سلامت نیوز | ۳ هفته پیش

مراقب گازهای سمی در هنگام خانه تکانی نوروزی باشید سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوبه نقل از مهر، شاهین شادنیا، رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم، به خطرات جدی ناشی از استفاده بی‌رویه از مواد شوینده در زمان خانه‌تکانی نوروزی اشاره کرد و گفت: "مواد شوینده حاوی گازهای سمی هستند که می‌توانند به دستگاه تنفسی آسیب بزنند. مخلوط کردن این مواد با هم باعث واکنش شیمیایی و تولید گازهای بسیار خطرناک‌تری می‌شود."

وی ادامه داد که با نزدیک شدن به ایام نوروز و افزایش خانه‌تکانی‌ها، معمولاً افراد زیادی به اورژانس‌های مسمومیت مراجعه می‌کنند که بر اثر استفاده بی‌رویه از شوینده‌ها دچار مشکلات تنفسی و آلرژی شده‌اند. شادنیا توصیه کرد که هنگام استفاده از این مواد، حتماً از فضای باز یا فضایی با تهویه مناسب استفاده شود تا از استنشاق گازهای مضر جلوگیری گردد.

این متخصص همچنین به اهمیت استفاده صحیح از مواد شوینده و رعایت دستورالعمل‌ها اشاره کرد و گفت: "شوینده‌ها معمولاً دارای ترکیبات اسیدی یا قلیایی هستند که در صورت استفاده نادرست می‌توانند آسیب‌های جدی به پوست و دستگاه تنفسی وارد کنند."

شادنیا در ادامه یادآور شد که استفاده از دستکش برای پیشگیری از سوختگی‌های پوستی و نیز اجتناب از پاشیده شدن مواد شوینده به چشم، اهمیت ویژه‌ای دارد. وی همچنین به خطرات ترکیب مواد شوینده مختلف اشاره کرد و گفت: "ترکیب مواد سفیدکننده و پاک کننده گاز کلری تولید می‌کند که به شدت سوزاننده است و می‌تواند باعث تنگی نفس، اسپاسم تنفسی و حتی مرگ شود."

رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم به خانواده‌ها هشدار داد که مواد شوینده را از دسترس کودکان دور نگه دارند. "کودکان ممکن است مواد شوینده را به اشتباه بلعیده و دچار سوختگی شدید در دستگاه گوارش شوند." وی توصیه کرد که این مواد همیشه در کابینت‌های بالای خانه و خارج از دسترس کودکان نگهداری شوند.

شادنیا در خصوص مسمومیت‌های ناشی از استنشاق گازهای سمی توضیح داد که افرادی که در معرض گازهای کلری قرار می‌گیرند، دچار علائمی نظیر تنگی نفس،سرفه‌های مکرر، سوزش چشم و گلو، و درد قفسه سینه می‌شوند. در چنین مواردی، سریعاً باید فرد را از محیط آلوده خارج کرده و او را در معرض هوای آزاد قرار داد.

این متخصص همچنین درباره اقدامات اولیه برای مسمومیت‌های پوستی و چشمی توصیه کرد که اگر مواد شوینده روی پوست یا داخل چشم ریخت، باید فوراً با آب معمولی شست‌وشو داده شود و در صورت ادامه علائم، به مراکز درمانی مراجعه کرد.

در پایان، شادنیا تأکید کرد که بهترین راه برای جلوگیری از مسمومیت‌های ناشی از مواد شوینده، استفاده از ماسک، دستکش، تهویه مناسب و اجتناب از ترکیب مواد مختلف است. وی همچنین هشدار داد که استفاده از مواد شوینده با غلظت بالا و عدم رعایت اصول ایمنی می‌تواند تهدیدی جدی برای سلامت افراد باشد.



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

افزایش موارد تبعیض در محل کار و شکاف مداوم حقوق جنسیتی نشان می‌دهد که هنوز در جهان کار زیادی برای زنان انجام نگرفته است. در سال ۲۰۲۵، سازمان بین‌المللی کار نشان داد که به‌ طور متوسط، زنان برای کار مشابه در سطح جهان 20 درصد کمتر از مردان دستمزد می‌گیرند. کارشناسان این نابرابری را به عوامل متعددی ازجمله تبعیض در محل کار، فرصت‌های نابرابر برای ترفیع و تحمیل کار بدون دستمزد به زنان مرتبط دانستند. گروه‌های مدافع خواستار سیاست‌های شفاف‌تر دستمزد و اجرای دقیق قوانین دستمزد برابر برای کاهش این شکاف هستند.

۱ هفته پیش

نشستن طولانی‌مدت متابولیسم را کاهش می‌دهد و بر توانایی بدن در تنظیم قند و فشار خون و تجزیه چربی بدن تأثیر می‌گذارد. این می‌تواند منجر به چاقی و سندرم متابولیک شود؛ مجموعه‌ای از شرایط که خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت را افزایش می‌دهد.

۱ هفته پیش

یادگیری مهارت های اجتماعی بخش کلیدی رشد کودک است. مهارت‌های اجتماعی خوب به بچه‌ها این امکان را می‌دهد که با دیگران تعامل مثبت داشته باشند و نیازها، خواسته‌ها و احساسات خود را به‌طور مؤثر بیان کنند.

۱ هفته پیش

مطالعات جدید نشان می‌دهد که نوجوانانی که کمتر از ۷.۷ ساعت می‌خوابند، بیشتر در معرض فشار خون بالا قرار دارند و این مسئله می‌تواند در آینده سلامت قلبی آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.

۱ هفته پیش

صبحانه کودک یکی از مهم ترین وعده‌های غذایی است که در صورت غنی بودن کمک زیادی به رشد کودک می‌کند.

۱ هفته پیش

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری می‌گوید: سالانه حدود یک و دو دهم میلیون نفر برای گردشگری سلامت به ایران سفر می‌کنند.

۱ هفته پیش

افزایش حضور افراد فاقد صلاحیت در حوزه فیزیوتراپی خانگی، سلامت بیماران را تهدید می‌کند؛ متخصصان به بیماران هشدار می‌دهند که پیش از دریافت خدمات، از صلاحیت درمانگر اطمینان حاصل کنند.

۱ هفته پیش

تحقیقات جدید نشان می‌دهد زنانی که قبل از ۴۰ سالگی یائسه می‌شوند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند. تغییرات هورمونی ناشی از یائسگی زودرس می‌تواند سلامت متابولیک را تهدید کند.

۱ هفته پیش

ورزش سالمندان را از ابتلا به بیماریهای روحی و جسمی دور می‌سازد اما ورزش سالمندان ویژگی خاصی دارد.

۱ هفته پیش

بیشتر...