کورتیزول بالا نشانه چیست علائم کورتیزول بالا در مردان زنان درمان آن
کورتیزول بالا و علائم آن در مردان و زنان
به طور کلی کورتیزول نوعی هورمونی است که از نوع هورمون استروئیدی است و این هورمون توسط غددی در بدن به نام غدد فوق کلیه ترشح و تولید می شود. میزان دقیق و نرمال این هورمون در بدن از اهمیت چشمگیری برخوردار بوده و هرگونه اختلالی در این امر نظیر بالا و پایین شدن میزان آن میتواند مشکلاتی در سلامتی فرد چه از نظز جسمی و چه از نظز روحی و روانی برای وی به ارمغان آورد.
جالب است بدانید که از هورمون کورتیزول به عنوان هورمون استرس هم در بدن یاد می کنند و دلیل این نامگذاری هم آن است که این هورمون توسط غدد فوق کلیه در پاسخ و یا واکنش بدن نسبت به بروز استرس های فیزیکی و یا روانی در آن تولید می شود و همین امر در آن باعث شده تا از این هورمون به این عنوان یاد کنند. پاسخ به بروز استرس در بدن تنها نقش کاربردی آن نوده و این هورمون می تواند در سایر موارد دیگری هم مثل: کمک و یاری رساندن به سیستم ایمنی بدن افراد، متابولیسم بدن، کاهش التهابات اجاد شده در آن، کنترل میزان فشار خون، تاثیر گذاری بر چرخه و روند خواب همچنین تنظیم آن و کنترل میزان قند خون هم در بدن نقش چشمگیر و قابل توجهی داشته باشد.
امروز ما در آلامتو به بررسی بیشتر این هورمون برای شما تحت عنوانکورتیزول بالا نشانه چیست؟علائم کورتیزول بالا در مردان و زنان و درمان آن پرداخته ایم، امیدواریم که این مطالب مورد توجه شما قرار بگیرند و از مطالعه ی آن ها لذت ببرید.
کورتیزول بالا نشانه چیست؟
همانطور که گفته شد هرگونه اختلال در میزان این هورمون در بدن می تواند مشکلاتی در سلامت فرد چه از نظر جسمی و چه از نظر روانی برای وی به ارمغان آورد. برای مثال بالا بودن میزان کورتیزول در بدن می تواند نشانگر مشکلات متعدد و مختلفی در بدن فرد بوده باشد که ما در ادامه به برخی از مهم ترین این موارد برا یشما اشاره می کنیم، همانند:
1.مصرف برخی دارو ها مثل کورتون برای بیماران مصرف کننده ی آن و همچنین مصرف طولانی مدت کورتیکو استروئید ها می توانند منجر به بالا رفتن میزان این هورمون در بدن شوند.
2.در برخی مواقع قرار گرفتن فرد به مدت طولانی در شرایط تنشی و یا استرس زا می تواند سطح ترشح این هورمون را در بدن افزایش داده و منجر به بالا رفتن میزان آن در بدن شود.
3.عدم میزان خواب کافی در طول روز می تواند مشکلاتی در سطح میزان این هورمون در بدن فرد به وجود بیاورد.
4.در صورت داشتن برخی بیماری هایی نظیر: کم کاری و پرکاری تیروئید و یا بیماری دیابت هم ممکن است فرد بیمار اختلالاتی را در میزان این هورمون در بدن خود مشاده نماید.
5.مصرف برخی مواد غذایی مثل نوشیدن بیش از حد نوشیدنی های کافئین دار، مصرف بیش از حد محصولات قندی، مصرف بیش از حد محصولات فراوری شده و نوشیدن بیش از حد الکل خوراکی نیز می توانند منجر به بالا رفتن میزان این هورمون حتی به صورت موقتی هم شده در بدن فرد شوند.
6.عدم انجام ورزش و یا عدم داشتن فعالیت کافی در طول هفته هم می توانند از علل بالا رفتن هورمون کورتیزول در بدن محسوب شوند.
7.در صورت داشتن تومور در غدد فوق کلیه و یا هیپوفیز هم ممکن است فرد بیمار با افزایش میزان هورمون کورتیزول در بدن خود مواجه شود.
علائم کورتیزول بالا در مردان
بالا رفتن سطح میزان این هورمون در بدن می تواند برای فرد علائمی را به همراه داشته باشد که ما در ادامه به برخی از مهم ترین این علائم در مردان برای شما اشاره میکنیم، نظیر:
1.ایجاد مشکلات پوستی و یا آسیب رسیدن به مو در مردان می تواند یکی از مهم ترین و شایع ترین علائم و نشانه های بالا بودن میزان سطح کورتیزول در بدن آنان محسوب می شود که می تواند مشکلات پوستی را نظیر:نازک شدن و کبودی بی دلیل و آسان پوست و یا ایجاد مشکلات دیگری مثل ایجاد جوش و آکنه در پوست مردان را برایشان به ارمغان بیاورد و همچنین از موارد آسیب به موی آن ها هم می توان به داشتن ریزش مو در آنان اشاره کرد.
2.ایجاد چاقی در مردان به ویژه در نواحی مثل شکم و پهلو و یا صورت و گردن در آن ها یکی دیگر از مهم ترین نشانه های متداول و شایع بالا بودن این هورمون در مردان محسوب می شود.
3.ایجاد مشکلات رفتاری و تغییراتی در خلق و خو مردان همانند افزایش میزان ابتلا به افسردگی و یا داشتن استرس و اضطراب از دیگر علائم مرتبط به بالا بودن سطح هورمون کورتیزول در بدن مردان محسوب می شود.
4.ایجاد اختلال در میزان خواب روزانه هم یکی دیگر از علائم مرتبط با بالا بودن سطح هورمون کورتیزول در بدن مردان شناخته می شود.
5.در صورت بالا بودن هورمون کورتیزول در مردان ممکن است که این افراد از طریق تجزیه تجزیه ی پروتئین دچار کاهش توده و تحلیل عضلانی در بدن خود شوند که این نیز به نوبه ی خود از دیگر علائم مرتبط با بالا بودن این هورمون در بدن شناخته شود.
6. تپش قلب و یا افزایش فشار خون هم از دیگر علائم کورتیزول بالا در مردان شناخته می شود.
علائم کورتیزول بالا در زنان
همانطور که بالا بودن این هورمون می تواند در مردان منجر به بروز و پدیدار شدن علائمیدر آنان گردد بالا بودن ابن هورمون در زنان نیز با بروز و پدیدار شدن علائمی همراه است که ما در ادامه به برخی از مهم ترین این علائم برای شما اشاره می کنیم، همانند:
1.اختلال تنظیم هورمونی در بانوان و عدم تنظیم قاعدگی در آن ها از علائم مرتبط با بالا رفتن سطح هورمون کورتیزول در زنان شناخته می شود که با بالا رفتن سطح میزان این هورمون در بدن آن ها ممکن است دچار مشکلاتی مثل ناباروری هم در خود شوند.
2.مشکلات مربوط به پوست و مو نیز در بانوان هم از دیگر موارد تاثیر پذیر در اثر بالا رفتن سطح میزان هورمون کورتیزول در بدن آن ها شناخته می شود که از تاثیرات آن بر روی مو می توان به نازک شدن و یا ریزش مو و همچنین در خصوص پوست آن ها هم می توان به نازک شدن پوست و کبودی سریع و آسان تر آن و همچنین عدم توانایی پوست برای بهبود و ترمیم زخم ها و تاخیر در روند بهبود آن ها اشاره کرد.
3.مشکلات بی خوابی و یا عدم خواب کافی در طول روز هم از دیگر علائم افزایش کورتیزول در بدن بانوان محسوب می شوند.
4.ایجاد حالت هایی مثل گر گرفتگی به همراه تعریق زیاد در شب ها نیز یکی دیگر از علائم بانوان در خصوص افزایش سطح کورتیزول در دبن آن ها شمرده می شود.
5.در برخی مواقع افزایش سطح کورتیزول در بانوان منجر به بالا رفتن سطح هورمون های مردانه در آنان شود و خود همین امر می تواند با بروز علائمی مثل رشد موی زائد و کلفتی صدا در آنان همراه شود
6.ایجاد چاقی به ویژه در نواحی شکمی در بانوان یکی از شایع ترین علائم مرتبط با بالا رفتن کورتیزول در آنان شناخته می شود.
7.ایجاد برخی مشکلات مرتبط با حافظه و یا عدم تمرکز کافی هم می توانند در صورت بروز افزایش کورتیزول در بانوان پدیدار شوند.
ایا کورتیزول بالا خطرناک است
حال اولین سوالی که ممکن است در صورت بالا رفتن هورمون کورتیزول برای شما مطرح شود احتمال خطرناک بودن این امر است که آیا افزایش سطح این هورمون در بدن می تواند برای افراد خطراتی در پی داشته باشد یا خیر؟
پاسخ این سوال بله است.
باید بدانید که ترشح و تولید این هورمون بیش از حد نرمال آن هم به صورت طولانی مدت در بدن فرد می تواند برای او خطراتی در پی داشته باشد و نشان دهنده ی مشکلاتی اساسی برای وی بوده باشد.در ادامه ما به برخی از این خطرات برای شما اشاره میکنیم، نظیر:
- ایجاد برخی مشکلات روحی روانی مثل ایجاد افسردگی و یا ایجاد اضطراب بیش از حد یکی از مهم ترین خطراتی است که با افزایش سطح این هورمون می تواند برای فرد رخ دهد.
- بالا رفتن وزن به ویژه در نواحی شکمی و همچنین بالا رفتن میزان اشتها می توانند از خطرات بالا بودن این هورمون شناخته شود.
- بالا رفتن این هورمون می توان با بالا رفتن کلسترول و فشار خون در بدن همراه بوده باشد و همین امر خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را در این افراد افزایش می دهد.
- عدم تنظیم قند خون و یا مقاوت به انسولین در بدن افراد مبتلا به افزایش سطح کورتیزول می تواند نمایان شود و همین امر خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع دو را هم در این افراد افزایش می دهد.
- کورتیزول بالا می تواند منجر به آسیب به تراکم استخوان ها شده و با کاهش این تراکم خطر پوکی و یا شکستگی را در استخوان ها افزایش می دهد.
درمان خانگی کورتیزول بالا
این بیماری هم همانند هر عارضه ی دیگری دارای راهکارهایی برای درمان است که برخی از این راهکار ها ساده و ابتدایی بوده و می توان با انجام این راهکار ها در منزل در روند درمان و بهبود خود کمک نمود. در ادامه ما به برخی از این راهکار های خانگی برای درمان کورتیزول بالا برای شما اشاره می کنیم، همانند:
1.انجام فعالیت های بدنی و ورزش در طول روز یکی از راهکار های موثر و مفید برای کاهش استرس در نتیجه کاهش کورتیزول در بدن محسوب می شود.
2.گرفتن ماساژ هم از دیگر موارد موثر در این امر شناخته می شود که می توان به وسیله ی آن در درمان افزایش کورتیزول در بدن موثر و مفید واقع شد.
3.تمرین تنفس عمیق هم می تواند میزان فشار روانی و استرس ایجاد شده در فرد را کاهش داده و از همین جهت هم از آن به عنوان یکی از راه های موثر و مفید در کاهش کورتیزول تولید شده در بدن یاد می کنند.
4. استفاده از چایی سبز به دلیل ترکیبات مفید و موثر موجود در آن می تواند در آرام کردن میزان استرس ایجاد شده در بدن شما کمک کرده و به این طریق در درمان کورتیزول بالا مفید و موثر واقع شود.
5. انجام تمرینات مربوط به تنفس مثل انجام یوگا و… هم می توانند در آرام کردن و پریشانی های ایجاد شده در ذهن شما مفید و موثر واقع شود و این استرس ها را در بدن شما از بین برده و منجر به کاهش سطح کورتیزول در بدن شود.
6. داشتن روتین زندگی سالم و همچنین داشتن تایم مشخص برای خواب کافی در طول روز در کم کردن میزان کورتیزول در بدن نقش قابل توجهی ایفا می کند.
درمان کورتیزول بالا با دارو
در کنار راهکار های ساده ی خانگی گفته شده در بالا برخی راهکار های دارویی دیگری نیز وجود داشته اند که پزشک می تواند از این راهکار متناسب با شرایط بیمار استفاده کرده و به این طریق در روند درمان و کاهش میزان سطح کورتیزول ایجاد شده در بدن افراد نقش مهم و قابل توجهی را ایفا نماید. از این راهکارهای دارویی برای درمان سطح کورتیزول بالا می توان به مواردی مثل:
1.داروهای مخصوص افسردگی و یا دارو های ضد اضطراب یکی از انواع دارو های مفید و موثر در درمان کورتیزول بالا شناخته می شوند که این دارو ها با آرام کردن و کاهش سطح میزان استرس بدن او می توانند در درمان سطح کورتیزول بالا مفید و موثر بوده باشند.
2.مصرف دارو هایی مثل: داروی آمینوگلوتتیمید و یا داروی متیراپون که هردوی آن ها از داروهای مهار کننده ی ترشح کورتیزول در بدن محسوب می شوند و می توانند در کاهش سطح کورتیزول و کنترل میزان آن نقش قابل توجهی داشته باشند.
3.در صورتی که بالا بودن میزان کورتیزول ایجاد شده در بدن شما در اثر ایجاد تومور در غدد فوق کلیه ایجاد شده باشد پزشک می تواند با استفاده از دارو های مهار کننده ی این تومور و یا با استفاده از عمل جراحی برای برداشتن آن نسبت به درمان این عارضه اقدام کند.
4.برخی دارو های دیگر وجود داشته اند که این دارو ها بر روی گیرنده های سلولی کورتیزول تاثیر گذاشته و به این طریق می توان بر روی عدم تاثیر آن بر روی بدن تاثیر گذاشت.
در خصوص استفاده از داروهای مخصوص برای پایین آوردن سطح کورتیزول در بدن دقت داشته باشید که به هیچ عنوان بدون نظر و تجویز پزشک نسبت به مصرف این دارو ها اقدام نکنید و از مصرف خودسرانه ی آن ها پرهیز کنید.
درمان کورتیزول بالا در طب سنتی
طب سنتی هم برای درمان این عارضه روش ها و راهکارهایی در نظر داشته است که از این راهکار ها می توان به برخی از آن ها همچون: استفاده از دمنوش های گیاهی مفید و آرامبخشی مثل گلگاوزبان و اسطوخودوس و…، استفاده از دمنوش گیاه گزنه، انجام ورزش و فعالیت های بدنی روزانه، دور بودن از شرایط استرس زا و اضطراب آور و داشتن رژیم غذایی سالم و مصرف میوه و سبزیجات تازه و عدم استفاده از محصولات غذایی فراوری شده و قندی و مضر از راهکار های موثر طب سنتی برای درمان این عارضه در بدن شناخته می شوند.
سخن آخر
امیدواریم مطالبی که امروز برای شما عزیزان در خصوص این بیماری تحت عنوان کورتیزول بالا نشانه چیست؟ علائم کورتیزول بالا در مردان و زنان و درمان آن فراهم کرده ایم مورد توجه شما قرار رفته باشند و از مطالعه ی آن ها لذت برده باشید.
#سلامت #تغذیه_سالم
بیشتر...
تبلیغات
مقدار مصرف شربت اندانسترون برای کودکان چند سی سی است؟ عوارض شربت اندانسترون برای کودکان، شربت اندانس
عرق كردن سر و گردن نشانه چيست؟ درمان عرق كردن سر و گردن در خواب، علت عرق كردن سر و گردن در زنان، علت
شربت برای تخلیه عفونت ریه، بهترین آمپول آنتی بیوتیک برای عفونت ریه، بهترین قرص آنتی بیوتیک برای عفون
حالت تهوع جنین پسر از کی شروع میشه؟ علایم واضح جنین پسر در ماه اول تا سوم:حالت تهوع جنین پسر بارداری
روش فریز کردن آلبالو و شربت آلبالو به مدت طولانی + مدت زمان نگهداری آلبالو در فریزر:روش فریز کردن آل
قرص منیزیم برای چی خوبه؟ قرص منیزیم را کی بخوریم؟ قرص منیزیم را چند روز یکبار بخوریم، قرص منیزیم را
بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان، طریقه مصرف قطره برای گوش برای عفونت، برای چرک گوش چه قطره ای خ
قویترین آنتی بیوتیک برای عفونت لوزه کودکان و بزرگسالان + درمان عفونت لوزه در بزرگسالان:آنتی بیوتیک ب
خوابیدن بیش از حد نیز ممکن است نشانه ای از یک مشکل درونی باشد اما خواب زیاد نشانه کمبود چیست؟ برای د
بیشتر...