بیتوته | 4 سال پیش

درمانی برای خشکی مزمن دهان



خشکی دهان,اخبار پزشکی ,خبرهای پزشکی
محققان هنگام آزمایش دارویی برای عفونت باکتریایی ریه، متوجه قابلیت آن برای درمان خشکی مزمن دهان شدند.

به گزارش مهر به نقل از نیواطلس، هرچند گاهی اوقات افراد دچار خشکی دهان می‌شوند، اما ممکن است این مشکل برای برخی دیگر یک چالش ادامه دار باشد. اکنون محققان به طور تصادفی کشفی انجام داده‌اند که احتمالاً به حل این مشکل کمک می‌کند.

 

خشکی مزمن دهان علاوه بر آنکه آزار دهنده است روی سلامت کلی فرد از جمله سلامت دندان‌ها، لثه، قابلیت چشیدن طعم‌ها، جویدن و بلع غذا تأثیر منفی دارد. چنین مشکلی ناشی از بیماری‌های زمینه‌ای، رژیم‌های درمانی و داروها یا ناشی از فرایند سالمندی است.

 

البته التهاب غدد بزاقی یکی از عوامل مهمی است که به خشکی دهان منجر می‌شود. از سوی دیگر التهاب در عفونت‌های باکتریایی ریه یک مشکل به حساب می‌آید، به همین دلیل محققان دانشگاه آلابامای جنوبی راه‌هایی برای کاهش آن را بررسی می‌کردند. به طور خاص، آنها از دارویی به نام روفلومیلاست برای مهار فعالیت آنزیم‌های التهاب آور فسفودی استراز -۴ (PDE۴) در ریه‌های موش‌های بیمار استفاده می‌کردند.

 

اما آنها در کمال شگفتی متوجه شدند این دارو به افزایش بزاق در حیوانات منجر شد. تحلیل‌های بیشتر نشان داد داروی مذکور به مهار آنزیم PDE۴ در غدد بزاقی و سیستم عصبی خودمختار منجر می‌شود. این سیستم فرایندهای غیرارادی بدن را تنظیم می‌کند.

 

آزمایشات بیشتر نشان داد این روش میزان بزاق در موش‌هایی مبتلا به فیبروز کیستیک را نیز افزایش می‌دهد. این بیماری نه تنها روی قابلیت تنفس بیمار تأثیر می‌گذارد بلکه باعث خشکی دهان آنها نیز می‌شود.

 

این محققان امیدوارند آزمایشاتی روی انسان انجام دهند.

 



#پزشکی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

فاطمه نظری، پزشک عمومی و فعال حوزه سلامت، با اشاره به تجربیات میدانی خود در مواجهه با مادرانی که قصد سقط جنین دارند، تأکید کرد که ناآگاهی، نه فقر، عامل اصلی این تصمیمات است و تنها با آگاهی‌دهی می‌توان از این اقدام جلوگیری کرد.

1 ماه پیش

مطالعه‌ای جدید نشان داده است که مصرف رژیم غذایی سرشار از فیبر و کربوهیدرات‌های با کیفیت بالا در میانسالی با پیری سالم‌تر در ارتباط است.

1 ماه پیش

پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که با حمایت از میکروبیوم بدن، فواید بسیاری برای سلامتی دارند. تحقیقات نشان داده‌اند که آن‌ها می‌توانند به تسکین علائم برخی بیماری‌ها کمک کنند. با این حال، مصرف آن‌ها باید با مشورت پزشک انجام شود تا از ایمنی و اثربخشی آن اطمینان حاصل شود.

1 ماه پیش

در دنیای امروز که سبک زندگی کم‌تحرک رو به افزایش است، نشستن‌های طولانی‌مدت یکی از عوامل اصلی ابتلا به بیماری‌های مزمن، از جمله سرطان، شناخته می‌شود. اما آیا راه‌حل این مشکل می‌تواند به سادگی پیاده‌روی روزانه باشد؟

1 ماه پیش

بیماری‌های غیرواگیر از همه جهت برای مردم و نظام بهداشتی کشور پرهزینه است و موجب از کارافتادگی افراد خواهد شد.

1 ماه پیش

ورزش‌های کم‌فشار می‌توانند راهی مؤثر برای کاهش درد مفاصل، تقویت استخوان‌ها و بهبود کیفیت زندگی باشند. این ورزش‌ها به ویژه برای افراد مسن یا کسانی که از درد مفاصل رنج می‌برند، توصیه می‌شوند.

1 ماه پیش

چاقی تنها با مصرف حجم بالایی از غذا ایجاد نمی‌شود بلکه برخی عادات در چاقی نقش دارند.

1 ماه پیش

عضو انجمن اتیسم ایران می‌گوید: تشخیص اختلال طیف اتیسم باید توسط فوق‌تخصص روانپزشک کودک و نوجوان یا متخصص اعصاب و روان انجام شود، اما مادران می‌توانند برخی نشانه‌ها را در فرزندشان شناسایی و به پزشک مراجعه کنند.»‌

1 ماه پیش

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هشدار داد: استفاده از شیر گاو برای افزایش وزن نوزادان زیر ۶ ماه نه تنها مفید نیست بلکه می‌تواند خطرناک باشد. در این بازه زمانی، تنها منبع تغذیه‌ای مناسب برای نوزاد، شیر مادر است.

1 ماه پیش

بیشتر...