برای چرک گوش چه قطره ای خوبه بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان
قطره برای چرک گوش
عفونت یا چرک گوش یکی از مشکلات شایعی است که می تواند باعث درد، خارش، کاهش شنوایی و حتی تب شود. این عارضه معمولا به دلیل ورود باکتری یا قارچ به داخل مجرای گوش خارجی یا میانی ایجاد می شود و نیاز به درمان مناسب دارد. یکی از رایج ترین و موثرترین روش ها برای کاهش علائم و درمان عفونت گوش، استفاده از قطره های گوش مخصوص است.قطره های ضدعفونی کننده و آنتی بیوتیکی گوش میتوانند به کاهش التهاب، از بین بردن عامل عفونت و تسکین درد کمک کنند. اما انتخاب بهترین قطره و دانستن طریقه صحیح مصرف آن، برای داشتن نتیجه بهتر و سریعتر اهمیت زیادی دارد.
امروز در آلامتو مقاله تحت عنوان برای چرک گوش چه قطره ای خوبه؟بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان+ طریقه مصرف را برای شما آورده ایم همراه ما باشید.
برای چرک گوش چه قطره ای خوبه؟
عفونت گوش در بزرگسالان ممکن است باعث درد، گرفتگی، کاهش شنوایی یا حتی وزوز گوش شود. پزشکان برای درمان این مشکل معمولا از قطره های خاصی استفاده میکنند که خاصیت ضد باکتری، ضد قارچ یا ضد التهاب دارند. در ادامه، بهترین قطره ها برای عفونت گوش را همراه با توضیح ساده هرکدام معرفی می کنیم:
قطره گلیسیرین فنیکه:این قطره به نرم کردن جرم و موم گوش کمک میکند و برای رفع گرفتگی گوش بسیار موثر است. خاصیت ضد باکتری و ضد قارچی دارد و میتواند به پاکسازی و درمان عفونت گوش کمک کند.
طرز استفاده از قطره گوش گلیسیرین فنیکه
برای مصرف قطره گوش گلیسیرین فنیکه، ابتدا دست ها را بشویید و مراقب باشید نوک قطره چکان با گوش یا سطوح دیگر تماس نداشته باشد. به پهلو دراز بکشید یا گوش آسیب دیده را رو به بالا نگه دارید، سپس تعداد قطره تجویز شده را در گوش بچکانید. در بزرگسالان لاله گوش را بالا و عقب، و در کودکان پایین و عقب بکشید تا قطره بهتر وارد مجرا شود. پس از ریختن قطره، سر را حدود ۲ دقیقه در همان حالت نگه دارید یا در صورت نیاز، پنبه نرم در گوش بگذارید (در صورت تجویز پزشک میتوان پنبه را با دارو مرطوب کرد). اگر لازم بود برای گوش دیگر هم تکرار کنید، قطره چکان را نشویید و درپوش را ببندید. در صورتی که این دارو برای حذف جرم گوش استفاده میشود، ۲ تا ۳ روز پس از مصرف، شست و شوی ملایم با آب گرم کافی است.
قطره دکسون: این دارو نوعی کورتون است که التهاب و عفونت گوش خارجی را کاهش میدهد. استفاده از آن برای کسانی که پرده گوش شان سوراخ شده یا دچار عفونت قارچی هستند، مناسب نیست.
قطره افلوکساسین:یک آنتی بیوتیک قوی است که برای درمان عفونت های باکتریایی گوش میانی و خارجی به ویژه بعد از شنا یا پارگی پرده گوش تجویز میشود.
قطره بتامتازون (بتازونیت):این قطره التهاب، سوزش و خارش ناشی از عفونت را کاهش میدهد. در دوران بارداری، شیردهی یا در صورت کاهش شنوایی نباید بدون نظر پزشک از آن استفاده شود.
قطره جنتامایسین (Gentisone HC):دارای ترکیبات آنتی بیوتیکی و ضد التهاب است و به سرعت عفونت گوش را برطرف میکند. اما برای زنان باردار، شیرده یا افرادی که پرده گوش شان آسیب دیده مناسب نیست.
قطره اوتیسپت:این دارو ضد التهاب، ضد خارش و ضد قارچ است و برای عفونت سطحی کانال گوش، اگزما و التهاب پوست گوش موثر است. برای کودکان زیر ۳ سال توصیه نمی شود.
قطره کلوتریمازول:قطره ای ضد قارچ است که فقط برای درمان عفونت های قارچی گوش تجویز میشود. مصرف آن باید طبق نظر پزشک باشد و از مصرف خودسرانه پرهیز شود.
قطره میکساکورت (Polymyxin NH):حاوی چند نوع آنتی بیوتیک است که برای درمان عفونت های باکتریایی گوش بسیار موثر است. معمولا برای بزرگسالان و کودکان استفاده می شود.
قطره سیپروفلوکساسین (سیپلکس):این قطره آنتیبیوتیکی است که برای درمان عفونتهای باکتریایی گوش استفاده میشود و میتوان آن را بدون نسخه از داروخانه تهیه کرد. با این حال، بهتر است زیر نظر پزشک مصرف شود.
نحوه مصرف قطره سیپروفلوکساسین گوش
برای استفاده از قطره سیپروفلوکساسین در درمان عفونت گوش، ابتدا دست ها را بشویید. سپس سر را به پهلو خم کنید تا گوش آسیب دیده رو به بالا باشد. معمولا ۲ تا ۳ قطره از دارو را داخل گوش بچکانید و چند دقیقه در همان وضعیت بمانید تا قطره به خوبی جذب شود. در صورت نیاز، همین مراحل را برای گوش دیگر نیز انجام دهید.
قطره نئومایسین:ترکیبی از آنتی بیوتیک و کورتون است که به درمان عفونت باکتریایی و خارش گوش کمک میکند. در صورتی که پرده گوش آسیب دیده باشد یا عفونت قارچی یا ویروسی وجود داشته باشد، نباید از آن استفاده شود.
بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان
قطره های مورد استفاده برای درمان عفونت گوش در بزرگسالان بسته به نوع عفونت (باکتریایی، قارچی یا ویروسی) و محل درگیری (گوش خارجی یا میانی) متفاوتاند. در عفونت های گوش خارجی مانند گوش شناگران، قطره هایی مثل سیپروفلوکساسین یا نروفلوکساسین که آنتی بیوتیک هستند، بسیار موثرند. برخی از این قطره ها با ترکیبات ضد التهاب مثل هیدروکورتیزون همراه میشوند (مانند Ciprodex) تا علاوه بر درمان عفونت، التهاب و درد را کاهش دهند.
اگر عفونت از نوع قارچی باشد (اوتومایکوزیس)، قطره هایی مانند کلوتریمازول یا محلوله ای اسیدی مثل اسید بوریک یا استیک اسید استفاده می شوند که رشد قارچ ها را مهار میکنند. این نوع عفونت معمولا با خارش، ترشح و بوی بد همراه است و نیاز به درمان اختصاصی دارد. برای عفونت گوش میانی، استفاده از قطره فقط در صورتی توصیه میشود که پرده گوش سوراخ شده باشد، که در این حالت قطره هایی مانند سیپروفلوکساسین یا افلوکساسین ایمن و موثر هستند.
توصیه میشود بدون نظر پزشک از هیچ قطره ای استفاده نکنید، زیرا مصرف نادرست ممکن است وضعیت گوش را بدتر کند، به ویژه اگر پرده گوش آسیب دیده باشد.
طریقه مصرف قطره برای گوش
استفاده درست از قطره گوش نقش مهمی در درمان موثر عفونت ها و سایر مشکلات گوش دارد. هیچوقت از قطره گوش دیگران استفاده نکنید، چون ممکن است باعث انتقال عفونت شود. برای شروع، بطری قطره را کمی در دستانتان نگه دارید تا گرم شود، چون استفاده از قطره خیلی سرد یا خیلی گرم ممکن است باعث سرگیجه شود. بعد، روی پهلو دراز بکشید به طوریکه گوش آسیب دیده رو به بالا باشد. با یک دست لاله گوش را به آرامی به سمت عقب بکشید تا مجرای گوش صاف شود و قطره راحت تر وارد شود. سپس، تعداد قطره هایی که پزشک توصیه کرده را داخل گوش بریزید. اگر خودتان نمیتوانید این کار را انجام دهید، از کسی کمک بگیرید.
بعد از ریختن قطره، تراگوس (بخش کوچک برجسته جلوی گوش) را به آرامی ماساژ دهید تا قطره به عمق مجرا برود. حدود ۵ دقیقه به همان حالت باقی بمانید تا دارو بهتر جذب شود. سپس میتوانید بنشینید تا قطره اضافه خارج شود. توجه داشته باشید که هرگز از پنبه یا گوش پاک کن داخل مجرای گوش استفاده نکنید، چون ممکن است گوش را تحریک کرده یا دارو را به عقب براند و اثر آن را کم کند.
طریقه مصرف قطره برای گوش کودکان
کودکان به دلیل ساختار خاص گوش و سیستم ایمنی ضعیف تر، بیشتر در معرض عفونت گوش هستند و برای اثر گذاری بهتر قطره، باید به روش درستی از آن استفاده شود. ابتدا دست هایتان را خوب بشویید و کودک را به گونه ای بخوابانید که گوش آسیب دیده اش رو به بالا باشد.
بطری قطره را کمی تکان دهید، سپس به آرامی لاله گوش کودک را به سمت عقب بکشید تا مجرای گوش باز شود. مقدار قطره ای که پزشک تجویز کرده را در گوش بریزید و از کودک بخواهید چند دقیقه در همان حالت بماند و تکان نخورد. اگر باید برای گوش دیگر هم قطره استفاده شود، کودک را به سمت دیگر برگردانید و همین مراحل را تکرار کنید.
سخن آخر
در انتها می توان گفت سعی کردیم بهترین قطره ها را برای گوش درد در این پست برای شما بیاورید و طریقه مصرف را نیز به شما یاد دهیم.
#سلامت #تغذیه_سالم
بیشتر...
تبلیغات
علائم کورتیزول بالا در مردان، علائم کورتیزول بالا در زنان، ایا کورتیزول بالا خطرناک است، درمان خانگی
روش فریز کردن آلبالو و شربت آلبالو به مدت طولانی + مدت زمان نگهداری آلبالو در فریزر:روش فریز کردن آل
قرص منیزیم برای چی خوبه؟ قرص منیزیم را کی بخوریم؟ قرص منیزیم را چند روز یکبار بخوریم، قرص منیزیم را
قویترین آنتی بیوتیک برای عفونت لوزه کودکان و بزرگسالان + درمان عفونت لوزه در بزرگسالان:آنتی بیوتیک ب
شربت برای تخلیه عفونت ریه، بهترین آمپول آنتی بیوتیک برای عفونت ریه، بهترین قرص آنتی بیوتیک برای عفون
حالت تهوع جنین پسر از کی شروع میشه؟ علایم واضح جنین پسر در ماه اول تا سوم:حالت تهوع جنین پسر بارداری
عوارض سرترالین در زنان در دراز مدت + عوارض وحشتناک مصرف سرترالین در مردان:عوارض سرترالین در زنان دار
برای خشکی چشم چی بخوریم؟ درمان خشکی چشم با چای، درمان خشکی چشم با خیار، درمان خشکی چشم با گلاب، درما
مقدار مصرف شربت اندانسترون برای کودکان چند سی سی است؟ عوارض شربت اندانسترون برای کودکان، شربت اندانس
بیشتر...