|
4 سال پیش
رضا رفیع

دیروز را در تقویم ها روز ملی شعر ادب پارسی روز بزرگداشت استاد شهریار نام نهاده اند شرمنده که

دیروز را در تقویم ها روز ملی شعر ادب پارسی روز بزرگداشت استاد شهریار نام نهاده اند شرمنده که
##

دیروز را در تقویم ها "روز ملی شعر و ادب پارسی" و "روز بزرگداشت استاد شهریار" نام نهاده اند. و شرمنده که من امروز می نویسم. نه که دیروز را قبول نداشتم، نه؛ اگر هم "ان قلت"ی دارم، در حد طرح یک پرسش حق جویانه است و نه جوگیرانه!
من خود عاشق شهریار ملک سخن، زنده یاد سیدمحمدحسین بهجت تبریزی(متخلص به شهریار)هستم. شاعر بزرگی از تبار و دیار آذربایجان غیور ایران عزیز که از چهره های ماندگار و اثرگذار شعر معاصر است. نو آوری در غزل سنتی عبور کرده از دوره بازگشت ادبی و عصر مشروطه و افزایش و ارتقاء کیفی و کمّی آن، از جمله ویژگی های ارزنده و متمایز شعر و شاعری آن مرد عاشق پیشه و مخلص و با اخلاق روزگار ماست.
و به خصوص، مهم‌ترین اثر استاد شهریار، یعنی منظومهٔدلنشین"حیدربابایه سلام"(سلام به حیدربابا) که از معروف‌ترین آثارادبیاتترکی آذربایجانیبه‌شمار می‌رود و در میان اشعار مدرن قرار گرفته و به بیش از ۸۰ زبان زندهٔ دنیا ترجمه شده‌است.
اما با وجود همه اینها، باز هرکار می کنم، نمی توانم به خودم بقبولانم که چون عاشق و دوستدار استاد شهریار بزرگ و بزرگوار و دوست داشتنی هستم، در ذهن خود عین خیلی ها خاک فراموشی بر روی این پرسش عمده و مهم بریزم و حداقل از خود نپرسم که:
در دیاری که شاعری ملی چون حکیم ابوالقاسم فردوسی هست و مقدّم بر استاد شهریار(و به فرموده اهل حکمت و معرفت: الفضلُ لِمن سَبق) و چنان در رنجی افزون بر سی سال آزرگار، خدمتی به حفظ و نگهداشت زبان پارسی کرده که خود صادقانه گفته:
پی افکندم از نظم کاخی بلند
که از باد و باران نیابد گزند
و در این موضع و موضوع خاص نیز سخن از "روز ملی شعر و ادب پارسی" است؛ آیا طرح این پرسش که چرا به زادروز حکیم فردوسی بزرگ برای نامیده شدن به روز شعر و ادب پارسی، اندیشیده نشد یا که هم شد و احیاناً به مصلحت دیده نشد؛ مقوله خیلی دور از ذهن و حقیقت است؟!....آیا به راستی در باور عموم، این نامگذاری جا افتاده است؟....
اگر سخن از بزرگداشت بود که صدالبته باید مقام علمی و ادبی استاد شهریار را گرامی داشت و روزی مختص این مهم می بود(که آنهم بهتر بود روز ولادت و شادی میلاد ایشان باشد، نه درگذشت و وفات غمگنانه شان)؛ اما نکته اینجاست که عرض کردم، سخن از "روز ملی" شعر و ادب پارسی است که ما در تاریخ ادبیات کشور خود بزرگانی متقدم و پیشکسوت تر داریم که در درازنای تاریخ تمدن و فرهنگ این مرز و بوم، قدمت و دیرینگی یافته اند و با تار و پود این سرزمین گره خورده اند و بر قله های بلند شعر و ادب زبان پارسی نشسته اند که در نگاه به جایگاه والای آنها کلاه از سر عقل می افتد....

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات


مطالب مرتبط