تیتر برتر | 4 سال پیش

عوارض کرونا بعد از بهبود چیست سایت تیتربرتر TitreBartar com

عوارض کرونا بعد از بهبود چیست؟

تیتربرتر؛بیماری کروناعلاوه بر اینکه در حین بیماری فرد را دچار علائم خاصی می کند بعد از بهبود نیز بسته به میزان درگیری ویروس عوارضی با خود دارد که ممکن است ماه ها ادامه پیدا کند.

اصلی ترین عوارض کرونا بعد از بهبود

دکتر حسین سرمدیان افزود: شایع ترین عوارض این بیماری،کاهش ظرفیت ریهافراد است، اما این کاهش ظرفیت به مرور زمان به حالت نخست باز می‌گردد، مثل شکستگی استخوان که زمان بر است تا ترمیم یابد.

وی اظهار داشت: همانطور که در شکستگی استخوان هر چه سن افراد بالاتر باشد این ترمیم زمان بیشتری به طول می انجامد، همین امر در خصوص بهبود ظرفیت ریوی در افراد مسن تر هم صدق می کند.

وی تاکید کرد: بهبود فعالیت ریوی و بازگشت ظرفیت آن به حالت طبیعی تحت تاثیر چند فاکتور می باشد که سن یک فاکتور بسیار مهم است، همچنین شدت بیماری کرونا در فرد مبتلا شده،استعمال دخانیات، آلودگی هواو بیماری های زمینه ای دیگر نیز موثر اند‌.

این متخصص عفونی ادامه داد: سندروم خستگی مزمن نیز در اغلب بیماران تا ۶ ماه بعد از بهبودی دیده می شود، یعنی فرد بعد از انجام کارها و فعالیت‌های سنگین احساسخستگیمی‌کند.

دکتر سرمدیان خاطرنشان کرد:عفونت های دیگر باکتریایی، آلودگی هوا،انواع آلرژن ها نیز می توانند باعث حساسیت گیرنده های ریوی و در نهایت منجر به درد، تنگی نفس و یا سرفه شوند.

وی  علائم پوستی از جمله، کهیر، تاول وریزش مورا از دیگر عوارض کرونا دانست و تاکید کرد: درناقلینکم علامت و یا بی علامت که به کرونا مبتلا می شوند و نیاز به مراجعه به پزشک ندارند و بعد از مدتی بهبودی حاصل می‌شود، نیز ممکن است عوارض پس از بهبودی بیماری کرونا دیده شود.

وی به طب سنتی در درمان این بیماری هم اشاره کرد و تصریح کرد: درمان هایطب سنتی در خصوص کروناقطعی نمی باشند همانطور که در بیمارستان ها از چندین روش و دارو برای بهبودی افراد حاصل می شود، در خصوص طب سنتی نیز اغلب این درمان‌ها تنها کمک کننده هستند.

وی در پایان گفت: پس از بهبودی با توجه به ظرفیت ریوی افراد و سیستم بدن می توان توصیه به انجام فعالیت و یا منع آن نمود که توسط پزشکان صورت می‌گیرد در بعضی از افراد مدت ها باید تنها فعالیت های ملایم انجام داد، اما بعضی از افراد می‌توانند فعالیت های سنگین تر نیز انجام دهند.

عوارض کرونا تا چه زمانی ادامه دارند؟

مینوش شعبانی، در خصوص عوارض طولانی مدت بعد از کرونا، اظهار کرد: با طولانی شدن پاندمی، به نظر می‌رسدکووید -۱۹برای بیماران مبتلا، بعد از بهبود نیز گرفتاری‌هایی ایجاد می‌کند. البته بسیاری از بیماران خوشبختانه ریکاوری کامل پیدا می‌کنند، اما در درصدی از مبتلایان هم علائم ماندگار می‌شود.

وی ادامه داد: بسیاری از ارگان‌ها در جریان ابتلاء به کرونا درگیر می‌شوند و در کنار همه این ارگان‌ها، سیستم ایمنی و حتی روان بیماران نیز متحمل آسیب می‌شود. شرایط برای درصد کمی از افراد مبتلا که ممکن است هفته‌ها یا ماه‌ها برخی علائم را با خود همراه داشته باشند، کلافه کننده خواهد بود و عملکرد زندگی شأن را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

شعبانی تصریح کرد: باید به این نکته توجه شود حتی مبتلایانی که در بیمارستان بستری نشدند و افرادی که در فاز حاد بیماری نیازی به کمک گرفتن از پزشک پیدا نکردند هم ممکن است دچار طولانی شدن همان علائم خفیف یا بعضاً پیدایش علائم جدید در طی هفته‌های بعد شوند.



شعبانی ادامه داد: بسته به شدت بیماری اولیه مریض و بستری شدن یا نشدن وی، نوع علائم مزمن متفاوت است. بیماری که در بخش مراقبت ویژه بستری شده و خدمات متعدد درمانی دریافت کرده باشد، خود به خود جدا از درگیری‌های ابتلاء به کرونا، عوارضی را تجربه خواهد کرد، از طرفی برای این دسته از بیماران، علائم پست کووید ۱۹ شدیدتر و احتمالاً طولانی‌تر خواهد بود.

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری، افزود: درصد بالایی از بیماران هم که بهبود پیدا می‌کنند، ممکن است این ریکاوری ظاهری و بالینی باشد و آسیب‌هایی به ارگان‌های آنها وارد شده باشد که ادامه دار شود.

شعبانی در خصوص علائم شایع که شامل درصد بالاتری از بیماران مزمن می‌شود، گفت: خستگی، تنگی نفس، سرفه، درد قفسه سینه، کاهش یا از دست دادن تمرکز، اختلالات حافظه، افسردگی، اختلالات اضطرابی و استرسی پس از حادثه، درد عضلانی، سردرد، تب‌هایی که قطع و وصل و بالا پایین می‌شود، از علائمی است که بیشتر گزارش شده است.

عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ادامه داد: پزشکان پیش بینی می‌کردند که این بیماری ویروسی باعث بروز مشکلات عدیده مزمن می‌شود، اما این موضوع اوایل پاندمی دغدغه مهمی نبود. در آینده نزدیک با حجم بالایی از این بیماران روبه رو خواهیم بود و شاید این رخداد دست کمی از سونامی نداشته باشد.

وی تصریح کرد: معما از مراجعه بیماران جوانی شروع می‌شود که مشکل خاص زمینه‌ای ندارند و در زمان ابتلاء به کووید -۱۹ هم علائم خفیفی را تجربه کرده اند. اینها مدعی هستند صبح‌ها با خستگی بسیار بیدار می‌شوم، وقتی به سرکار می‌روم اصلاً انرژی ندارم و کلافه هستم، همین شرایط موجب می‌شود به مرور زمان برخی اختلالات روحی و روانی، اضطراب و افسردگی در فرد ظاهر شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری، در خصوص میزان شیوع این سندرم، گفت: طبق مطالعه‌ای که در کشور ایتالیا با تحت نظر قرار دادن جمعیت آماری ۱۴۳ نفر به مدت ۲ ماه بعد از اتمام فاز حاد بیماری، انجام شده، بالغ بر ۸۰ درصد از یک سری علائم رنج می‌بردند که از این تعداد حدود ۳۰ درصد آنها دو علامت و حدود ۵۰ درصد سه علامت به بالا به همراه داشتند. همچنین حدود ۴۵ درصد از کل این بیماران از کاهش کیفیت زندگی گله مند بودند.

وی افزود: بیمارستانی در پاریس نیز به طور میانگین هفته‌ای ۳۰ مورد سندرم Post-COVID گزارش می‌کند که اکثر آنها خانم‌هایی با حدود ۴۰ سال سن هستند.

ریه بیماران بهبود یافته کرونا تا چه زمانی ترمیم می شود؟

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ادامه داد: با توجه به اینکه تقریباًریه اولین ارگانیاست که درگیر می‌شود، بسیاری از بیماران از طولانی شدن سرفه‌های خشک یا خلط دار شکایت می‌کنند. موضوع سرفه تحت حاد و مزمن به مدت ۳ تا ۸ هفته ناشی از ابتلاء به ویروس‌های تنفسی و برونشیت همیشه مطرح بوده است، اما به طور کلی طولانی شدن علائم، نیاز به ویزیت حضوری توسط پزشک را پررنگ‌تر می‌کند. البته بررسی تیمی از متخصصان نتیجه بهتری به همراه دارد.

وی با تاکید بر لزوم مراجعه حضوری به پزشک، افزود: افراد تا جایی که امکان دارد از ویزیت‌های تلفنی پرهیز کنند، چراکه بررسی برخی علائم خطر به صورت تلفنی امکان پذیر نیست.

شعبانی با اشاره به اینکه اکثر بیماران بستری بعد از ترخیص علائم ماندگاری را تجربه می‌کنند، گفت: در برخی مواقع دیده شده حتی بعد از گذشت یک ماه از بروز بیماری، اسکار بیش از یک سوم از بافت ریه را گرفته است. در مطالعه‌ای در اتریش نشان داده شده که ۸۸ درصد از بیماران بستری ۶ هفته بعد از ترخیص ضایعات واضحی داشته اند و در هفته دوازدهم این رقم به ۵۵ درصد کاهش یافته است.

وی اظهار کرد: زمانی که اختلال در عملکردسیستم ایمنیرخ دهد، گویی تمام ارگان‌های بدن درگیر شده است. یکی دیگر از ارگان‌هایی که احتمال درگیری آن درجریان ابتلاء به کرونا بالاست، قلب است. در فاز حاد حدود یک سوم از افراد دچار علائم قلبی می‌شوند و بعد از ریکاوری، برخی مشکلات التهابی باعث می‌شود عوارض مزمن قلبی را شاهد باشیم. البته این اختلالات بیشتر افرادی که سابقه بستری دارند را درگیر می‌کند.

شعبانی در خصوص مشکلات نورولوژیک ناشی از ابتلاء به کووید ۱۹، عنوان کرد: بر اساس مرور سیستماتیک چندین مقاله، به طور متوسط حدود ۲۰ درصد افرادسردردرا تجربه می‌کنند. این سردرد نمونه‌ای از علائمی ست که قبلاً اشاره شد که لزوماً نمی‌توان تلفنی بیمار را ویزیت کرد و تشخیص افتراقی های مختلف دارد. باید شرح حال مناسب گرفته شود تا علت آن ریشه یابی شود.

اختلالات سرگیجه در ۷ درصد واختلال بویایی و چشایی در ۵ تا ۸ درصدافراد گزارش شده است. اینکه تا چه زمانی این علائم ادامه دارد، اصلاً مشخص نیست حتی ممکن است تا ۶ ماه هم با بیمار همراه باشد. علائمی همچون تشنج و سکته مغزی، علائم غیرشایعی هستند.

وی، مهم‌ترین عارضه را درگیری سلامت روان دانست و افزود: این مشکل نیاز به بررسی و اطلاع رسانی گسترده دارد.

شعبانی خصوص سندرم خستگی مزمن نیز ادامه داد:خستگی مزمن و اختلالتمرکز قبلاً هم به دلایل ناشناخته و احتمالاً به دلیل ویروس‌های دیگر مطرح بوده ولی افراد مبتلا باید بدانند که با انجام بعضی کارها می‌توان سیر بهبودی را تسریع کرد؛ مثل رعایت برخی نکات بهداشتی، از جمله بهداشت خواب بسیار اهمیت دارد. همچنین ورزش نیز کمک کننده است. البته برای شروع ورزش بعد از گذر از دوران بیماری باید به برخی نکات توجه و در صورت امکان با پزشک مشورت کرد.

وی افزود: برای مثال اگر فرد مبتلا، ورزشکار باشد و بیماری بدون علامت حادی را هم تجربه کرده باشد، باید به تدریج بعد از حداقل یک هفته بدون هیچ علامتی، با نصف فعالیت قبل شروع کند. حال این زمان وقفه برای افرادی که عوارض ریوی و قلبی را تجربه کرده اند باید طولانی‌تر باشد و بر تمرینات تنفسی تمرکز کنند. همچنین افرادی که در جریان کرونا دچار التهاب عضله قلب شدند باید بعد از گذشت سه تا ۶ ماه از بهبودی، ورزش را شروع کنند.

گردآورنده: آیدا رضایی



#سرگرمی #خواندنی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

طی روزهای اخیر شایعاتی در خصوص انتقال مدافع چپ استقلال به فولاد خوزستان مطرح شده بود. به گزارش خبرگز

10 ماه پیش

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی اسلامی ترانه باران، از نی ت

10 ماه پیش

به گزارش همشهری‌آنلاین، رامین رضاییان شروع خوبی در استقلال داشته. او پس از ارسال یک پاس گل در بازی ب

10 ماه پیش

در راهنمای خرید قهوه ساز به شما می گوییم در هنگام انتخاب انواع قهوه ساز باید به چه نکاتی دقت کنید.

10 ماه پیش

در این مطلب می خوانید ویژگی های جاروبرقی کم مصرف چیست و در ادامه بهترین جارو برقی کم مصرف و پرقدرت ب

10 ماه پیش

نیلوفر حجابی Author at وبلاگ فروشگاه اینترنتی تکنولایف

9 ماه پیش

دبیر کانون سراسری انبوه سازان با بیان اینکه وزیر جدید راه و شهرسازی به خوبی می داند که در پستوها برا

10 ماه پیش

سوم شهریورماه، سیدرضا صالحی امیری با خداحافظی عزت‌الله ضرغامی بر صندلی ارگ آزادی تکیه زد و با وجود م

10 ماه پیش

جبرئیل نوکنده امروز (سوم شهریور ماه) در جمع خبرنگاران، یادآوری کرد: در موزه ملی ایران ۵۰۰۰ اثر تاریخ

10 ماه پیش

بیشتر...