استفراغ هراسی چیست درمان استفراغ هراسی

آن چه در این مقاله می خوانیم

Toggle

امتوفوبیا (استفراغ‌ هراسی) و راهکارهای مقابله با آن

استفراغ برای هیچ فردی تجربه خوشایندی نیست. اگرچه بسیاری از مردم در مورد امتوفوبیا یا ترس از استفراغ چیزی نشنیده‌اند، اما این یک اختلال اضطرابی بسیار شایع به‌ویژه در زنان است.

جالب است بدانید که این اختلال، پنجمین فوبیای رایج است که میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد. برای یک فرد امتوفوبیک، اضطرابی که با احتمال استفراغ همراه است می‌تواند ناتوان کننده باشد.

در واقع امتوفوبیا یا همان استفراغ‌ هراسی، می‌تواند با علائمی مشابه اختلال پانیک (اختلال هراس) ظاهر شود و باعث شود افراد امتوفوبیک، از هر چیزی که احتمال دارد باعث استفراغ آن‌ها شود، مانند قرار گرفتن در نزدیکی افراد بیمار،غذا خوردندر رستوران‌ها، نوشیدن مشروبات الکلی و استفاده از سرویس‌های بهداشتی عمومی اجتناب کنند. اما مقابله فعالانه با ترس از استفراغ و کاهش حالت تهوع، می‌تواند به فرد کمک کند تا با این اختلال مقابله کند.

بخش اول: مقابله با ترس از استفراغ

۱. قبل از ادامه، مطمئن شوید که به امتوفوبیا مبتلا هستید. برخی از علائم این اختلال عبارتند از:

  • اجتناب از غذا خوردن در خارج از خانه.
  • پرهیز از بیمارستان و افراد بیمار.
  • استفاده بیش از حد از آنتی‌اسیدها.
  • اجتناب از دیدن استفراغ در تلویزیون.
  • پرهیز از چیزهای بد بو.
  • ناتوانی در شنیدن کلمه «استفراغ».
  • اگر این علائم را در خود مشاهده کرده‌اید، احتمال دارد که این اختلال را داشته باشید.

۲. سعی کنید به‌طور عینی به موقعیت نگاه کنید. اگر این ترس را دارید، ممکن است برایتان مفید باشد که درک کنید آنچه از آن می‌ترسید، در واقعیت، به ندرت اتفاق می‌افتد. شاید پرسیدن چنین سؤالاتی به شما کمک کند:

  • «امروز چند بار استفراغ کردم؟»
  • «آخرین باری که استفراغ کردم کی بود؟»
  • «در ماه یا سال گذشته چند بار استفراغ کرده‌ام؟»
  • «آیا این ترس به من کمک می‌کند که استفراغ نکنم؟»

۳. محرک‌های خود را شناسایی کنید. در بیشتر موارد، امتوفوبیا توسط چیزی خاص، مانند یک رایحه یا نشستن در صندلی عقب ماشین، تحریک می‌شود. فهمیدن اینکه چه چیزی باعث امتوفوبیا می‌شود، می‌تواند به شما در جلوگیری از آن یا مقابله با آن در مشاوره کمک کند. برخی از محرک‌های رایج عبارتند از:

  • دیدن یا فکر کردن به استفراغ شخص یا حیوان دیگر
  • بارداری
  • مسافرت یا حمل و نقل
  • دارو
  • رایحه‌ها یا بوها
  • غذاها

۴. از محرک‌ها اجتناب کنید. برای بسیاری از افراد، مقابله با امتوفوبیا ممکن است به سادگی اجتناب از آنچه باعث تحریک این اختلال و اضطراب مرتبط با آن می‌شود، باشد. با این حال، توجه داشته باشید که شاید این همیشه امکان‌پذیر نباشد، مثلاً اگر کودک بیماری دارید و در صورت لزوم، باید راه‌های جایگزینی برای مقابله با ترس خود داشته باشید.

  • از قبل نحوه جلوگیری از محرک خود را بیابید. به عنوان مثال، اگر غذاهای خاصی ترستان را تحریک می‌کند، آن‌ها را در خانه نگه ندارید. اگر در یک رستوران هستید، می‌توانید از افراد همراه با خود بخواهید تا از غذاهایی که ممکن است شما را بیمار کنند، اجتناب کنند یا آن‌ها را بپوشانند.
  • تا زمانی که این مسئله روی زندگی شما یا شخص دیگری تأثیر نداشته باشد، از محرک‌هایتان دوری کنید. به عنوان مثال، اگر استفاده از سرویس‌های بهداشتی عمومی باعث حالت تهوع شما می‌شود، مطمئن شوید که این باعث نمی‌شود در خانه بمانید.

۵. اختلال خود را بپذیرید. امتوفوبیا نسبتاً شایع است، اما اگر از آن رنج می‌برید، همچنان می‌تواند ناتوان کننده باشد. برقراری صلح با خود در مورد ترس از استفراغ به شما کمک می‌کند تا آرام شوید، این امر می‌تواند در مقابله با اضطراب مربوط به ترس، مفید باشد.

  • پذیرش امتوفوبیا می‌تواند به دیگران نیز در پذیرش اختلال شما کمک کند.
  • پذیرش اختلال شما ممکن است یک شبه اتفاق نیفتد زیرا ترس ناشی از آن قابل توجه است. به همین دلیل، به تدریج به خود بگویید: «اشکالی ندارد این ترس را داشته باشم و من خوب هستم.»
  • جهت کمک به تقویت اعتمادبه‌نفس و آرامش خود، جملات تأکیدی مثبت روزانه داشته باشید. به عنوان مثال، به خود بگویید: «من هر روز با موفقیت از حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنم و امروز تفاوتی نخواهد داشت.»
  • تجربیات افراد در انجمن‌های آنلاین را مطالعه کنید، زیرا این کار می‌تواند نکاتی را در مورد پذیرش اختلالتان به شما ارائه دهد و همچنین شما را با افراد امتوفوبیک در ارتباط قرار دهد.

۶. با مردم ارتباط برقرار کنید. در موقعیت‌هایی که از محرک‌ها اجتناب می‌کنید، مردم به رفتارتان واکنش عجیبی نشان می‌دهند. در مورد اختلال خود با دیگران صادق باشید، چرا که از موقعیت‌ها یا سؤالات ناراحت کننده جلوگیری می‌کند. این به نوبه خود، احتمال دارد به شما کمک کند تا آرام شوید و ترس خود را کنترل کنید.

  • قبل از هر اتفاقی، به دیگران اجازه دهید از ترس شما مطلع شوند. به عنوان مثال، اگر بوی غذای خاصی شما را آزار می‌دهد، می‌توانید بگویید: «فقط می‌خواهم به شما اطلاع دهم که اگر واکنش بدی نشان دادم، عذرخواهی می‌کنم. من اختلالی دارم که باعث می‌شود هنگام نزدیکی به این غذا، حالت تهوع بگیرم.» یا «تعویض پوشک کثیف باعث می‌شود کمی حالت تهوع داشته باشم، حتی با اینکه کودک شما بسیار زیبا است.» شاید متوجه شوید که افراد می‌توانند با سفارش ندادن آن غذا یا تعویض پوشک در زمانی که شما حضور ندارید، به شما در جلوگیری از چنین محرک‌هایی کمک کنند.
  • استفاده از شوخی را به نفع خود در نظر بگیرید. شوخی کردن در مورد امتوفوبیا ممکن است تنش را از بین ببرد. به عنوان مثال، اگر در ماشین هستید، می‌توانید بگویید: «می‌توانم لطفاً روی صندلی جلو بنشینم تا این به یک چرخه استفراغ تبدیل نشود؟»

۷. انگ‌های اجتماعی را تحمل کنید. احتمال دارد برخی از افراد امتوفوبیا را درک نکنند یا باور نداشته باشند که وجود ندارد. اگر چنین افرادی به شما انگ می‌زنند و متوجه می‌شوید که ممکن است رفتارشان به سادگی ناشی از ناآشنایی با این اختلال باشد، سعی کنید این مسئله را درک کنید.

  • هر جمله‌ای که ناراحتتان می‌کند را نادیده بگیرید یا با اطلاعاتی در مورد این اختلال مقابله کنید.
  • صحبت کردن با خانواده و دوستان یا تکیه کردن به آن‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا با احساساتتان و هر گونه انگ گذاری احساس خود مقابله کنید.

۸. به یک گروه حمایتی بپیوندید. از آنجایی که امتوفوبیا بسیار رایج است، گروه‌های پشتیبانی واقعی و مجازی وجود دارند که می‌توانید به آن‌ها بپیوندید. عضویت در جامعه‌ای که تجربیات مشابهی دارد، می‌تواند به شما کمک کند تا به‌طور مؤثرتری با اختلال خود مقابله کنید یا برای درمان آن اقدام کنید.

  • در بحث‌ها و انجمن‌های مربوط به این اختلال شرکت کنید. از پزشک یا بیمارستان منطقه خود در مورد گروه‌های حمایتی بپرسید. شما همچنین می‌توانید به صورت آنلاین برای جوامع مجازی مربوط به امتوفوبیا، جستجو کنید.
  • پیوستن به یک گروه حمایتی برای افرادی که از اضطراب رنج می‌برند را در نظر بگیرید، زیرا امتوفوبیا یک اختلال اضطرابی است. گروه‌های حمایتی برای اضطراب و افسردگی می‌توانند به شما کمک کنند تا یک گروه حمایتی حضوری یا مجازی برای اضطراب مرتبط با امتوفوبیای خود پیدا کنید.
  • در مورد اختلال خود با خانواده و دوستانتان صحبت کنید، زیرا در صورتی که ترس شما شدید شود، آن‌ها می‌توانند کمک فوری به شما ارائه دهند.

بخش دوم: دریافت درمان استفراغ هراسی

۱. یک قرار ملاقات با پزشک تعیین کنید. اگر اختلال شما بر توانایی‌تان برای داشتن یک زندگی عادی تأثیر می‌گذارد، با پزشکتان قرار ملاقات بگذارید. آن‌ها ممکن است بتوانند در مکانیسم‌های مقابله‌ای به شما کمک کنند یا دارو‌های ضد تهوع تجویز کنند که باعث کاهش حالت تهوع یا استفراغ می‌شود.

  • به یاد داشته باشید که اگرچه ترس از استفراغ رایج است، اما اگر زندگی روزمره‌تان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، کمک گرفتن بسیار مهم است.
  • از پزشکتان بپرسید که آیا ممکن است دلایل زمینه‌ای برای امتوفوبیا و راه‌‌های مقابله با آن وجود داشته باشد، مانند تجربه بد در دوران کودکی یا در دوران بارداری.
  • مراجعه به روانپزشک یا سایر متخصصان سلامت روان را در نظر بگیرید، چرا که می‌تواند به شما کمک کند تا با انواع مختلف درمان، ترس از استفراغ خود را برطرف کنید.
  • این ضروری است که هنگام درخواست کمک، حالت قاطعانه‌ای داشته باشید. سعی کنید حقیقت را بگویید، زیرا صراحت و صداقت در واقع می‌تواند به شما در غلبه بر این شرایط کمک کند.

۲. تحت درمان قرار بگیرید. امتوفوبیا لزوماً چیزی نیست که مجبور باشید تا آخر عمرتان از آن رنج بکشید، اگرچه ممکن است درمان آن تا زمان زیادی طول بکشد. این اختلال به وسیله‌ی انواع مختلفی از درمان، با موفقیت قابل درمان است. این روند باعث می‌شود که واقعاً استفراغ نکنید و به شما کمک می‌کند تا زندگی‌تان را بدون ترس از استفراغ، به روشی که دوست دارید زندگی کنید. درمان‌های معمولی که احتمال دارد آن‌ها را انجام دهید عبارتند از:

  • مواجهه درمانی: این روش درمانی شما را در معرض محرک‌هایی مانند دیدن کلمه استفراغ، بوها، فیلم‌ها، عکس‌ها یا غذا خوردن در میزهای رستوران قرار می‌دهد.
  • درمان شناختی رفتاری: این روش درمانی شامل قرار گرفتن تدریجی در معرض عوامل محرک است و در نهایت به شما کمک می‌کند استفراغ را از ترس، خطر یا مرگ جدا کنید.

۳. دارو مصرف کنید. اگر امتوفوبیا و حالت تهوع مرتبط با آن شدید باشند، پزشکتان ممکن است دارویی برایتان تجویز کند تا بتوانید با آن‌ها بهتر مقابله کنید. در مورد مصرف یک داروی ضد تهوع که می‌تواند از حالت تهوع و استفراغ جلوگیری کند، یک ضداضطراب یا ضدافسردگی برای مقابله با اختلالات زمینه‌ای بپرسید.

  • لازم به ذکر است که باید برای رایج‌ترین داروهای ضد تهوع مانند کلرپرومازین، متوکلوپرامید و پروکلرپرازین نسخه دریافت کنید.

· داروهای تهوع ناشی از حرکت وسایل نقلیه یا آنتی‌هیستامین‌ها را امتحان کنید، اگر نتوانید فوراً به پزشک مراجعه کنید، آن‌ها می‌توانند تهوع و استفراغ را تسکین دهند. یک آنتی‌هیستامین رایج برای تهوع، دیمن هیدرینات است.

· داروهای ضدافسردگی مانند فلوکستین، سرترالین و پاروکستین یا داروهای ضداضطراب مانند آلپرازولام، لورازپام و کلونازپام را برای کمک به مبارزه با ترس از استفراغ مصرف کنید.

۴. از تکنیک‌های آرام‌سازی استفاده کنید. از آنجا که امتوفوبیا اغلب علائمی مشابه با اختلال هراس دارد، آرام‌سازی ممکن است به کنترل واکنش‌هایتان و کاهش حالت تهوع یا استفراغ کمک کند. تکنیک‌های مختلف آرام‌سازی را امتحان کنید تا به خودتان کمک کنید آرام شوید و احساس بهتری داشته باشید. برخی از تمرینات ممکن عبارتند از:

· تنفس عمیق را برای از بین بردن تنش امتحان کنید. دم و بازدم را با الگوی متعادل انجام دهید. به عنوان مثال، تا چهار شمارش نفس بکشید، دو شمارش را نگه دارید و بعد برای چهار شمارش نفس خود را بیرون دهید. مطمئن شوید که صاف بنشینید و شانه‌هایتان را به عقب ببرید تا به بهترین نحو از تنفس عمیق استفاده کنید.

· آرام‌سازی پیشرونده عضلانی. جهت ریلکس کردن کل بدن، از پاهایتان شروع کنید و به سمت سرتان حرکت کنید؛ هر گروه عضلانی را به مدت پنج ثانیه سفت و منقبض کنید، سپس آن عضلات خود را به مدت ۱۰ ثانیه رها کنید تا به آرامش عمیق برسید. بعد از ۱۰ ثانیه، به گروه عضلانی بعدی بروید تا زمانی که همه آن‌ها را انجام دهید.

بخش سوم: تسکین حالت تهوع یا استفراغ

۱. غذاهای ساده بخورید. اگر دچار حالت حمله تهوع یا استفراغ هستید، ممکن است بخواهید با استفاده از اصل BRAT که مخفف موز، برنج، پوره سیب و نان تست است، غذا بخورید. این غذاها می‌توانند معده‌تان را آرام کنند و ترس از استفراغ را کاهش دهند زیرا هضم آن‌ها آسان است.

· غذاهایی که به راحتی هضم می‌شوند مانند کراکر، سیب‌زمینی آب ‌پز و ژلاتین طعم‌دار را امتحان کنید.

· همانطور که احساس بهتری دارید، غذاهای پیچیده‌تری را اضافه کنید. به عنوان مثال، شاید بخواهید غلات صبحانه، میوه، سبزیجات پخته شده، کره بادام‌ زمینی و پاستا را امتحان کنید.

· از غذاهای محرک یا هر چیزی که ممکن است معده‌تان را ناراحت کند، دوری کنید. به عنوان مثال، محصولات لبنی و غذاهای شیرین می‌توانند باعث ایجاد حالت تهوع در شما شوند.

۲. مایعات شفاف بنوشید. کم‌آبی بدن می‌تواند باعث حالت تهوع و سبکی سر شود و ممکن است امتوفوبیا را تحریک کند. در طول روز مایعات شفاف بنوشید تا هیدراته بمانید و بیش از حد به معده‌تان فشار نیاورید.

· هر مایعی را بنوشید که شفاف است یا در مایع شفاف ذوب می‌شود، مانند یک تکه یخ یا بستنی یخی.

· با انتخاب نوشیدنی‌هایی مانند آب، آبمیوه‌های بدون پالپ، سوپ، گوشتابه و نوشابه‌های شفاف مانند اسپرایت هیدراته بمانید.

· چای زنجبیل یا نعناع بنوشید، زیرا شما را هیدراته نگه می‌دارد و حالت تهوع را کاهش می‌دهد. شما می‌توانید از پودر زنجبیل یا چای کیسه‌ای نعناع استفاده کنید یا چای خود را با چند برگ نعناع یا یک تکه زنجبیل دم کنید.

· از مصرف مایعاتی که احتمال دارد باعث تهوع شوند مانند الکل، قهوه یا شیر خودداری کنید.

۳. استراحت کافی داشته باشید و در طول روز چرت بزنید. مطمئن شوید که هر شب به اندازه کافی بخوابید، این می‌تواند به آرامشتان کمک کند و شاید بتواند در کنترل ترس‌هایتان مؤثر باشد. جهت رفع حالت تهوع، در نظر بگیرید که یک چرت کوتاه در طول روز بزنید.

· اگر حالت بدی را تجربه می‌کنید، فعالیت‌ خود را کاهش دهید زیرا حرکت زیاد می‌تواند باعث تحریک تهوع و استفراغ شود.

۴. لباس‌های گشاد بپوشید. پوشیدن لباس‌های تنگ به شکم شما فشار می‌آورد و این می‌تواند حالت تهوع شما را افزایش دهد یا باعث ایجاد آن شود. اجتناب از لباس‌های تنگ احتمال دارد معده‌تان را آرام کند و خود به خود شما را آرام کند و ترس از استفراغ را کاهش دهد.

· اگر بیرون غذا می‌خورید و احتمال دارد شکمتان سنگین شود، لباس گشاد را در نظر بگیرید. وقتی پیتزا یا غذای دیگری می‌خورید که شکمتان را سنگین می‌کند، ایده خوبی نیست که شلوار جین بپوشید زیرا با پر شدن شکمتان، لباس‌هایتان نیز تنگ‌تر می‌شوند. در عوض، شاید بخواهید یک لباس یا پیراهن گشاد بپوشید.

هشدارها

· اگر امتوفوبیا بر زندگیتان کنترل دارد، در اسرع وقت به دنبال کمک باشید.

· تمرکز بیشتر بر ترس خود به جای غلبه بر آن، می‌تواند باعث بدتر شدن امتوفوبیا شود.

منبع:

https://www.wikihow.com/Deal-With-Emetophobia

برچسب ها

آنورکسیااختلال خوردنبولیمیا


#‌روانشناسی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

خانواده‌ای که در آن متولد می‌شویم چیزی نیست که بتوانیم آن را انتخاب کنیم. تنها عده‌ای از مردم به اندازه کافی خوش‌شانس هستند که بتوانند در خانواده‌ای حمایتگر زندگی کنند. اگر احساس می‌کنیم که…

4 ماه پیش

با وجود کار، خانواده، دوستان و تمامی مشغله هایی که در زندگی داریم، ممکن است احساس کنیم که از هر سو تحت فشار هستیم و به سختی زمانی برای خودمان پیدا ‌کنیم. گاهی گفتن «نه» مهم است و همچنین باید بدانیم…

4 ماه پیش

بهبود مهارت نوشتن در ابتدایی با روش تضمینی ریهاکام ⭐ مهارت نوشتن چیست⭐ پرورش مهارت نوشتن⭐ بازی برای تقویت مهارت نوشتن ⏪بهبود مهارت نوشتن یکی از مهارت های مهم

4 ماه پیش

آیا از اینکه فرزندانتان از شما حرف شنوی ندارند ناراحتید؟ اگر چنین است، تنها نیستید. والدین سراسر دنیا اغلب با نافرمانی فرزندان خود دست و پنجه نرم می‌کنند. در ادامه به رایج‌ترین دلایلی که چرا فرزندان…

4 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

2 ساعت پیش

کراش چیست⭐ کراش دختران ۱۳ الی ۱۴ سال ⭐ عشق در نوجوانی از نظر روانشناسی⭐ عشق نوجوانی پایدار است؟؟⏪کراش یک اصطلاح عامیانه است که برای توصیف احساسات عاشقانه یا

4 ماه پیش

آسیب های اجتماعی موبایل⭐ ضرر های گوشی برای انسان⭐ فواید استفاده از موبایل⭐ مضرات موبایل برای چشم⭐ آسیب های موبایل و فضای مجازی⭐مضرات موبایل برای نوجوانان ⏪ موبایل یکی از مهمترین ابزاره

4 ماه پیش

غر زدن یک نوع اعلام نارضایتی و ناراحتی از شرایط موجود است که اکثر ما احتمالا این وضعیت را تجربه کرده‌ایم. برخی افراد زمانی که احساس می‌کنند نادیده گرفته شده‌اند و نیازهای آن‌ها برآورده نشده است، شروع…

4 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

2 ساعت پیش

بیشتر...