مجله دلتا | 4 سال پیش

تغذیه مناسب افطار تغذیه سالم برای افطار غذاهای مناسب افطار مجله دلتا

تغذیه روزه‌داران به خصوص در روزگار شیوع کرونا نیازمند توجه ویژه‌ای است. با توجه به خالی بودن معده برای ساعات طولانی، رعایت نکردن اصول تغذیه صحیح می‌تواند مشکلات فراوانی ایجاد کرده و منجر به ضعف سیستم ایمنی بدن در ماه رمضان شود.
تغذیه مناسب افطار

یکی از اشتباهات رایج تغذیه‌ای در ماه رمضان، پُرخوری در وعده افطاری و مصرف حجم بالایی از مواد غذایی مختلف است. این در حالی است که متخصصان همیشه مصرف چند وعده غذایی کم‌حجم با فواصل زمانی مشخص را برای تغذیه مناسب افطار توصیه می‌کنند. یکی از راه‌های مقابله با این عادت غذایی اشتباه، آشنا شدن با عوارض پُرخوری در وعده افطار است. در ادامه درمجله دلتابه مهم‌ترین آنها می‌پردازیم.

تغذیه سالم برای افطار

افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف

پُرخوری مداوم و طولانی‌ مدت می‌تواند خیلی زود به چاقی منتهی شود. خود چاقی هم مستقیما با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف مرتبط است.چاقیبه‌ عنوان یکی از عوامل افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و حتی سکته مغزی است.

مختل کردن عملکرد مغزی

مطالعات متعددی نشان داده‌اند که پُرخوری مداوم و چاقی با آسیب به سلول‌های مغزی مرتبط هستند. با توجه به این‌که تقریبا ۶۰ درصد از مغز را چربی‌ها تشکیل می‌دهند، استفاده از منابع غذایی حاوی چربی‌های سالم مانند آووکادو، انواع مغزها، ماهی‌های چرب و روغن زیتون می‌تواند به بهبود عملکرد مغز کمک کند. همچنین در درازمدت از ابتلا بهزوال عقلجلوگیری کند.

ایجاد حالت تهوع

وقتی که در مصرف غذاها زیاده‌روی می‌کنید و معده‌ای که خالی بوده را تا محدوده فوقانی‌اش پُر می‌کنید، احتمال شکل‌گیری حالت تهوع یا دچار شدن به سوء هاضمه نیز بیشتر می‌شود. در موارد شدید، همین حالت تهوع گاهی به استفراغ منتهی می‌شود که درواقع یکی از مکانیسم‌های بدن برای مقابله با فشار انباشته ‌شده روی معده به‌شمار می‌رود. بنابراین، بهتر است که حجم وعده‌های غذایی تان را محدود کنید و سرعت غذا خوردن تان را هم کاهش دهید.

ایجاد نفخ شدید

در بین مواد غذایی مختلف، زیاده‌روی در مصرف غذاهای چرب و ادویه‌دار و همچنین نوشیدنی‌های گازدار بیشتر باعث نفخ می‌شود. لوبیا، بعضی از انواع سبزی‌ها وغلات سبوس‌دار هم می‌توانند باعث نفخ شوند، حتی اگر در مصرف آنها زیاده‌روی نکرده باشید. غذا خوردن با ریتم آهسته و  فاصله‌گذاری بین خوردن غذا و مصرف مایعات از اصول دیگر تغذیه مناسب افطار است که باعث کاهش نفخ می‌شود.

افزایش حالت خواب‌آلودگی

افراد بسیاری پس از پُرخوری دچار احساس خستگی، ‌سستی و خواب‌آلودگی می‌شوند. بلافاصله پس از خوردن غذاهای حجیم، بدن در واکنش به حجم زیاد غذا قند خون را کاهش می‌دهد. پایین بودن سطح قند خون معمولا با علائمی مانند خواب‌آلودگی، سستی، ضربان قلب بالا و سردرد همراه می‌شود. اگرچه عمدتا افراد مبتلا به دیابت دچار این مشکل می‌شوند اما پُرخوری هم می‌تواند چنین مشکلی را به‌وجود بیاورد.

پیشنهاد مطاله: مطلبنکات تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضانرا بخوانید.

دانلود اپلیکیشن


#سلامتی #سلامت

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

فاطمه نظری، پزشک عمومی و فعال حوزه سلامت، با اشاره به تجربیات میدانی خود در مواجهه با مادرانی که قصد

1 ماه پیش

پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که با حمایت از میکروبیوم بدن، فواید بسیاری برای سلامتی

1 ماه پیش

تحقیقی جدید نشان می‌دهد که کار کردن طولانی‌مدت نه‌تنها برای سلامت عمومی شما مضر است، بلکه می‌تواند ب

1 ماه پیش

بیماری‌های غیرواگیر از همه جهت برای مردم و نظام بهداشتی کشور پرهزینه است و موجب از کارافتادگی افراد

1 ماه پیش

نسل آلفا به‌طور تقریبی بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ متولد شده‌اند. این نسل اولین گروهی است که از ابتدا ب

1 ماه پیش

در دنیای امروز که سبک زندگی کم‌تحرک رو به افزایش است، نشستن‌های طولانی‌مدت یکی از عوامل اصلی ابتلا ب

1 ماه پیش

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هشدار داد: استفاده از شیر گاو برای افزایش وزن نوزادان زیر ۶ ماه

1 ماه پیش

گرمازدگی بیش از آنچه به نظر می‌رسد خطرناک است برای همین موضوع خواندن مطلب زیر را از دست ندهید.

1 ماه پیش

ورزش‌های کم‌فشار می‌توانند راهی مؤثر برای کاهش درد مفاصل، تقویت استخوان‌ها و بهبود کیفیت زندگی باشند

1 ماه پیش

بیشتر...