فواید ترک سیگار سلامت نیوز
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری،یکی از مشکلاتی که افراد سیگاری با آن مواجهند بیتوجهی به مزایای ترک این ماده نیکوتینی است. بسیاری از سیگاریها به این نکته اشاره میکنند که مگر درصورت ترک سیگار قرار است چند سال عمر کنیم.
شاید اگر بدانند با ترک سیگار حداقل 10سال به عمرشان اضافه خواهد شد، نظرشان تا حد زیادی عوض شود و برای کنار گذاشتن سیگار هر چه سریعتر اقدام کنند. پس اگر هنوز شک دارید که مگر با ترک سیگار چه اتفاق مهمی میخواهد در زندگیتان بیفتد، این مطلب را از دست ندهید.
4سال
به نوشته مدیسن نت، محققان در دانشگاه تگزاس دریافتهاند که حتی اگر سیگاریهایی که مبتلا بهسرطانتشخیص داده شدهاند، سیگار را ترک کنند 4سال بیشتر عمر خواهند کرد.
2 سال
سیگاریهای سرطانیای که سیگار را ترک نکرده بودند، بهطور متوسط 2سال بعد از تشخیص سرطان عمر کردهاند.
22تا 26 درصد
احتمال مرگ برای سیگاریهایی که سرطانشان تشخیص داده شده، کم میشود درصورتی که سیگار را کنار بگذارند.
50هزار
مرگ سالانه در ایران، طبق اعلام وزارت بهداشت که مهر امسال صورت گرفته، بر اثر مصرف سیگار بوده است.
مزایای ترک سیگار
- بهبود وضع سلامت و کیفیت زندگی
- کاهش خطر مرگ زودرس
- اضافه کردن حداکثر 10سال به سن امید به زندگی
- کاهش خطر بیماریهای قلبیعروقی، سرطان، ریه و...
- مفید بودن برای زنان باردار و جنین و نوزادان
- کاهش هزینه بار شده بر سیستمهای مراقبتی بهداشتی
- حفاظت از اعضای خانواده و همکاران و... در برابر خطرات احتمالی
#اخبار_سلامتی منبع: سلامت نیوز
بیشتر...
تبلیغات
یک مطالعه جدید نشان میدهد که حتی اختصاص یک یا دو جلسه ورزشی در طول هفته میتواند به حفظ سلامت مغز کمک کند و افرادی که بهطور منظم ورزش میکنند، با افزایش سن مغز سالمتری دارند.
پژوهشی تازه نشان میدهد تجمع پروتئین اف-اکتین در مغز مگسهای میوه باعث تسریع زوال شناختی و کاهش طول عمر آنها میشود. محققان با دستکاری ژنتیکی موفق شدند از انباشت این پروتئین جلوگیری کنند و طول عمر مگسها را تا ۳۰ درصد افزایش دهند. یافتهها نشان میدهند که کاهش اف-اکتین میتواند از سیستم دفع زباله سلولی در مغز محافظت کند و عملکرد شناختی را بهبود بخشد. این تحقیق، دریچهای جدید به سوی کاهش اثرات پیری و بهبود کیفیت زندگی انسان در سالهای آتی باز میکند.
در دنیای امروز که سبک زندگی بیتحرک و عادتهای غذایی ناسالم به یک معضل بزرگ تبدیل شده است، مفهومی جدید به نام «سالمخوری» به دغدغه بسیاری از افراد تبدیل شده است. اما این رویکرد هم با چالشهای خود روبروست: از هزینههای بالای مواد غذایی سالم گرفته تا افراط در مصرف برخی مواد مفید که میتواند پیامدهای منفی داشته باشد. آیا سبک سالمخوری راهی پایدار و عملی برای حفظ سلامت است یا چالشی دیگر در مسیر زندگی مدرن؟
با افزایش جمعیت سالمند در ایران و جهان، ضرورت توسعه سیاستها و زیرساختهای مناسب برای پشتیبانی از این گروه اجتماعی بیش از پیش نمایان شده است. حسین پورچراغی، کارشناس ارشد پرستاری سالمندی، به چالشهای نگهداری و تامین داروهای مورد نیاز سالمندان اشاره میکند و بر اهمیت برنامهریزیهای جامع در این زمینه تأکید دارد. در عین حال، وی بر لزوم آموزش تخصصی پرستاران در حوزه سالمندی بهعنوان گامی مثبت در بهبود شرایط این افراد تأکید میکند.
از دست دادن میل جنسی می تواند از علائم افسردگی باشد، اما همچنین می تواند از عوارض جانبی بسیاری از داروهای مورد استفاده برای درمان افسردگی سرچشمه بگیرد.
آلودگی هوا یکی از بزرگترین چالشهای زیستمحیطی در دنیای امروز بهشمار میآید. در حقیقت، با افزایش روزافزون جمعیت، صنعتی شدن و استفاده بیرویه از سوختهای فسیلی، کیفیت هوای اطراف ما بهشدت کاهش یافته است.
شهر مشهد واقع در استان خراسان رضوی، بهعنوان یکی از شهرهای تاریخی و مذهبی ایران محسوب میشود. جاهای دیدنی شهر مشهد با تنوع بسیار مانندحرم امام رضا، مسجد گوهرشاد، آرامگاه فردوسی و...، سلیقههای مختلف را پوشش میدهند و برای همه افراد جذاب هستند.
طی این مطالعات مشخص شد افرادی که اغلب قهوه و چای مینوشند، ۲.۸ برابر بیشتر از افرادی که علاقهای به نوشیدن نوشیدنیهای گرم ندارند، در معرض خطر ابتلا به سرطان مری قرار دارند.
تحلیل عضلانی یا «آتروفی عضلانی» در سالمندان به یک معضل جدی تبدیل شده است که بهویژه در سنین بالاتر باعث کاهش تواناییهای فیزیکی و مشکلات ستون فقرات میشود. این وضعیت در برخی موارد به «کم ماهیچگی» یا سارکوپنیا تبدیل میشود که نیازمند توجه و درمان دقیق است. متخصصان تأکید دارند که ورزش منظم روزانه بهترین راهکار برای پیشگیری و کاهش اثرات منفی این بیماری است.
بیشتر...