حقوق نیوز | 3 سال پیش

انواع بیماری های روانی رایج کمتر رایج حقوق نیوز

انواع بیماری‌های روانی رایج و کمتر رایج

شرایط مختلفی وجود دارد که به عنوان بیماری روانی شناخته می شوند. انواع رایج تر عبارتند از:

اختلالات اضطرابی

افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی به اشیاء یا موقعیت‌های خاص با ترس و وحشت و همچنین با علائم فیزیکی اضطراب یا هراس مانند ضربان قلب سریع و تعریق پاسخ می‌دهند. اگر پاسخ فرد برای موقعیت مناسب نباشد، اگر فرد نتواند پاسخ را کنترل کند، یا اگر اضطراب در عملکرد طبیعی اختلال ایجاد کند، اختلال اضطراب تشخیص داده می شود. اختلالات اضطرابی شامل اختلال اضطراب فراگیر، اختلال هراس، اختلال اضطراب اجتماعی و فوبیاهای خاص است.

اختلالات خلقی:این اختلالات که اختلالات عاطفی نیز نامیده می‌شوند، شامل احساس غم و اندوه مداوم یا دوره‌هایی از احساس شادی بیش از حد، یا نوسانات از شادی شدید به غم شدید است. شایع ترین اختلالات خلقی عبارتند از افسردگی، اختلال دوقطبی و اختلال سیکلوتیمیک.

اختلالات روان پریشی:اختلالات روان پریشی شامل آگاهی و تفکر تحریف شده است. دو مورد از رایج ترین علائم اختلالات روان پریشی توهم هستند - تجربه تصاویر یا صداهایی که واقعی نیستند، مانند شنیدن صداها - و هذیان، که باورهای ثابت نادرستی هستند که شخص بیمار علیرغم شواهدی که در اختیار دارد، آنها را درست می داند. اسکیزوفرنی نمونه ای از یک اختلال روان پریشی است.

اختلالات خوردن:اختلالات خوردن شامل احساسات، نگرش ها و رفتارهای شدید شامل وزن و غذا می شود. بی اشتهایی عصبی، پرخوری عصبی و اختلال پرخوری شایع ترین اختلالات خوردن هستند.

کنترل تکانه و اختلالات اعتیاد

افراد مبتلا به اختلالات کنترل تکانه قادر به مقاومت در برابر انگیزه ها یا تکانه ها برای انجام اعمالی نیستند که می تواند برای خود یا دیگران مضر باشد. پیرومانیا (شروع آتش)، دزدی (دزدی) و قمار اجباری نمونه هایی از اختلالات کنترل تکانه هستند. الکل و مواد مخدر از موارد رایج اعتیاد هستند. اغلب، افراد مبتلا به این اختلالات چنان با موضوعات اعتیاد خود درگیر می شوند که شروع به نادیده گرفتن مسئولیت ها و روابط می کنند.

اختلالات شخصیت

افراد مبتلا به اختلالات شخصیت دارای ویژگی های شخصیتی شدید و انعطاف ناپذیری هستند که برای فرد ناراحت کننده است و/یا باعث ایجاد مشکلاتی در کار، مدرسه یا روابط اجتماعی می شود. علاوه بر این، الگوهای فکری و رفتاری فرد به طور قابل توجهی با انتظارات جامعه متفاوت است و آنقدر سفت و سخت است که در عملکرد طبیعی فرد اختلال ایجاد می کند. به عنوان مثال می توان به اختلال شخصیت ضد اجتماعی، اختلال شخصیت وسواسی-اجباری، اختلال شخصیت هیستریونیک، اختلال شخصیت اسکیزوئید و اختلال شخصیت پارانوئید اشاره کرد.

اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD)

افراد مبتلا به OCD گرفتار افکار یا ترس‌های دائمی هستند که باعث می‌شود مناسک یا روال خاصی را انجام دهند. افکار مزاحم را وسواس و تشریفات را اجبار می نامند. به عنوان مثال فردی با ترس بی دلیل از میکروب ها است که دائماً دست های خود را می شویند.

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

PTSD وضعیتی است که می تواند به دنبال یک رویداد آسیب زا و/یا وحشتناک مانند تجاوز جنسی یا فیزیکی، مرگ غیرمنتظره یکی از عزیزان یا یک فاجعه طبیعی ایجاد شود. افراد مبتلا به PTSD اغلب افکار و خاطرات ترسناک و پایداری از رویداد دارند و از نظر احساسی بی حس می شوند.

انواع دیگر بیماری های روانی که کمتر رایج هستند عبارتند از:

سندرم‌های پاسخ به استرس (که قبلاً اختلالات سازگاری نامیده می‌شد)

سندرم‌های پاسخ به استرس زمانی رخ می‌دهند که فرد در پاسخ به یک رویداد یا موقعیت استرس‌زا علائم عاطفی یا رفتاری را بروز می‌دهد. عوامل استرس زا ممکن است شامل بلایای طبیعی، مانند زلزله یا گردباد باشد. رویدادها یا بحران ها، مانند تصادف رانندگی یا تشخیص یک بیماری بزرگ؛ یا مشکلات بین فردی، مانند طلاق، مرگ یکی از عزیزان، از دست دادن شغل، یا مشکل سوء مصرف مواد. سندرم های پاسخ به استرس معمولاً در عرض سه ماه پس از رویداد یا موقعیت شروع می شوند و در عرض شش ماه پس از توقف یا حذف عامل استرس زا به پایان می رسند.

اختلالات تجزیه ای

افراد مبتلا به این اختلالات دچار اختلالات یا تغییرات شدید در حافظه، هوشیاری، هویت و آگاهی عمومی از خود و محیط اطرافشان می شوند. این اختلالات معمولاً با استرس طاقت فرسا همراه هستند که ممکن است نتیجه رویدادهای آسیب زا، تصادفات یا بلایایی باشد که ممکن است فرد تجربه کرده یا شاهد آن باشد. اختلال هویت تجزیه ای که قبلاً به آن اختلال شخصیت چندگانه یا «شخصیت شکافته» می گفتند و اختلال مسخ شخصیت نمونه هایی از اختلالات تجزیه ای هستند.

اختلالات ساختگی

اختلالات ساختگی شرایطی هستند که در آن فرد آگاهانه و عمداً علائم جسمی و/یا عاطفی را ایجاد کرده یا از آنها شکایت می کند تا فرد را در نقش بیمار یا فردی که نیاز به کمک دارد قرار دهد.

اختلالات جنسی و جنسیتی: اینها شامل اختلالاتی است که بر میل، عملکرد و رفتار جنسی تأثیر می گذارد. اختلال عملکرد جنسی، اختلال هویت جنسی و پارافیلیا نمونه هایی از اختلالات جنسی و جنسیتی هستند.

اختلالات علائم جسمی

فرد مبتلا به یک اختلال علائم جسمی، که قبلا به عنوان اختلال روان تنی یا اختلال جسمی شناخته می شد، بدون توجه به اینکه آیا پزشک می تواند یک بیماری را پیدا کند یا نه، علائم جسمی یک بیماری یا درد را با سطح پریشانی بیش از حد و نامتناسب تجربه می کند. علت پزشکی برای علائم

اختلالات تیک:افراد مبتلا به اختلالات تیک صداهایی تولید می کنند یا حرکات بدن غیر هدفمند را نشان می دهند که تکراری، سریع، ناگهانی و/یا غیرقابل کنترل است. (صداهایی که به طور غیرارادی تولید می شوند تیک صوتی نامیده می شوند.) سندرم تورت نمونه ای از اختلال تیک است.

سایر بیماری ها یا شرایط، از جمله مشکلات مختلف مرتبط با خواب و بسیاری از اشکال زوال عقل، از جمله بیماری آلزایمر، گاهی اوقات به عنوان بیماری های روانی طبقه بندی می شوند، زیرا مغز را درگیر می کنند.



#‌روانشناسی #‌روانشناسان

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

خروج از منطقه آسایش و امن به پردازش خطرات چالش‌برانگیز اشاره دارد و ممکن است به دلیل ناشناخته بودن، قدری احساس ناراحتی و معذب بودن، برایمان ایجاد کند. اما دقیقا همین تجربه‌ها سخت هستند که رشد و ارتقاء فردی را به دنبال دارند. حالا در این مقاله می‌خواهیم به شما بگوییم که برای خروج از منطقه امن از همین امروز دست به چه اقداماتی بزنید.

5 ماه پیش

خانواده‌ای که در آن متولد می‌شویم چیزی نیست که بتوانیم آن را انتخاب کنیم. تنها عده‌ای از مردم به اندازه کافی خوش‌شانس هستند که بتوانند در خانواده‌ای حمایتگر زندگی کنند. اگر احساس می‌کنیم که…

4 ماه پیش

با وجود کار، خانواده، دوستان و تمامی مشغله هایی که در زندگی داریم، ممکن است احساس کنیم که از هر سو تحت فشار هستیم و به سختی زمانی برای خودمان پیدا ‌کنیم. گاهی گفتن «نه» مهم است و همچنین باید بدانیم…

5 ماه پیش

آیا از اینکه فرزندانتان از شما حرف شنوی ندارند ناراحتید؟ اگر چنین است، تنها نیستید. والدین سراسر دنیا اغلب با نافرمانی فرزندان خود دست و پنجه نرم می‌کنند. در ادامه به رایج‌ترین دلایلی که چرا فرزندان…

5 ماه پیش

غر زدن یک نوع اعلام نارضایتی و ناراحتی از شرایط موجود است که اکثر ما احتمالا این وضعیت را تجربه کرده‌ایم. برخی افراد زمانی که احساس می‌کنند نادیده گرفته شده‌اند و نیازهای آن‌ها برآورده نشده است، شروع…

5 ماه پیش

کراش چیست⭐ کراش دختران ۱۳ الی ۱۴ سال ⭐ عشق در نوجوانی از نظر روانشناسی⭐ عشق نوجوانی پایدار است؟؟⏪کراش یک اصطلاح عامیانه است که برای توصیف احساسات عاشقانه یا

4 ماه پیش

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) یک وضعیت روانی پیچیده است که در افرادی که تجربه‌های بسیار استرس‌زا یا آسیب‌زا داشته‌اند، ایجاد می‌شود. این اختلال با علائمی مانند کابوس‌ها، خاطرات ناخواسته از واقعه،…

5 ماه پیش

جشن گرفتن موفقیت‌ها، ولو کوچک، برای حفظ انگیزه و رضایت کلی از زندگی ضروری است. تحقیقات نشان داده‌اند که تقدیر از خود بابت پیروزی‌های کوچک، سیستم پاداش در مغز را فعال می‌کند. این موضوع، ترشح دوپامین و به تبع آن، تقویت رفتارهای مثبت را در پی دارد.

5 ماه پیش

تردیدها را در رابطه‌تان دستکم نگیرید. آن‌ها راهنمای شما هستند. از خودتان ۸سوال بپرسید تا بدانید تردیدهایتان واقعی هستند یا خیر.

5 ماه پیش

بیشتر...