کوروش پس از یک ماه از دستگاه تنفسی جدا تحویل خانواده شد هدیه حیات به نوزاد نارس در بیمارستان رضوی آستان نیوز پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضو

دکتر محمود حسینزاده ملکی جراح قلب بیمارستان رضوی در گفتگو با آستان نیوز، داستان این تجربه نادر را روایت می کند و می گوید: «کوروش» اوایل بهمن ماه، در سی و سومین هفته بارداری مادر یعنی هفت هفته زودتر از موعد متولد شده بود، به همین دلیل سیستمها و اندامهای حیاتیاش از جمله ریه ها، کامل نبود. همچنین وزن این نوزاد حدود دو کیلو و 200 گرم بود و تا کنون نوزادی با این وزن پایین در مشهد تحت عمل جراحی قلب قرار نگرفته بود که خوشبختانه با موفقیت در بیمارستان رضوی انجام شد.
نیاز به استمرار معاینات ماهانه و سالانه
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می افزاید: این عمل جراحی با توجه به سن و وزن پایین نوزاد، برای نخستین بار در شرق کشور انجام شد و نوزاد هفت روز پس از عمل جراحی از نظر قلبی شرایط پایداری داشت، اما به دلیل مشکلات ریوی امکان ترخیص او نبود. در نهایت پس از سیر مراحل درمانی و انجام اکو، پس از یک ماه بستری در بیمارستان رضوی، اوایل اسفندماه مرخص و تحویل خانواده شد.
این فوق تخصص جراحی قلب و عروق ادامه می دهد: در حال حاضر کوروش بدون استفاده از دستگاه، امکان تنفس دارد و فقط باید به مدت سه ماه، هر ماه یکبار ویزیت شود. در صورت پایدار بودن شرایط بیمار پس از این مدت، او به صورت سالانه معاینه و وضعیت سلامتیاش بررسی میشود.
کوچک ترین بیمار برای عمل سوییچ شریانی
حسینزاده ملکی درباره جزئیات عمل قلب این نوزاد نارس نیز می گوید: این نوزاد تحت عمل «سوییچ شریانی»، جابهجایی عروق بزرگ، قرار گرفت. در گذشته چنین عمل های جراحی در مشهد انجام شده بود، اما از نظر وزنی و سن، این نوزاد کوچکترین فرد عمل شده در شرق کشور محسوب میشود. وی جراحی سوییچ شریانی را یکی از عمل های جراحی سخت اطفال بر می شمرد و می گوید: نکته مهم اینکه، قلب این نوزاد دارای سوراخ بین بطنی بود که طی عمل، علاوه بر جابهجایی عروق بزرگ، این سوراخ نیز ترمیم و بسته شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می افزاید: میزان مرگ و میر در انجام این عمل جراحی در مراکز مختلف درمانی ایران حدود 7 تا 20 درصد است، البته به شرط آنکه نوزاد زودتر از موعد متولد نشده باشد و وزنش زیر سه کیلو نباشد، همچنین مهم است که قبل از جراحی، نوزاد بیماری یا مشکل دیگری نداشته باشد.
وی خاطرنشان می کند: بیتردید نیروهای متخصص و توانمند و تجهیزات پیشرفته موجود در بیمارستان رضوی، این امکان را برای تیم ما مهیا کرد تا بتوانیم نوزادی با وزن پایینتر و شرایط خطرناکتر را در این بیمارستان عمل کنیم.
دکتر حسین زاده ملکی ادامه می دهد: تعداد بیمارستانهای فعال در حوزه جراحی قلب کودکان در کشور، انگشتشماراست و در شرق کشور هم فقط در بیمارستان رضوی و بیمارستان امام رضا(ع) مشهد، عملهای سخت قلب کودکان و نوزادان انجام میشود. وی می افزاید: بیمارستان فوق تخصصی رضوی جزو معدود مراکز خوب کشور در حوزه جراحی قلب کودکان و نوزادان است.
#اخبار #بهداشت_درمان
بیشتر...
تبلیغات
درد بواسیر فقط یک درد ساده نیست. گاهی آنقدر آزاردهنده میشود که فرد نمیتواند راحت بنشیند، بخوابد یا حتی راه برود.
طبق مطالعهای که روز سهشنبه در نشریه «علوم و فناوری محیط زیست» (Environmental Science & Technology) منتشر شد، بالاترین سطح مواد شیمیایی در نزدیکی تخت کودکان پیدا شد.
برای مراقبت از قلبت لازم نیست حتماً باشگاه بری یا برنامه ورزشی حرفهای داشته باشی. طبق نتایج یک پژوهش جدید، کارهای روزمرهی تند و پرتحرک مثل جارو زدن، پیادهروی سریع یا بالا رفتن از پلهها هم میتونن تأثیر مثبتی روی سلامت قلبت بذارن.
افزایش مصرف ماریجوانا در میان دانشآموزان دبیرستانی، به یکی از دغدغههای جدی حوزه اعتیاد در کشور تبدیل شده است. سعید صفاتیان، پژوهشگر و مدیرکل پیشین درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر، با انتقاد از رویکرد سطحی برخی مسئولان، خواستار طراحی برنامههای پیشگیرانه علمی و بلندمدت در مدارس شد.
طبق تحقیقاتی که اخیرا توسط رویترز منتشر شده، تمرینات سنگین در 4 ساعت منتهی به خواب باعث میشود تا دچار مشکلاتی در خواب و همچنین مشکلات ثانویه بعد از آن شوید.
چند روز گذشته بود که کاربران شبکههای اجتماعی، از کار یک مرکز ماساژدرمانی در شهرک غرب پرده برداشتند که با استفاده از خاک سرخ و نقرهای جزیره هرمز، ماساژ پا انجام میدهد و تبلیغ آن را هم در صفحه خود گذاشته است.
دانشمندان مدتهاست به این فکر میکردند که چگونه مغز خود را با اطلاعات و خاطرات جدید به روز میکند. برخی از ایده ها حول تغییرات شیمیایی در نورون های خاص می چرخد، در حالی که برخی دیگر بر تغییرات ساختاری در بین سلول های مغز تمرکز می کنند.
مطالعهای جدید نشان میدهد زنانی که در سنین بالاتر، به مدت سه سال رژیم غذایی مدیترانهای با کالری کاهشیافته را دنبال کردهاند و در کنار آن پیادهروی و تمرینات مقاومتی انجام دادهاند، توانستهاند تراکم استخوان خود را بهویژه در ناحیه پایین کمر بهبود بخشند.
نتایج یک مطالعه بلندمدت نشان میدهد، بازماندگان سرطان میتوانند با رعایت دستورالعملهای بهروز شده سبک زندگی که شامل تغذیه سالم، ورزش منظم و حذف الکل است، بهطور قابلتوجهی طول عمر خود را افزایش داده و از مرگهای ناشی از بیماری قلبی یا عود سرطان جلوگیری کنند.
بیشتر...