بیمه محصولات کشاورزی عاملی موثر در پایداری تولید پایگاه خبری اقتصاد سبز آنلاین پایگاه خبری اقتصاد سبز آنلاین

بیمه محصولات کشاورزی عاملی مؤثر در پایداری تولید
اقتصادسبز آنلاین:‌ به گفته کارشناسان کشاورزی، اصلاح چالش‌های صندوق بیمه و فراگیر شدن بیمه محصولات کشاورزی عاملی موثر در کاهش هزینه‌ها، پایداری تولید و ارتقای امنیت غذایی است.

اقتصادسبز آنلاین:‌ به گفته کارشناسان کشاورزی، اصلاح چالش‌های صندوق بیمه و فراگیر شدن بیمه محصولات کشاورزی عاملی موثر در کاهش هزینه‌ها، پایداری تولید و ارتقای امنیت غذایی است.

با توجه به ریسک بالای بخش کشاورزی، صندوق بیمه محصولات کشاورزی چتری در جهت کاهش ریسک تولید محسوب می شود که تاخیر در پرداخت غرامت ها و تعرفه بالای بیمه در برابر خسارت پرداختی موجب شده تا کشاورزان تمایلی به بیمه مزارع و باغات خود نداشته باشند.
بنابر اذعان آل امین قائم مقام صندوق بیمه محصولات کشاورزی، حدود ۴۰ درصد محصولات کشاورزی تحت پوشش بیمه هستند که در سال زراعی جدید سهم بیمه محصولات به ۶۰ درصد و سال های آتی به ۱۰۰ درصد می‌رسد.
قدرت اله نوری معاون صندوق بیمه محصولات کشاورزی می گوید: براساس دستور وزارت جهاد کشاورزی، تولیدات دانه های روغنی، گندم و جو تحت پوشش بیمه فراگیر و اجباری قرار گرفت. همچنین بیمه بخش دام و طیور شامل انواع دام، طیور، آبزیان، زنبور عسل و کرم ابریشم داری بیمه فراگیر (اجباری) است.
معاون صندوق بیمه کشاورزی گفت:در طرح ملی جهش تولید در دیمزارها نیز ۹۸ درصد سطوح تحت پوشش بیمه ای قرار گرفته است.
با توجه به ضرورت امنیت غذایی، بیمه محصولات کشاورزی راه حل مناسبی برای حمایت از کشاورزان در صورت وقوع خسارت محسوب می شود چراکه بخش کشاورزی در معرض خطر انواع بلایای طبیعی قرار دارد که متاسفانه تاخیر در پرداخت غرامت ها از سوی صندوق بیمه، بی رغبتی کشاورزان نسبت به بیمه محصولات را به همراه داشته است.

رفع چالش های بیمه ای راهی برای توسعه بیمه محصولات کشاورزی
سیدجعفر حسینی مشاور اتاق اصناف کشاورزی گفت: طی سالیان گذشته پرداخت غرامت ها متناسب با خسارت کشاورزان و هزینه های واقعی تولید نبود که همین امر منجر به بی رغبتی تولیدکنندگان نسبت به بیمه محصولات کشاورزی شد.
او با بیان اینکه کشاورزان تجربه خوبی از عملکرد صندوق بیمه محصولات کشاورزی نداشتند، افزود: با رفع چالش های بیمه ای، کشاورزان نسبت به بیمه محصولات تمایل دارند.
حسینی ادامه داد: با توجه به پرداخت ناچیز حق بیمه و غرامت ها، صندوق بیمه برای جلب اعتماد کشاورزان باید برنامه ریزی کند.
مشاور اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه بیمه اجباری محصولات کشاورزی روش مناسبی برای صندوق بیمه نیست، افزود: در برنامه هفتم قرار است بیمه محصولات کشاورزی تکلیفی و اجباری شود که این موضوع جای نقد دارد که صندوق بیمه بدلیل استقبال نکردن کشاورزان از بیمه اجباری استفاده می کند.
به گفته او، در بیمه اجباری محصولات کشاورزی همه خسارت های مورد نظر در صندوق بیمه تعریف نشده است و به نوعی خسارت های سنگین به عنوان خطر و گزینه های خسارت زا نمی بینند.
حسینی گفت: بحث خشکسالی در حوزه های گندم های تولید شده از آب های زیرزمینی، بیمه خشکسالی ندارند و در پرداخت غرامت ها گزینه ای را می گذارند که به ندرت اتفاق می افتد.
بخش کشاورزی یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی کشور به شمار می رود که با تولید سالانه ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون تن محصول، نقش مهمی در تامین امنیت غذایی و کاهش وابستگی دارد که در این راستا توسعه بیمه محصولات کشاورزی در زیربخش های مختلف می تواند نقش مهمی در کاهش نوسانات تولید داشته باشد.

بیمه محصولات کشاورزی دغدغه کشاورزان را مرتفع می کند
عطااله هاشمی عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی گفت: بیمه محصولات کشاورزی یکی از اساسی ترین مواردی است که دغدغه دولت و کشاورزان را مرتفع می کند که اگر خسارتی وارد شود، کشاورزان مطمئن باشند که غرامت دریافت می‌کنند.
به گفته او، طی سال های اخیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی نتوانسته به وظایف خود عمل کند که علت اصلی این امر به عدم پرداخت سهم دولت برای جبران خسارت کشاورزان مربوط می شود.
هاشمی ادامه داد: صندوق بیمه اعتبارات از ۲ محل حق السهم کشاورزان و یارانه دولت پرداخت می شود که در ۲ دهه گذشته دولت ها به تعهدات خود مبنی بر پرداخت حق السهم به صندوق بیمه عمل نکردند که همین امر موجب شده تا صندوق بیمه نتواند به تعهدات خود در مقابل کشاورزان عمل کند.
عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی افزود: عدم تامین اعتبارات به موقع، بی اعتمادی کشاورزان نسبت به صندوق بیمه محصولات کشاورزی به همراه داشته است که در نهایت شاهد کاهش رغبت سالیانه بیمه محصولات کشاورزی بوده ایم.
او با بیان اینکه بی رغبتی کشاورزان نسبت به بیمه محصولات، فشار بر منابع مالی دولت را افزایش می دهد، گفت: با پرداخت مطالبات صندوق بیمه، سطح زیر کشت و تولید برای بیمه محصولات افزایش می یابد که براین اساس کشاورزان می توانند امیدوار باشند که صندوق بیمه به تعهدات خود در زمان مقرر عمل می کند‌.
هاشمی بیمه محصولات کشاورزی را یکی از عوامل موثر و اساسی در اعتماد سازی بخش کشاورزی، کاهش هزینه های تولید و پایداری تولید اعلام کرد.
بنابر گفته مسئولان صندوق بیمه محصولات کشاورزی در دولت سیزدهم توجه ویژه ای به بیمه محصولات کشاورزی شد که خوشبختانه در ۲ سال گذشته به میزان ۸ سال دولت قبل غرامت پرداخت شده است.

ضرورت اصلاح آیین نامه های صندوق بیمه محصولات کشاورزی/۵ درصد مزارع ماهیان سردآبی بیمه هستند
آرش نبی زاده مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: بنابر آمار ۱۰۰ درصد مزارع تخم چشم وارداتی و ۱۵ درصد مراکز تکثیر، بیمه هستند. اما در بحث ماهیان سردآبی به ۵ درصد هم نمی رسد.
او تاخیر در پرداخت غرامت ها وسخت گیری های بی مورد در زمان پرداخت غرامت را از علل اصلی بی رغبتی تولیدکنندگان به بیمه اعلام کرد و افزود: آیین نامه موجود در خصوص صندوق بیمه محصولات باید اصلاح شود‌.
نبی زاده گفت: اکنون بدنبال آن هستیم که بیمه اجباری سهم دولت را افزایش دهیم تا کل بحث را پوشش دهیم.
با توجه به اهمیت خودکفایی محصولات اساسی در کشور، بیمه محصولات کشاورزی در کاهش هزینه‌ها، پایداری تولید و ارتقای امنیت غذایی تاثیر بسزایی دارد چراکه ریسک تولید در بخش کشاورزی بالاست که اصلاح آیین نامه های صندوق بیمه و رفع چالش های صندوق بیمه در جهت کاهش ریسک تولید امری مهم محسوب می شود. / باشگاه خبرنگاران جوان



#‌کشاورزی #‌صنعت_کشاورزی منبع: پایگاه خبری اقتصاد سبز آنلاین

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

اقتصادسبز آنلاین: رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران گفت: صادرات محصولات کشاورزی به عراق چند روزی می‌شود که آغاز شده است. سیدرضا نورانی، رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران، با اعلام خبر از سرگیری صادرات محصولات کشاورزی به عراق گفت: عراق به دلیل حمایت از تولید داخل ممنوعیت واردات محصولات کشاورزی ایجاد کرده بود اما […]

6 ماه پیش

سرویس بین‌الملل: طبیعت، مکانیسم تثبیت بیولوژیکی نیتروژن را فراهم کرده است که در آن میکروب‌ها N2 اتمسفر را به NH3 تبدیل می‌کنند که می‌تواند توسط اکثر موجودات از جمله گیاهان، متابولیزه شود. ترکیبات نیتروژن معدنی برای بیوسنتز اسیدهای آمینه و پروتئین‌ها، نوکلئوزید تری فسفات‌ها و اسیدهای نوکلئیک که برای حیات روی زمین ضروری هستند، استفاده […]

6 ماه پیش

اقتصادسبز آنلاین: معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به ضریب خودکفایی ۸۰ درصدی محصولات کشاورزی گفت: تولید محصولات کشاورزی با رشد ۵ برابری به ۱۲۵ میلیون تن رسیده است. سیدمجتبی خیام نکویی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در همایش هفتمین همایش ملی بزرگداشت روز جهانی زنان روستایی گفت: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج تأمین […]

6 ماه پیش

اقتصادسبز آنلاین: دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج از پیشنهاد طرح خرید ۱۰۰ هزارتن برنج ایرانی در ازای واردات ۲۰۰ هزارتن برنج به منظور تنظیم بازار خبر داد. مسیح کشاورز، دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج از استمرار ممنوعیت واردات برنج خبر داد و گفت: واردات برنج تا اول آذر ممنوع است‌، امت […]

6 ماه پیش

تعمیر ماشین لباسشویی و معرفی برنامه‌های ماشین لباسشویی ، در دنیای امروز که تکنولوژی در همه‌ی ابعاد زندگی به نوعی وارد شده، ماشین لباسشویی

6 ماه پیش

اقتصادسبز آنلاین: درست است که گاوها در مکان‌های پهن یا باریک کوتاه یا بلند یا حتی روی پهلوی خود شبیه یک گاو مرده استراحت می‌کنند ولی برای فراهم کردن محیط استراحت طبیعی برای آنها بایستی آزادی‌های زیر را برای آنها تأمین نمود: – آزادی در دراز کشیدن پاهای جلویی به سمت جلو – آزادی در […]

6 ماه پیش

اقتصادسبز آنلاین: رئیس بنیاد ملی گندمکاران از پرداخت ۷۵ درصد مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: مابقی مطالبات گندمکاران تا پایان مهر پرداخت می شود. عطااله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۱۰ میلیون و ۳۵۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه […]

6 ماه پیش

اقتصادسبز آنلاین: وزیر جهاد کشاورزی از آمادگی ایران برای تبدیل به مرکز توزیع (هاب منطقه‌ای) و مسیر اصلی انتقال کود پتاس بلاروس به مقاصد منطقه‌ای و بین‌المللی خبر داد. محمد علی نیکبخت، وزیر جهادکشاورزی با اشاره به سفر معاون اول رئیس جمهوری و هیات همراه به بلاروس گفت: ظرفیت بلاروس در تولید کودهای کشاورزی به […]

6 ماه پیش

نکات مهم خود مراقبتی در افراد مبتلا به افسردگی ، کسانی که به افسردگی مبتلا هستند مراقبت از خود برای اطمینان از سلامت روانی بسیار مهم است

6 ماه پیش

بیشتر...