حقوق نیوز |
7 ماه پیش

تسلی در تناقض: چرا برخی از مردم در طنز سیاه به دنبال آرامش خنده می گردند حقوق نیوز

تسلی در تناقض: چرا برخی از مردم در طنز سیاه به دنبال آرامش و خنده می‌گردند؟

طنز سیاه یا طنز بیمار‌گونه سبکی از کمدی است که در آن موضوعات تابو، به‌ویژه آن‌هایی که برای بحث‌کردن جدی یا دردناک تلقی می‌شوند، جدی گرفته نمی‌شوند.

تعدادی از عوامل روانی و اجتماعی وجود دارد که ممکن است استفاده از طنز سیاه را توضیح دهد. این عوامل شامل موارد زیر است:

مکانیسم مقابله

شوخ طبعی اغلب به عنوان مکانیزم مقابله ای در پاسخ به موقعیت های ناراحت کننده استفاده می شود. به طور کلی شوخ طبعی می تواند به افراد در مدیریت استرس و اضطراب کمک کند. شوخ طبعی به افراد اجازه می دهد تا موضوعات چالش برانگیز را به گونه ای مطرح کنند که فاصله عاطفی و تسکین ایجاد کند.

تابو و هنجارهای اجتماعی

طنز اغلب از شکستن هنجارهای اجتماعی یا پرداختن به موضوعات تابو ناشی می شود. عمل تخطی از مرزهای اجتماعی از طریق طنز می تواند جذاب باشد زیرا می تواند از جدیت و خط قرمز بودن آن تا حدودی بکاهد. افراد ممکن است از طنز سیاه برای به چالش کشیدن هنجارهای اجتماعی یا ابراز عدم انطباق خود استفاده کنند.

همبستگی

طنز سیاه می تواند با افرادی که تجربیات یا افکار مشابهی دارند اما ممکن است آنها را آشکارا بیان نکنند، طنین انداز شود. وقتی کسی شوخی تاریکی را به اشتراک می‌گذارد، می‌تواند باعث ایجاد حس تعلق یا درک مشترک در بین کسانی شود که با احساسات اصلی مرتبط هستند.

تخلیه روانی

شوخ طبعی می تواند نوعی تخلیه روانی و عاطفی را ایجاد کند و به افراد اجازه می دهد تا احساسات یا افکار فروخورده را به روشی غیر مضر رها کنند. خندیدن به چیزی تاریک می تواند تنش را کاهش دهد و تسکین موقتی ایجاد کند.

حساسیت زدایی

قرار گرفتن در معرض طنز سیاه در طول زمان می تواند منجر به حساسیت زدایی شود. هنگامی که افراد به طور مکرر در معرض شوخی هایی در مورد موضوعات حساس قرار می گیرند، ممکن است واکنش عاطفی کمتری نسبت به آنها نشان دهند. این حساسیت زدایی می تواند مشارکت در طنز تاریک و درک آن را آسان تر کند.

توجه طلبی

برخی افراد از طنز سیاه به عنوان وسیله ای برای جلب توجه یا برانگیختن واکنش دیگران استفاده می کنند. این می تواند راهی برای تثبیت خود به عنوان یک شخصیت منحصر به فرد یا به یاد ماندنی در تعاملات اجتماعی باشد.

درون گروهی در مقابل برون گروهی

طنز سیاه اغلب در درون گروه ها (کسانی که ارزش ها و باورهای مشابهی دارند) در مقایسه با گروه های بیرونی (آنهایی که باورهای مشابهی ندارند) متفاوت عمل می کند. شوخی‌هایی که ممکن است برای افراد خارجی توهین‌آمیز باشند، می‌توانند پیوندهای بین اعضای گروه را تقویت کنند و حس رفاقت را ایجاد کنند.

تفسیر اجتماعی

طنز سیاه می تواند به عنوان نوعی تفسیر اجتماعی، انتقاد از مسائل یا بی عدالتی های اجتماعی باشد. این به افراد اجازه می دهد تا موضوعات حساس را روشن کنند و افراد را به بحث در مورد آن ها تشویق کنند.

ویژگی های شخصیتی

تحقیقات نشان داده است که برخی از ویژگی های شخصیتی (مثلاً برون گرایی) با سبک های شوخ طبعی که افراد تمایل به استفاده از آنها دارند، مرتبط است.

توجه به این نکته مهم است که میزان پذیرش طنز سیاه بسته به عوامل فرهنگی، اجتماعی و فردی بسیار متفاوت است. آنچه را که یک نفر خنده دار و قابل قبول می داند، ممکن است برای دیگری توهین آمیز باشد. این تنوع دیدگاه ها می تواند منجر به سوء تفاهم و تعارض شود.

استفاده از طنز سیاه پیچیده است و بسته به زمینه و مخاطب می تواند پیامدهای مثبت و منفی داشته باشد.



#‌روانشناسی #‌روانشناسان منبع: حقوق نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

6 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

۱ هفته پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

6 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

6 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

6 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

5 ماه پیش

کتاب صوتی وسواس: کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری- عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی در مردادماه سال ۱۳۹۹ نگاشته شد. این کتاب راهنمایی جامع برای...

۱ هفته پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

بیشتر...