سلامت نیوز | ۱ هفته پیش

کمرنگی زنان در مطالعات سلامت سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از اعتماد، خیلی از موارد در مجلات علمی یا عمومی درباره بررسی‌هایی می‌خوانیم که روند و چند و چون افزایش یا کاهش فلان موضوع مرتبط با سلامت را مطالعه کرده‌اند. این بررسی‌ها اگر از سوی مراکز علمی معتبر و طی چند سال و روی انبوهی از افراد صورت گرفته باشد، محل اعتناست و مورد توجه قرار می‌گیرد و می‌تواند بر روش‌های تشخیص یا درمان یا توصیه‌های سبک زندگی اثر بگذارد. در اغلب موارد اما این بررسی‌های علمی یک ایراد اساسی دارد؛ زنان و نوع خاص مسائل سلامت آنها نادیده گرفته یا کمتر دیده شده. این همان موضوعی است که «انجمن قلب امریکا» به آن پرداخته است.

نانسی براون، رییس این انجمن می‌گوید: «توجه به تفاوت‌های جنسیتی در نتایج سلامت امر بسیار مهم است که کمتر دیده شده و هر چند بیماری‌های قلبی اولین دلیل مرگ در زنان شناخته شده، تفاوت‌ها در علایم و درمان زنان اغلب در بررسی‌های بالینی این بیماری‌ها لحاظ نمی‌شوند.»

به نظر دکتر براون دلایلی را می‌شود برای این ناکاستی شمرد، مثلا دشواری که سیکل هورمونی زنان برای مطالعه می‌تواند ایجاد کند یا اینکه زنان کمتر داوطلب همکاری با پژوهشگران هستند. هر چه هست، انجمن قلب امریکا به عنوان یکی از معتبرترین انجمن‌های قلب دنیا تصمیم گرفته نگاه خاصی به موضوع بیماری‌ها و سکته قلبی در زنان داشته باشد. ازجمله اینکه این انجمن عقیده دارد، نحوه بروز بیماری‌های قلبی در زنان و مردان متفاوت است. این تفاوت می‌تواند در زمینه فشار خون یا بارداری تا تغییرات هورمونی و افزایش فشار خون در زمان یائسگی خود را نشان دهد. برخی از انواع حمله‌های قلبی تقریبا منحصرا خاص زنان است. حتی علایم اورژانس حمله‌های قلبی می‌تواند در زنان متفاوت از مردان خود را نشان دهد.

برای اغلب ما علایم آشنا در حملات قلبی وقتی است که مردی از درد به سینه خود چنگ می‌اندازد و زمین می‌افتد که البته در همه مردان می‌تواند این‌گونه نباشد، اما در زنان قفل شدن فک‌ها یا بی‌حسی اندام‌ها ممکن است علامت شروع یک حمله قلبی باشد یا در زنان سردردی که تمام نمی‌شود، می‌تواند نشانه سکته قلبی باشد. زنان را نباید به چشم مردان کوچک دید. به همین دلیل مهم است که زنان به علایم خاص خود آگاهی و توجه داشته باشند.

دکتر براون در یک مصاحبه می‌گوید: «زنان متاسفانه 5 یا 6 یا 7 برابر بیشتر فهرست وظایفی دارند که باید انجام شود. اغلب زنان شاغل در بیرون از خانه فرزندان یا پدر و مادر یا بستگانی دارند که باید به آنها رسیدگی کنند. حتی اگر در ساعاتی از روز به‌طور واقعی این مراقبت انجام نشود، باز هم ذهن آنها مدام درگیر است. همه اینها باری بر دوش زنان است که احتمال عوامل خطرناک برای بیماری‌های قلبی را بالا می‌برد.» به این ترتیب، محل‌های کار می‌توانند چه از طریق برنامه‌های سلامت روانی یا عضو کردن کارکنان در سالن‌های ورزشی و اختصاص ساعتی برای ورزش یا برنامه غذایی سالم یا کمک به انجام وظایف مادری نقش موثری در کاهش این فشارها ایفا کنند. وی توضیح می‌دهد که اینها طرح‌های انتزاعی روی کاغذ نیستند و اغلب شرکت‌هایی که کارکنانشان عملکرد مطلوب دارند، این عوامل را در سبک زندگی کارکنانشان لحاظ می‌کنند.

آمارهای جهانی نشان می‌دهند، به‌طور کلی زنان 25درصد بیشتر از مردان دچار سلامت ناکافی هستند. اما آنچه گفته شد تنها مربوط به سلامت نیست. مجمع جهانی اقتصاد در آخرین اظهارنظر خود اعلام کرده، سرمایه‌گذاری بر کاهش فاصله بین سلامت مردان و زنان می‌تواند تا سال 2040 میلادی دست‌کم یک تریلیون (هزار میلیارد) دلار به اقتصاد جهانی کمک کند.



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

عادت‌هایی که سلامت شما را تضمین می‌کنند.

۱ هفته پیش

افزایش چشمگیر چاقی در کودکان و نوجوانان ایرانی، زنگ خطری جدی برای آینده سلامت کشور است. از سبک زندگی ناسالم تا نبود پوشش بیمه‌ای مناسب، همگی دست به دست هم داده‌اند تا چاقی به یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های سلامت تبدیل شود.

۱ هفته پیش

تروماها تاثیراتی طولانی‌مدت بر زندگی فرد دارند و قطعاً بر زندگی آینده کودک تاثیر می‌گذارند. اولین تاثیر آن، بی‌اعتمادی به دیگران است و بر روابط، باورها، ارتباطات عاطفی و جنسی در آینده کودک تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل کودک در این شرایط نیاز به درمان دارد تا بتواند به‌عنوان یک بزرگسال سالم زندگی کند.

۱ هفته پیش

وندالیسم حاکم بر رفتار برخی گردشگران داخلی در نوروز 1404اما محدود به غارت خاک هرمز نبود. انتشار تصاویر بالارفتن از دیواره‌های تخت‌جمشید، یادگاری‌نویسی بر 33پل و آثار تاریخی و... علاوه بر انبوه زباله برجای مانده از حضور گردشگران در جنگل‌ها، سواحل و عرصه‌های طبیعی نیز همان اندازه که خاک هرمز به غارت رفت در فضای مجازی وایرال شد.

۱ هفته پیش

افزایش مصرف ماری‌جوانا در میان دانش‌آموزان دبیرستانی، به یکی از دغدغه‌های جدی حوزه اعتیاد در کشور تبدیل شده است. سعید صفاتیان، پژوهشگر و مدیرکل پیشین درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر، با انتقاد از رویکرد سطحی برخی مسئولان، خواستار طراحی برنامه‌های پیشگیرانه علمی و بلندمدت در مدارس شد.

6 روز پیش

کنترل، همیشه با فریاد و تنبیه نیست؛ گاهی با یک جمله‌ی ساده شروع می‌شود: «ما فقط خیرت رو می‌خوایم». اما وقتی محبت شرطی می‌شود و حمایت جای خودش را به اجبار می‌دهد، کودکی می‌ماند که بزرگ شده، اما هنوز اجازه ندارد خودش باشد... و زخمی‌هایی که دیده نمی‌شوند، دردناک‌تر از همه‌اند.

۱ هفته پیش

نتایج یکی از بزرگ‌ترین مطالعات جهانی در حوزه پیشگیری از بیماری‌های قلبی و مغزی نشان می‌دهد که با پرهیز از تنها پنج عامل خطرساز، می‌توان به طور متوسط ۱۰ سال به عمر مفید انسان‌ها افزود. ایران نیز با مشارکت گسترده در این مطالعه، سهم مهمی در این یافته جهانی داشته است.

۱ هفته پیش

با افزایش دما در روزهای گرم سال، رعایت برخی نکات می‌تواند به شما کمک کند تا از بیماری‌های مرتبط با گرما جلوگیری کنید. در ادامه نکاتی را برای خنک ماندن و حفظ سلامتی در گرما ارائه می‌دهیم که همگی می‌توانند مفید باشند.

۱ هفته پیش

برخلاف باور عمومی، قلیان نه تنها بی‌ضرر نیست بلکه ضررش از سیگار هم بیشتر است. وزارت بهداشت هشدار داده یک پک قلیان معادل ۲۰۰ نخ سیگار دود دارد و آسیب‌های جدی‌تری به ریه‌ها و سلامت عمومی وارد می‌کند.

۱ هفته پیش

بیشتر...