تنهایی، قاتل خاموش زنان میانسال سلامت نیوز
به گزارش سلامت نیوز به نقل از شینهوا،نتایج یک مطالعه جدید در استرالیا نشان داده است کهتنهایی مزمن میتواند تا سه برابر خطر مرگ زودرس را در زنان میانسال افزایش دهد. این پژوهش برای اولین بار توانسته است ارتباط معناداری بین احساس مداوم تنهایی و مرگ زودهنگام در زنان بین ۴۸ تا ۵۵ سال پیدا کند.
پژوهشگران دانشگاه سیدنی، با تحلیل دادههای بیش از۵۷ هزار زنکه طی۲۰ سالدر مطالعه ملی سلامت زنان شرکت کرده بودند، دریافتند زنانی که در طول۱۵ سال احساس دائمی تنهایی را گزارش کردهاند، در معرض خطر سهبرابری مرگ قرار دارند.
به گفتهنتا هاگانی، نویسنده اصلی این مطالعه:
«تنهایی باید مانندفشار خونو کلسترول بالا، بهعنوان یک عامل خطر پزشکی جدی توسط پزشکان مورد غربالگری قرار گیرد. این احساس فقط یک ناراحتی روانی نیست؛ بلکه ممکن است پیامدهای فیزیکی مرگبار داشته باشد.»
آمار کلیدی:
زنان بدون احساس تنهایی:۵٪احتمال مرگ زودرس
زنان با تنهایی مداوم:۱۵٪احتمال مرگ زودرس
هرچه مدت و شدت تنهایی بیشتر باشد،خطر مرگ نیز افزایش مییابد
پروفسورملودی دینگاز دانشگاه سیدنی هم در این خصوص گفت:
«میانسالی برای زنان با چالشهای فراوانی همراه است؛ از مراقبت از والدین سالخورده و فرزندان کوچک گرفته تا یائسگی، بازنشستگی یا ترک خانه توسط فرزندان. این شرایط میتوانند به انزوای اجتماعی منجر شوند، که اگر مزمن شود، عواقب فاجعهباری برای سلامت دارد.»
هرچند این تحقیق تمرکز اصلی خود را بر زنان گذاشته، اما محققان هشدار دادهاند که برای مردان نیز ممکن است اثرات مشابهی وجود داشته باشد و لزوم تحقیقات مشابه برای مردان احساس میشود.
محققان تأکید کردهاند کهافزایش آگاهی عمومی، مراقبتهای روانی بهتر و ایجاد شبکههای اجتماعی فعال، گامهایی کلیدی برای کاهش این خطر خاموش هستند.
#اخبار_سلامتی
بیشتر...
تبلیغات
برخلاف باور عمومی، قلیان نه تنها بیضرر نیست بلکه ضررش از سیگار هم بیشتر است. وزارت بهداشت هشدار داده یک پک قلیان معادل ۲۰۰ نخ سیگار دود دارد و آسیبهای جدیتری به ریهها و سلامت عمومی وارد میکند.
با افزایش دما در روزهای گرم سال، رعایت برخی نکات میتواند به شما کمک کند تا از بیماریهای مرتبط با گرما جلوگیری کنید. در ادامه نکاتی را برای خنک ماندن و حفظ سلامتی در گرما ارائه میدهیم که همگی میتوانند مفید باشند.
کنترل، همیشه با فریاد و تنبیه نیست؛ گاهی با یک جملهی ساده شروع میشود: «ما فقط خیرت رو میخوایم». اما وقتی محبت شرطی میشود و حمایت جای خودش را به اجبار میدهد، کودکی میماند که بزرگ شده، اما هنوز اجازه ندارد خودش باشد... و زخمیهایی که دیده نمیشوند، دردناکتر از همهاند.
نتایج یکی از بزرگترین مطالعات جهانی در حوزه پیشگیری از بیماریهای قلبی و مغزی نشان میدهد که با پرهیز از تنها پنج عامل خطرساز، میتوان به طور متوسط ۱۰ سال به عمر مفید انسانها افزود. ایران نیز با مشارکت گسترده در این مطالعه، سهم مهمی در این یافته جهانی داشته است.
وندالیسم حاکم بر رفتار برخی گردشگران داخلی در نوروز 1404اما محدود به غارت خاک هرمز نبود. انتشار تصاویر بالارفتن از دیوارههای تختجمشید، یادگارینویسی بر 33پل و آثار تاریخی و... علاوه بر انبوه زباله برجای مانده از حضور گردشگران در جنگلها، سواحل و عرصههای طبیعی نیز همان اندازه که خاک هرمز به غارت رفت در فضای مجازی وایرال شد.
توجه به تفاوتهای جنسیتی در نتایج سلامت امر بسیار مهم است که کمتر دیده شده و هر چند بیماریهای قلبی اولین دلیل مرگ در زنان شناخته شده، تفاوتها در علایم و درمان زنان اغلب در بررسیهای بالینی این بیماریها لحاظ نمیشوند.»
افزایش مصرف ماریجوانا در میان دانشآموزان دبیرستانی، به یکی از دغدغههای جدی حوزه اعتیاد در کشور تبدیل شده است. سعید صفاتیان، پژوهشگر و مدیرکل پیشین درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر، با انتقاد از رویکرد سطحی برخی مسئولان، خواستار طراحی برنامههای پیشگیرانه علمی و بلندمدت در مدارس شد.
افزایش چشمگیر چاقی در کودکان و نوجوانان ایرانی، زنگ خطری جدی برای آینده سلامت کشور است. از سبک زندگی ناسالم تا نبود پوشش بیمهای مناسب، همگی دست به دست هم دادهاند تا چاقی به یکی از بزرگترین بحرانهای سلامت تبدیل شود.
بیشتر...