تبیان |
۱ هفته پیش

عضلات قوی تر، کلید طول عمر بیشتر

دینامومتر
مطالعه‌ای جدید نشان داده چگونه DNA ما که حامل اطلاعات ژنتیکی ما در تک‌تک سلول‌های ماست، بر میزان طول عمر ما اثر می‌گذارد و بخش جالب ماجرا اینجاست که عضلات قوی و پرقدرت می‌توانند رمز سالم‌تر بودن و بیشتر عمرکردن باشند.
این مطالعهٔ جدید پی برده که رابطه‌ای پیچیده بین جنبه‌های ژنتیکی قدرت عضلات و ریسک ابتلا به بیماری‌ها وجود دارد. این مطالعه یکی از جامع‌ترین بررسی‌ها در مورد اساس ژنتیکی قدرت عضلات و چگونگی تأثیر آن بر سلامتی و ریسک بیماری‌هاست که در نهایت بر تندرستی و طول عمر افراد اثر می‌گذارد.


مطالعه چگونه انجام شد؟

تیم تحقیقاتی دانشگاه ییواسکیلا فنلاند که این مطالعه را انجام داد به ذخایر اطلاعاتی مربوط به سوابق پزشکی و ژنتیکی بیش از ۳۴۰۰۰۰ فنلاندی دسترسی داشت. بعد از بررسی‌ها دانشمندان به این نتیجه رسیدند که قدرت عضلانی افراد مستقیماً به‌واسطه انتخاب‌های سبک زندگی، تغذیه و میزان فعالیت‌ها تعیین نمی‌شود، بلکه عامل تعیین‌کننده ژنتیک است.
در این تحقیق مشخص شد مردان و زنانی که از نظر ژنتیکی مستعد قدرت عضلانی بیشتر بودند، طول عمر بیشتری داشتند. افراد قوی‌تر، بر اساس این مطالعه، طول عمر بیشتری داشتند و به‌احتمال کمتری دچار بیماری‌های معمول و غیرقابل‌انتقال مثل بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و یا سرطان می‌شدند. کاربرد این یافته‌ها این است که ما می‌توانیم با سنجش قدرت عضلانی، به اطلاعاتی درمورد تخمین طول عمر افراد دست پیدا کنیم. چگونه؟ با سنجیدن قدرت دست‌وپنجه!

هر چند ژنتیک فاکتوری در تعیین میزان قوی‌بودن شماست اما همچنان سبک زندگی نقش پررنگی در سلامت فعلی و آینده شما دارد. انتخاب‌هایی که می‌کنید، میزان تحرک بدنتان و تمرینات قدرتی که انجام می‌دهید یا نمی‌دهید، هر چه می‌خورید یا نمی‌خورید همگی عوامل مهمی هستند که تعیین‌کننده کیفیت زندگی و طول عمرتان می‌باشند

چرا داشتن عضلات قوی‌تر، احتمال طول عمر بیشتر را افزایش می‌دهد؟ قدرت عضلانی شاخصی از توانایی فرد برای دورماندن از عوارض مربوط به افزایش سن و ناتوانی‌های ناشی از آن و یا بهبودی از آنهاست. اما در این مطالعه، بین داشتن عضلات قوی‌تر و توانایی نجات‌یافتن از بیماری‌های حاد و شدیدتر (مثلاً آسیب ناشی از یک تصادف سخت اتومبیل یا عفونتی حاد) ارتباطی دیده نشد.
این یافته‌ها نشان می‌دهند قدرت عضلانی بیشتر، خصوصاً قدرت دست‌وپنجه، شاخصی از ظرفیت و توانایی فیزیولوژیکی فرد برای مقابله با ناتوانی‌ها و بیماری‌های مرتبط با سن است. این اطلاعات را می‌توان به دیگر شاخص‌های سلامتی و طول عمر که پزشکان از آن استفاده می‌کنند افزود، مانند فشارخون، چربی خون، وزن بدن و... . این اولین‌بار نیست که قدرت دست‌وپنجه از جهت طول عمر مورد بررسی قرار گرفته؛ مطالعات پیشین نیز نشان داده بودند که قدرت دست‌وپنجه با کاهش نرخ مرگ‌ومیر در زنان و مردان مرتبط است. حتی آنها دریافته بودند قدرت دست‌وپنجه می‌تواند شاخص بهتری نسبت به شاخص‌های رایج مانند فشارخون باشد.
این سناریو را تصور کنید: شما به پزشک مراجعه می‌کنید و پزشک بعد از اینکه فشار خونتان را گرفت و نتیجهٔ آزمایشتان را بررسی کرد، قدرت دست و پنجه‌تان را اندازه می‌گیرد و در پرونده‌تان ثبت می‌کند، یعنی درست همان‌طور که وزن و فشارخون و ضربان قلبتان را ثبت می‌کند. قدرت دست‌وپنجه شما یک اطلاعات به‌دردبخور دیگر است. وسیله‌ای که پزشکان از آن برای تعیین قدرت دست و پنجه‌تان استفاده می‌کنند، دینامومتر نام دارد و یک تست ساده است. ضمناً این وسیله گران‌قیمت نیست.
برای اندازه‌گیری قدرت دست‌وپنجه، می‌نشینید و به آرنجتان زاویه ۹۰ درجه می‌دهید و ابزار موردنظر را تا جایی که می‌توانید می‌فشارید و ۳ ثانیه نگه می‌دارید. سپس پزشک، عدد را ثبت می‌کند. بر اساس اینکه با چه قدرتی ابزار را فشرده‌اید، پزشک می‌تواند تا حدودی طول عمرتان و وضعیت سلامتی‌تان را پیش‌بینی کند. قدرت دست‌وپنجه فقط یک شاخص است؛ اما شاخصی مفید است که پزشکان می‌توانند از آن در کنار شاخص‌های دیگر برای تعیین ریسک بیماری‌ها استفاده کنند.

راهی جدید برای پیش‌بینی وضعیت سلامتی شما در آینده

جالب است که یک شاخص ساده و غیرتهاجمی مثل قدرت دست‌وپنجه، قابلیت پیش‌بینی‌کردن داشته باشد. میزان قدرت دست‌وپنجه شما به عوامل گوناگونی ربط دارد، از جمله توده عضلانی‌تان، تراکم استخوانی‌تان و سلامت مغز و اعصابتان. با این معیار ساده و غیرپیچیده پزشکان می‌توانند ضعفی را که ممکن است شما را در معرض بیماری‌ها قرار دهند شناسایی کنند. پزشکان می‌توانند به شما توصیه کنند با تمرینات مقاومتی، عضلات خود را قوی کنید یا دست‌کم بگویند که باید این کار را انجام دهید!
بنابراین این بار که دست کسی را می‌فشارید، ارزشمندبودن و پتانسیل همین ژست ساده را به یاد بیاورید. قدرت دست‌وپنجه شما می‌تواند داستان‌هایی از وضعیت سلامت شما داشته باشد. همچنین نشان می‌دهد از جهت مقاومت در برابر بیماری‌ها تا چه اندازه قوی هستید.
بیشتر بخوانید

تقویت یا کشش عضلات کدام‌یک بهتر است؟!4 حرکت ساده برای تقویت عضلاتمیوزیت؛ التهاب و ناتوانی عضلات

سبک زندگی نیز مهم است

هر چند ژنتیک فاکتوری در تعیین میزان قوی‌بودن شماست اما همچنان سبک زندگی نقش پررنگی در سلامت فعلی و آینده شما دارد. انتخاب‌هایی که می‌کنید، میزان تحرک بدنتان و تمرینات قدرتی که انجام می‌دهید یا نمی‌دهید، هر چه می‌خورید یا نمی‌خورید همگی عوامل مهمی هستند که تعیین‌کننده کیفیت زندگی و طول عمرتان می‌باشند.
با داشتن فعالیت بدنی منظم، قوی کردن عضلات با تمرینات مقاومتی، داشتن رژیم غذایی متعادل و اهمیت‌دادن به خودمراقبتی، شما می‌توانید استقامت لازم برای رویارویی با چالش‌های زندگی را به دست آورید. پس مسئولیت سلامتی خود را بپذیرید، قدرت عضلانی‌تان را دست‌کم نگیرید و نسبت به پتانسیل شگفت‌انگیزی که دارید آگاه باشید. سلامت آینده و میزان طول عمر شما واقعاً در دستان شماست!


#‌سلامت #‌بهداشت منبع: تبیان

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

سازمان غذا و دارو، سیستم قضایی و برندهای تجاری گاهی اوقات آن آزمایشگاه را به عنوان یک مزاحم قلمداد کرده و استدلال می‌کنند که یافته‌های آن باعث ترساندن شهروندان عادی می‌شود، اما دانشمندانی که کار مشابهی انجام می‌دهند معتقدند که اطلاعات منبع قدرت است حتی اگر مصرف کنندگان درباره تاثیرات ناشی از دوزهای متفاوت در معرض بنزن یا پارابن قرار گرفتن چیزی ندانند.

4 روز پیش

دندان عقل ممکن است بقایای تکامل باشد، اما آیا واقعا نیاز است که آن را از دهان مان بیرون بکشیم؟ بخشی از به اصطلاح "ازدحام" ناشی از دندان عقل به دلیل تغییر شکل فک در بزرگسالی رخ می‌دهد. برای افرادی که این تغییرات را در فک خود تجربه نمی‌کنند دندان عقل می‌تواند برای مدت زمانی طولانی بدون بروز هیچ گونه موردی در دهان فضایی را اشغال کند.

4 روز پیش

اجتناب از مصرف برخی مواد غذایی، از جمله گوشت قرمز و فرآوری‌شده و موادی که حاوی مقدار زیادی قندهای ساده هستند، نقش قابل توجهی در حفظ سلامت پروستات دارد.

5 روز پیش

علائم و میزان خونریزی قاعدگی طبیعی برای هر زن متفاوت است. هر ماه یکی از تخمدان های شما یک تخمک آزاد می کند. در همین حال، اگر تخمک بارور شود، رحم شما برای کمک به رشد کودک آماده می شود.

2 روز پیش

آیا پیاده‌روی و تحرک جسمی پس از غذا خوردن برای سلامت شما سودمند است؟ برخی از افراد ادعا می‌کنند که پیاده‌روی پس از غذا خطر دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد و برخی دیگر به اثر ضد نفخ این کار و کمک آن به هضم غذا یا تأثیر آن بر کنترل وزن اشاره می‌کنند.

5 روز پیش

حرکت اسپرم با افزایش سن تغییر می کند؛ تحرک اسپرم  در واقع به این معناست که اسپرم چگونه حرکت می کند. تحرک اسپرم قبل از 25 سالگی در بهترین حالت و بعد از 55 سالگی به کمترین میزان خود می رسد.

3 روز پیش

عزت نفس و اعتماد به نفس مسائلی است که بسیاری از افراد گمان میکنند ذاتی است. در این بخش به بررسی این موضوع و راهکارهای تقویت این دو مورد میپردازیم.

3 روز پیش

در حالی که فواید تغذیه ای شیر گاو قابل توجه است، بهتر است آن را اول صبح با معده خالی مصرف نکنید.

2 روز پیش

اختلالات خوردن شرایط پیچیده سلامت روانی هستند که با اختلالات مداوم در الگوهای خوردن و رفتارهای مرتبط با غذا مشخص می شوند. این اختلالات نه تنها بر رابطه فرد با غذا تأثیر می‌گذارند، بلکه می‌توانند پیامدهای عمیقی برای جنبه‌های مختلف زندگی فرد از جمله رفاه عاطفی، تعاملات اجتماعی و سلامت جسمانی داشته باشند.

3 روز پیش

بیشتر...