کتاب متفکران بزرگ اثر آلن دو باتن
حال دیگر انتخاب با خود خواننده است که به سراغ این کتاب و ایدههای مطرح شده فیلسوفان که به شکل ساده و قابل فهم بیان شدهاند برود و یا مستقیم به سراغ آثار فیلسوف مورد علاقه خود برود.
این کتاب گزیدهای از تفکرات و زندگیِ بزرگترین متفکران حوزهٔ فلسفه، تئوری سیاسی، جامعه شناسی، روانکاوی، هنر، معماری و ادبیات است. متفکرانی مانند زیگموند فروید در زمینه روان درمانی، افلاطون در زمینه فلسفه، ماکیاولی در حوزه سیاست، بودا نماینده فلسفه شرق، سندبندیکت در زمینه جامعه شناسی، آندرا پالادیو در حوزه معماری و جین آستین در عرصه ادبیات در این کتاب معرفی شده و تاریخچه و اساس تفکر و اندیشه آنها برای خواننده به گونه جذابی بیان میشود.
کتاب متفکران بزرگ مناسب مخاطبانی است که علاقه دارند از ایدههای متفکران بزرگ در زمینههای مختلف بخوانند و به کمک این متفکران، مصائب، تنگناها، لذتها و غصههای زندگی روزمرهشان را بهتر درک کنند. بنابراین اگر شما هم با دیدگاه آلن دوباتن موافق هستید و با سادهسازی مشکلی ندارید، این کتاب میتواند گزینه مناسبی برای مطالعه باشد.
[» معرفی و نقد کتاب:افسانه سیزیف– اثر آلبر کامو]
جملاتی از متن کتاب
غمها و اضطرابهای شخصی فروید، فقط بخشی از سهم عظیمی است که تحقیقات او در کمک به بشر داشته، تا بتواند ناخرسندی عجیبی را شناسایی کند که در ذهناش خانه کرده بود. آثار فروید به ما نشان میدهند که آگاهی، یعنی همان بخش عقلانی ذهن ما، به قول فروید «حتی در خانهٔ خودش هم ارباب نیست». ما تحت سلطهٔ نیروهایی هستیم که با یکدیگر در حال رقابتاند و بیشترشان از دسترسی آگاهی خارجاند. هرقدر هم که نظریات فروید عجیب و غریب، ناخوشایند یا خندهدار به نظر برسند، باید به او گوش کنیم، به این دلیل که توضیحی درخشان و روشنگرانه به این پرسش میدهد که چرا انسان بودن اینچنین دشوار است.
ما شبیه سیزیف هستیم. تمثالی یونانی که خدایان محکومش کردهاند تخته سنگی را به بالای کوه بغلتاند و دوباره تا ابد قل خوردن آن را به پایین تماشا کند.
یک ارتباط خوب باید به این معنی باشد که ما دیگری را دقیقا آنطور که هست دوست نداشته باشیم. عشق به معنای متعهد شدن به کمک کردن به آنها است که نسخه بهتری از خودشان باشند و گذارهای طوفانی که این تغییر ناچار در پی دارد را تحمل کنند و در عین حال آنها هم تلاششان برای ارتقای ما دست نکشند.
زمانی که عاشق میشوی، آنچه در واقع رخ میدهد این است که تو در دیگری ویژگیهای خوبی را یافتهای که خودت فاقد آنها بودهای. احتمالاً این معشوقها کسانی هستند که زمانی که شما سراسیمهاید، آراماند؛ یا وقتی آشفتهاید، خویشتندارند؛ یا زمانی که شما گنگ و خاموشید، آنها سخنورند.
زمانی که عاشق میشوی، آنچه در واقع رخ میدهد این است که تو در دیگری ویژگیهای خوبی را یافتهای که خودت فاقد آنها بودهای. احتمالاً این معشوقها کسانی هستند که زمانی که شما سراسیمهاید، آراماند؛ یا وقتی آشفتهاید، خویشتندارند؛ یا زمانی که شما گنگ و خاموشید، آنها سخنورند. فانتزیِ پنهانِ عشق این است که با نزدیک شدن به این شخص، شما هم میتوانید کمی شبیه آنها شوید. آنها میتوانند کمک کنند تا در مسیر تحقق تواناییهای خود رشد کنید. از منظر افلاطون، عشق در ذاتش نوعی آموزش است: شما نمیتوانید کسی را دوست داشته باشید، اگر نخواهید به وسیلهٔ آنها رشد کنید. عشق باید عبارت از دو انسان باشد که تلاش میکنند با همراهی هم رشد کنند ــ و به هم در این مسیر کمک کنند. این به آن معنا است که شما نیاز دارید با کسی درآمیزید که یک جزءِ مفقودهٔ مهم از تکامل شما را دارد: فضایلی که فاقد آنهایید.
از منظر افلاطون، عشق در ذاتش نوعی آموزش است: شما نمیتوانید کسی را دوست داشته باشید، اگر نخواهید به وسیلهٔ آنها رشد کنید. عشق باید عبارت از دو انسان باشد که تلاش میکنند با همراهی هم رشد کنند – و به هم در این مسیر کمک کنند. این به آن معنا است که شما نیاز دارید با کسی درآمیزید که یک جزءِ مفقودهٔ مهم از تکامل شما را دارد: فضایلی که فاقد آنهایید.
نیچه پی برد که حسادت بخش بزرگی از زندگی است. ولی عموما به ما یاد دادند که از احساسات حسادت آمیز خود شرمنده باشیم. آنها نشانههایی از شر به نظر میرسند. برای همین آنها را از خودمان و دیگران پنهان میکنیم، تا جایی که گاهی بعضیها با صداقت تمام میگویند دیگر به هیچ کس حسادت نمیکنند. نیچه تأکید داشت که اینکار محال است، به خصوص اگر در جهان مدرن زندگی کنیم.
به نظر نیچه، دموکراسی توده و پایان عصر فئودال – آریستوکراسی بذر خوبی برای احساسات حسد آمیز میکارد، چون اکنون همه تشویق میشوند خود را با دیگری برابر بدانند. در دوران فئودالی، هیچ وقت یک رعیت به یک اشراف زاده احساسات حسد آمیز نداشت. اما حالا هر کسی خود را با دیگری مقایسه میکرد و در معرض ملغمهای گذرا از بلند پروازی و در نتیجه بیکفایتی قرار داشت.
مشخصات کتاب
- عنوان: کتاب متفکران بزرگ
- نویسنده: آلن دوباتن
- ترجمه: معصومه موسوی – معصومه مظلومی ابیانه
- انتشارات: کتابسرای نیک
- تعداد صفحات: ۵۶۴
- قیمت چاپ هشتم – سال ۱۴۰۲: ۵۹۰۰۰۰ تومان
نظر شما در موردکتاب متفکران بزرگچیست؟ لطفا اگر این کتاب را خواندهاید، حتما نظرات ارزشمند خود را با کافهبوک در میان بگذارید. با نظر دادن در مورد کتابها در انتخاب کتاب به همدیگر کمک میکنیم.
[همراه ما باشید در:کانال تلگرام کافه بوک]
»معرفی چند کتاب دیگر:
- درسهای فروید برای زندگی
- کتاب عدالت
- کتاب چگونه رنج بکشیم
#کتاب #کتاب_فلسفی
بیشتر...
تبلیغات
کتاب اشتیاق به جهل با عنوان فرعی «چیزهایی که تصمیم میگیریم ندانیم و چرایی آن» پیرامون جهل و ماجراها
کتاب روانکاو و داستانهای دیگر، کتابی خوشخوان و بسیار جذاب است که در پی پاسخ به یک سوال مشخص است: «
نیلوفر حجابی Author at وبلاگ فروشگاه اینترنتی تکنولایف
داستانهای کتاب اول شخص مفرد همان دغدغههای همیشگی هاروکی موراکامی هستند: عشقهای گمشده، جوانی، موس
کتاب تمساح داستانی واقعی درباره تمساحی که در تیمچه است که مردی را در سن پختگی و با ظاهری برازنده زند
نویسنده در کتاب جباریت به دنبال تاریخ سیاست یا تاریخچه شکلگیری جباریت نیست. او میخواهد به ما نشان
تاد می در کتاب مرگ با مروری بر ادیان مختلف، اندیشههای فیلسوفان به این پرسش پاسخ دهد که چطور میتوان
کتاب تسلی بخشی های فلسفه شامل شش بخش است که هر بخش در مورد یک فیلسوف و یک راه حل در مواجهه با مشکلی
کتاب از رویا که حرف میزنیم نویسنده به ما میگوید که با واگویهکردن رویایمان میتوانیم بر هیجاناتما
بیشتر...