.مهرداد گویا فیزیولوژیست ورزشی مدرس دانشگاه مشاور سلامت تناسب اندام

.مهرداد گویا فیزیولوژیست ورزشی مدرس دانشگاه مشاور سلامت تناسب اندام
سلام دوستان
-
شاید شما هم شنیده باشید که مصرف زیاد #‌پروتیین هم میتونه باعث ذخیره #‌چربی بشه.
اگر #‌تغذیه شخص از کربوهدرات و چربی زیاد پر شده باشه خب مصرف پروتیین هم میتونه وضعیت رو بدتر کنه.
-
اما شخصی که محدودیت کالری داره بهتره غالب تغذیه اون شخص پروتیین باشه (یعنی چیزی حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد) چون پروتیین مسیر طولانی داره تا تبدیل به چربی بشه و ذخیره بشه.
-
زمانی که شما پروتیین مصرف میکنید چه اتفاقی می افته؟
-
به زبان ساده شما زمانی که پروتیین مصرف میکنید طی فرایند هضم به #‌اسیدهای_آمینه تبدیل میشه، نزدیک به ۳۰ درصد کالری دریافتی از اسید امینه ها در هنگام هضم به دلیل اثر گرمایی مصرف میشه، زمانی که پروتیین به اسید امینه تبدیل شد، ۷۵ درصد این اسید امینه های برای بازسازی عضلات و سایر بافت های اسیب دیده بدن مصرف میشه در شرایط انابولیک شاید بیشتر هم بشه.
-
اگر شما فرض کنید ۱۰۰ کالری پروتیین مصرف کردید حدود ۱۷ کالری از این اسید امینه ها باقی می مانند که مصرف نشده اند، ۱۸ تا از اسید امینه ها #‌گلوکونئوژنیک هستند یعنی میتونن به گلوکز تبدیل بشن. ۱.۳ این کالری دوباره برای این فرایند تبدیل اسید امینه به گلوکز مصرف میشه.چیزی که باقی میمونه ۶ کالری هست که به #‌گلوکز تبدیل میشه. یعنی از ۱۰۰ کالری پروتیین مصرفی ۶ کالری اون به گلوکز تبدیل میشه.حالا این گلوکز میتونه توسط #‌مغز و #‌سیستم_عصبی یا توی #‌متابولیسم مصرف بشه. اگر چیزی باقی موند ، که فکر نکنم چیزی باقی بمونه?? ، باز از طریق یک سری فرایند ها به #‌اسید_چرب_آزاد تبدیل بشه و در فرایند #‌لیپوژنز به چربی تبدیل و ذخیره بشه.
-
با توجه به سخت بودن مسیر تبدیل پروتیین به چربی اگر قصد کاهش درصد چربی بدن رو دارید برای خودتون در مصرف پروتیین محدودیت ایجاد نکنید مگر اینکه مشکل قلبی یا کلیوی داشته باشید.
-
مهرداد گویا
#‌فیزیولوژیست_ورزشی
#‌مدرس_دانشگاه
#‌مشاور_سلامت و #‌تناسب_اندام

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات


مطالب مرتبط