد، دو ساعت پیش از طلوع آفتاب فرصت دارید.

سه‌شنبه ۶ اردیبهشت: مقارنه‌ ماه و سیاره‌ مریخ

(رویداد قابل‌مشاهده با چشم غیرمسلح)

یک روز پس از مقارنه‌ ماه و سیاره‌ زحل، ماه درکنار سیاره مریخ قرار خواهد گرفت. مانند روز گذشته، ماه پایین‌تر از سیاره‌ی مریخ قرار دارد و نزدیک به ۴/۵ درجه از آن فاصله خواهد داشت. برای رصد این رویداد، می‌توانید از ۱/۵ ساعت پیش از طلوع آفتاب به افق شرقی نگاه کنید.

اتفاقات ۱۴۰۱ نجوم

چهارشنبه ۷ اردیبهشت: مقارنه‌ ماه و سیاره‌ زهره

(رویداد قابل‌مشاهده با چشم غیرمسلح)

در سومین روز متوالی مقارنه‌های ماه و سیاره‌های منظومه‌ شمسی، ماه به ملاقات سیاره درخشان زهره می‌رود. در این صبحگاه، هلال کهنه‌ ماه در سمت راست و پایین سیاره‌ درخشان زهره با فاصله ۴/۵ درجه‌ای از آن دیده می‌شود. مانند روز گذشته، برای رصد این مقارنه ۱/۵ ساعت پیش از طلوع آفتاب فرصت دارید.

پنجشنبه ۸ اردیبهشت: بیشترین ارتفاع سیاره‌ عطارد در افق شامگاهی

شامگاه ۸ اردیبهشت، سیاره‌ی عطارد به بیشترین ارتفاع خود در افق خواهد رسید و در لحظه‌ی غروب خورشید ۱۹/۵ درجه از افق فاصله خواهد داشت. البته برای رصد آن باید دست‌کم تا ۳۰ دقیقه پس از غروب خورشید منتظر بمانید تا آسمان کمی تاریک شود.

یکشنبه ۱۱ اردیبهشت: ماه نو

(رویداد قابل‌مشاهده با تلسکوپ کوچک)

ماه نو در اردیبهشت ۱۴۰۱ با پایان ماه رمضان مصادف خواهد بود که رویت‌ آن برای مسلمانان با اهمیت است.

ماه نو در ساعت ۰۰:۵۹ نیمه‌شب یکشنبه ۱۱ اردیبهشت اتفاق می‌افتد و تا غروب خورشید در این روز، نزدیک به ۱۹ ساعت فاصله وجود دارد. بنابراین، احتمال زیادی وجود دارد که هلال ماه نو در غروب یکشنبه مشاهده شود. باوجوداین در ایران، استفاده از ابزارهای اپتیکی برای رصد این هلال ضروری است.

یکشنبه ۱۱ اردیبهشت: مقارنه‌ سیاره‌های زهره و مشتری

(رویداد قابل‌مشاهده با چشم غیرمسلح)

مقارنه‌ زهره ‌و مشتری آن‌گونه که در میدان دید ۰٫۵ درجه‌ای تلسکوپ با بزرگ‌نمایی ۱۶۰ برابر دیده می‌شود. در صبحگاه ۱۱ اردیبهشت، پرنورترین سیاره‌های منظومه شمسی در آسمان، یعنی سیاره‌های زهره و مشتری، ملاقات نزدیکی با یکدیگر خواهند داشت. تماشای این رویداد جذاب چه با چشمان غیرمسلح و چه با ابزار رصدی چشم‌نواز خواهد بود.

دوشنبه ۱۲ اردیبهشت: مقارنه‌ ماه و سیاره‌ عطارد و خوشه‌ پروین

(رویداد قابل‌مشاهده با چشم غیرمسلح)

پس از تاریک‌شدن آسمان در غروب ۱۲ اردیبهشت، هلال باریک ماه درکنار سیاره‌ عطارد و خوشه‌ ستاره‌ای پروین دیده می‌شود. این رویداد را می‌توان با چشم غیرمسلح نیز تماشا کرد؛ ولی ممکن است ستاره‌های خوشه پروین در ارتفاع کم از افق به‌راحتی دیده نشوند.

رخ دادهای آسمان شب در اردیبهشت 1401

جمعه ۱۶ اردیبهشت: روز جهانی نجوم در سال ۱۴۰۱

روز جهانی نجوم هرساله در نزدیک‌ترین تعطیلی آخر هفته به وضعیت تربیع اول ماه (زمانی که نیمی از ماه روشن و نیمی از آن تاریک است و تقریبا در شب هفتم ماه قمری اتفاق می‌افتد) بین ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین) تا ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت) برگزار می‌شود.

دوشنبه ۲۶ اردیبهشت: ماه کامل

(رویداد قابل‌مشاهده با چشم غیرمسلح)

چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت: مقارنه‌ سیاره‌های مریخ و نپتون

(رویداد قابل‌مشاهده با تلسکوپ کوچک)

بامداد ۲۸ اردیبهشت فرصت مناسبی است که به‌کمک سیاره‌ مریخ، دورترین سیاره‌ منظومه شمسی از خورشید را رصد کنید. در این روز،نپتونفقط نیم درجه با مریخ فاصله دارد و می‌توان آن دو را هم‌زمان در میدان دید تلسکوپ مشاهده کرد. برای تماشای این رویداد از ۱۲۰ تا ۴۵ دقیقه پیش از طلوع خورشید فرصت دارید.

آسمان شب در اردیبهشت 1401

پیشنهاد مطالعه:از شما دعوت می‌کنیم مطلبشهاب سنگ چیست و چگونه به وجود می‌آید؟را بخوانید.

دانلود اپلیکیشن


#‌دانستنی #‌علمی منبع: مجله دلتا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

شاید فکرکردن درباره این مسئله چندان خوشایند نباشد؛ اما همه ما دیریازود خواهیم مُرد. علائم پایان عمر را در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا بخوانید.

1 سال پیش

ما را در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا همراهی کنید تا درباره‌ میزان مصرف چای سیاه در روز و نقش آن در هیدراته نگه داشتن بدن اطلاعات بیشتری کسب کنید.

1 سال پیش

توسط این روش های موثر و طبیعی به آسانی می توانید به درمان سوختگی سطحی در خانه بپردازید و سریع و فوری از درد، التهاب و از عفونت سوختگی خود جلوگیری کنید.

1 سال پیش

برق انداختن اجاق گاز برای خانم‌ها یکی ازسخت‌ترین کارهاست. مجله اینترنتی دلتا به شما پیشنهاد می‌دهد به جای موادشیمیایی از محلول‌های خانگی استفاده کنید.

1 سال پیش

مرگ اسرار آمیزترین اتفاقی است که تمام انسان‌ها آن را تجربه می‌کنند. در این ویدیو به معرفی دانستنی های مرگ می‌پردازیم. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.

1 سال پیش

با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید تا در این مطلب به سوال چرا شکر کپک نمی زند پاسخ دهیم.

1 سال پیش

بعضی از مواد غذایی هستند که نمی‌توان برای روز بعد درست کرد زیرا این غذاهای مانده خطرناک می‌باشند و باعث ایجاد بیماری می‌شوند. با مجله اینتزنتی دلتا همراه باشید.

1 سال پیش

حتما شما هم درباره بدی‌های کلسترول بالا چیزهایی شنیده‌اید. در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا به بررسی موضوع کلسترول خون چیست می‌پردازیم.

1 سال پیش

در این ویدیو به بررسی اسرار درب های مخوف سه مکان باستانی می‌پردازیم. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.

1 سال پیش

بیشتر...