حقوق نیوز |
2 سال پیش

پانیک تمام اطلاعات درباره حملات پانیک حقوق نیوز

حملات پانیک ( Panic attack)

حملات پانیک

حملات پانیکاختلالی است که با حمله های ناگهانی ترس مشخص می شود. حملات پانیک یک نوع پاسخ به شرایط استرس زا می باشد. هر انسانی گهگاه احساس ترس و اضطراب می کند. فشارهای شغلی، مشکلات مالی و … ممکن است به احساس ترس منجر شود. اما حمله های پانیک متفاوت اند. این حمله ها عبارت اند از موجی از ترس شدید هنگامی که خطر یا تهدید واقعی وجود ندارد.

بسیاری از افراد که برای اولین بار دچار این حملات می گردند ،فکر می کنند که دچار حمله ی قلبی شده ، در حال از دست دادن عقل خود هستند و یا دارند می میرند. بسیاری می گویند این حملات دلهره آورترین وقایع زندگی آنها بوده است.

اگر این حملات بصورت مکرر و غیر منتظره اتفاق افتد بعنوان بیماریپانیک تلقی خواهد شد ، ولی حملات پانیک در جریان دیگر بیماریهای اضطرابی نیز اتفاق می افتد. بعنوان مثال کسانی که دچارفوبیا(ترس از مکان های سربسته ، ارتفاع ، جاهای پرازدحام و …) هستند ، ممکن است حملات پانیک را با قرار گرفتن در شرایطاضطراب آور تجربه کنند.

نخستینحمله پانیکاغلب کاملاً خود به خود است. اما گاه حمله های پانیک به دنبال آشفتگی، فعالیت بدنی، فعالیت جنسی یا آسیب هیجانی متوسطی روی می دهند. وقتی حمله پانیک آغاز می شود، علایمش در عرض ده دقیقه به سرعت تشدید می شود. بیماری که در مدت ۴هفته، ۲حمله یا بیشتر داشته است و دائماً از وقوع حمله دیگری می ترسد، مبتلا به اختلال پانیک است.

حمله پانیک ۳۰ – ۲۰ دقیقه و به ندرت بیش از یک ساعت به طول می انجامد .

نشانه های حملات پانیک

حمله پانیک حداقل با چهار علامت از نشانه‌های زیر همراه است :

1.ترس از تنهایی

2.ترس از دست دادن کنترل در مکان های عمومی مثلا زمین خوردن در محل کار یا مدرسه و دانشگاه

3.ترس از مکانهایی که خروج از آنها شاید دشوار باشد

4.خانه نشین شدن برای مدت طولانی

5.احساس جدایی و بیگانگی با دیگران

6.احساس بیچارگی

7.وابستگی به دیگران

8.احساس غیرطبیعی بودن اندام بدن

9.احساس غیر طبیعی بودن محیط

10.پریشانی و اضطراب ناگهانی

11.رفتار و مزاج غیر عادی ، سراسیمگی ، لرزش و تکان های ناگهانی

12.سرگیجه ،حالتی شبیه غش کردن

13.تعرق بیش از اندازه

14.سرخ شدن پوست

15.اختلال در تنفس

16.احساس درد در قفسه سینه

17.تپشقلب

18.حالت تهوع و استفراغ

19.کرخت شدن

20.ناراحتیمعده

21.افکار مغشوش و آشفته

22.ترس از دیوانه شدن

23.ترس از مرگ قریب الوقوع علاوه بر این نشانه‌ها احساس‌هایی نیز بیمار را همراهی می‌کنند. احساس دیوانگی، از دست دادن کنترل و یا نزدیکی مرگ از جمله احساس‏های شایع بیماران است. در کنار این‌ها احساس غیر واقعی بودن محیط اطراف و یا جدا شدن از جسم هم می‌تواند در طول یک حمله پانیک اتفاق بیفتد.

حمله پانیکمی تواند به دو حالت رخ دهد:

- غیر منتظره / نبود هیچ گونه نشانه یا عامل آغازگر آشکار به هنگام بروز حمله

- قابل انتظار / قرار گرفتن در موقعیتی که معمولا در آن ها حمله پانیک رخ می دهد

علائم روانی حملات پانیک

علایم روانی عمده این بیماری عبارتند از:

ترس مفرط و احساس قریب الوقوع بودن مرگ و نابودی.

بیمار غالباً نمی تواند علت ترس خود را بیان کند.

ممکن است دچار اغتشاش شعور شود و در تمرکز اشکال پیدا کند.

علایم جسمانی حملات پانیک

- ضربان سریع و کوبنده قلب یا ضربان نامنظم

- درد یا احساس فشار در قفسه سینه

- تعریق

- لرزش

-تنگی نفس

- احساس خفگی

- تهوع یا درد شکم

- سرگیجه

- احساس کرختی در دست و پا

- احساس گر گرفتگی یا سرمای ناگهانی

- تهوع

- سرگیجه

علل اختلال پانیک

دانستن نکاتی در این باره که حمله پانیک چیست و چه مجموعه عواملی که منجر به بروز حمله پانیک می شود، کمک می کند تا بهتر بتوانیم برای رهایی از پانیک اقدام کنیم.

اگرچه علت قطعی حمله های پانیک مشخص نیست اما به نظر می رسد مبتلا شدن به این اختلال در برخی موارد ارثی است. هم چنین به نظر می رسد با وقوع تحولات مهم در زندگی فرد مانند فارغ التحصیل شدن، ورود به محل کار جدید، ازدواج و یا فرزند دار شدن ارتباط داشته باشد. تحمل استرس های شدید، مانند مرگ یک دوست یا فامیل نزدیک، طلاق و یا از دست دادن ناگهانی شغل نیز می تواند از دیگر دلایل بروز حمله های پانیک باشد.

یکی دیگر از دلایلی که موجب به وجود آمدن حمله های پانیک می شود، بروز برخی بیماری های جسمی است. توجه به این نکته برای رهایی از پانیک امری ضروری است. برخی از این بیماری ها عبارتند از:

- پرکاریتیروئید
-هیپوگلاسمی(قند خون پایین)
- مصرف محرک (آمفتامین، کوکائین، کافئین)
- قطع مصرف ناگهانی دارویی خاص
- پرولاپس قلبی (یک مشکل جزئی قلبی که موجب می شود تا گاهی اوقات دریچه های قلب به خوبی بسته نشوند)

درمان پانیک

دارو درمانی، توان بخشی و روش های آرام سازی (relaxation) است که می تواند به شما در کنترل این حملات کمک فراوانی کند. نکات دیگری که می تواند آرامش بیشتری به فرد دچار حمله دهد شامل این موارد است: اطمینان دادن به بیمار مبنی بر اینکه این علایم مربوط به یک بیماری شناخته شده است و باعث مرگ نخواهد شد، تشویق بیمار به تنفس آرام و عمیق در مواقع تنگی نفس، اجتناب از مصرف کافئین و نیکوتین. دارو درمانی آلپروزولام و پاروکستین SSRIs ،TCAs ،و... از داروهای مورد استفاده در درمان اختلال پانیک هستند.

درمان شناختی- رفتاریبا گروه درمانی و خانواده درمانی به بیمار و خانواده اش کمک می کند که خود را با واقعیت وجود این اختلال در فرد بیمار و مشکلات روانی- اجتماعی ناشی از آن سازگار سازند. دوره درمان پس از بهبود اولیه که حدود یک ماه طول میکشد، در حدود 8 تا 12 ماه است.



#‌روانشناسی #‌روانشناسان منبع: حقوق نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

6 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

5 روز پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

5 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

5 روز پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

5 روز پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

5 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

بیشتر...