سلامت نیوز | 4 سال پیش

بایدها نبایدهای دوران یائسگی زنان خانواده

بایدها و نبایدهای دوران یائسگی

سلامت نیوز: یائسگی از حدود ۴۵ تا ۵۵ سالگی در زنان آغاز می‌شود و افسردگی مهمترین علایم آن است.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، مینا گودرزی متخصص زنان به مناسبت فرارسیدن ۱۸ اکتبر (۲۷ مهر ماه) روز جهانی یائسگی افزود: یائسگی یکی از مراحل طبیعی زندگی زنان است که از سن ۴۵ سالگی به بعد تخمدان ها به میزان کمتری هورمون های زنانه، به خصوص استروژن را ترشح کرده و سبب بروز علائم یائسگی می‌شوند.


وی اظهار داشت: گر گرفتگی که حدود ۷۵ درصد زنان تجربه می کنند، تپش قلب، تعریق، اضطراب و بی خوابی از علایم شروع دوران یائسگی است و بعد از این دوران خطر ابتلا به مشکلاتی از جمله پوکی استخوان، بیماری‌های قلبی و عروقی، بی‌اختیاری ادرار، کم شدن ترشحات زنانه و افسردگی افزایش می‌یابد.


این پزشک ادامه داد: ابتلا به پوکی استخوان یک علت عمده ناتوانی در زنان مسن است و یک پنجم زنانی که دچار شکستگی های ناشی از پوکی استخوان می شوند به دلیل عوارض ناشی از این شکستگی ها از بین می روند و از دوران یائسگی این بیماری شیوع فراوانی می یابد و لازم است زنان در سنین جوانی ورزش را فراموش نکنند و حتما فعالیت های هوازی مانند پیاده روی و دوچرخه سواری داشته باشند.


گودرزی تصریح کرد: با توجه به اینکه گر گرفتگی از عوارض مهم یائسگی است، زنان باید از نوشیدن قهوه و چای و ادویه‌های تند پرهیز کرده و ورزش کنند زیرا نرمش و حرکات بدنی باعث می‌شوند که مواد غذایی اضافی به شکل چربی در بدن ذخیره نشوند و به ماهیچه‌ها منتقل شوند.


به گفته این استاد دانشگاه، برای سوخت چربی اضافی در بدن ورزش هایی مانند پیاده‌روی طولانی، شنا و دوچرخه سواری که بطور منظم انجام شود و ورزش های سنگین‌تر برای افزایش قدرت ماهیچه‌ها مناسب‌ بوده و برای زنان در دوران یائسگی ضروری‌ هستند.


وی به زنان توصیه کرد: غذاهایی بخورند که مقدار زیادی کلسیم دارند، مانند لبنیات یا سبزی‌هایی که برگشان تیره است، مکمل ویتامین D مصرف کنند، سیگار نکشند و برای جلوگیری از کاهش تراکم استخوان، داروهایی وجود دارند که می‌توان برای مصرف آن با پزشک مشورت کرد.


گودرزی تصریح کرد: زنان باید غذاهای پرچرب را کاهش دهند، چربی باید ۳۰ درصد کالری رژیم یا کمتر از آن را تامین کند، همچنین چربی اشباع به کمتر از ۱۰ درصد کالری محدود شود چربی اشباع، کلسترول و خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد و چربی اشباع در گوشت های چرب، شیر، بستنی و پنیر یافت می شود.


به گفته وی، غذاهای گیاهی در بدن مثل شکل ضعیف استروژن عمل می کند، ممکن است به بهبود علائم یائسگی کمک کند و برای تسکین گرگرفتگی و عرق شبانه محصولات سویا استفاده شود.


این متخصص زنان افزود: زنان در سنین یائسگی باید آهن مصرف کنند، خوردن حداقل سه واحد از منابع غنی از آهن در روز که در گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ، سبزیجات برگ سبز، مغزها ودانه های غنی شده موجود بوده، لازم است.



#اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

چاقی تنها با مصرف حجم بالایی از غذا ایجاد نمی‌شود بلکه برخی عادات در چاقی نقش دارند.

1 ماه پیش

تحقیقی جدید نشان می‌دهد که کار کردن طولانی‌مدت نه‌تنها برای سلامت عمومی شما مضر است، بلکه می‌تواند ب

1 ماه پیش

ورزش‌های کم‌فشار می‌توانند راهی مؤثر برای کاهش درد مفاصل، تقویت استخوان‌ها و بهبود کیفیت زندگی باشند

1 ماه پیش

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هشدار داد: استفاده از شیر گاو برای افزایش وزن نوزادان زیر ۶ ماه

1 ماه پیش

مطالعه‌ای جدید نشان داده است که مصرف رژیم غذایی سرشار از فیبر و کربوهیدرات‌های با کیفیت بالا در میان

1 ماه پیش

بیماری‌های غیرواگیر از همه جهت برای مردم و نظام بهداشتی کشور پرهزینه است و موجب از کارافتادگی افراد

1 ماه پیش

عضو انجمن اتیسم ایران می‌گوید: تشخیص اختلال طیف اتیسم باید توسط فوق‌تخصص روانپزشک کودک و نوجوان یا

1 ماه پیش

نسل آلفا به‌طور تقریبی بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ متولد شده‌اند. این نسل اولین گروهی است که از ابتدا ب

1 ماه پیش

در دنیای امروز که سبک زندگی کم‌تحرک رو به افزایش است، نشستن‌های طولانی‌مدت یکی از عوامل اصلی ابتلا ب

1 ماه پیش

بیشتر...