سلامت نیوز | ۱ هفته پیش

چگونه ۱۰ سال بیشتر عمر کنیم دوری از عامل خطر، کلید افزایش طول عمر سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،دکتر رضا ملک‌زاده، استاد ممتاز بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به مشارکت گسترده ایران در یک پژوهش بین‌المللی مهم، گفت: این پروژه جهانی که با حضور بیش ازدو میلیون نفر از سراسر جهانو از جملهبیش از ۲۵۰ هزار ایرانیانجام شده، نتایج بسیار مهمی درباره پیشگیری از مرگ‌های زودرس ارائه داده است.

او توضیح داد: این مطالعه نشان داده کهپرهیز از پنج عامل خطرشامل:

  1. مصرف دخانیات

  2. چاقی

  3. فشار خونبالا

  4. قند خون بالا

  5. چربی خون بالا
    می‌تواند به طور متوسط۱۰ سال به عمر مفید انسان‌ها اضافه کند.

مرگ زودرس؛ چالشی جدی در ایران

ملک‌زاده با ابراز نگرانی از وضعیت سلامت عمومی در کشور تأکید کرد: ایران جزو کشورهایی است که با پدیده‌یمرگ زودرسبه شدت درگیر است؛ به‌طوری‌که حدود۵۰ درصد مرگ‌ها پیش از ۷۰ سالگیرخ می‌دهد. این آمار نسبت به بسیاری از کشورها بسیار بالاست و زنگ خطر مهمی برای نظام سلامت محسوب می‌شود.

پیشگیری، نه فقط درمان

او افزود: به جای تمرکز صرف بر درمان بیماری‌ها،باید سرمایه‌گذاری واقعی روی پیشگیری انجام شود.این پنج عامل خطر نه‌تنها قابل شناسایی هستند، بلکه قابل پیشگیری یا کنترل نیز می‌باشند. حتی در مواردی که افراد در معرض این خطرات قرار دارند، راهکارهایدارویی و غیر دارویی مؤثریبرای کاهش احتمال سکته‌های قلبی و مغزی وجود دارد.

مشارکت علمی ایران در سطح جهانی

ملک‌زاده با اشاره بهحضور فعال ایران در این پروژه جهانیگفت: مطالعات معتبری مانند «کوهورت گلستان»، «پارس»، «پرشین» و سایر طرح‌های جمعیتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نقش مهمی در فراهم کردن داده‌های دقیق برای این تحقیق بزرگ داشته‌اند.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند کهزندگی سالم‌تر و طولانی‌تر، در دسترس‌تر از آن چیزی است که تصور می‌کنیم. کافی است افراد از پنج عامل خطر اصلی دوری کنند تا احتمال سکته، بیماری‌های مزمن و مرگ زودرس را به‌طور قابل توجهی کاهش دهند. این یافته‌ها بار دیگر اهمیت آموزش همگانی و سیاست‌های پیشگیرانه در حوزه سلامت عمومی را یادآور می‌شود.



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

ثبت هرمز به‌عنوان ژئوپارک موجب جذب حمایت‌های بین‌المللی در حفظ جزیره خواهد شد.

3 روز پیش

  زهر عقرب دارای ترکیب نوروتوکسین‌هاست که روی سیستم عصبی تأثیر می‌گذارد.

6 روز پیش

تغذیه و ورزش 2 رکن از مهم‌ترین ارکان رشد کودک هستند.

6 روز پیش

برای مراقبت از قلبت لازم نیست حتماً باشگاه بری یا برنامه ورزشی حرفه‌ای داشته باشی. طبق نتایج یک پژوهش جدید، کارهای روزمره‌ی تند و پرتحرک مثل جارو زدن، پیاده‌روی سریع یا بالا رفتن از پله‌ها هم می‌تونن تأثیر مثبتی روی سلامت قلبت بذارن.

3 روز پیش

پیاده روی در فواصل 10 تا 15دقیقه‌ای در طول روز گردش خون، سطح انرژی و کالری‌سوزی را بهبود می‌بخشد.

6 روز پیش

نتایج یک مطالعه بلندمدت نشان می‌دهد، بازماندگان سرطان می‌توانند با رعایت دستورالعمل‌های به‌روز شده سبک زندگی که شامل تغذیه سالم، ورزش منظم و حذف الکل است، به‌طور قابل‌توجهی طول عمر خود را افزایش داده و از مرگ‌های ناشی از بیماری قلبی یا عود سرطان جلوگیری کنند.

6 روز پیش

طبق مطالعه‌ای که روز سه‌شنبه در نشریه «علوم و فناوری محیط زیست»‌ (Environmental Science & Technology‌) منتشر شد، بالاترین سطح مواد شیمیایی در نزدیکی تخت کودکان پیدا شد. 

4 روز پیش

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد زنانی که در سنین بالاتر، به مدت سه سال رژیم غذایی مدیترانه‌ای با کالری کاهش‌یافته را دنبال کرده‌اند و در کنار آن پیاده‌روی و تمرینات مقاومتی انجام داده‌اند، توانسته‌اند تراکم استخوان خود را به‌ویژه در ناحیه پایین کمر بهبود بخشند.

6 روز پیش

دانشمندان مدت‌هاست به این فکر می‌کردند که چگونه مغز خود را با اطلاعات و خاطرات جدید به روز می‌کند. برخی از ایده ها حول تغییرات شیمیایی در نورون های خاص می چرخد، در حالی که برخی دیگر بر تغییرات ساختاری در بین سلول های مغز تمرکز می کنند.

6 روز پیش

بیشتر...