تولد سالانه ۳۰ هزار نوزاد معلول در ایران معلولیت چگونه زندگی خانواده ها را به چالش می کشد سلامت نیوز
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،سید محمد اکرمی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس انجمن علمی ژنتیک پزشکی ایران در خصوص افزایش سن بارداری و اثرات آن بر رشد بیماریهای ژنتیکی، گفت که در حال حاضر سالانه حدود ۳۰ هزار نوزاد معلول در کشور بهدنیا میآید.
وی با اشاره به بهبود شاخصهای بهداشتی و درمانی در کشور، افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، میزان مرگ و میر کودکان زیر یک سال در کشور ۵۰ در هزار بود، اما با توجه به پیشرفتهای بهداشتی، این آمار به ۱۴ در هر ۱۰۰۰ نفر کاهش یافته است. این موفقیت حاصل دسترسی بهتر مردم به خدمات بهداشتی و درمانی است.
اکرمی در ادامه اظهار کرد که هرچه میزان سن بارداری بالا میرود، احتمال بروز بیماریهای کروموزومی افزایش مییابد و شناسایی بیماریهای ژنتیکی جدید نیز رو به افزایش است. او همچنین به افزایش سن ازدواج و بارداری در کشور به دلیل شرایط اقتصادی و اجتماعی اشاره کرد و افزود که این امر ممکن است منجر به بروز بیماریهای ژنتیکی در فرزندان شود.
وی همچنین تاکید کرد که تمایل به ازدواج فامیلی، به علت افزایش آمار طلاق، میتواند منجر به بیماریهای ژنتیکی اتوزومال مغلوب شود. اکرمی در این زمینه به کشف اولیه ناشنوایی و نابینایی در نتیجه ازدواجهای فامیلی در مناطق سبزوار و اسفراین اشاره کرد.
رئیس انجمن ژنتیک پزشکی ایران در ادامه به اهمیت پیشگیری از معلولیتها پرداخت و گفت: مادران باید قبل از بارداری داروهای خود را تحت نظر پزشک قطع کنند، مصرف کافئین، سیگار و الکل را کاهش دهند و اسید فولیک مصرف کنند تا از بروز ناهنجاریهای مادرزادی جلوگیری کنند.
معلولیتها و تاثیر آن بر زندگی خانوادهها
اکرمی گفت: تحقیقات نشان داده است که داشتن یک کودک معلول میتواند حتی خانوادههای ثروتمند را به زیر خط فقر بکشد، زیرا هزینههای درمانی، گفتار درمانی، کار درمانی و سایر اقدامات حمایتی بسیار پرهزینه هستند. به عنوان مثال، کودکان مبتلا به سندرم داون معمولاً به مشکلات قلبی وتیروئیدمبتلا هستند که در طول زندگی نیازمند مراقبتهای ویژه هستند.
وی تاکید کرد که مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج و بارداری بسیار ضروری است، زیرا از طریق آزمایشات ژنتیکی میتوان به این نتیجه رسید که آیا والدین ناقل ژن معیوب هستند یا خیر. این پیشگیریها میتواند احتمال بروز معلولیتهای ژنتیکی را در فرزندان کاهش دهد.
راهکارهایی برای پیشگیری از معلولیتها و حمایت از خانوادهها
رئیس انجمن ژنتیک پزشکی ایران در ادامه اظهار کرد که پیشگیری از معلولیتها از طریق کاهش عوامل خطر مانند استرس، مصرف الکل و آلودگی هوا ممکن است. همچنین رعایت مراقبتهای بهداشتی قبل و حین بارداری و انجام غربالگریهای ساده و کمهزینه میتواند در شناسایی ناهنجاریها و جلوگیری از بروز معلولیتها موثر باشد.
اکرمی در پایان گفت: اگرچه پیشگیری از معلولیتها ممکن است، اما در صورت بروز، باید تمامی نهادها و وزارتخانهها همکاری کنند تا حمایتهای لازم از خانوادههای معلولین انجام شود و آنها بتوانند به زندگی طبیعی خود ادامه دهند.
#اخبار_سلامتی
بیشتر...
تبلیغات
انتخاب مکان مناسب و غذای خوب در اولین قرار آشنایی اهمیت زیادی دارد و میتواند نقطه عطف مهمی برای ادامه رابطه باشد
تعطیلات اجباری کافی بود که دانش آموزان چند روزی فارغ از درس و امتحانات شوند و اصطلاحا پشت شان باد بخورد. حالا امتحانات ترم اول مدارس شروع شده و دانش آموزان باید با آمادگی پای امتحانات بنشینند.
همانطور که در روزگار امروز همه چیز تغییر کرده است نحوه خواستگاری کردن هم مدرن شده و به تازگی مراکز همسریابی در این امر به کمک دختران و پسرانی آمده که قصد ازدواج دارند.
محمد خوشدل فر، کارگردان مستند خونریزی، بر اهمیت آگاهسازی عمومی در مقابله با سقط جنین غیرقانونی تأکید کرد و گفت: آموزش و اطلاعرسانی درست در این زمینه میتواند ۶۰ تا ۷۰ درصد مشکلات موجود را حل کند.
از قدیم هم گفتهاند خنده بر هر درد بی درمان دواست. جالب است بدانید که خنده از ابتلا به بیماریها پیشگیری میکند.
رئیس انجمن علمی گفتار درمانی ایران از افزایش چشمگیر اختلالات اوتیسم در کودکان ایرانی خبر داد و بر لزوم تشخیص زودهنگام و مداخلات درمانی فوری برای بهبود وضعیت این کودکان تأکید کرد.
عادت های زیر به مرور زمان می تواند روند پیری شما را تسریع کند اگر به دنبال حفظ سلامت و شادابی خود هستید این عادت ها را کنار بگذارید.
در فصل زمستان، برای حفظ دمای بدن و پیشگیری از از دست دادن گرما، نیاز به توجه ویژهای به نوع پوشاک، فعالیت بدنی و تغذیه داریم. با رعایت برخی نکات ساده میتوانیم از سرمای شدید جلوگیری کرده و بدن را گرم نگه داریم.
تنفس عمیق بیش از آنچه تصور کنید در حفظ سلامت موثر است. این اقدام به خون رسانی بهتر ارگانها کمک میکند و فواید بیشماری دارد.
بیشتر...