اقامتگاه های بومگردی گزینه اقتصادی تر سفر در نوروز سلامت نیوز
بومگردی بهنوعی سفر مسئولانه گفته میشود که فرد در آن تلاش میکند تا با ایجاد کمترین تغییر و آسیب، وارد منطقهای بومی شود، مدتی را در آنجا سپری و سپس آنجا را ترک کند. در این سفر مسئولانه، مسافر که به او بومگرد گفته میشود موظف است مراقب طبیعت باشد و به طبیعت منطقه آسیبی وارد نکند.
بر اساس تعاریف ارائه شده، اقامتگاه بومگردی به خانهای در منطقهای طبیعی گفته میشود که بر اساس ضوابط مشخص محیطزیستی ساخته شده و بر اساس ضوابط محیطزیستی و گردشگری پایدار اداره میشود و به میهمانان خدمترسانی میکند.
اقامتگاههای بومگردی ایران، دارای معماری اصیل بومی با ساختاری تاریخی هستند. این بناها در محیطهایی بکر، روستایی و سازگار با سیمای طبیعی و معماری منطقه شکل یافتهاند.
چشم انتظاری بومگردی ها
با وجود تنوعی که در حوزه واحدهای بومگردی به لحاظ شرایط اقلیمی کشور وجود دارد، یاور عبیری، رئیس جامعه حرفهای اقامتگاههای بومگردی کشور تأکید دارد که طی چند ماه گذشته ضریب اشغال اقامتگاههای بومگردی خوب نبوده و بسیار پایین است. شاید بتوان گفت تنها بخشی از بومگردیهای شهرهای شمالی کشور آن هم در تعطیلات پایان هفته مسافر دارند. با وجود این، همان تعداد مسافر نیز قابل توجه نیست. اما امید است تا در نوروز شاهد حضور گردشگران نوروزی در اقامتگاههای بومگردی کشور باشیم.
او شرایط اقتصادی و تورم موجود را در وضعیت اقامتگاههای بومگردی و نبود مسافر مؤثر دانست و اذعان کرد: «امیدوار هستیم در نوروز ۱۴۰۴ شاهد شکلگیری سفر باشیم و اقامتگاههای بومگردی مورد استقبال مسافران قرار گیرند. در حال حاضر شاهد رزرو تعدادی از واحدهای بومگردی در سراسر کشور هستیم اما همین رزرو نیز قطعی نیست، چرا که بسیاری از رزروها در واحدهای بومگردی در روزهای نزدیک به تعطیلات نوروز انجام میشود حتی گاهی بسیاری از مسافران هنگام رسیدن به مقصد در صدد انتخاب واحد بومگردی خود برمیآیند.»
لزوم رعایت قوانین
عبیری با تأکید بر آنکه در شرایطی در نوروز پیش رو شاهد بهبود وضعیت اقامتگاههای بومگردی خواهیم بود که ستاد خدمات سفر و وزارتخانه میراث و گردشگری سازوکاری برای فعالیت واحدهای اقامتی آموزش و پرورش، واحدهای استیجاری و غیرمجاز تعریف کنند، یادآور شد: «همواره تأکید شده است که باید در مرحله اول واحدهای اقامتی مجاز تکمیل ظرفیت شوند، سپس واحدهایی همچون آموزش و پرورش به حوزه اقامت ورود کنند. به نوعی مازاد تکمیل مراکز اقامتی مجاز به سایر واحدها انتقال پیدا کند. با وجود این شاهد هستیم که قبل از تعطیلات نوروز بسیاری از واحدهای آموزش و پرورش و بعضاً واحدهای اقامتی غیرمجاز در صدد پذیرش مسافران برمیآیند و قبل از سفر محل اقامت آنها مشخص میشود.»
بومگردی ها ارزان ترند
رئیس جامعه حرفهای اقامتگاههای بومگردی کشور با تأکید بر آنکه قیمت واحدهای بومگردی نسبت به سایر واحدهای اقامتی کشور مناسب است، گفت: «با توجه به اینکه بومگردیهای کشور در ۳ درجه تقسیم بندی میشوند، رنج قیمت آنها نیز متفاوت خواهد بود. عموماً واحدهای بومگردی درجه یک، ۲ و ۳ در کشور فعال هستند که هزینه اقامت در بیشتر اقامتگاهها برای یک شب، شامل استفاده از امکانات اقامتگاه و همچنین یک وعده غذا (صبحانه روز بعد) از ۳۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان متغیر است. البته این رنج قیمتی در برخی از شهرها و استانهای پرمسافر همچون استان فارس و اصفهان و شهر شیراز ممکن است به بیش از ۷۰۰ هزار تومان نیز برسد و گاه ممکن است هر اقامتگاه قوانین خود را داشته باشد. اقامتگاههای بومگردی ایران علاوه بر جنبه اقامتی دارای فعالیتهایی نظیر ارائه غذا و نوشیدنیهای محلی و بومی، فروش صنایع دستی، اجرای نمایش و موسیقی سنتی و … هستند.»
او ادامه داد: «بومگردیها در استانهایی مانند خراسان جنوبی، ایلام، آذربایجان غربی و استان مرکزی قیمتهای کمتری دارند، اما استانهای پرمسافر در نوروز قیمتهای بالاتری ارائه میدهند.»
به صرف سنت ها
به گفته عبیری، گردشگران نوروزی با اقامت در واحدهای بومگردی با سنت و آداب و رسوم منطقه و شیوه زندگی آنها آشنا میشوند و در شرایطی قرار میگیرند که سبک و سیاق زندگی محلی را با بهترین احساس تجربه میکنند. سفر به محیطی بکر و طبیعی و همراه شدن با زندگی عادی بومیان یک منطقه در واقع تجربه زیست در آن محیط را برای مسافران فراهم میکند.
طبخ غذاهای محلی بخش بسیار مهمی از بومگردی و مدیریت یک اقامتگاه بومگردی است. البته که شرایط بسیاری از واحدهای بومگردی به صورت کف خواب و تشک خواب است و تعداد کمی از واحدهای بومگردی دارای تختخواب هستند.
رئیس جامعه حرفهای اقامتگاههای بومگردی کشور در پاسخ به این سؤال که اگر هر یک از مسافران نوروزی از اقامت خود در واحدهای بومگردی رضایت نداشت شکایت خود را در کجا میتواند ثبت کند، گفت: «هرچند ما در طول تعطیلات نوروز بازدیدها و نظارتهای خود را از واحدهای بومگردی داریم اما در صورت بروز هر نوع مشکل و تخلف مسافران میتوانند با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان و استان تماس بگیرند و مسأله و مشکل خود را مطرح کنند. رسیدگی به تمام شکایات در این بخش توسط این ادارات کل انجام میشود.»
عبیری در خصوص چگونگی دسترسی به واحدهای بومگردی در مقاصد سفر گفت: «در حال حاضر سایت یا اپلیکیشن خاصی که از طرف جامعه حرفهای بومگردی کشور هدایت شود فعال نیست اما بسیاری از همکاران ما در اپلیکیشنهایی مانند «نشان» و «گوگل مپ» واحدهای خود را جانمایی کردهاند که مسافران میتوانند با استفاده از این امکانات و موقعیت مکانی آن واحد بومگردی انتخابهای خود را داشته باشند.
البته بسیاری از واحدهای بومگردی در شبکههای اجتماعی تبلیغات گستردهای دارند، با آنکه اطلاعات بسیاری از این واحدهای بومگردی در مراکز گردشگری و ستاد خدمات سفر استانها درج شده است.»
#اخبار_سلامتی
بیشتر...
تبلیغات
درد بواسیر فقط یک درد ساده نیست. گاهی آنقدر آزاردهنده میشود که فرد نمیتواند راحت بنشیند، بخوابد یا حتی راه برود.
افزایش مصرف ماریجوانا در میان دانشآموزان دبیرستانی، به یکی از دغدغههای جدی حوزه اعتیاد در کشور تبدیل شده است. سعید صفاتیان، پژوهشگر و مدیرکل پیشین درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر، با انتقاد از رویکرد سطحی برخی مسئولان، خواستار طراحی برنامههای پیشگیرانه علمی و بلندمدت در مدارس شد.
توجه به تفاوتهای جنسیتی در نتایج سلامت امر بسیار مهم است که کمتر دیده شده و هر چند بیماریهای قلبی اولین دلیل مرگ در زنان شناخته شده، تفاوتها در علایم و درمان زنان اغلب در بررسیهای بالینی این بیماریها لحاظ نمیشوند.»
یک مطالعه طولی در استرالیا نشان میدهد زنانی که در میانسالی دچار تنهایی مزمن هستند، تا سه برابر بیشتر در معرض خطر مرگ زودرس قرار دارند؛ خطری پنهان که شاید به اندازه فشار خون یا کلسترول بالا نادیده گرفته شده است.
وندالیسم حاکم بر رفتار برخی گردشگران داخلی در نوروز 1404اما محدود به غارت خاک هرمز نبود. انتشار تصاویر بالارفتن از دیوارههای تختجمشید، یادگارینویسی بر 33پل و آثار تاریخی و... علاوه بر انبوه زباله برجای مانده از حضور گردشگران در جنگلها، سواحل و عرصههای طبیعی نیز همان اندازه که خاک هرمز به غارت رفت در فضای مجازی وایرال شد.
مطالعهای جدید نشان میدهد زنانی که در سنین بالاتر، به مدت سه سال رژیم غذایی مدیترانهای با کالری کاهشیافته را دنبال کردهاند و در کنار آن پیادهروی و تمرینات مقاومتی انجام دادهاند، توانستهاند تراکم استخوان خود را بهویژه در ناحیه پایین کمر بهبود بخشند.
زهر عقرب دارای ترکیب نوروتوکسینهاست که روی سیستم عصبی تأثیر میگذارد.
برخلاف باور عمومی، قلیان نه تنها بیضرر نیست بلکه ضررش از سیگار هم بیشتر است. وزارت بهداشت هشدار داده یک پک قلیان معادل ۲۰۰ نخ سیگار دود دارد و آسیبهای جدیتری به ریهها و سلامت عمومی وارد میکند.
بیشتر...