| 5 سال پیش معرفی کتاب

.بیشتر ما با کمال گرایی یا کامل گرایی کمابیش آشناییم، یکی از ویژگی های شخصیتی روانیِ فراگیر که باع

.بیشتر ما با کمال گرایی یا کامل گرایی کمابیش آشناییم، یکی از ویژگی های شخصیتی روانیِ فراگیر که باع
.
بیشتر ما با «کمال‌گرایی» یا «کامل‌گرایی» کمابیش آشناییم، یکی از ویژگی‌های شخصیتی و روانیِ فراگیر که باعث می‌شود افرادْ معیارهای بسیار بالایی برای عملکرد خود در نظر بگیرند و با سخت‌گیری بر خود، در پی دستیابی به اهدافی گاه دست‌نیافتنی برآیند. البته روان‌شناسان معتقدند کمال‌گرایی به‌خودی‌خود، ویژگی شخصیتیِ مخربی نیست و آنچه زندگی را برای کمال‌گراها دشوار می‌کند چیز دیگری است: آن‌ها پیوسته خود را با دستاوردهایشان ارزش‌گذاری می‌کنند و به‌این‌ترتیب عزت‌نفس خود را مستقیماً به پیروزی‌ها و شکست‌هایشان گره می‌زنند. این باعث می‌شود در پی هر شکستی به سرزنش خود روی بیاورند و دچار ناامیدی و سرخوردگی شوند. بنابراین، کمال‌گرایی در شکل افراطی و غیرمنطقی‌اش باعث می‌شود فرد صرفاً در صورتی از خود و زندگی‌اش رضایت داشته باشد که به پیروزی رسیده باشد.
در کتاب شجاع باش دختر، نویسنده تأثیر این ویژگی شخصیتی بر کیفیت زندگی دختران و زنان را بررسی کرده است. نویسندۀ کتاب، ریشما سوجانی، حقوق‌دان و سیاست‌مدار امریکایی است. او در سخنرانی‌هایش (ازجمله تدتاک معروفش در مارس ۲۰۱۶) توضیح می‌دهد که چطور به اهمیت این مسئله پی برده است: سوجانی در جریان رقابت‌های انتخاباتی کنگرۀ امریکا در سال ۲۰۱۰ نامزد حزب دمکرات بود. او با سفر به نقاط مختلف کشور می‌کوشید افراد بیشتری را جذب کمپین تبلیغاتی خود کند. در جریان این سفرها سوجانی از نزدیک با معضلی روبه‌رو شد که تا آن زمان به‌هیچ‌وجه تصور نمی‌کرد تا این اندازه فراگیر و البته عمیق باشد: در بازدید از دبیرستان‌ها و دانشگاه‌ها در بسیاری از کلاس‌های درس، او با دخترانی مواجه می‌شد که پاسخ پرسش‌های او را می‌دانستند، اما به خود جرئت نمی‌دادند نظرشان را بیان کنند. درمقابل، پسرانی که جواب کامل را نمی‌دانستند یا اصلاً از درستی پاسخشان مطمئن نبودند با جرئت و اعتمادبه‌نفس به او پاسخ می‌دادند. این همان جرقه‌ای بود که پرسش اصلیِ کتاب را در ذهن سوجانی پدید آورد: «چرا دختران از کامل‌نبودن می‌ترسند؟» چرا آن‌ها تا این اندازه واهمه دارند که مبادا در ذهن اطرافیانشان ناقص جلوه کنند؟ چرا این موضوع باید باعث شود دختران در کلاس‌ها کمتر سؤال کنند و درنتیجه کمتر یاد بگیرند؟
بعدها سوجانی کوشید ابعاد این مسئله را بیشتر واکاوی کند و البته یافته‌های او موجب نگرانی‌اش شد: این کم‌جرئتی صرفاً به کلاس‌های درس ختم نمی‌شد؛ دختران در کسب موقعیت‌های شغلی هم خود را دست‌کم می‌گرفتند. آن‌ها در موقعیتی برابر با پس
.
#‌شجاع_باش_دختر
شهامتِ ترکِ کمال‌گرایی برای دختران
#‌ریشما_سوجانی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط