کوروش پس از یک ماه از دستگاه تنفسی جدا تحویل خانواده شد هدیه حیات به نوزاد نارس در بیمارستان رضوی آستان نیوز پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضو
دکتر محمود حسینزاده ملکی جراح قلب بیمارستان رضوی در گفتگو با آستان نیوز، داستان این تجربه نادر را روایت می کند و می گوید: «کوروش» اوایل بهمن ماه، در سی و سومین هفته بارداری مادر یعنی هفت هفته زودتر از موعد متولد شده بود، به همین دلیل سیستمها و اندامهای حیاتیاش از جمله ریه ها، کامل نبود. همچنین وزن این نوزاد حدود دو کیلو و 200 گرم بود و تا کنون نوزادی با این وزن پایین در مشهد تحت عمل جراحی قلب قرار نگرفته بود که خوشبختانه با موفقیت در بیمارستان رضوی انجام شد.
نیاز به استمرار معاینات ماهانه و سالانه
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می افزاید: این عمل جراحی با توجه به سن و وزن پایین نوزاد، برای نخستین بار در شرق کشور انجام شد و نوزاد هفت روز پس از عمل جراحی از نظر قلبی شرایط پایداری داشت، اما به دلیل مشکلات ریوی امکان ترخیص او نبود. در نهایت پس از سیر مراحل درمانی و انجام اکو، پس از یک ماه بستری در بیمارستان رضوی، اوایل اسفندماه مرخص و تحویل خانواده شد.
این فوق تخصص جراحی قلب و عروق ادامه می دهد: در حال حاضر کوروش بدون استفاده از دستگاه، امکان تنفس دارد و فقط باید به مدت سه ماه، هر ماه یکبار ویزیت شود. در صورت پایدار بودن شرایط بیمار پس از این مدت، او به صورت سالانه معاینه و وضعیت سلامتیاش بررسی میشود.
کوچک ترین بیمار برای عمل سوییچ شریانی
حسینزاده ملکی درباره جزئیات عمل قلب این نوزاد نارس نیز می گوید: این نوزاد تحت عمل «سوییچ شریانی»، جابهجایی عروق بزرگ، قرار گرفت. در گذشته چنین عمل های جراحی در مشهد انجام شده بود، اما از نظر وزنی و سن، این نوزاد کوچکترین فرد عمل شده در شرق کشور محسوب میشود. وی جراحی سوییچ شریانی را یکی از عمل های جراحی سخت اطفال بر می شمرد و می گوید: نکته مهم اینکه، قلب این نوزاد دارای سوراخ بین بطنی بود که طی عمل، علاوه بر جابهجایی عروق بزرگ، این سوراخ نیز ترمیم و بسته شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می افزاید: میزان مرگ و میر در انجام این عمل جراحی در مراکز مختلف درمانی ایران حدود 7 تا 20 درصد است، البته به شرط آنکه نوزاد زودتر از موعد متولد نشده باشد و وزنش زیر سه کیلو نباشد، همچنین مهم است که قبل از جراحی، نوزاد بیماری یا مشکل دیگری نداشته باشد.
وی خاطرنشان می کند: بیتردید نیروهای متخصص و توانمند و تجهیزات پیشرفته موجود در بیمارستان رضوی، این امکان را برای تیم ما مهیا کرد تا بتوانیم نوزادی با وزن پایینتر و شرایط خطرناکتر را در این بیمارستان عمل کنیم.
دکتر حسین زاده ملکی ادامه می دهد: تعداد بیمارستانهای فعال در حوزه جراحی قلب کودکان در کشور، انگشتشماراست و در شرق کشور هم فقط در بیمارستان رضوی و بیمارستان امام رضا(ع) مشهد، عملهای سخت قلب کودکان و نوزادان انجام میشود. وی می افزاید: بیمارستان فوق تخصصی رضوی جزو معدود مراکز خوب کشور در حوزه جراحی قلب کودکان و نوزادان است.
#اخبار #بهداشت_درمان
بیشتر...
تبلیغات
استروژن یک هورمون جنسی است که بر بسیاری از سیستمهای بدن از جمله سیستم تولید مثل، استخوانها، پوست و مغز تأثیر میگذارد.
واریس، یکی از شایعترین مشکلات عروقی است که با ظاهر ناخوشایند رگهای برجسته و پیچخورده در پاها، میتواند بر کیفیت زندگی افراد تأثیر بگذارد. این مشکل علاوه بر جنبه زیبایی، ممکن است با درد، خستگی، سنگینی پاها و حتی عوارض جدیتری مانند لختههای خونی و زخمهای پوستی همراه باشد. خوشبختانه با پیشرفتهای علم پزشکی، روشهای متنوع و موثری برای درمان قطعی واریس معرفی شدهاند.
ویتامین D یکی از ویتامینهای ضروری برای حفظ سلامت استخوانها، سیستم ایمنی بدن و بسیاری از عملکردهای دیگر است. بدن انسان به طور عمده از طریق نور خورشید این ویتامین را تولید میکند، اما برخی عوامل میتوانند مانع از جذب کافی ویتامین D از خورشید شوند.
حدود ۲۲ کارشناس هشدار دادند که استفاده گسترده از مواد شیمیایی مصنوعی در کالاهای مصرفی در حال آسیب رساندن به کودکان است.
اگر میخواهید زندگی سالمتری داشته باشید و شانس ابتلا به بیماریهای مزمن را کاهش دهید، این ۷ راهکار سلامت میتواند شروع خوبی باشد.
ورزش حداقل 30 دقیقه ای سه بار در هفته، می تواند به اندازه ویاگرا و داروهای مشابه در بهبود عملکرد نعوظ موثر باشد.
از آنجا که بسیاری از افراد با افزایش سن، کاهش اشتها را تجربه میکنند، تامین نیازهای غذایی آنها میتواند چالش برانگیزتر شود.
یک پژوهش جدید که توسط محققان دانشگاه کانتربری در نیوزیلند انجام شده است، نشان میدهد کودکانی که بیش از ۹۰ دقیقه در روز به هر نوع صفحه نمایشی (تلویزیون، تلفنهوشمند، تبلت، مانیتور و غیره) نگاه میکنند، در سنین ۵/۴ تا ۸ سالگی از نظر واژگان (روان بودن حروف)، اعداد و ارتباطات، کمتر از حد متوسط هستند.
در روابط خانوادگی، یکی از مهمترین و پیچیدهترین موضوعات، تعیین حد و مرزهای صمیمیت میان والدین و فرزندان است. این موضوع نه تنها به روابط خانوادگی بلکه به سلامت روانی و اجتماعی افراد نیز مرتبط است. هرچند صمیمیت و نزدیکی عاطفی بین والدین و فرزندان از اهمیت ویژهای برخوردار است، اما در عین حال، تعیین مرزهای مناسب برای حفظ استقلال و توسعه شخصیت فردی فرزند، ضروری است.
بیشتر...