رابطه صحیح بین کودکان والدین باید چگونه باشد shebreh com

رابطه صحیح بین کودکان و والدین باید چگونه باشد؟

تقویت رابطه فرزند و والدین

رپورتاژ والد بودن بسیار رضایت‌بخش است اما گاهی اوقات طاقت‌فرسا نیز می‌شود. این امر موجب می‌شود والدین با بهترین و بدترین حالت خود روبرو شوند. ما همه کاری می‌کنیم، کتاب‌های فرزندپروری می‌خوانیم و در کلاس‌های مختلف شرکت می‌کنیم تا والد خوبی باشیم و فرزندان خوبی تربیت کنیم اما در پایان همه چیز به نوعرابطه بین کودکان و والدینارتباط خلاصه می‌شود. هرچه این رابطه بهتر باشد تربیت بهتر انجام می‌شود. در ادامه با این موضوع بیشتر آشنا می‌شوید.

چرا رابطه بین کودکان و والدین مهم است؟

رابطه بین کودکان و والدین، رابطه‌ای است که رشد جسمی، عاطفی و اجتماعی کودک را پرورش می‌دهد. این یک پیوند بی‌نظیر است که هر کودک و والدی می‌توانند از آن لذت ببرند و از طریق آن پرورش پیدا کنند. این رابطه اساس شخصیت، انتخاب‌های زندگی و رفتار کلی کودک را تشکیل می‌دهد. همچنین می‌تواند بر سلامت اجتماعی، جسمی، روحی و روانی کودک تاثیر بگذارد. برخی از مزایای رابطه بین کودکان و والدین در ادامه مطرح شده است.

  • کودکان خردسالی که با دلبستگی ایمن و سالم به والدین خود رشد می‌کنند، احتمال بیشتری دارد که بتوانند با دیگران روابط شاد و رضایت‌بخشی در زندگی برقرار کنند.
  • کودکی که رابطه امنی با والدین دارد، یاد می‌گیرد که تحت فشارهای روانی و در شرایط دشوار، هیجانات خود را کنترل کند.
  • رشد ذهنی، زبانی و عاطفی کودک را تقویت می‌کند.
  • در بروز رفتارهای اجتماعی خوش‌بینانه و با اعتمادبه‌نفس به کودک کمک می‌کند.
  • دخالت و مداخله سالم والدین در زندگی روزمره کودک، زمینه مهارت‌های اجتماعی و تحصیلی بهتر کودک را ایجاد می‌کند.
  • دلبستگی ایمن منجر به رشد سالم اجتماعی، عاطفی، شناختی و انگیزشی می‌شود. کودکان همچنین هنگامی‌که با والدین خود رابطه مثبت داشته باشند مهارت‌های قوی حل مسئله را یاد می‌گیرند.

رابطه بین والدین و فرزندان

روش‌های تقویت رابطه بین کودکان و والدین

در بسیاری از موارد، علت مشکلات بین والدین و فرزندان، نبود ارتباط مثبت میان کودکان و والدین است. ارتباط قوی میان والدین و کودکان می‌تواند فرزندپروری را بسیار آسان‌تر کند زیرا کودکانی که پیوند با والدینشان را احساس می‌کنند بیشتر به حرف والدین خود گوش می‌دهند و بیشتر به آن‌ها کمک می‌کنند. آن‌ها همچنین در مدرسه و جامعه نیز عملکرد بهتری دارند. در ادامه با روش‌های تقویت رابطه بین کودکان و والدین و اصول و شیوه‌های موثر در ارتباط والدین و فرزندان آشنا می‌شوید.

به فرزندتان بگویید که دوستش دارید

فارغ از اینکه فرزندتان چندساله است هرروز به او بگویید که دوستش دارید. حتی در زمان‌هایی که با فرزندتان دچار اختلاف نظر یا چالش می‌شوید لازم است اطمینان حاصل کنید که فرزندتان می‌داند اگرچه رفتار او را دوست نداشته‌اید اما او را بی‌قید و شرط دوست دارید. تعارض مهم‌ترین زمان برای نشان دادن عشق به فرزندان است. یک «دوستت دارم» ساده باعث تقویت رابطه بین کودکان و والدین می‌شود.

با کودکان خود بازی کنید

نکته کلیدی این است که روی زمین بنشینید و با فرزند خود بازی کنید. با استفاده از عروسک، توپ، بازی‌های رومیزی و شعر خواندن با فرزندتان وقت بگذرانید. مهم نیست که چه بازی‌ای می‌کنید، فقط از با هم بودن لذت ببرید و حتما توجه کامل به فرزندتان نشان دهید. بگذارید فرزندتان بعد بازیگوش شما را ببینند. بچه‌های بزرگ‌تر از بازی‌های رومیزی و بازی‌های ویدئویی لذت می‌برند درحالی‌که بچه‌های کوچک‌تر از هر بازی‌ای با والدینشان لذت می‌برند

یک نام یا کلمه رمزی ایجاد کنید

برای فرزندتان یک نام خاص تعیین کنید که مثبت باشد یا یک کلمه رمزی تعیین کنید که با یکدیگر از آن استفاده می‌کنید. از این نام به عنوان نشان دادن عشق خود استفاده کنید. از کلمه رمز می‌توان برای خارج کردن کودک از موقعیت ناراحت‌کننده استفاده کرد.

روتین قبل از خواب با فرزندتان داشته باشید و به آن پایبند بمانید

خواندن کتاب یا قصه گفتن قبل از خواب می‌تواند به یک روتین همیشگی تبدیل شود و به تقویترابطه بین کودکان و والدینکمک کند. زمان خواب، زمان جدایی است و ایجاد یک روتین باعث می‌شود کودکان احساس امنیت کنند. زمان خواب ممکن است تنها زمانی باشد که والدین شاغل با بچه‌های خود وقت می‌گذرانند. بنابراین سعی کنید آن را به زمانی آرام و لذت‌بخش تبدیل کنید. اگر فرزندتان می‌تواند بخواند از او بخواهید چند صفحه کتاب برای شما بخواند. حتی بیشتر نوجوانان هنوز از روتین‌های شب به خیر گفتن والدینشان لذت می‌برند.

اجازه دهید فرزندتان به شما کمک کند

والدینی که اجازه نمی‌دهند فرزندشان در انجام کارهای خانه به آن‌ها کمک کند درواقع فرصت ارتباط برقرار کردن با کودک را از دست می‌دهند. خالی کردن کیسه‌های خرید بعد از بازگشت از فروشگاه یکی از نمونه کارهایی است که کودکان بزرگ‌تر می‌توانند در انجام آن به شما کمک کنند. کودکان وقتی کمک می‌کنند احساس قدرت می‌کنند. این احساس با نظر دادن هم در آن‌ها ایجاد می‌شود. برای مثال از فرزندتان بپرسید کدام کفش به لباستان می‌آید. این نشان می‌دهد که برای نظر فرزندتان ارزش قائلید.

وعده‌های غذایی خانوادگی داشته باشید

غذا خوردن در کنار یکدیگر یکی از راه‌های ارتباط موثر در خانواده است که زمینه را برای گفتگو و به اشتراک گذاشتن وقایع فراهم می‌کند. تلویزیون را خاموش کنید و برای خوردن غذا عجله نکنید. در زمان غذا خوردن واقعا با یکدیگر صحبت کنید و از هم با بودن لذت ببرید. این زمان می‌تواند به زمانی باکیفیت تبدیل شود.

به دنبال فرصت‌هایی یک به یک با فرزندتان باشید

جدا وقت گذاشتن هر یک از والدین با فرزندشان برای ارتباط قوی بین کودکان و هر یک از والدین بسیار ضروری است. برای مثال، در اطراف خانه با یکدیگر قدم بزنید، به پارک بروید یا با یکدیگر فیلم ببینید. اگرچه هماهنگی برای انجام این کار برای بسیاری از والدین چالش‌برانگیز است اما دستیابی به آن امکان‌پذیر است.

به انتخاب‌های فرزندتان احترام بگذارید

یکی از راه‌های ایجاد احترام متقابل بین فرزندان و والدین این است که به انتخاب فرزند خود احترام بگذارید. نیازی نیست پیراهن و شلوار فرزندتان را بپسندید یا شیوه‌ای که فرزندتان تابلو را به اتاقش چسبانده است دوست داشته باشید. با این حال، احترام به این انتخاب‌ها بسیار مهم است. کودکان از سنین کم شروع به مستقل شدن می‌کنند و والدین می‌توانند با حمایت و پشتیبانی از فرزندشان و حتی در نظر گرفتن دیدگاه فرزندشان، به پرورش مهارت‌های تصمیم‌گیری در کودک کمک کنند. درنهایت، اگر کودکتان با پیراهن راه راه سبز و شلوار صورتی به مهدکودک برود، اشکالی ندارد.

در زندگی، فرزندتان را در اولویت قرار دهید

فرزندانتان باید بدانند که شما معتقدید آن‌ها در زندگی شما در اولویت هستند. کودکان می‌توانند استرس بیش از حد شما را مشاهده کنند و هنگامی‌که احساس کنند شما به آن‌ها توجه نمی‌کنید، متوجه می‌شوند. بخشی از فرزندپروری این است که نگران مسائل کوچک نباشید و از بودن با فرزندتان لذت ببرید. آن‌ها خیلی سریع بزرگ می‌شوند و هرروز، روزی خاص است. از وقت گران‌بهای بودن با فرزندانتان استفاده کنید.

درنهایت، واقعیت این است که فرزندپروری آسان نیست. با این حال، شما بزرگسالی هستید که می‌توانید با داشتن ارتباط موثر با کودکان و رابطه‌ای قوی با فرزندانتان به آن‌ها کمک کنید که بتوانند به بزرگسالانی بالغ و مسئولیت‌پذیر تبدیل شوند. انجام راهکارهایی که در این مقاله در مورد تقویترابطه بین کودکان و والدینمطرح شد به شما کمک می‌کند بتوانید فرزندانی سالم و شاد داشته باشید.

منبع : وب سایت گهوارهgahvare.net

رپورتاژ آگهی

admin


#‌آرایشی #‌زیبایی منبع: شبره - آرایش و زیبایی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

قلدری در محل کار بدرفتاری مداومی است که در محیط کار رخ می‌دهد و می‌تواند شامل رفتارهایی مانند انتقاد کلامی، حملات شخصی، تحقیر و توهین باشد.

6 ماه پیش

مدیریت زمان به شما اجازه می‌دهد تا به شکل بهتری از زندگی خود لذت ببرید. زمان بیشتری برای تفریح، خانواده و دوستان به شما ارائه می‌دهد.

7 ماه پیش

برخلاف تصور بیشتر مردم، افراد جذاب با مشکلات زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. در این متن به دلایل مجردماندن افراد جذاب می‌پردازیم.

7 ماه پیش

مدیریت زمان به شما اجازه می‌دهد تا به شکل بهتری از زندگی خود لذت ببرید. زمان بیشتری برای تفریح، خانواده و دوستان به شما ارائه می‌دهد.

7 ماه پیش

سابسیژن عمل جراحی کوچکی برای درمان جای جوش و اسکار آکنه است. در این روش با آزادکردن رشته‌های فیبروتیکی پوست به درمان زخم کمک می‌شود.

7 ماه پیش

گوشی‌های هوشمند به یک بخش مهم از زندگی افراد تبدیل شده‌اند در نتیجه ابتدا باید وضعیت فعلی اعتیاد به گوشی‌های هوشمند را تجزیه و تحلیل کنیم.

7 ماه پیش

برای کاهش ترس از شکست، باید یک برنامه دقیق و جامع برای دستیابی به اهداف تعیین کنیم و اقدامات مشخصی را برای هر مرحله انجام دهیم.

7 ماه پیش

سؤالی که بسیاری از افراد دارند این است: بهترین زمان برای شروع یادگیری زبان انگلیسی چه سنی است؟ در این مقاله به این سوال پاسخ می‌دهیم.

7 ماه پیش

چگونه در پرواز طولانی به خواب برویم؟ برای بسیاری از ما شاید یک پرواز طولانی‌ هیجان انگیز باشد، برای دیدن دوستان یا خانواده، تعطیلات یا کار

7 ماه پیش

بیشتر...