خبرگزاری ایسنا |
۱ هفته پیش

برخورد قانونی با کشاورزانی که بقایای پلاستیک را از مزارع جمع آوری نمی کنند ایسنا

برخورد قانونی با کشاورزانی که بقایای پلاستیک را از مزارع جمع‌آوری نمی‌کنند

ایسنا/خراسان رضویرئیس اداره حفاظت محیط‌زیست تایباد گفت: با توجه‌ به فصل برداشت محصول از اراضی کشاورزی چنانچه بقایای پلاستیکی در زمین باقی بماند، با کشاورزان طبق قانون برخورد خواهد شد.

یوسف اربابی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: پسماندهای پلاستیکی نه‌تنها باعث آلودگی بصری در محیط می‌شود، بلکه موجب مرگ برخی گونه‌های جانوری به دلیل بلع و یا خفه شدن با انواع پلاستیک خواهد شد ازاین‌رو برخورد قانونی با عاملان رهاسازی بقایای پلاستیکی در اراضی کشاورزی در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: براساس بررسی‌های میدانی انجام شده به‌صورت گشت مشترک توسط کارشناسان جهاد کشاورزی و حفاظت محیط‌زیست مشاهده شده که بقایای پلاستیکی در برخی از مزارع کشاورزی پس از برداشت محصولات باقی‌مانده و با توجه‌ به پیگیری‌های کارشناسان جهاد کشاورزی هیچ اقدامی برای جمع‌آوری نشده بود.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست تایباد ادامه داد: دراین‌ارتباط ۶ نفر از خاطیان امر به مراجع قضایی برای تکمیل پرونده و رسیدگی به تخلف معرفی شدند.

وی اعلام کرد: طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۹ قانون حفاظت و بهسازی محیط‌زیست، آمیختن مواد خارجی به آب، هوا، خاک یا زمین به میزانی که کیفیت فیزیکی، شیمیایی یا بیولوژیک آن، به‌طوری که برای حال انسان یا سایر موجودات زنده یا گیاهان یا آثار یا ابنیه مضر باشد، تغییر دهد و به‌عبارت‌دیگر، تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته شود ممنوع است و مرتکبین چنان چه طبق قوانین خاص مشمول مجازات شدیدتری نباشند به حبس تا یک سال محکوم خواهند شد.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست تایباد عنوان کرد: کشاورزان به‌منظور صیانت از منابع ملی آبی و خاکی، حفاظت از سلامت و بهداشت عمومی و همچنین، حفظ ارزش کیفی اراضی خود، نسبت به پاک‌سازی اراضی از بقایای پلاستیک اقدام کنند در غیر این صورت عواقب قانونی ناشی از هرگونه آلودگی زیست‌محیطی در اراضی کشاورزی برعهده مالک آن زمین خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: تنها راهکار مقابله با پسماندهای پلاستیکی در درجه اول به حداقل‌ رساندن مصرف این نوع پسماندها است. بر اساس آمارهای جهانی هر فرد روزانه سه زباله پلاستیکی وارد طبیعت می‌کند، با این حساب اگر هر فرد در جهان فقط یک پسماند پلاستیکی کمتر وارد چرخه طبیعت کند، سالانه ۸۰۰ میلیون تن پسماند پلاستیکی کمتری وارد محیط طبیعی می‌شود.

انتهای پیام



#‌اخبار منبع: خبرگزاری ایسنا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

شاهدان دروغگو یا دلالان کذاب، افرادی هستند که مقابل مجتمع‌های قضایی برای شهادت دروغ در محاکم در ازای دریافت پول حاضر می‌شوند؛ موضوعی که در قانون جرم‌انگاری شده و قوه قضاییه درصدد است با رصد هوشمند این پدیده مذموم از وقوع و تکرار آن جلوگیری کند.

2 روز پیش

اداره کل هواشناسی خراسان رضوی در خصوص وقوع دوباره سیل در این استان هشدار نارنجی صادر کرد.

2 روز پیش

بارش شدید باران مجددا از شامگاه پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مشهد آغاز شد.

2 روز پیش

به گفته معاون رئیس‌جمهور امسال مبلغ ۷۵ هزار میلیارد تومان به پروژه‌های راه و شهرسازی اختصاص داده شد‌.

2 روز پیش

معاون نخست وزیر اسلواکی می‌گوید به دلیل پیچیدگی جراحات وارده ، وضعیت نخست وزیر این کشور هنوز «وخیم» است و در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شود.

2 روز پیش

رویداد ملی جوانی جمعیت با شعار «هر فرزند هدیه‌ای از بهشت» در باغ موزه دفاع مقدس استان قم برگزار شد.

2 روز پیش

شبکه اسرائیلی «کان» گزارش داد دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا ارسال سلاح به اسرائیل را بعد از تعلیق موقت آن از سر گرفت.

2 روز پیش

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: ۲۵۰ هزار میلیارد تومان بیش از سقف ترازنامه بانک‌ها برای پروژه‌های پیشران و ملی به تصویب ستاد اقتصادی دولت رسیده است.

2 روز پیش

فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: در رابطه با خودروهای تانک‌بر ما یک قرارداد با سوئد داشتیم و ۱۵۰ دستگاه خریداری کرده بودیم. تا امارات نیز آمدند آما آمریکایی‌ها متوجه شدند و آن را برگرداندند. ما گفتیم هیچ اشکالی ندارد. روی پای خود ایستادیم و حتی تا یک ماه آینده یک تانک‌بر هم در نیروی زمینی کسری نداریم. با توجه به علم و نوآوری این اتفاق رقم خورد. این همایش می تواند کمک کند دستاوردهای علمی خود را بین همه مراکز علمی به اشتراک بگذاریم. جهاد و کوشش و تلاش ما با تایید مهر ولایت معنای جهاد می یابد. تلاش ما دانش بنیان کردن نیروی زمینی است./ ایسنا

2 روز پیش

بیشتر...