سلامت نیوز | 6 روز پیش

اقدامات اورژانسی بعد از عقرب گزیدگی سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، سالانه حدود ۵۰ هزار عقرب‌گزیدگی در کشور اتفاق می‌افتد و کودکان بیشترین قربانیان این اتفاق هستند. البته همه عقرب‌ها کشنده نیستند، اما اگر عقرب‌ سمی بگزد و فرد گزیده‌شده در زمان طلایی به بیمارستان منتقل نشود احتمال مرگ بالا است؛ به‌خصوص در کودکان.



بیشترین آمار عقرب‌گزیدگی در ایران



خوزستان
هرمزگان
سیستان و بلوچستان


دلایل


آب و هوای گرم و مرطوب
تنوع گونه‌های سمی در این مناطق، ناآگاهی و ‌رعایت نکردن نکات ایمنی (نپوشیدن کفش مناسب، چکمه و دستکش، بازی در ساختمان‌های مخروبه و تأخیر در درمان)



علت مرگبار بودن نیش عقرب


زهر عقرب دارای ترکیب نوروتوکسین‌هاست که روی سیستم عصبی تأثیر می‌گذارد.


مرگ معمولاً به‌دلیل نارسایی تنفسی، ایست قلبی، واکنش شدید آلرژیک یا تأخیر در درمان رخ می‌دهد.



زمان طلایی انتقال فرد گزیده ‌شده به بیمارستان


حداکثر 1تا 2ساعت بعد از گزیدگی


نشانه‌های عقرب‌گزیدگی


درد شدید و سوزش در محل گزیدگی
قرمزی و تورم در ناحیه گزیده‌شده
بی‌حسی یا گزگز اطراف محل گزیدگی
تعریق زیاد
تب و لرز
تهوع و استفراغ
تنفس دشوار یا تپش نامنظم قلب
تشنج یا ضعف عضلانی در موارد شدید
اضطراب و بی‌قراری



کارهای فوری بعد از عقرب‌گزیدگی


فورا با اورژانس تماس بگیرید یا فرد آسیب‌دیده را هرچه سریع‌تر به بیمارستان برسانید.
محل گزیدگی را با آب و صابون بشویید.
عضو گزیده شده را پایین‌تر از سطح قلب نگه دارید و حرکت ندهید.
اگر گزیدگی در اندام‌های تحتانی بدن مانند پاهاست، آن عضو را بالاتر از بدن نگه دارید.
چند تکه یخ (داخل پارچه) روی محل بگذارید تا درد و تورم کاهش یابد.
محل گزیده‌ شده را به هیچ عنوان نبرید، نمکید و محکم نبندید.



عقرب کجاها زندگی می‌کند؟


زیر تخته‌سنگ‌ها، شکاف دیوارها، در خاک نرم، تنه و پوست درختان، شاخ و برگ‌های انباشته‌شده در اطراف خانه، داخل خانه‌های قدیمی یا متروکه، زیر مبل‌ها، داخل کمدها و جاکفشی‌ها، در مزارع، باغ‌ها، اطراف کانال‌های آب، داخل غارهای کوچک، لابه‌لای لباس‌ها، داخل اشیای رهاشده مثل کفش، کیف، دمپایی و... .



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

نتایج یکی از بزرگ‌ترین مطالعات جهانی در حوزه پیشگیری از بیماری‌های قلبی و مغزی نشان می‌دهد که با پرهیز از تنها پنج عامل خطرساز، می‌توان به طور متوسط ۱۰ سال به عمر مفید انسان‌ها افزود. ایران نیز با مشارکت گسترده در این مطالعه، سهم مهمی در این یافته جهانی داشته است.

۱ هفته پیش

عادت‌هایی که سلامت شما را تضمین می‌کنند.

۱ هفته پیش

با افزایش دما در روزهای گرم سال، رعایت برخی نکات می‌تواند به شما کمک کند تا از بیماری‌های مرتبط با گرما جلوگیری کنید. در ادامه نکاتی را برای خنک ماندن و حفظ سلامتی در گرما ارائه می‌دهیم که همگی می‌توانند مفید باشند.

۱ هفته پیش

برخلاف باور عمومی، قلیان نه تنها بی‌ضرر نیست بلکه ضررش از سیگار هم بیشتر است. وزارت بهداشت هشدار داده یک پک قلیان معادل ۲۰۰ نخ سیگار دود دارد و آسیب‌های جدی‌تری به ریه‌ها و سلامت عمومی وارد می‌کند.

۱ هفته پیش

کنترل، همیشه با فریاد و تنبیه نیست؛ گاهی با یک جمله‌ی ساده شروع می‌شود: «ما فقط خیرت رو می‌خوایم». اما وقتی محبت شرطی می‌شود و حمایت جای خودش را به اجبار می‌دهد، کودکی می‌ماند که بزرگ شده، اما هنوز اجازه ندارد خودش باشد... و زخمی‌هایی که دیده نمی‌شوند، دردناک‌تر از همه‌اند.

۱ هفته پیش

درد بواسیر فقط یک درد ساده نیست. گاهی آن‌قدر آزاردهنده می‌شود که فرد نمی‌تواند راحت بنشیند، بخوابد یا حتی راه برود.

۱ هفته پیش

افزایش چشمگیر چاقی در کودکان و نوجوانان ایرانی، زنگ خطری جدی برای آینده سلامت کشور است. از سبک زندگی ناسالم تا نبود پوشش بیمه‌ای مناسب، همگی دست به دست هم داده‌اند تا چاقی به یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های سلامت تبدیل شود.

۱ هفته پیش

توجه به تفاوت‌های جنسیتی در نتایج سلامت امر بسیار مهم است که کمتر دیده شده و هر چند بیماری‌های قلبی اولین دلیل مرگ در زنان شناخته شده، تفاوت‌ها در علایم و درمان زنان اغلب در بررسی‌های بالینی این بیماری‌ها لحاظ نمی‌شوند.»

۱ هفته پیش

یک مطالعه طولی در استرالیا نشان می‌دهد زنانی که در میانسالی دچار تنهایی مزمن هستند، تا سه برابر بیشتر در معرض خطر مرگ زودرس قرار دارند؛ خطری پنهان که شاید به اندازه فشار خون یا کلسترول بالا نادیده گرفته شده است.

۱ هفته پیش

بیشتر...