سلامت نیوز | 4 سال پیش

مقایسه نوار بهداشتی، تامپون کاپ قاعدگی زنان خانواده سلامت نیوز

مقایسه نوار بهداشتی، تامپون و  کاپ قاعدگی

سلامت نیوز:نوار بهداشتی، تامپون وکاپ قاعدگی، سه محصول برای بهداشت و مراقبت زنان در دوران قاعدگی است، هرکدام از این محصولات مزایا و معایبی دارند و به عقیده ما داشتن اطلاعات دقیق و علمی از همه آنها، زنان را در انتخاب بهترین و راحت ترین محصول یا حتی ترکیبی از این محصولات یاری خواهد کرد. در ادامه به معرفی هر کدام از این محصولات و مواد سازنده آنها میپردازیم.


نوار بهداشتی یا پد بهداشتی

این محصول متداول ترین محصول بهداشت قاعدگی در ایران است. علت این موضوع می تواند استفاده آسان، در دسترس و ارزان بودن و مسایل فرهنگی باشد. نوار بهداشتی محصولی سلولزی و یکبار مصرف است (به جز پدهای قاعدگی پارچه‌ای یا پدهای قاعدگی قابل شست‌وشو که به صورت محدودی عرضه می شوند) و به راحتی داخل لباس زیر چسبانده می شوند. نوار بهداشتی به صورت کلی از مواد سلولزی، پلاستیک و مواد شیمیایی سفید کننده و پودرهای جاذب ساخته شده و خون قاعدگی را جذب می کند. توصیه میشود نوار بهداشتی حداکثر هر 6 تا 8 ساعت تعویض شود. از مزایای نوار بهداشتی ارزان و در دسترس بودن آن است و از معایب آن میتوان به ایجاد حساسیت، عفونت و بوی نامطلوب، در ناحیه ژنیتال و همچنین عدم احساس راحتی و آزادی عمل در هنگام فعالیت های ورزشی اشاره کرد.


تامپون قاعدگی چیست؟

تامپون قاعدگی از سالهای 1930 در دنیا مورد استفاده قرار گرفته و بنا به مطالعات انجام شده در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی محبوب ترین محصول بهداشت قاعدگی است. تامپون ها همانند پدهای بهداشتی از پنبه، پودر جاذب و مواد شیمیایی دیگر ساخته شده و بر خلاف آن داخل واژن (به وسیله اپلیکاتور یا دست) قرار میگیرد و خون قاعدگی را جذب می کند. انتهای آن نخ بلندی وجود دارد که از واژن بیرون می ماند و به کمک آن خارج می شود. توصیه می شود هر 4 تا 6 ساعت و همین طور هنگام ادرار و مدفوع خارج گردد. این محصول در اندازه ها و درجات مختلف جذب تولید می شود و به دلیل راحتی و ازادی عملی که زنان حین استفاده از آن دارند به سرعت مورد استقبال قرار گرفت. سندروم شوک سمی یک بیماری نادر باکتریایی ولی خطرناک است که توسط باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ایجاد می شود. این بیماری چندین سال گذشته در آمریکا مشاهده می شد که علت آن استفاده از تامپون های با قدرت جذب بسیار زیاد بود. بعد از شناسایی علت آن، تولید تامپون های سوپرجاذب محدود شد و بر لزوم تعویض هر 5 الی 6 ساعت تامپون ها تاکید شد.


کاپ قاعدگی یا فنجان قاعدگی

کاپ های قاعدگی تقریبا هم زمان با تامپون اختراع شدند اما به دلایلی در ابتدا به اندازه تامپون مورد استقبال قرار نگرفتند، از سال 2003 که تغییراتی اساسی در ساختار، طراحی و جنس کاپ کاپ قاعدگی انجام گرفت، رو به روز بر تعداد استفاده کنندگان از آن افزوده می شود،فنجان قاعدگیاز جنس سیلیکون پزشکی و بعضا TPE ساخته و در تولید آنها هیچ ماده شیمیایی مورد استفاده قرار نمیگیرد. مانند تامپون داخل واژن قرار می گیرد ولی بر خلاف تامپون و نوار بهداشتی، خون قاعدگی را جذب نمی کند، بلکه آن را جمع اوری می کند. کاپ قاعدگی ضد حساسیت و التهاب است، باعث خشکی و عفونت نمی شود و به خاطر چند بار مصرف بودن آن، تا سال ها از ورود زباله غیر قابل بازیافت به محیط زیست جلوگیری می کند. FDA آمریکا حداکثر زمان استفاده از کاپ قاعدگی را 12 ساعت اعلام کرده اما اخیرا TGA استرالیا، این زمان را 8 ساعت اعلام کرده است.


همچنین در خرید این محصول باید توجه داشت که کاپ قاعدگی درون واژن قرار می گیرد و یادتان باشد محصولی را خریداری می کنید که قرار است سالها از آن استفاده کنید. پس در انتخاب و خرید کاپ قاعدگی مناسب خود به چند نکته زیر حتما توجه کنید. در غیر این صورت باید در انتظار عواقب آن بر روی سلامتی خود باشید!


• کمپانی سازنده: این محصول حتما باید توسط شرکت های معتبر تولید شده باشد و از خرید محصولات از واسط های بدون پروفایل یا محصولات چینی نامعتبر به شدت خودداری نمایید.


• مجوز های الزامی: تمام محصولات تولیدی و وارداتی اصل و ایمن باید دارای مجوز اداره کل تجهیزات پزشکی باشند و این موضوع به راحتی در سایت این اداره قابل استعلام است.


• ایزو 13485: وجود این استاندارد برای تمام ملزومات پزشکی الزامی است و دارا بودن آن توسط یک شرکت به معنای عبور از بازرسی های سخت گیرانه و نظارت های شدید است.


بنابراین قبل از انتخاب کاپ قاعدگی و خرید آن حتما در مورد مجوز، استاندارد ها و اصالت آن تحقیق نمایید. برای شروع می توانید در موردکاپ قاعدگی لیوا فارما(لیوا کاپ) تحقیق نمایید که از سیلیکون پزشکی و زیست سازگار شرکت واکر شیمی آلمان ساخته شده و دارای تاییدیه های بین المللی ISO 13485، ISO 10993 و مجوزهای مورد نیاز می باشد.





#اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هشدار داد: استفاده از شیر گاو برای افزایش وزن نوزادان زیر ۶ ماه

1 ماه پیش

چاقی تنها با مصرف حجم بالایی از غذا ایجاد نمی‌شود بلکه برخی عادات در چاقی نقش دارند.

1 ماه پیش

تحقیقی جدید نشان می‌دهد که کار کردن طولانی‌مدت نه‌تنها برای سلامت عمومی شما مضر است، بلکه می‌تواند ب

1 ماه پیش

در دنیای امروز که سبک زندگی کم‌تحرک رو به افزایش است، نشستن‌های طولانی‌مدت یکی از عوامل اصلی ابتلا ب

1 ماه پیش

پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که با حمایت از میکروبیوم بدن، فواید بسیاری برای سلامتی

1 ماه پیش

نسل آلفا به‌طور تقریبی بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ متولد شده‌اند. این نسل اولین گروهی است که از ابتدا ب

1 ماه پیش

فاطمه نظری، پزشک عمومی و فعال حوزه سلامت، با اشاره به تجربیات میدانی خود در مواجهه با مادرانی که قصد

1 ماه پیش

ورزش‌های کم‌فشار می‌توانند راهی مؤثر برای کاهش درد مفاصل، تقویت استخوان‌ها و بهبود کیفیت زندگی باشند

1 ماه پیش

گرمازدگی بیش از آنچه به نظر می‌رسد خطرناک است برای همین موضوع خواندن مطلب زیر را از دست ندهید.

1 ماه پیش

بیشتر...