سلامت نیوز | ۱ هفته پیش

چگونه به فرد غش کرده کمک کنیم سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از اطلاعات، غش‌کردن که در اصطلاح پزشکی به آن سنکوپ می‌گویند، حالتی موقتی و ناگهانی است که فرد هشیاری خود را از دست می‌دهد و این اتفاق می‌تواند برای هر کسی بیفتد حتی بدون دلیل یا مشکل خاصی در سلامتی.

غش‌ کردن و از هوش رفتن زمانی است که خون کافی به مغز نمی‌رسد، یک حادثه غش‌ کردن اغلب کمتر از دو دقیقه طول می‌کشد و فرد به حالت عادی برمی‌گردد، غش‌کردن یک اتفاق به نسبت شایع است، اما خیلی وقت‌ها افراد نمی‌دانند که آیا لازم است به پزشک مراجعه کنند یا نه؟ چه زمانی شما باید بعد از غش‌ کردن به اورژانس مراجعه کنید و پای چه مشکلاتی در سلامتی ممکن است در میان باشد؟

در برخی موارد، علت‌های واضحی برای غش‌کردن وجود دارد، برای مثال ممکن است شما در اثر کم‌ آب شدن بدن یا گرما زدگی ناشی از ورزش در هوای خیلی گرم از هوش بروید و غش کنید، اگر دیابت داشته باشید و سطح قند خونتان خیلی افت کند، ممکن است دچار یک حملهٔ هیپوگلیسمی شده و غش کنید، اما اگر غش کردید و می‌توانید علتش را حدس بزنید باید هر چه سریع‌تر خود را به اورژانس برسانید.

غش‌ کردن می‌تواند یکی از علامت‌های عوارض جدی باشد، از جمله بیماری قلبی، خیلی از افرادی که به‌خاطر غش‌ کردن به پزشک مراجعه می‌کنند، مواردی اورژانسی هستند و به دلیل پتانسیل یک حادثه قلبی، بیمار به اورژانس انتقال داده می‌شود.

هیچ‌کس نباید علائم بارز یک حمله قلبی را نادیده بگیرد، مانند درد یا فشار در قفسه سینه، تنگی نفس، تهوع و استفراغ، تعریق زیاد، سرگیجه و یا غش‌کردن.

البته این‌طور نیست که هر زمانی که احساس ناراحتی در قفسه سینه داشتید باید خود را به اورژانس برسانید، بلکه اگر این درد و ناراحتی زیاد باشد و همراه با تنگی نفس و تهوع و استفراغ یا تعریق و غش، پس به واقع نیاز به اورژانس دارید. در ضمن اگر شک دارید علائمتان مربوط به حمله قلبی است یا نه باز هم مراجعه به اورژانس یک کار عاقلانه است.

*فاکتورهایی وجود دارند که شما را در تصمیم‌گیری یاری می‌دهند:

*مدت غش:اگر مدت‌زمان غش بیشتر از یک دقیقه بود یا اگر فرد فوراً هشیاری خود را به دست نیاورد، لازم است فوراً اورژانس خبر کنید یا او را به اورژانس برسانید. غش طولانی‌مدت می‌تواند نشان‌دهندهٔ یک عارضهٔ جدی‌تر باشد.
* سن:سن نقش قابل‌توجهی در ارزیابی وضعیت یک غش دارد. افراد سنین بالاتر (خصوصاً ۶۵ سال به بالا) بیشتر مستعد مشکلاتی در سلامتی هستند که می‌توانند باعث غش شوند. اگر یک فرد سالمند از هوش برود، حتماً باید فوراً مورد بررسی پزشکی قرار بگیرد.
*عوارض و بیماری‌ها :اگر فرد از قبل دچار بیماری یا عارضه‌ای باشد، به ویژه بیماری قلبی، دیابت و یا اختلالات نورولوژیکی، باید او را فوراً به اورژانس برسانید.

*غش‌کردن می‌تواند مربوط به انواع مشکلات در سلامتی باشد، از جمله:

*مشکلات قلبی و عروقی:عوارضی مانند آریتمی، حملات قلبی یا مشکلات ساختاری قلب می‌توانند باعث غش‌کردن شوند. یک مشکل قلبی در صورت تشخیص داده نشدن می‌تواند بسیار خطرناک باشد.
*عوارض نورولوژیکی:صرع، حملات ایسکمی گذرا (TIAs) یا دیگر اختلالات نورولوژیکی می‌توانند به‌صورت غش خود را نشان دهند.
*دیگر علت‌ها:فاکتورهایی موقعیتی مانند گرمازدگی، طولانی‌مدت ایستادن یا سنکوپ وازوواگال ناشی از استرس نیز می‌توانند باعث غش‌کردن شوند؛ اما احتمالاً نیاز به مداخلات اورژانسی ندارند مگر اینکه علائم بدتر شوند.
«Erratic blood pressure» عبارتی پزشکی و مربوط به نوسانات فشارخون است که شدیدتر از نوسانات معمولی‌اند، ناگهانی و غیرقابل‌پیش‌بینی بوده یا علت مشخصی ندارند. سرگیجه، احساس سبکی در سر یا غش از علائم احتمالی یک افت فشارخون ناگهانی‌اند.

کسی که دچار Erratic blood pressure شده ممکن است در یک‌لحظه فشارخونش بالا برود؛ اما در عرض چند دقیقه یا چند ساعت فشارخونش بسیار پایین بیاید، بدون الگو یا علت مشخصی.

*تست‌های پیشنهادی برای بیماران

اگر فرد یک حادثه غش را پشت سر گذاشته؛ اما سالم به نظر می‌رسد یک ارزیابی کامل لازم است: ارزیابی اولیه که شامل چک‌کردن علائم حیاتی، سوابق پزشکی و انجام یک معاینه فیزیکی می‌شود:

*تست نوار قلب که کمک می‌کند ریتم قلب بررسی شده و آریتمی یا دیگر مشکلات قلبی شناسایی شوند.
* آزمایش خون که طی آن سطح قند خون، الکترولیت‌ها و دیگر مارکرهای متابولیکی ارزیابی می‌شوند.
*تست‌های تصویری که بسته به مورد می‌تواند تصویربرداری از مغز یا اکو باشد.

پیگیری:اگر مشکل خاصی پیدا نشد، کنترل و تغییراتی در سبک زندگی ممکن است توصیه شود تا از تکرار غش پیشگیری شود.

غش‌کردن می‌تواند هشداردهنده باشد و لازم است بدانید چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید. اگر خودتان یا فرد دیگری غش کردید و ریسک فاکتورهایی مانند سن بالا یا وجود بیماری یا عارضه‌ای را داشتید، برای مراجعه به اورژانس تردید و تأخیر نداشته باشید.

*اگر کسی غش کرد چه اقداماتی باید انجام دهید؟

*کمکش کنید روی زمین یا یک سطح صاف و ایمن دراز بکشد، صورتش روبه‌بالا باشد.
*از جهت تنفس و آسیب او را چک کنید.
* اگر آسیبی وجود نداشت، پاهایش را بالاتر از زمین قرار دهید.
* لباسش را آزاد کنید، مثل کمربند و دکمه‌ها.
*هیچ‌ چیزی در دهان فرد نگذارید، مثلاً به او آب ندهید.
* نبض و تنفس فرد را چک کنید. اگر نفس نمی‌کشد فوراً با اورژانس تماس بگیرید. عملیات احیا را انجام دهید تا اورژانس برسد یا فرد شروع به تنفس کند.

*وقتی فرد به هوش آمد

*کمکش کنید بنشیند یا همچنان به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دراز بکشد.
*باز هم از جهت آسیب‌های احتمالی بدنش را چک کنید (مثلاً ضربه به سر یا بریدگی)
* به او توصیه کنید به سمت جلو بنشیند و سرش را پایین‌تر از شانه‌ها و زانوهایش بیاورد.
*به او آب سرد یا یخ بدهید.



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

در قلب روسیه، مسکو به عنوان پایتخت این کشور پهناور و یکی از کهن‌ترین و پرجاذبه‌ترین شهرهای جهان، به مقصدی محبوب برای گردشگران تبدیل شده است. این شهر پرانرژی و تاریخی با ترکیبی از مدرنیته و فرهنگ سنتی روسیه، هوش از سر هر مسافری می‌برد. مسکو در کنار رودخانه مسکوا جای گرفته و جاذبه‌هایی چون کرملین، تئاتر بولشوی، کلیسای جامع سنت باسیل، و میدان سرخ  را در دل خود دارد که هر کدام از آنها به تنهایی می‌توانند مقصدی بی‌نظیر برای هر گردشگری باشند.

۱ هفته پیش

توصیه به همه مادرانی که نوزاد یا کودک شیر خوار دارند،تقویت بنیه و استخوان سازی،کمک به تکامل سیستم عصبی و تقویت سیستم ایمنی ،کمک به رشد نوزادان و کودکان ضعیف، کم وزن، زودرس و یا نارس .

5 روز پیش

یک متخصص زنان و زایمان ، از تاثیرات آلودگی هوا بر باروری و بارداری می گوید: «آلودگی هوا به‌طور کلی یک تهدید جدی برای سیستم تولیدمثل زنان است.

۱ هفته پیش

محققان اعلام کردند که طبق گزارش‌های پلتفرم آمریکایی CyberTipline، موارد گزارش‌شده از ظن به استثمار و سوءاستفاده جنسی از کودکان از طریق تصاویر و ویدئوهای آنلاین در سال ۲۰۲۳، با افزایش ۱۳ درصدی نسبت به سال قبل آن و افزایش ۲۳ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۱ بوده است.

۱ هفته پیش

نمک، به‌عنوان یکی از عواملی که به‌طور مستقیم بر سلامت استخوان‌ها تأثیر می‌گذارد، نقش بسزایی در بروز مشکلاتی نظیر پوکی استخوان دارد. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در جدیدترین اظهارات خود، بر اهمیت کاهش مصرف نمک در پیشگیری از این بیماری و حفظ سلامت استخوان‌ها تأکید کرده است.

6 روز پیش

محققان به تازگی به نتایج شگفت‌انگیزی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد کنترل دقیق فشار خون، حتی برای مدت زمان کوتاه، می‌تواند تاثیرات ماندگاری بر سلامت مغز و پیشگیری از اختلالات شناختی در سالمندان داشته باشد. این یافته‌ها تأکید دارند که کنترل فشار خون به‌عنوان یک استراتژی مهم برای مقابله با زوال عقل و بهبود کیفیت زندگی سالمندان در نظر گرفته شود.

۱ هفته پیش

پژوهش جدید محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشینگتن در آمریکا به سرپرستی ادتونجی تی. توریولا (Adetunji T. Toriola) نشان‌دهنده الگوهای نگران‌کننده افزایش میزان ابتلا به سرطان پستان در زنان زیر ۵۰ سال بود.

۱ هفته پیش

تغییر سبک زندگی و پیشرفت تکنولوژی پیامدهای ناگواری برای سلامت افراد داشته که یکی از آنها صرف زمان زیاد برای کار با وسایل الکترونیکی و پدیدار شدن بیماریهای اسکلتی و قلبی و عروقی به دنبال آن است.

۱ هفته پیش

اتیسم اختلال رایجی است که شیوع آن نگرانی‌های زیادی برای خانواده‌ها ایجاد کرده است. به طوریکه برخی از والدین با مشاهده رفتارهای عجیب از کودک خود نگران می‌شوند که نکند فرزندشان به اتیسم مبتلا است.

۱ هفته پیش

بیشتر...