با چند ساعت ورزش در هفته، از سلامت مغزتان محافظت کنید سلامت نیوز
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت،محققان در یک تحقیق جدید به این نتیجه رسیدهاند که اگر در طول هفته کاری پرمشغله خود فرصتی برای ورزش کردن ندارید، تنها یک یا دو جلسه تمرین در آخر هفته میتواند به اندازه کافی برای حفظ سلامت مغز شما موثر باشد.
این مطالعه نشان میدهد افرادی که به طور منظم ورزش میکنند—چه تنها در تعطیلات آخر هفته و چه در طول هفته—در مقایسه با افرادی که هرگز ورزش نمیکنند، مغز سالمتری دارند.
بر اساس تخمینهای محققان، اگر همه بزرگسالان میانسال حداقل یک یا دو بار در هفته ورزش کنند، حدود ۱۳ درصد از موارد اختلال شناختی خفیف ممکن است قابل اجتناب باشد. این یافتهها اهمیت ویژهای دارند، زیرا نشان میدهند افراد پرمشغله نیز میتوانند از مزایای سلامت شناختی با شرکت در چند جلسه ورزشی در هفته بهرهمند شوند.
برای این مطالعه، محققان دادههای بیش از ۱۰,۰۰۰ نفر در مکزیکوسیتی را تجزیه و تحلیل کردند. از همه شرکتکنندگان خواسته شد که به این سوال پاسخ دهند که چند وقت یکبار ورزش میکنند و همچنین در آزمونهای عملکرد شناختی شرکت کردند.
شرکتکنندگان ورزشکار آخر هفته معمولاً یک یا دو بار در هفته ورزش میکردند، در حالی که افرادی که بهطور منظم فعال بودند، حداقل سه بار در هفته تمرین میکردند. نتایج این مطالعه نشان داد که در طول یک دوره پیگیری متوسط ۱۶ ساله، حدود ۲۶ درصد از افرادی که هرگز ورزش نمیکردند، به اختلال شناختی خفیف دچار شدند، در حالی که این رقم در میان ورزشکاران آخر هفته ۱۴ درصد و در افراد فعال منظم ۱۹ درصد بود.
بهطور کلی، افرادی که ورزش میکردند، ۱۶ درصد کمتر در معرض خطر ابتلاء به اختلال شناختی خفیف نسبت به افرادی بودند که هرگز ورزش نمیکردند.
محققان بر این باورند که ورزش میتواند با افزایش تولید مواد شیمیایی عصبی سالم و تقویت توانایی مغز در تغییر و سازگاری، به حفظ سلامت مغز کمک کند. آنها خاطرنشان کردند: «فعالیت فیزیکی همچنین با حجم بیشتر مغز، بهبود عملکرد اجرایی و تقویت حافظه مرتبط است.»
در نهایت، نتایج این مطالعه نشان میدهد که فعالیتهای ورزشی منظم میتواند از سلامت مغز محافظت کند، حتی اگر فقط چند جلسه در هفته باشد. بنابراین، صرف نظر از مشغلههای روزمره، اختصاص زمانی به ورزش میتواند گامی مهم برای بهبود و حفظ سلامت شناختی باشد.
#اخبار_سلامتی منبع: سلامت نیوز
بیشتر...
تبلیغات
در دنیای امروز که سبک زندگی بیتحرک و عادتهای غذایی ناسالم به یک معضل بزرگ تبدیل شده است، مفهومی جدید به نام «سالمخوری» به دغدغه بسیاری از افراد تبدیل شده است. اما این رویکرد هم با چالشهای خود روبروست: از هزینههای بالای مواد غذایی سالم گرفته تا افراط در مصرف برخی مواد مفید که میتواند پیامدهای منفی داشته باشد. آیا سبک سالمخوری راهی پایدار و عملی برای حفظ سلامت است یا چالشی دیگر در مسیر زندگی مدرن؟
اگر هنوز شک دارید که مگر با ترک سیگار چه اتفاق مهمی میخواهد در زندگیتان بیفتد، این مطلب را از دست ندهید.
طی این مطالعات مشخص شد افرادی که اغلب قهوه و چای مینوشند، ۲.۸ برابر بیشتر از افرادی که علاقهای به نوشیدن نوشیدنیهای گرم ندارند، در معرض خطر ابتلا به سرطان مری قرار دارند.
محققان جدیدترین مطالعه خود را در زمینه تأثیر ترک سیگار پس از تشخیص سرطان منتشر کردند و نشان دادند که سیگاریهایی که سرطانشان تشخیص داده میشود، با ترک سیگار میتوانند ۲۲ تا ۲۶ درصد خطر مرگ خود را کاهش دهند و در برخی موارد، تا ۴ سال به طول عمر خود اضافه کنند.
روغن آجیل چه ارزش غذایی و چه همه کاره بودن، بخش بزرگی از رژیم غذایی ما را تشکیل می دهد. یکی از گزینه های محبوب در این بخش، روغن گردو است که به دلیل مشخصات تغذیه ای و فواید سلامتی اش شناخته شده است.
شهر مشهد واقع در استان خراسان رضوی، بهعنوان یکی از شهرهای تاریخی و مذهبی ایران محسوب میشود. جاهای دیدنی شهر مشهد با تنوع بسیار مانندحرم امام رضا، مسجد گوهرشاد، آرامگاه فردوسی و...، سلیقههای مختلف را پوشش میدهند و برای همه افراد جذاب هستند.
پژوهشگران به والدین هشدار میدهند که توجه به چاقی کودکان اهمیت زیادی دارد. مطالعهای جدید نشان میدهد که ترکیب روشهای مدرن مانند ارسال پیامهای متنی و استفاده از فناوری دیجیتال با توصیههای سنتی میتواند به شکل مؤثری از ابتلای کودکان به چاقی مفرط جلوگیری کند و آثار مثبت آن تا بزرگسالی ادامه یابد.
پژوهشی تازه نشان میدهد تجمع پروتئین اف-اکتین در مغز مگسهای میوه باعث تسریع زوال شناختی و کاهش طول عمر آنها میشود. محققان با دستکاری ژنتیکی موفق شدند از انباشت این پروتئین جلوگیری کنند و طول عمر مگسها را تا ۳۰ درصد افزایش دهند. یافتهها نشان میدهند که کاهش اف-اکتین میتواند از سیستم دفع زباله سلولی در مغز محافظت کند و عملکرد شناختی را بهبود بخشد. این تحقیق، دریچهای جدید به سوی کاهش اثرات پیری و بهبود کیفیت زندگی انسان در سالهای آتی باز میکند.
تحلیل عضلانی یا «آتروفی عضلانی» در سالمندان به یک معضل جدی تبدیل شده است که بهویژه در سنین بالاتر باعث کاهش تواناییهای فیزیکی و مشکلات ستون فقرات میشود. این وضعیت در برخی موارد به «کم ماهیچگی» یا سارکوپنیا تبدیل میشود که نیازمند توجه و درمان دقیق است. متخصصان تأکید دارند که ورزش منظم روزانه بهترین راهکار برای پیشگیری و کاهش اثرات منفی این بیماری است.
بیشتر...