درمان اختلال اندوزش درمان اختلال احتکار
اختلالاندوزش (احتکار) وضعیتی است که اغلب بااختلال وسواس فکریهمراه است که فرد در آن، با دور انداختن اشیاء، خرید بیش از حد و از دست دادن اشیاء قیمتی مشکل دارد زیرا فضاهای شخصی او بیش از حد به هم ریخته است.
طبق مقالهای معتبر، احتکار با جمعآوری اشیاء متفاوت است زیرا کیفیت زندگیتان را مختل میکند. اختلال اندوزش ممکن است به قدری از کنترل خارج شود که خانهتان دیگر کارایی نداشته باشد و حتی بهطور بالقوه، یک خطر برای سلامتی باشد.
شما میتوانید با برنامهریزی برای کنار گذاشتن اقلام اضافی، غلبه بر ترسهایتان از طریق قرار گرفتن در آشکاری، مقابله با هوسهایی که ممکن است موجب پسرفت شوند و کمک گرفتن از افرادی که شرایطتان را درک میکنند، اختلال اندوزش را متوقف کنید.
روش اول مقابله با اختلال اندوزش: کنار گذاشتن اشیاء
۱. انگیزه پیدا کنید.
غلبه بر یک وضعیت اضطرابی مانند اختلال ذخیرهسازی، مستلزم تعهد مداوم است. بنابراین، قبل از اینکه برنامهای برای شروع پاکسازی فضاهای خود داشته باشید، ابتدا باید واقعاً برای انجام این کار انگیزه پیدا کنید. داشتن انگیزه میتواند به شما کمک کند تا زمانی که میل به بازگشت به الگوهای قدیمیتان دارید، در برنامههایتان ثابتقدم بمانید.
- فهرستی از دلایل قوی برای توقف احتکار تهیه کنید، مانند «من میخواهم بتوانم از مهمانان در خانهام پذیرایی کنم» یا «میخواهم بتوانم به راحتی چیزهایی را در فضای زندگیام پیدا کنم».
- وقتی در مورد تصمیم خود برای تغییر دچار تردید شدید، مرتباً این فهرست را مرور کنید.
۲. اهداف کوچک و مشخصی را تعیین کنید.
شما ممکن است بهطور پراکنده انگیزه پیدا کنید و بهطور ناگهانی بخواهید این کار را انجام دهید، اما این امر منجر به تغییر پایدار نخواهد شد. ترفند مناسب برای غلبه بر این اختلال، برداشتن قدمهای کوچک است.
- به عنوان مثال، اگر هدف بزرگ و گستردهای مانند «تمیز کردن خانه» دارید، ممکن است تعیین زمان مورد نیاز برای انجام این کار، واقعاً دشوار باشد. در پایان، احتمال دارد انگیزه شما از بین برود و به نقطه اول بازگردید.
- به جای آن، یک هدف کوچک و واضح مانند «پاکسازی سه جعبه» تعیین کنید. با چنین هدفی، تشخیص اینکه چه زمانی آن را کامل کردهاید، آسان خواهد بود.
- شما همچنین میتوانید یک هدف مبتنی بر زمان تعیین کنید، مانند: «من هر روز یک ساعت کار خواهم کرد تا فضای به هم ریخته را مرتب کنم».
۳. یک سیستم واضح برای مرتب کردن اشیاء تعیین کنید.
یکی از رایجترین مشکلات افراد محتکر، مشکل در مرتب کردن است. تصمیم بگیرید که چگونه اشیاء مختلف را، معمولاً براساس نوع شیء یا مکان مورد نظر آن مانند آشپزخانه، اتاق نشیمن و غیره، طبقهبندی کنید.
- در هر مکانی که مرتب میکنید، در مورد چند انبوه به عنوان «نتیجه» تصمیم بگیرید، مانند اقلامی برای اهدا، فروش، زباله، بازیافت یا نگهداری.
- هر بار روی یک مکان کار کنید تا زمانی که مرتب شود. از جابهجایی وسایل از یک منطقه به منطقه دیگر خودداری کنید.
۴. هنگام مرتبسازی اشیاء، از اصل OHIO استفاده کنید.
از آنجایی که انگیزه شما برای تغییر ممکن است افزایش یابد و از بین برود، به یک سیستم محکم نیاز دارید تا از نگه داشتن اقلامی که برای دور انداختن انتخاب کردهاید، جلوگیری کند. شما میتوانید با پیروی از اصل OHIO که به معنای «فقط یک بار آن را مدیریت کنید» است، از این امر جلوگیری کنید.
- هر وسیلهای که لمس میکنید باید فوراً در یک مکان و یک انبوه به عنوان نتیجه طبقهبندی شود. به این ترتیب، بعداً نمیتوانید نظرتان را در مورد آن تغییر دهید.
- همچنین، قبل از تصمیمگیری در مورد نحوه طبقهبندی یک شیء، فقط ۱۰ تا ۲۰ ثانیه به خود اجازه دهید تا به آن نگاه کنید و تصمیم بگیرید. زیرا هرچه بیشتر آن را بررسی کنید، وابستگیتان به آن بیشتر خواهد شد.
۵. از یک شخص بیطرف کمک بگیرید.
متخصصان آموزش دیدهای وجود دارند که میتوانند به شما کمک کنند بر احتکار خود غلبه کنید و خانهتان را پاکسازی کنید. حضور یک متخصص بیطرف در کنار شما در حالی که دارید وسایلتان را جمعآوری میکنید، میتواند به آسانتر کردن این روند کمک کند. آنها به شما پیشنهادات و توصیههایی میدهند و میتوانند به شما کمک کنند تا انگیزهتان را حفظ کنید.
روش دوم: غلبه بر ترسهایتان
۱. باورهایی را که باعث میشود وسایل را نگه دارید، به چالش بکشید
. جهت متوقف کردن احتکار اجباری خود، باید باورهایی را که شما را درگیر نگه میدارند، درک کنید. برای بسیاری از افراد محتکر، باورها به سه دسته تقسیم میشوند: عاطفی، ابزاری و درونی.
- باورهای عاطفی نشاندهندهی یک فرد خاص یا بخشی از زندگی شماست. باورهای ابزاری مربوط به کاربردی بودن شیء و استفاده از آن در آینده است. باورهای درونی به زیبایی یا ارزش زیباییشناسی شیء مربوط میشوند؛ به عبارت دیگر، شما دوست دارید به آن نگاه کنید.
- وقتی متوجه شدید که این باورها هدایت کننده رفتارتان هستند، سعی کنید آنها را به چالش بکشید. به عنوان مثال، شاید بسیاری از لوازم نظافت را بخرید زیرا آنها را در حراج پیدا میکنید. میتوانید به خودتان بگویید: «اگرچه این لوازم در حراج بودند، اما من فقط میتوانم از یک ظرف در هر زمان استفاده کنم. بنابراین، من به سه بطری تمیزکننده اضافی نیازی ندارم.»
۲. وسایل را از آسانترین تا سختترین ترسها در مقیاس ترس مرتب کنید.
تنها راه غلبه بر ترسهایتان، قرار گرفتن در معرض آنهاست. با این حال، مقابله با بزرگترین ترسهایتان در ابتدا میتواند طاقتفرسا باشد. درعوض، ابتدا با سادهترین ترسها از نردبان ترس بالا بروید. سپس، به آرامی به سمت ترسهای دشوارتر بالا بروید.
- جهت بالا رفتن از نردبان ترس، فهرستی از همه چیزهایی که باید آنها را دور بیندازید، تهیه کنید. اشیاء را در مقیاس ۱ تا ۱۰ رتبهبندی کنید که ۱ نشاندهنده موارد سادهتر است. ابتدا در مورد موارد سادهتر تصمیم بگیرید.
- به عنوان مثال، ممکن است تصمیمگیری در مورد اقلام اضافی در مقایسه با اقلامی که دارای ارزش عاطفی هستند، برایتان راحتتر باشد.
۳. حواسپرتی یا اجتناب نکنید.
شاید در حین پاکسازی، وسوسه شوید که چند کار را با هم انجام دهید، یا با مشغول کردن خود به فعالیتهای دیگر، از واقعیت کاری که انجام میدهید اجتناب کنید. این امر به شما کمک نمیکند که بهطور کامل با فرآیند پاکسازی درگیر شوید. در نتیجه، شما واقعاً به باورهای غیرمنطقی خود توجه نمیکنید و بر ترستان غلبه نمیکنید.
- فقط روی یک کار در یک زمان تمرکز کنید. عوامل حواسپرتی مانند تلفن، تلویزیون و پخش کنندههای موسیقی را به حداقل برسانید.
- تعیین یک محدودیت زمانی میتواند برایتان مفید باشد. به عنوان مثال، میتوانید بگویید که یک ساعت روی مرتب کردن وسایل خود کار میکنید و سپس استراحت میکنید.
۴. پیشرفت خود را پیگیری کنید.
همانطور که به آرامی در اطراف خانهتان حرکت میکنید، روند پیشرفتهایی را که انجام دادهاید و اینکه آیا ترسهایتان با گذشت زمان کاهش مییابد را پیگیری کنید. انجام این کار میتواند به شما کمک کند تا اعتمادبهنفس بیشتری برای رسیدگی به بقیه خانه خود به دست آورید.
- عکسهای «قبل و بعد» راهی عالی برای نشان دادن پیشرفت شما در مرتب کردن هر مکان هستند.
- شاید در یک زمان نامشخص، انگیزه خود را از دست بدهید. این را بدانید که پسرفت نباید شما را تعریف کند. اگر این اتفاق افتاد، به سرعت برنامهای برای بازگشت به روند خود ایجاد کنید.
روش سوم مقابله با اختلال اندوزش: مقابله با تمایلات شدید
۱. یک جعبه ابزار برای اضطراب ایجاد کنید.
دور انداختن داراییهایتان ممکن است باعث ایجاد اضطراب زیادی شود. به جای نگه داشتن وسایل یا آوردن وسایل بیشتر به خانه، میتوانید با روشهای سالمتری با این اضطراب کنار بیایید. سه تا پنج تکنیک را انتخاب کنید که برایتان مفید است و آنها را بهطور منظم انجام دهید تا اضطراب را کنترل کنید.
- میتوانید تنفس عمیق، مدیتیشن، آرامسازی پیشرونده عضلانی، تجسم هدایت شده، یوگا یا گوش دادن به موسیقی آرامش بخش را امتحان کنید؛ چرا که این کارها برای کنترل اضطراب مؤثر هستند.
۲. سیستمهای جدیدی برای کنترل به هم ریختگی ایجاد کنید.
شما میتوانید با تمرین منظم مهارتهای جدیدتان، از تشدید احتکار جلوگیری کنید. منتظر نباشید تا بینظمی از کنترلتان خارج شود. در عوض، سیستمهایی را برای نحوه مدیریت همه چیز از مرتبسازی نامهها تا خرید لباسهای جدید ایجاد کنید. یک سازماندهنده حرفهای میتواند به شما کمک کند تا راههایی برای کنترل احتکار پیدا کنید.
- به عنوان مثال، برای هر کالایی که میخرید، ممکن است قانونی بگذارید تا یکی از کالاهای موجود در خانه را دور بیندازید. میتوانید نامههایتان را فوراً با پرتاب کردن یا بایگانی کردن آنها، به جای اینکه بگذارید روی هم جمع شوند، مرتب کنید. همچنین، ممکن است هر روز یک تایمر تنظیم کنید تا زبالهها یا جعبههای وسایل برای اهدا را بیرون بیاورید.
۳. به دنبال مسئولیت پاسخگویی باشید.
خانواده و دوستان میتوانند منبع تشویقی عالی برای کنترل مشکل احتکار شما باشند. به عزیزانتان بگویید چگونه میتوانند به شما کمک کنند تا احتکار را متوقف کنید. آنها ممکن است به شما دلایلی را یادآوری کنند که میخواستید احتکار را متوقف کنید و با دور انداختن اقلام عاطفی، به شما آرامش دهند.
- علاوه بر این، ممکن است از عزیزانتان بخواهید مجموعهای از سؤالات را بررسی کنند تا در به چالش کشیدن باورهایتان در مورد اشیاء مختلف، کمک کنند. ممکن است بپرسند: «چرا این وسیله را نگه میدارید؟ آیا هدفی را دنبال میکند؟» پاسخهایتان میتوانند به شما کمک کنند تصیم بگیرید که آیا وسیلهای را دور بیندازید یا نگه دارید.
۴. مهمانیهای منظمی را برگزار کنید.
یکی از مؤثرترین راهها برای کنترل احتکار، برگزاری مهمانیهای بیشتر است. اگر بدانید که قرار است کسی هر جمعه به آنجا بیاید، کمتر اجازه میدهید که به هم ریختگی از کنترل خارج شود. دوستان و خانواده را در پنجشنبه شب یا جمعهها دعوت کنید تا زمانی که احساس کنید کنترل احتکار خود را برای همیشه به دست آوردهاید.
روش چهارم: کمک گرفتن
۱. برای درمان اختلال اندوزش یک متخصص پیدا کنید.
توقف احتکار به تنهایی میتواند بسیار چالشبرانگیز باشد. این میتواند مفید باشد که به دنبال خدمات حرفهای باشید که تجربه کمک به افراد با شرایط شما را دارند. بهطور معمول، احتکار با آموزش خانوادهها در مورد این اختلال و ارائه درمان به فرد یا خانواده درمان میشود.
- روشهای درمانی احتکار ممکن است شامل کمک به شما برای توسعه مهارتهای تصمیمگیری بهتر، به چالش کشیدن باورهای غیرمنطقی با رفتار درمانی شناختی، غلبه بر ترسهایتان با مواجهه درمانی و تقویت انگیزهتان برای پایبندی به مهارتهای جدیدتان باشد.
۲. تصمیم بگیرید که آیا دارو برایتان مناسب است یا خیر.
همکاری با یک متخصص با تجربه سلامت روان میتواند به شما کمک کند تا مطمئن شوید که با مشکل اساسی و همچنین نشانه آن (یعنی احتکار) روبرو هستید. اگرچه داروها بهطور کلی یک درمان شناخته شده برای احتکار نیستند، اما ممکن است برای کنترل شرایط زمینهای مانند افسردگی یا اضطراب مفید باشند.
- داروهای ضدافسردگی که به عنوان مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) شناخته میشوند، معمولاً اولین انتخاب در درمان علائم افسردگی و اضطراب هستند.
۳. دریافت پشتیبانی.
به اشتراک گذاشتن تجربیات خود با سایر افرادی که احتکار میکنند، میتواند به شما کمک کند در این فرآیند کمتر احساس تنهایی کنید. به علاوه، صحبت با افراد دیگر و خانوادههایشان میتواند به شما کمک کند تا راهکارهای مقابلهای مختلفی را برای مقابله با اضطراب و سیستمهای مختلف کنترل به هم ریختگی یاد بگیرید.
- با متخصص سلامت روان خود صحبت کنید تا ببینید که آیا گروههای خاصی در منطقه شما به احتکار اختصاص داده شدهاند یا خیر.
- همچنین میتوانید به یک گروه پشتیبانی مختص احتکار بپیوندید.
- سایر منابع حمایتی the International OCD Foundation Hoarding Center وcom هستند.
منبع:
https://www. wikihow. com/Stop-Hoarding
#روانشناسی
بیشتر...
تبلیغات
کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...
غر زدن یک نوع اعلام نارضایتی و ناراحتی از شرایط موجود است که اکثر ما احتمالا این وضعیت را تجربه کردهایم. برخی افراد زمانی که احساس میکنند نادیده گرفته شدهاند و نیازهای آنها برآورده نشده است، شروع…
اختلال بیش فعالی و نقص توجه هم در دختران و هم در پسران وجود دارد. با ما باشید با شناخت انواع، نشانه ها و درمان بیش فعالی و نقص توجه
بهبود مهارت نوشتن در ابتدایی با روش تضمینی ریهاکام ⭐ مهارت نوشتن چیست⭐ پرورش مهارت نوشتن⭐ بازی برای تقویت مهارت نوشتن ⏪بهبود مهارت نوشتن یکی از مهارت های مهم
کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشتهشد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...
کتاب صوتی وسواس: کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری- عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی در مردادماه سال ۱۳۹۹ نگاشته شد. این کتاب راهنمایی جامع برای...
کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود
آسیب های اجتماعی موبایل⭐ ضرر های گوشی برای انسان⭐ فواید استفاده از موبایل⭐ مضرات موبایل برای چشم⭐ آسیب های موبایل و فضای مجازی⭐مضرات موبایل برای نوجوانان ⏪ موبایل یکی از مهمترین ابزاره
خانوادهای که در آن متولد میشویم چیزی نیست که بتوانیم آن را انتخاب کنیم. تنها عدهای از مردم به اندازه کافی خوششانس هستند که بتوانند در خانوادهای حمایتگر زندگی کنند. اگر احساس میکنیم که…
بیشتر...