علت کوتاه شدن فاصله بین دو قاعدگی یا زیاد شدن فاصله بین دو قاعدگی چیست
علت کوتاه شدن فاصله بین دو قاعدگی و زیاد شدن آن
مدت زمان و فاصله ی بین دو قاعدگی برای تمامی بانوان مسئله ای مهم و بسیار حائز اهمیت است و لازم است که هر کدام از بانوان به بلوغ رسیده این فاصله ی زمانی را برای خود به صورت دقیق به دست آورده و متناسب با آن در مورد برنامه ریزی در امر بچه دار شدن و همچنین در مورد سلامت فیزیکی بدن خود اطمینان حاصل کنند.
فاصله ی زمانی بین دو قاعدگی می تواند برای هر کدام از بانوان متفاوت و مختلف بوده باشد و هرکدام از آن ها ممکن است مدت زمان متفاوتی از یکدیگر را تجربه کنند و به طور معمول این بازه ی زمانی در صورت منظم بودن چرخه ی قاعدگی آنان بین 21 تا 35 روز متغییر و در چرخش می باشد و در صورت ثابت بودن این تعداد روزها و قرار گرفتن در این بازه ی زمانی مشخص نشان دهنده چرخه ی قاعدگی منظم و سلامت رحم در آنان بوده است.
امروز ما در آلامتو به بررسی بیشتر این موضوع برای شما عزیزان تحت عنوانعلت کوتاه شدن فاصله بین دو قاعدگیو یا زیاد شدن فاصله بین دو قاعدگی چیست؟ پرداخته ایم و امیدواریم که این مطالب مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته و برای شما مفید و کاربردی بوده باشند.
علت کوتاه شدن فاصله بین دو قاعدگی
همانطور که گفته شد چرخه ی قاعدگی منظم و سالم معمولا در حد فاصل بین 21 تا 35 روز قرار می گیرد و در صورتی که فردی تعداد روزهای فاصله ی بین دو قاعدگی او ثابت و منظم بوده باشد و در این بازه ی زمانی مشخص قرار بگیرد نشان دهنده ی چرخه ی قاعدگی و یا سیکل قاعدگی منظم و سالم و پایدار در او است. بنابراین با توجه به مطالب گفته شده در صورتی که این تعداد روز های از بازه ی زمانی گفته شده عبور کنند و یا در صورتی که اصلا حتی به تعداد حداقل روزهای آن نیز نرسند نشان دهنده ی عدم سلامت و یا چرخه ی قاعدگی نامنظم در فرد بوده است و برای درمان و بهبود آن باید فورا به پزشک مربوطه مراجعه کرد.
حال اگر بخواهیم در مورد علت کوتاه شدن این فاصله ی زمانی صحبت کنیم باید به شما بگوییم که علل مختلفی و متعددی می توانند منجر به بروز چنین امری در فرد شوند که ما در ادامه به برخی از مهم ترین این دلایل برای شما اشاره می کنیم:
- قرار گرفتن در شوک های عصبی و یا شرایط استرسی و اضطراب زا یکی از مواردی است که ممکن است منجر به بروز چنین امری در فرد شود و فاصله ی زمانی قاعدگی را در فرد کوتاه تر و یا نامنظم و ناپایدار کند.
- داشتن برخی بیماری و یا مشکلات مربوط به رحم از دیگر دلایل به وجود آورنده ی این امر شناخته می شوند که از این مشکلات و بیماری ها می توان به داشتن کیست رحم، آندومتریوز و فیبرم رحمی و… اشاره کرد.
- کم کردن و یا اضافه کرن وزن به صورت ناگهانی هم می توانند در نامنظم کردن و یا کوتاه کردن این فاصله ی زمانی نقش داشته باشند.
- ایجاد تغییرات هورمونی که می توانند به دلایل مختلفی مثل قرار گرفتن در شرایط یائسگی، مصرف برخی دارو های هورمونی، قرار گرفتن در شرایط استرسی و یا شروع دوران بلوغ برای فرد رخ دهند و از این جهات در نا منظم کردن این تعداد روزه ها نقش داشته باشند.
- استفاده از برخی دارو ها به خصوص دارو های ضد بارداری یکی از اصلی ترین موارد نامنظم کردن این تعداد روز ها شناخته و محسوب می شود.
- بیماری کم کاری و یا پرکاری تیروئید یکی از بیماری هایی است که تعادل هورمونی را در فرد بهم ریخته و همین امر می تواند با جا به جا شدن تعداد فاصله های بین دو قاعدگی و به طور کلی نامنظم کردن آن همراه بوده باشد.
علت زیاد شدن فاصله بین دو قاعدگی
حال ممکن است برای شما این سوال مطرح شود که چه مواردی منجر به فراتر رفتن این تعداد روزها از بازه ی زمانی گفته شده است و چه مواردی منجر به طولانی شدن و یا زیاد شدن این تعداد روزها می شود. در خصوص پاسخ به این سوال باید خدمت شما عزیزان عرض کرد که علت و موارد متعددی می توانند منجر به طولانی شدن این روند شوند که ما در ادامه به برخی از مهم ترین این موارد برای شما اشاره می کنیم:
1.استفاده از برخی دارو ها به ویژه دارو های ضد بارداری یکی از اصلی ترین موارد زیاد شدن فاصله بین دو قاعدگی محسوب و شناخته می شوند.
2.تغییرات و یا عوامل به وجود آورنده ی نوسانات هورمونی در بانوان مثل استرس و اضطراب، بیماری های مربوط به غدد تیروئیدی و مشکلات و بیماری های مربوط به رحم از دیگر مواردی هستند که می توانند در این تعداد روزها و یا کم و زیاد شدن آن ها نقش مهم و به سزایی داشته باشند.
3. کم و زیاد شدن ناگهانی وزن در شما از مواردی محسوب می شوند که می توانند منجر به زیاد شدن حد فاصل بین دو قاعدگی بوده باشند.
4.ابتلا به بیماری سندروم تخمدان پلی کیستیک و یا همان بیماری تنبلی تخمدان در بانوان یکی دیگر از مواردی است که ممکن است در صورت ابتلا به آن نظم چرخه ی قاعدگی فرد را بهم ریخته و منجر به بلند شدن و یا کوتاه شدن این حد فاصله ی زمانی بین دو قاعدگی آنان شود.
5.انجام ورزش به میزان زیاد و یا انجام بعضی حرکات ورزشی می توانند رد بلند کردن این تعداد روز ها نقش مهم و به سزایی داشته باشند.
سخن آخر
از تمامی شما عزیزانی که امروز ما را در این پست تحت عنوان علت کوتاه شدن فاصله بین دو قاعدگی و یا زیاد شدن فاصله بین دو قاعدگی چیست؟ همراهی کردید سپاس گذاریم و امیدواریم که این مطالب مورد توجه شما قرار گرفته باشند و از مطالعه ی آن ها لذت برده باشید.
#سلامت #تغذیه_سالم
بیشتر...
تبلیغات
سقط جنین تا چند ماهگی مجاز است؟ از نظر شرعی و در اسلام:سقط جنین تا چند ماهگی مجاز است؟ از نظر شرعی و
علائم قند خون بالا روی چهره، علائم قند خون بالا روی پوست، علائم قند خون بالا در پا، علائم قند خون با
درمان قطعی آب آوردن ریه در سالمندان، علائم آب آوردن ریه بعد از عمل قلب باز، آب آوردن ریه بر اثر عفون
چگونه بفهمیم که آبله مرغان گرفته ایم؟ علائم آبله مرغان در کودکان و بزرگسالان:علائم آبله مرغان آبله م
درمان نازک شدن موی سر زنان، درمان نازک شدن موی سر مردان، کمبود کدام ویتامین باعث نازک شدن مو میشود؟
برای آبسه دندان چی خوبه؟ درمان خانگی و فوری آبسه دندان و ورم صورت:آبسه دندان آبسه دندان یکی از مشکلا
آیا استرس باعث بالا رفتن پرولاکتین میشود؟ چه چیزهایی باعث بالا رفتن پرولاکتین میشود؟ عوارض پرولاکتین
علائم تنبلی تخمدان در دختران چیست؟ درمان گیاهی تنبلی تخمدان در دختر مجرد:تنبلی تخمدان در دختران تنبل
قرص سیتالوپرام برای چی خوبه؟ عوارض و نحوه مصرف قرص سیتالوپرام 10 و 20:قرص سیتالوپرام گاهی اوقات زندگ
بیشتر...