حضانت فرزند بعد از فوت پدر حضانت فرزند حضانت فرزندان بعد از فوت والدین مجله دلتا

در زمان زندگی مشترک، طبق قانون حضانت فرزندان حق و تکلیف والدین است. اما زمانیکه پدر خانواده از دنیا میرود با توجه به اینکه پرداختنفقهزن و فرزندان برعهده پدر است، وضعیت نگهداری و تامین هزینههای مالی فرزند برعهده چه کسی خواهد بود. در این نوشتار ازمجله دلتابه موضوعحضانت فرزند بعد از فوت پدرمیپردازیم.
حضانت فرزند با کیست؟
بسیار مشاهده شده است که پس از فوت پدر در بین اعضای خانواده اختلافاتی نیز برسر حضانت فرزندان و نگهداری از فرزندان ایجاد میشود.
اما معمولا به دلیل رابطه احساسی و غیرقابل کتمان فرزندان با مادر اولویت حضانت با اوست. در واقع اگر مادر از لحاظ اخلاقی و صلاحیت شخصی و مالی مشکلی برای نگهداری از فرزندان نداشته باشد و اگر در این خصوص اختلافی ایجاد شود، حضانت فرزندان را به مادر میدهند.
قیمومیت چیست؟
هر چند در بسیاری از موارد بر سر حضانت و نگهداری از کودکان اختلافی پیش نمیآید و بدون اینکه کار به دادگاه بکشد، مادر عهدهدار حضانت فرزندان میشود و کسی هم به آن اعتراض نمیکند، اما موضوع قیومیت بسیار متفاوت است.
قیمکسی است که بیشتر امور مالی فرزند را برعهده دارد.قیمومیتبه معنی سرپرستی و قیم بودن است. قیم یعنی سرپرستی و تکیهگاه. قیم توسط قاضی برای نگهداری طفل صغیر یا دیوانه یا غیررشید انتخاب میشود و در اصطلاح به آن امین حاکم گفته میشود. با این تعاریف تفاوت بین حضانت و قیومیت کاملا روشن میشود.
قیومیت با کیست؟
با توجه به این تعاریف و معمولا در مواردی که داراییهای فراوانی از پدر برای فرزندان به ارث گذاشته شده باشد، بین مادر و خویشاوندان پدر اختلافات فراوانی بر سر قیومیت که در واقع همان صلاحیت تصمیمگیری در امور مالی فرزندان است، پیش میآید.
مرجع قضایی در این شرایط با توجه به شرایطی که قانون برای قیم قرار داده است، وضعیت قیومیت اطفال را مشخص میکند.
این شرایط عبارتاند از:
- طبق قوانین اسلامی اگر برای طفل صغیری که مسلمان است قیم انتخاب میشود، باید قیم وی نیز مسلمان باشد؛ زیرا کفار نمیتوانند قیم یک فرد مسلمان شوند.
- قیم باید عاقل، بالغ، بصیر و آگاه به مورد مدنظر باشد.
- قیم باید دارایاهلیتکامل و شایستگی اخلاقی و قابل اعتماد باشد.
اولویت با کیست؟
طبق قوانین مراجع قضایی در صورتیکه اشخاص متعددی صلاحیت قیم شدن را دارا باشند موظفند در انتخاب خود، خویشاوندان اطفال صغیر را بر دیگران مقدم بدانند.
در میان خویشان محجور نیز پدر یا مادر او با داشتن صلاحیت بر دیگران مقدم است.
با این وجود زمانیکه بین خویشاوندان دارای اولویت طفل بر سر قیم شدن اختلاف باشد و همه آنها نیز صلاحیت لازم را داشته باشند، معمولا مراجع قضایی مادر را به شرطی کهشوهرنکرده باشدبر سایرین مقدم میدارند زیرا طبق ماده ۱۲۳۳ قانون مدنی، زن نمیتواند بدون رضایت شوهر خود سمت قیومیت را قبول کند.
پیشنهاد مطالعه :برای آشنایی بیشتر با نکات حقوقی در این زمینه،تفاوت مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه را بشناسیدمطالعه کنید.

#مقررات #قوانین_خانواده
بیشتر...
تبلیغات
جبرئیل نوکنده امروز (سوم شهریور ماه) در جمع خبرنگاران، یادآوری کرد: در موزه ملی ایران ۵۰۰۰ اثر تاریخ
به گزارش ایسنا، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صبح شنبه سوم شهریورماه ۱۴۰۳ از سوی سیدعزتا
نیلوفر حجابی Author at وبلاگ فروشگاه اینترنتی تکنولایف
سوم شهریورماه، سیدرضا صالحی امیری با خداحافظی عزتالله ضرغامی بر صندلی ارگ آزادی تکیه زد و با وجود م
مجید نوردوست Author at وبلاگ فروشگاه اینترنتی تکنولایف
در راهنمای خرید قهوه ساز به شما می گوییم در هنگام انتخاب انواع قهوه ساز باید به چه نکاتی دقت کنید.
در این مطلب می خوانید ویژگی های جاروبرقی کم مصرف چیست و در ادامه بهترین جارو برقی کم مصرف و پرقدرت ب
دبیر کانون سراسری انبوه سازان با بیان اینکه وزیر جدید راه و شهرسازی به خوبی می داند که در پستوها برا
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی اسلامی ترانه باران، از نی ت
بیشتر...