حقوق نیوز |
1 ماه پیش

غر زدن چه تاثیری بر سلامتی دارد چگونه غرغر کردن را کنار بگذارید حقوق نیوز

غر زدن چه تاثیری بر سلامتی دارد و چگونه غرغر کردن را کنار بگذارید؟

غر زدن یک نوع اعلام نارضایتی و ناراحتی از شرایط موجود است که اکثر ما احتمالا این وضعیت را تجربه کرده‌ایم. برخی افراد زمانی که احساس می‌کنند نادیده گرفته شده‌اند و نیازهای آن‌ها برآورده نشده است، شروع به غر زن می‌کنند. این رفتار علاوه بر این که موجب ناراحتی اطرافیان می‌شود، مشکلات جدی برای خود فرد نیز ایجاد می‌کند. در اکثر مواقع افرادی که غر می‌زنند، دچار معده درد، احساس خستگی، نگرانی، اضطراب و عصبانیت می‌شوند و ممکن است احساسات ناخوشایندی را تجربه کنند. اما علت آن چیست و چطور می‌توان این عادت ناپسند را کنار گذاشت؟ در این مقاله می‌توانید با نکاتی مهم در مورد غر زدن و همچنین روش‌های ترک این عادت آشنا شوید.

غر زدن چیست؟

آیا می‌دانید غر زدن یعنی چه؟ غر زدن (nagging) به شرایطی گفته می‌شود که فرد مدام از شرایط موجود ابراز نارضایتی و شکایت می‌کند. برخی از افراد تنها در شرایط ناراحت‌کننده غر می‌زنند و عده زیادی هم هستند که به این کار عادت دارند. زمانی که فردی به این رفتار عادت کند، حتی در بهترین شرایط نیز دلیلی برای این کار پیدا می‌کند، اما غر زدن یعنی چه؟ غر زدن در روانشناسی یعنی تمرکز بر رفتارهای منفی و اشتباه دیگران که موجب ناراحتی خود فرد و اطرافیان او می‌شود.

علت غر زدن چیست؟

بهتر است بدانید که این رفتار روشی نادرست برای بیان احساسات منفی است که هم برای فردی که غر می‌زند و هم افراد شنونده، آزاردهنده است. اکثر افراد غرغرو منفی‌گرا هستند و ممکن است به وسواس فکری اجباری (OCD) هم مبتلا باشند. غر زدن دلایل متعددی دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره شده است.

  • تخلیه احساسات منفی
  • ابتلا به وسواس فکری اجباری
  • ترس از بی‌نظمی
  • احساس ناتوانی
  • قرار گرفتن در معرض بی‌توجهی زیاد
  • تاثیر غر زدن در سلامت

اگر غر می‌زنید، باید بدانید که این عادت برای سلامتی شما نیز مضر است و موجب افزایش ترشح هورمون کورتیزول و همچنین اختلال در سیستم ایمنی بدن می‌شود. زمانی که دائما به نکات منفی فکر می‌کنید و شروع به غر زدن می‌کنید، استرس و اضطراب بیشتری به سراغتان می‌آید و از طرفی ممکن است بیشتر به بیماری‌هایی مثل دیابت، کلسترول بالا، فشارخون بالا و بیماری‌های قلبی مبتلا شوید. به طور معمول خطر ابتلا به معده درد و بیماری‌های گوارشی نیز در افراد غرغرو بیشتر است.

چگونه غر زدن را ترک کنیم؟

برای درمان این رفتار قبل از هر کاری باید شکرگزاری را یاد بگیرید. سعی کنید به جای این رفتار ناپسند و ابراز ناامیدی، هر روز به خاطر چیزهایی که در زندگی دارید خدا را شکر کنید. اگر چیزی شما را ناراحت می‌کند، می‌توانید برای بهبود شرایط وقت بگذارید و با آرامش در مورد آن موضوع با اعضای خانواده، دوستان یا هر فردی که موجب ناراحتی شما شده است، صحبت کنید. مطمئن باشید بسیاری از مشکلات با صحبت کردن حل می‌شوند. به علاوه بهتر است برخی شرایط را قبول کنید و خودتان را برای اتفاق‌هایی که قابل تغییر نیستند، ناراحت نکنید. وقتی نمی‌توانید شرایطی را تغییر دهید، پس بهترین راهکار پذیرش و شکرگزاری است.

فراموش نکنید که دیگران نمی‌توانند همه انتظارات و نیازهای شما را برآورده کنند، اما این موضوع به این معنا نیست که آن‌ها شما را دوست ندارند یا نسبت به شما بی‌توجه هستند. برای این که آرامش بیشتری را تجربه کنید، باید بپذیرید که هرکس ویژگی‌های متمایزی دارد و همانطوری رفتار می‌کند که فکر می‌کند بهتر است!

در ادامه به راهکارهای موثر برای درمان غر زدن اشاره شده است.

  • دست از تعیین وقت برای انجام دادن کارها بردارید و کمتر به خودتان و دیگران سخت بگیرید.
  • روی چند کاغذ بنویسید که غر زدن ممنوع و آن را در بخش‌های مختلف خانه و جلوی چشم‌تان قرار دهید.
  • به اعضای خانواده‌تان بگویید که خوش‌قول بودن برای شما اهمیت زیادی دارد.
  • برای هر یک از اعضای خانواده وظایفی را تعیین کنید تا کارهای خودتان کمتر شود.
  • روزانه چندین نفس عمیق بکشید و قبل از این که شروع به غر زدن کنید، به خودتان تلقین کنید که نیازی نیست شرایط را سخت بگیرید.
  • سعی کنید به جای غر زدن با کودکان، در مورد موضوعات مختلف با آن‌ها حرف بزنید و به آن‌ها یاد بدهید که چه وظایفی دارند و باید چگونه رفتار کنند.
  • دست از انتقاد کردن بردارید و سعی کنید بیشتر از زندگی لذت ببرید.
  • از یک مشاور یا روانشناس خوب برای افزایش مثبت‌گرایی و رفع مشکلات احتمالی کمک بگیرید.
  • اگر احساس می‌کنید که در برخی از کارها مهارت بیشتری دارید، بهتر است با کمال میل مسئولیت آن کارها را بپزید.

افراد غرغرو چه نشانه‌هایی دارند؟

افراد غرغر معمولا هر درخواستی را ۲بار تکرار می‌کنند، نسبت به کارهایی که خلاف میل‌شان است، سریع واکنش نشان می‌دهد و دائما احساس درماندگی می‌کنند. این افراد زیاد انتقاد می‌کنند و از خودشان رفتار مادرانه یا پدرانه نشان می‌دهند. جالب است بدانید که افراد غرغرو بیشتر از این که به فکر خودشان باشند، به فکر دیگران هستند و وقت کمی برای خوشحال کردن خودشان می‌گذارند و از همین رو دائما احساس نارضایتی می‌کنند.



#‌روانشناسی #‌روانشناسان منبع: حقوق نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

توانایی های شناختی⭐مهارت های شناختی کودکان چیست⭐توانایی های فردی⭐ مهارتهای شناختی چیست⭐کارکردهای اجرایی ⏪شناخت توانایی های شناختی مجموعه ای از مهارت های ذهنی

1 ماه پیش

خانواده‌ای که در آن متولد می‌شویم چیزی نیست که بتوانیم آن را انتخاب کنیم. تنها عده‌ای از مردم به اندازه کافی خوش‌شانس هستند که بتوانند در خانواده‌ای حمایتگر زندگی کنند. اگر احساس می‌کنیم که…

1 ماه پیش

آسیب های اجتماعی موبایل⭐ ضرر های گوشی برای انسان⭐ فواید استفاده از موبایل⭐ مضرات موبایل برای چشم⭐ آسیب های موبایل و فضای مجازی⭐مضرات موبایل برای نوجوانان ⏪ موبایل یکی از مهمترین ابزاره

1 ماه پیش

بهبود مهارت نوشتن در ابتدایی با روش تضمینی ریهاکام ⭐ مهارت نوشتن چیست⭐ پرورش مهارت نوشتن⭐ بازی برای تقویت مهارت نوشتن ⏪بهبود مهارت نوشتن یکی از مهارت های مهم

1 ماه پیش

جشن گرفتن موفقیت‌ها، ولو کوچک، برای حفظ انگیزه و رضایت کلی از زندگی ضروری است. تحقیقات نشان داده‌اند که تقدیر از خود بابت پیروزی‌های کوچک، سیستم پاداش در مغز را فعال می‌کند. این موضوع، ترشح دوپامین و به تبع آن، تقویت رفتارهای مثبت را در پی دارد.

1 ماه پیش

کراش چیست⭐ کراش دختران ۱۳ الی ۱۴ سال ⭐ عشق در نوجوانی از نظر روانشناسی⭐ عشق نوجوانی پایدار است؟؟⏪کراش یک اصطلاح عامیانه است که برای توصیف احساسات عاشقانه یا

1 ماه پیش

تردیدها را در رابطه‌تان دستکم نگیرید. آن‌ها راهنمای شما هستند. از خودتان ۸سوال بپرسید تا بدانید تردیدهایتان واقعی هستند یا خیر.

1 ماه پیش

آیا از اینکه فرزندانتان از شما حرف شنوی ندارند ناراحتید؟ اگر چنین است، تنها نیستید. والدین سراسر دنیا اغلب با نافرمانی فرزندان خود دست و پنجه نرم می‌کنند. در ادامه به رایج‌ترین دلایلی که چرا فرزندان…

1 ماه پیش

روش جدیدی برای کاهش علائم PTSD حقوق نیوز

1 ماه پیش

بیشتر...