کنترل افکار جنسی مقابله با افکار جنسی

اگر احساس می‌کنید ذهنتان منحرف شده است، ممکن است به‌خاطر افکار و اعمالی که راجع به رابطه جنسی دارید، احساس شرمندگی کنید. شاید به دلیل اعتقادات مذهبی یا معنوی، وضعیت رابطه‌ خود (مانند داشتن یک رابطه یا ازدواج تک همسری) برای ناتوانی در کنترل افکار جنسی‌ احساس شرم می کنید.

هر چه که باشد، احتمالاً‌ احساس می‌کنید خارج از هنجار یا حداقل خارج از جایی که می‌خواهید از نظر تمایلات جنسی‌تان باشید، هستید. تمایل زیادی به کنترل افکار جنسی خود دارید.

به یاد داشته باشید که تعریف «عادی بودن» مسئله‌ جنسی دشوار است و تمایلات جنسی در طیفی از افکار، تمایلات و اعمال نهفته است. اگر کنترل افکار جنسی برایتان دشوار است، باید بدانید که این مسئله را می‌توان حل کرد.

۱. به این فکر کنید که افکار جنسی شما چگونه بر زندگیتان تأثیر می‌گذارد و کنترل افکار جنسی چه تغییراتی برای شما ایجاد می کند.. شاید هر روز برای ساعت‌ها ویدیو‌های خاصی را با وسواس نگاه کنید یا در مورد رابطه جنسی به گونه‌ای خیال‌پردازی کنید که واقعیت زندگیتان را از شما دور کند. انحرافتان چقدر شما را از داشتن یک زندگی پربار یا شاد بازمی‌دارد؟ آیا مردم صدمه می‌بینند؟ چگونه این افکار و رفتارها باعث ایجاد مشکل می‌شوند؟

  • به این فکر کنید که چگونه افکار و اعمال شما بر زندگی روزمره‌تان تأثیر می‌گذارند و در صورت ناپدید شدن آن‌ها چگونه زندگیتان تغییر می‌کند. آیا زمان آزاد بیشتری دارید؟ آیا نسبت به خودتان احساس بهتری دارید؟ آیا دیگران در موردتان متفاوت فکر می‌کنند؟
  • به‌خاطر داشته باشید که افکار جنسی طبیعی هستند و بد نیستند. اگر شنیده‌اید که فکر کردن به رابطه جنسی شما را تبدیل به یک فرد بد می‌کند یا به دلیل وجود این افکار مجازات می‌شوید، به‌خاطر داشته باشید که همه این افکار را دارند و آن‌ها طبیعی هستند. به خصوص در طول سال‌های نوجوانی، طیف وسیعی از افکار جنسی را خواهید داشت که بخشی طبیعی از کشف تمایلات جنسی شما هستند.

۲.تمایلات جنسی سالمرا کامل‌تر درک کنید. درک تمایلات جنسی سالم ممکن است دشوار باشد. به عنوان مثال، برخی از افراد از داشتن رابطه جنسی گاه‌به‌گاه لذت می‌برند در حالی که برای برخی دیگر این عمل وحشتناک خواهد بود. برخی از افراد از خودارضایی لذت می‌برند در حالی که برخی دیگر خجالت می‌کشند یا از آن امتناع می‌کنند. تعریف تمایلات جنسی سالم یعنی کاری را انجام دهید که برایتان احساس سلامتی داشته باشد به گونه‌ای که زندگیتان را پربار کند. این بدان معناست که از نظر جنسی رضایت و شادی داشته باشید بدون اینکه احساس شرم یا نفرت نسبت به خود داشته باشید.

  • به‌خاطر داشته باشید که انسان ذاتاً موجودی جنسی است و داشتن تمایلات و احساسات جنسی مشکلی ندارد و کاملاً طبیعی است.

۳. تمایلات جنسی سالم خود را تعریف کنید. در حالی که سعی می‌کنید افکار انحرافی درک شده خود را کاهش دهید، این نیز مهم است که تصمیم بگیرید چه چیزی را سالم می‌دانید. بر حذف تمام تمایلات جنسی از زندگیتان تمرکز نکنید. در عوض، بر ایجاد یک فضای جنسی سالم برای خود، در بدن و ذهنتان تمرکز کنید. به یاد داشته باشید که این واقع‌بینانه نیست که خود را در حد استاندارد نداشتن افکار یا تمایلات جنسی قرار دهید. با این حال، شما بر رفتارهایتان کنترل دارید.

  • فهرستی از آنچه که معتقد هستید تمایلات جنسی سالم برای شماست، بنویسید. روی تعریف افکار و اعمال سالم، نحوه تعامل جنسی با افراد دیگر و احساسی که بعد از آن در مورد خود دارید، تمرکز کنید.
  • به چیزهایی که باعث می‌شوند احساس خوبی داشته باشید، در مقابل چیزهایی که باعث می‌شوند احساس بدی داشته باشید، فکر کنید. تفاوت این دو مورد چیست؟

۴. با احساس شرم مقابله کنید. شرم اغلب ناشی از این باور است که «به دلیل این رفتار، من بد هستم.» اگر احساس می‌کنید ذهنتان منحرف شده است، احتمالاً شرم مربوط به این باور را تجربه کرده‌اید. احساس شرم نسبت به خود می‌تواند منجر به احساسات عزت نفس پایین‌تر شود. با شرم مقابله کنید و تشخیص دهید که نقش مثبتی در زندگیتان ندارد.

  • زمانی که احساس شرم دارید را تشخیص دهید. آیا این احساس بعد از خودارضایی یا بعد از تماشای پورنوگرافی است؟ آیا بعد از داشتن افکار جنسی است؟ توجه کنید که چه چیزی باعث شرمساری می‌شود. سپس تصمیم بگیرید که چه چیزی باید ترک شود، عمل یا شرم. تصمیم بگیرید که در مورد عمل چه احساسی دارید، آیا احساس بهتری دارید که آن را متوقف کنید، یا اینکه نیاز دارید آن عمل را بدون واکنش شرم‌آور انجام دهید.
  • شرم از کجا ایجاد می‌شود؟ آیا این اعتقادی است که در خانواده‌تان منتقل شده است؟ آیا به باورهای عمیق مذهبی مربوط می‌شود؟ درک منبع شرم می‌تواند به شما در حل آن کمک کند.
  • اگر می‌خواهید احساس شرم را رها کنید، به خود بگویید: «من می‌توانم تمایلات جنسی خود را به ‌گونه‌ای که برایم سالم و لذت‌بخش است، دوست داشته باشم و آن‌ها را ابراز کنم. این شرم‌آور نیست که تمایلات جنسی خود را ابراز کنم.»

۵. با احساس گناه مقابله کنید. احساس گناه زمانی که به‌خاطر نقشی که در شکل دادن رفتار ایفا کند تشخیص داده شود، می‌تواند یک احساس سالم باشد. به عنوان مثال، اگر از عملی احساس پشیمانی می‌کنید، احتمال دارد احساس گناه با آن همراه باشد و دفعه بعد که با موقعیت مشابهی مواجه شدید، تصمیم دیگری را انتخاب کنید.

  • اگر در مورد افکار یا احساسات جنسی‌تان احساس گناه دارید، با آن به عنوان یک راهنمایی رفتار کنید و به آن توجه کنید. سعی کنید مدتی را صرف درک گناهتان کنید، اینکه از کجا ایجاد می‌شود و چگونه می‌توانید بدون احساس گناه درگیر تمایلات جنسی سالم باشید.
  • از خودتان بپرسید که چه زمانی احساس گناه می‌کنید. آیا این زمان مربوط به اعمال یا افکار جنسی، تمایلات جنسی یا تأثیرات بیرونی (مانند مذهب یا عقاید) است؟ آیا احساس گناه موجه است؟
  • اگر نمی‌خواهید احساس گناه مرتبط با تمایلات جنسی‌تان را تجربه کنید، به خودتان بگویید: «من حق دارم یک موجود جنسی باشم و تمایلات جنسی‌ام را به شیوه‌ای سالم و بدون احساس گناه ابراز کنم.»
  • اگر به کسی از راه جنسی آسیب رسانده‌اید، مقابله با این موقعیت کاملاً ضروری است.

۶. به‌طور سالم با بدنتان ارتباط برقرار کنید. اگر نسبت به بدن خود احساس شرم یا خجالت می‌کنید، یاد بگیرید که خود را همانگونه که هستید بپذیرید. بدنتان را در رنگ پوست، بافت مو، قد و وزن بپذیرید. اگر از بدنتان متنفر هستید، شاید متوجه شوید که بیش از حد روی سایر انواع بدن تمرکز کرده‌اید و درگیر الگوهای فکری منحرف می‌شوید. با پذیرش خود شروع کنید. هر چه بیشتر خود، بدن و تمایلات جنسی‌تان را بپذیرید، احتمال کمتری وجود دارد که تمایلات جنسی ناسالم را تجربه کنید.

  • اگر از بدنتان به دلیل داشتن ردهای خطی پوست، پوست شل یا زخم‌ها شرمنده هستید، بدنتان را ببخشید. یاد بگیرید که از بدنتان برای عملکردهایی مانند هضم غذا، جداسازی سموم و تبدیل غذا به مواد مغذی قدردانی کنید.
  • شاید به تمام اعضای بدنتان افتخار نکنید، اما کمی وقت بگذارید و از کارهای کوچکی که بدنتان برایتان انجام می‌دهد و توانایی‌هایی که به شما می‌دهد، قدردانی کنید.
  • بدنتان داستانی را بیان می‌کند. رنگ پوست، کک و مک و زخم‌هایتان هر کدام داستانی از اجداد و تجربه را نشان می‌دهد. خانواده و تجربیات خود را روی بوم زندگی جشن بگیرید.

۱. تصاویر یا ویدیو‌ها را از رایانه خود پاک کنید. وسایل الکترونیکی خود را از هر گونه محتوایی که ممکن است باعث سرگرمی‌تان شود، پاک کنید. دور نگه داشتن رایانه و تلفن خود از وسوسه‌ها، به این معنی است که محیطی را ایجاد می‌کنید که از شما در هدفتان برای افکار و احساسات ناخوشایند کمتر در مورد رابطه جنسی، حمایت می‌کند.

  • از یک ابزار کنترل والدین برای جلوگیری از باز کردن «ناخواسته» وب‌سایت‌های پورن استفاده کنید. اگر مجبور به باز کردن قفل آن نرم‌افزار هستید، چند ثانیه زمان می‌خرید تا دوباره فکر کنید و انگیزه‌تان را به سمت دیگری هدایت کنید.

۲. مجلات یا تصاویری که دارید را دور بیندازید. این همچنین ممکن است شامل برداشتن پوسترهایی باشد که در اتاقتان دارید یا هر تی‌شرت، برچسب یا کلاهی که از دیدگاهتان نسبت به تمایلات جنسی سالم حمایت نمی‌کند را دور بیندازید. شما می‌خواهید محیطی ایجاد کنید که تشویقتان کند تا به اهدافتان پایبند باشید و هر گونه فکر یا احساسی را که با نسخه تمایلات جنسی سالم شما همخوانی ندارد، از بین ببرید.

۳. شوخ‌ طبعی خود را زیر نظر داشته باشید. شوخی‌های جنسی می‌توانند راه شما برای اظهار نظر جنسی با بهانه خنده‌دار بودن باشد، اما در واقع این شوخی ناپسند و توهین‌آمیز است. شوخی‌های جنسی اغلب خنده‌دار نیستند، به خصوص زمانی که مستقیماً با کسی هستند. آن‌ها اغلب می‌‌توانند توهین‌آمیز و آزاردهنده باشند. مسخره کردن تمایلات جنسی کسی هرگز مناسب نیست، مخصوصاً زمانی که به عنوان شایعه پخش می‌شود یا قصد آسیب رساندن به کسی را داشته باشد. فقط از چنین شوخی‌هایی استفاده نکنید.

  • اگر جوکی به نظرتان خنده‌دار است اما می‌دانید که به کسی صدمه می‌زند، آن را برای خود نگه دارید.

۴. حواس خود را پرت کنید. شاید لازم باشد جهت افکار و (یا) رفتارهایتان را تغییر دهید. هنگامی که متوجه شدید گرفتار فکر یا رفتاری هستید که می‌خواهید آن را تغییر دهید، توجهتان را به چیز دیگری جلب کنید. می‌توانید نگاهتان را تغییر دهید، مکالمه متفاوتی را شروع کنید یا بهانه‌ای بیاورید تا از موقعیت دور شوید.

  • اگر تمرکز کردن برایتان سخت است، استراحت کنید و به دستشویی بروید، پیاده‌روی کنید یا کلاً به کار دیگری بپردازید.
  • اگر متوجه شدید که به‌طور نامناسبی به کسی خیره شده‌اید، جلوی خودتان را بگیرید و توجهتان را به چیز دیگری جلب کنید.
  • اگر می‌خواهید یک جوک نامناسب بگویید، جلوی خودتان را بگیرید و چیز دیگری بگویید.

۵. با احترام تعامل کنید. اگر افکار منحرفانه‌ای نسبت به دیگران دارید، مطمئن شوید که با ارزش و احترام با همه افراد رفتار می‌کنید. اگر به زنان علاقه دارید، با همه زنان با احترام رفتار کنید. اگر به مردان علاقه دارید، با همه مردان با احترام رفتار کنید. به محدودیت‌های جنسی هر فرد احترام بگذارید. قبل از انجام رابطه جنسی، از قبل در مورد آن صحبت کنید. مرزها را تعیین کنید و ترجیحات و خواسته‌هایتان را به اشتراک بگذارید و مطمئن شوید که ترجیحات و خواسته‌های شریکتان را درک می‌کنید.

  • به هیچ وجه به گونه‌ای به کسی نزدیک نشوید که از نظر جنسی ارزش او را کاهش دهد.

۶. سعی کنید عقاید دیگران را مورد خود تقویت نکنید. اگر دیگران به شما می‌گویند که منحرف هستید، کارهایی وجود دارد که با انجام دادن آن‌ها، می‌توانید از تقویت عقاید این افراد در مورد خودتان جلوگیری کنید. برخی از رفتارها حتی می‌تواند آزار جنسی یا قلدری در نظر گرفته شود؛ این امر ممکن است شما را با مشکلات زیادی مواجه کند. مطمئن شوید که از موارد زیر اجتناب کنید:

  • شوخی‌ها یا حرکات جنسی.
  • مطرح کردن رابطه جنسی در موقعیت‌های نامناسب، مانند هنگام کلاس، زمانی که شخصی برایتان داستانی تعریف می‌کند یا در موقعیت‌های دیگری که فکر می‌کنید ممکن است باعث ایجاد احساس ناراحتی در افراد شود.
  • ارسال پیام‌های متنی جنسی یا تصاویر نامناسب برای افراد.
  • لمس اندام‌های خصوصی خود در مکان‌های عمومی.
  • لمس افراد دیگر به روش‌های نامناسب یا ناخواسته.
  • خود را در معرض دید دیگران قرار دادن.

۱. با استرس به‌طور مؤثر کنار بیایید. اگر احساس استرس می‌کنید، ممکن است برای بازگشت به عادات بد، آسیب‌پذیرتر باشید. راه‌های روزانه‌ای برای تسکین و مدیریت استرس پیدا کنید. اجازه ندهید استرس ایجاد شود؛ هر روز راه‌هایی برای کاهش آن‌ پیدا کنید. درگیر شدن در ورزش، اجتماعی بودن و اجتناب از استرس‌های غیرضروری، راه‌های عالی برای مدیریت استرس هستند.

  • به یک باشگاه دویدن بپیوندید، یوگا را شروع کنید یا با سگ خود به پیاده‌روی روزانه بروید.
  • با یک دوست تماس بگیرید، یک شب با هم بازی کنید یا برنامه‌ریزی کنید که برای شام دوستان خود را ببینید.
  • اگر به‌طور مزمن احساس استرس می‌کنید، اما مطمئن نیستید که چگونه آن را مشخص کنید، یک دفترچه مختص استرس داشته باشید و هر روز، هر هفته و هر ماه چیزی که به شما استرس می‌دهد را بنویسید و آن را پیگیری کنید. شاید شروع به پیدا کردن الگوهای عوامل استرس‌زا کنید، سپس شروع به مقابله با آن‌ها کنید.

۲. دوستان خود را با دقت انتخاب کنید. اطرافتان را با افرادی احاطه نکنید که تشویقتان می‌کنند به شیوه‌ای منحرف فکر یا عمل کنید. شاید لازم باشد از دوستان خود فاصله بگیرید یا کلاً دوستان جدیدی انتخاب کنید. به افرادی اجازه دهید در زندگیتان حضور داشته باشند که از شما حمایت می‌کنند و تشویقتان می‌کنند تا به گونه‌ای زندگی کنید که برایتان بیشتر مفید است. داشتن حمایت خوب در زندگیتان به شما کمک می‌کند تا با استرس مبارزه کنید.

  • اگر افرادی هستند که تأثیر منفی بر شما می‌گذارند و در عین حال بخش ثابتی در زندگیتان هستند، لطفاً از آن‌ها بخواهید نظرات یا رفتارهایشان را کاهش دهند یا در حضورتان درباره آن‌ها صحبت نکنند.

۳. با دوستان خود تماس بگیرید. دوستان شما می‌توانند در طول مسیرتان به شما کمک کنند و با حمایت از شما، آن را آسان‌تر کنند. اگر شما و دوستانتان با مشکلات مشابهی کنار می‌آیید، یک گروه پاسخگویی ایجاد کنید. پیامک‌های حمایتی بفرستید، برای ناهار ملاقات کنید و به یکدیگر انگیزه دهید تا بتوانید مسیرتان را راحت‌تر ادامه دهید.

  • شما همچنین می‌توانید به یک گروه پشتیبانی، به صورت محلی یا آنلاین مراجعه کنید.

۴. به یک درمانگر مراجعه کنید. اگر احساس می‌کنید نمی‌توانید افکار، احساسات و رفتارهایتان را کنترل کنید و فکر نمی‌کنید که بتوانید در مسیرتان به تنهایی پیش بروید، به یک درمانگر مراجعه کنید. یک درمانگر می‌تواند به شما کمک کند تا با احساسات خود مقابله کنید، راهکارهای مقابله‌ای را پیدا کنید و روی روند کاهش افکار جنسی منفی کار کنید. درمانگرتان آنجاست تا از شما حمایت کند و به شما کمک کند تا زندگی شادتر و رضایت‌بخشی داشته باشید.

منبع:

https://www.wikihow.com/Be-Less-Perverted



#‌روانشناسی منبع: دکتر کامیار سنایی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

کراش چیست⭐ کراش دختران ۱۳ الی ۱۴ سال ⭐ عشق در نوجوانی از نظر روانشناسی⭐ عشق نوجوانی پایدار است؟؟⏪کراش یک اصطلاح عامیانه است که برای توصیف احساسات عاشقانه یا

2 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

3 ساعت پیش

خانواده‌ای که در آن متولد می‌شویم چیزی نیست که بتوانیم آن را انتخاب کنیم. تنها عده‌ای از مردم به اندازه کافی خوش‌شانس هستند که بتوانند در خانواده‌ای حمایتگر زندگی کنند. اگر احساس می‌کنیم که…

2 ماه پیش

غر زدن یک نوع اعلام نارضایتی و ناراحتی از شرایط موجود است که اکثر ما احتمالا این وضعیت را تجربه کرده‌ایم. برخی افراد زمانی که احساس می‌کنند نادیده گرفته شده‌اند و نیازهای آن‌ها برآورده نشده است، شروع…

2 ماه پیش

روش جدیدی برای کاهش علائم PTSD حقوق نیوز

2 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

3 ساعت پیش

همدلی یا فهمیدن حس طرف مقابل چیست؟ همدلی چه تفاوتی با همدردی دارد و علت عدم همدلی در برخی از افراد چیست؟ نشانه های فهمیدن طرف مقابل

1 ماه پیش

آسیب های اجتماعی موبایل⭐ ضرر های گوشی برای انسان⭐ فواید استفاده از موبایل⭐ مضرات موبایل برای چشم⭐ آسیب های موبایل و فضای مجازی⭐مضرات موبایل برای نوجوانان ⏪ موبایل یکی از مهمترین ابزاره

2 ماه پیش

کتاب صوتی وسواس: کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری- عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی در مردادماه سال ۱۳۹۹ نگاشته شد. این کتاب راهنمایی جامع برای...

3 ساعت پیش

بیشتر...