سلامت نیوز | ۱ هفته پیش

با رعایت این نکات روزهای گرم را تحمل کنید سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل ازsociology، دمای هوا این روزها زیاد شده است، گزارش‌های هواشناسی هم نشان می‌دهد در روزهای پیش‌رو روند افزایشی دما ادامه خواهد شد، گرمایی که اگر قرار باشد مدت زیادی با آن مواجه شویم قطعاً ما را زمین‌گیر می‌کند. با این وجود همیشه دستورالعمل‌هایی وجود دارد تا به‌کمک آن‌ها در مواجهه با گرمای طاقت‌فرسا آسیب‌های احتمالی را به حداقل برسانیم.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده در گزارشی با عنوان «نکاتی برای پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با گرما» یک دستورالعمل سه بخشی معرفی کرده است، دستورالعملی که در آن از شهروندان می‌خواهد در روزهای گرم سال نکاتی را رعایت کنند، این نکات از نوع پوشش تا نوع تغذیه را دربرمی‌گیرد.

لباس چی بپوشیم؟

  • در خانه خنک بمانید:تا حد امکان در مکانی با تهویه مطبوع بمانید. اگر خانه شما تهویه مطبوع ندارد، به مرکز خرید یا کتابخانه عمومی بروید چراکه حتی چند ساعتی که در تهویه مطبوع سپری می‌کنید می‌تواند به بدن شما کمک کند که وقتی دوباره به گرما می‌روید خنک‌تر بماند. نکته مهم این‌که گرفتن دوش یا حمام خنک یا رفتن به مکانی با تهویه مطبوع راه بسیار بهتری برای خنک شدن است. کمتر از اجاق گاز و فر استفاده کنید تا دمای خانه خود را خنک‌تر نگه دارید.
  • لباس مناسب بپوشید:لباس‌های سبک و گشاد انتخاب کنید.
  • فعالیت‌های خارج از منزل را با دقت برنامه‌ریزی کنید:سعی کنید فعالیت در فضای باز را به زمانی که خنک‌ترین زمان است، مانند ساعات صبح و عصر محدود کنید. اغلب در مناطق سایه استراحت کنید تا بدن شما فرصتی برای بهبودی داشته باشد.
  • سرعت خود را حفظ کنید:ورزش را در طول گرما کاهش دهید. اگر عادت به کار یا ورزش در محیط گرم ندارید، به آرامی شروع کنید و به تدریج سرعت خود را افزایش دهید. اگر تلاش در گرما باعث تپش قلب شما و نفس نفس زدن شما می‌شود، تمام فعالیت‌ها را متوقف کنید. وارد یک منطقه خنک یا در سایه شوید و استراحت کنید.
  • از کرم ضد آفتاب استفاده کنید:آفتاب سوختگی بر توانایی بدن شما برای خنک شدن تأثیر می‌گذارد و می‌تواند باعث کم آبی بدن شود. اگر مجبورید بیرون بروید، با استفاده از کلاه لبه پهن، عینک آفتابی و استفاده از کرم ضد آفتاب از خود در برابر نور خورشید محافظت کنید.نکته آن‌که به‌دنبال ضدآفتاب‌هایی باشید که روی برچسب آنها عبارت «طیف وسیع» یا «محافظت در برابر اشعه UVA/UVB» نوشته شده باشد، این محصولات بهترین عملکرد را دارند.
  • کودکان را در اتومبیل رها نکنید:اتومبیل‌ها می‌توانند به سرعت تا دمای خطرناک گرم شوند، حتی اگر یک پنجره باز باشد. هرکسی در ماشین پارک شده باقی بماند در معرض خطر است، کودکان به‌ویژه در معرض خطر گرمازدگی یا مرگ هستند. هرگز نوزادان، کودکان یا حیوانات خانگی را در ماشین پارک شده رها نکنید، هنگام خروج از ماشین، بررسی کنید که مطمئن شوید همه از ماشین خارج شده‌اند، از کودکانی که در ماشین به‌خواب رفته‌اند غافل نشوید.
  • از غذاهای گرم و سنگین پرهیز کنید:آنها گرمای بیشتری به بدن شما اضافه می‌کنند.

افزایش مصرف مایعات

  • مایعات فراوان بنوشید:صرف نظر از اینکه چقدر فعال هستید، مایعات بیشتری بنوشید. برای نوشیدن صبر نکنید تا تشنه شوید. البته اگر پزشک مقدار نوشیدنی شما را محدود کرده از او بپرسید در زمانی که هوا گرم است چقدر باید مایعات بنوشید. همچنین از نوشیدنی‌های بسیار شیرین یا الکلی دوری کنید، این نوشیدنی‌ها در واقع باعث از دست دادن مایعات بدن شما می‌شوند. ازطرفی از نوشیدنی‌های بسیار سرد هم خودداری کنید، زیرا می‌توانند باعث گرفتگی معده شوند.
  • نمک و مواد معدنی را جایگزین کنید:تعریق شدید، نمک و مواد معدنی را از بدن خارج می‌کند که باید جایگزین شوند. یک نوشیدنی ورزشی می‌تواند جایگزین نمک و مواد معدنی باشد که با تعریق از دست می‌دهید. البته اگر رژیم غذایی کم نمک دارید،دیابت،فشار خونبالا یا سایر بیماری‌های مزمن را دارید، قبل از نوشیدن یک نوشیدنی ورزشی یا مصرف قرص نمک با پزشک خود صحبت کنید.
  • حیوانات خانگی خود را هیدراته نگه دارید:مقدار زیادی آب شیرین برای حیوانات خانگی خود فراهم کنید و آب را در یک منطقه سایه دار بگذارید.

با رعایت این نکات روزهای گرم را تحمل کنید

مراقب یکدیگر باشید

  • اطلاعات خودتان را به روز نگه دارید:اخبار محلی خود را برای هشدارهای گرمای شدید و نکات ایمنی بررسی کنید و در مورد پناهگاه‌های خنک‌کننده در منطقه خود بدانید.
  • با یکدیگر ارتباط داشته باشید:هنگام کار در گرما، وضعیت همکاران خود را زیر نظر بگیرید و از کسی بخواهید که همین کار را برای شما انجام دهد. بیماری ناشی از گرما می‌تواند باعث گیج شدن یا از دست دادن هوشیاری فرد شود. اگر ۶۵ سال یا بیشتر دارید، از یکی از دوستان یا خویشاوندان خود بخواهید دو بار در روز در طول موج گرما به شما مراجعه کنند. اگر فردی را در این گروه سنی می‌شناسید، حداقل دو بار در روز وضعیت او را بررسی کنید.
  • افراد در معرض خطر را زیر نظر بگیرید:اگرچه هر کسی در هر زمان ممکن است از بیماری‌های مرتبط با گرما رنج ببرد، اما برخی از افراد بیشتر از دیگران در معرض خطر هستند، مانند نوزادان و کودکان خردسال، افراد دارای ۶۵ سال یا بیشتر، افرادی که اضافه وزن دارند، افرادی که به دلیل کار یا ورزش فعالیت بدنی بیشتری دارند، افرادی که از نظر جسمی بیمار هستند، به‌ویژه با بیماری قلبی یا فشار خون بالا، یا داروهای خاصی مانندافسردگی، بی‌خوابی، یا گردش خون ضعیف مصرف می‌کنند.حداقل دو بار در روز از بزرگسالان در معرض خطر دیدن کنید و از نزدیک آنها را برای علائم گرمازدگی بررسی کنید، البته نوزادان و کودکان خردسال به بررسی بسیار بیشتری نیاز دارند.

نکات مهم برای کاهش سریع دمای بدن

برای کاهش سریع دمای بدن در شرایط گرمازدگی، اقدامات زیر توصیه می‌شود:

  1. حمام یا دوش آب خنک: گرفتن دوش با آب خنک یا غوطه‌ور شدن در وان آب سرد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می‌تواند به کاهش دمای بدن کمک کند

  2. استفاده از کمپرس سرد: قرار دادن کیسه‌های یخ یا پارچه‌های مرطوب و خنک روی نقاطی مانند پیشانی، گردن و مچ‌ها می‌تواند به کاهش دمای بدن کمک کند.

  3. نوشیدن مایعات خنک: مصرف نوشیدنی‌هایی مانند شربت خاکشیر، شربت آبلیمو، دمنوش عناب و عرق کاسنی می‌تواند به کاهش دمای بدن کمک کند.

  4. پوشیدن لباس‌های رنگ روشن: لباس‌های نخی و روشن به بدن کمک می‌کنند تا بهتر خنک شود و از تجمع گرما جلوگیری می‌کنند.

  5. استراحت در مکان‌های خنک: ماندن در محیط‌های دارای تهویه مطبوع یا سایه‌دار می‌تواند به کاهش دمای بدن کمک کند.

در صورت مشاهده علائم شدید گرمازدگی مانندسردرد، تهوع،سرگیجهیا از دست دادن هوشیاری، فوراً به مراکز درمانی مراجعه کنید.

با رعایت این نکات روزهای گرم را تحمل کنید

در هوای گرم چند لیوان آب بنوشیم؟

برای حفظ هیدراسیون در هوای گرم، سازمان‌های سلامتی مانند مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) و مؤسسه پزشکی توصیه می‌کنند که هر فرد باید حداقل ۲ تا ۳ لیتر آب (معادل ۸ تا ۱۲ لیوان) در روز بنوشد. در شرایط گرم یا هنگام ورزش، این مقدار ممکن است افزایش یابد.

طبق گزارش مؤسسه پزشکی، در آب و هوای گرم و مرطوب، نیاز به آب ممکن است بیشتر شود زیرا بدن برای خنک شدن، عرق بیشتری می‌کند. همچنین، در فعالیت‌های بدنی شدید، بدن آب بیشتری از دست می‌دهد، بنابراین توصیه می‌شود که علاوه بر مصرف مقدار معمول آب، برای جبران عرق و حفظ سطح هیدراسیون، مایعات بیشتری بنوشید.



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

درد بواسیر فقط یک درد ساده نیست. گاهی آن‌قدر آزاردهنده می‌شود که فرد نمی‌تواند راحت بنشیند، بخوابد یا حتی راه برود.

۱ هفته پیش

تروماها تاثیراتی طولانی‌مدت بر زندگی فرد دارند و قطعاً بر زندگی آینده کودک تاثیر می‌گذارند. اولین تاثیر آن، بی‌اعتمادی به دیگران است و بر روابط، باورها، ارتباطات عاطفی و جنسی در آینده کودک تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل کودک در این شرایط نیاز به درمان دارد تا بتواند به‌عنوان یک بزرگسال سالم زندگی کند.

۱ هفته پیش

کنترل، همیشه با فریاد و تنبیه نیست؛ گاهی با یک جمله‌ی ساده شروع می‌شود: «ما فقط خیرت رو می‌خوایم». اما وقتی محبت شرطی می‌شود و حمایت جای خودش را به اجبار می‌دهد، کودکی می‌ماند که بزرگ شده، اما هنوز اجازه ندارد خودش باشد... و زخمی‌هایی که دیده نمی‌شوند، دردناک‌تر از همه‌اند.

۱ هفته پیش

عادت‌هایی که سلامت شما را تضمین می‌کنند.

۱ هفته پیش

افزایش مصرف ماری‌جوانا در میان دانش‌آموزان دبیرستانی، به یکی از دغدغه‌های جدی حوزه اعتیاد در کشور تبدیل شده است. سعید صفاتیان، پژوهشگر و مدیرکل پیشین درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر، با انتقاد از رویکرد سطحی برخی مسئولان، خواستار طراحی برنامه‌های پیشگیرانه علمی و بلندمدت در مدارس شد.

6 روز پیش

افزایش چشمگیر چاقی در کودکان و نوجوانان ایرانی، زنگ خطری جدی برای آینده سلامت کشور است. از سبک زندگی ناسالم تا نبود پوشش بیمه‌ای مناسب، همگی دست به دست هم داده‌اند تا چاقی به یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های سلامت تبدیل شود.

۱ هفته پیش

  زهر عقرب دارای ترکیب نوروتوکسین‌هاست که روی سیستم عصبی تأثیر می‌گذارد.

6 روز پیش

برخلاف باور عمومی، قلیان نه تنها بی‌ضرر نیست بلکه ضررش از سیگار هم بیشتر است. وزارت بهداشت هشدار داده یک پک قلیان معادل ۲۰۰ نخ سیگار دود دارد و آسیب‌های جدی‌تری به ریه‌ها و سلامت عمومی وارد می‌کند.

۱ هفته پیش

توجه به تفاوت‌های جنسیتی در نتایج سلامت امر بسیار مهم است که کمتر دیده شده و هر چند بیماری‌های قلبی اولین دلیل مرگ در زنان شناخته شده، تفاوت‌ها در علایم و درمان زنان اغلب در بررسی‌های بالینی این بیماری‌ها لحاظ نمی‌شوند.»

۱ هفته پیش

بیشتر...