چطور |
3 سال پیش

۱۲ رفتار اشتباه در محیط کار که شما را ۱۰ سال پیرتر می کنند چطور

با پیشرفت فناوری و تغییر شیوه‌های کاری در شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف، کارمندان باتجربه‌ای که سال‌ها در یک موقعیت شغلی قرار دارند، شاید دچار چالش شوند. مهم‌ترین آنها سازگار کردن خود با شرایط جدید است. اگر شما در چنین موقعیتی قرار دارید، نپذیرفتن تغییرات می‌تواند برایتان گران تمام شود. در این مقاله با ۱۱ اشتباهی آشنا می‌شوید که با انجام‌شان، ۱۰ سال پیرتر نشان داده می‌شوید و موقعیت شغلی خود را به خطر می‌اندازید.

۱. انگیزه کم برای ارتقا

اگر مدت مدیدی از حضور شما در یک شرکت می‌گذرد، شایدارتقای شغلیجذابیت سابق را برایتان نداشته باشد. متأسفانه این مسئله تأثیرش را روی رفتارتان می‌گذارد. بی‌توجهی و کم‌کاری شما در این حوزه می‌تواند برایتان گران تمام شود و این پیام را به کارفرما برساند که دیگر علاقه‌ای برای حضور در این شغل ندارید. پس به‌جای آنکه به فرصت‌های ارتقای شغلی بی‌توجهی کنید، تا ‌آخرین روز کاری تلاش کنید و عملکرد قابل‌قبولی از خود ارائه کنید.

۲. بی‌انگیزگی برای یادگیری

بی‌انگیزگی برای یادگیری

این روزها کسب‌وکارهای مختلف شیوه‌های کاری خود را تغییر داده‌اند. نداشتن انگیزه کافی برای همراه‌شدن با این تغییرات و یادگرفتن شیوه‌های جدید، مدیران‌تان را به این نتیجه می‌رساند که شما دیگر برای این کار مناسب نیستید.

در خودتان انگیزه یادگیری ایجاد کنید، حتی اگر عاشق شیوه‌های قدیمی هستید. بدانید که هیچ چیزی قرار نیست تا ابد یکسان بماند؛ پس شما هم باید تغییر کنید.

۳. تمایل نشان‌ندادن به دورکاری

دورکاریپدیده‌ای نو ظهور است. شاید شما که در سال‌های آخر کاری‌تان هستید، فکرش را هم نمی‌کردید که معضلی مثل همه‌گیری ویروس کرونا چنین شرایط کاری‌ای را رقم بزند.

با این حال حتی با گذر از این بحران نیز خیلی از شرکت‌ها به این شیوه کاری متمایل شده‌‌اند؛ پس لازم است که شما هم انگیزه کافی برای سازگارشدن با این شیوه کاری را در خود ایجاد کنید و مهارت‌های لازم را هم بیاموزید.

۴. سازگار نشدن با فناوری‌های جدید

سازگار نشدن با فناوري‌های جدید

امروزه پیشرفت علوم رایانه و ورود نرم‌افزارهای جدید، بسیاری از شیوه‌های کاری را دگرگون کرده است. خیلی از کارهایی که در گذشته روی کاغذ یا با دست انجام می‌شد، امروزه با کمک رایانه‌ها و پشت صفحات مانیتورها رقم می‌خورد.

کارکردن در فضای شبکه‌های اجتماعی، نرم‌افزارهای مدیریتی و حتی تماس‌های تصویری کاری، همگی از مثال‌های این تغییرات هستند. اگر شما نخواهید با این ابزارهای جدید کار کنید، عملکرد شغلی‌تان آسیب می‌بیند.

به‌گفته آماندا کِی، متخصصمنابع انسانی، این موضوع می‌تواند باعث شرمندگی در کارمندان مسن‌تر شود. با این حال او توصیه می‌کند: «به‌خاطر ندانستن چیزی عذرخواهی نکنید. بپذیرید که خیلی چیزها تغییر کرده است و تلاش کنید تا خود را با آنها سازگار کنید.»

از همه ظرفیت‌هاییادگیریاستفاده کنید. به‌دنبال منابع خود‌آموزی باشید و از تجربیات خود برای غنی‌تر کردن یادگیری فناوری‌های جدید استفاده کنید.

۵. برخورد نامناسب با دستورالعمل‌ها

برخورد نامناسب با دستور العمل‌ها

با تغییرمحیط کار، تغییر در آیین‌نامه‌ها هم ضروری است. برای کسی که سال‌ها در یک موقعیت کاری حضور داشته، همراهی با این دستورات جدید می‌تواند دشوار باشد، به‌ویژه اگر از طرف کسی صادر شود که ۱۰ یا ۲۰ سال از شما جوان‌تر است.

سعی کنیدخودتان را جای دیگران بگذارید. این موضوع را توهین ندانید؛ بلکه شاید فرصتی برای حفظ کار یا حتی ارتقای شغلی‌تان باشد.

۶. درخواست احترام از دیگران به‌خاطر سابقه کاری‌تان

این واقعیت که مدیران شما سال‌ها از شما جوان‌تر هستند، موضوعی است که شاید کنار آمدن با آن برایتان دشوار باشد؛ با این حال، بی‌احترامی به آنها یا سرپیچی از دستورات آنها به‌نفع هیچ‌کس نیست.

اگر شما به‌دنبال احترام دیگران هستید، باید همان میزان احترام درخواستی را به آنها نیز بدهید.

۷. تمایل به تنها کارکردن

عدم تمایل به کار تیمی

امروزه فضای کاری به‌سویکار تیمیگرایش پیدا کرده است. اگر شما ۵۰ یا ۶۰ ساله هستید، شاید به این شیوه عادت نداشته باشید؛ چون در گذشته کارها اغلب به‌صورت فردی انجام می‌‌شدند.

امروزه از کارمندان انتظار می‌رود که اهل کار تیمی باشند. اگر نتوانید خودتان را با این شرایط سازگار کنید، دچار مشکلات شغلی می‌شوید.

۸. اصرار بر انجام کارها به‌صورت دستی

با وجود سماجت خیلی‌ها برای انجام کارها به‌صورت دستی یا کاغذی، امروزه کارهای چندانی باقی نمانده که به این صورت انجام شوند. حتی اگر فکر می‌کنید انجام یک کار در فرایند دستی بهتر است، بعید است که کارفرمایان شما این ایده را بپذیرند.

بهتر است به خودکارسازی کارها تن بدهید و از آن لذت ببرید. به هر حال، هوشمندانه کار کردن بهتر از سخت کار کردن است.

۹. واکنش نامناسب به انتقاد

ما همه به انتقاد سازنده نیاز داریم تا کار خود را بهبود بدهیم. هرچند دریافت انتقاد از کسی که به اندازه ما در یک موقعیت تجربه ندارد، کمی ناراحت‌کننده به نظر برسد، اما بیایید به آن به چشم فرصتی برای بهتر انجام‌دادن کارها نگاه کنیم و سن و تجربه را از قضاوت خود کنار بگذاریم.

۱۰. نپذیرفتن مسئولیت بیشتر

امروزه وظایف شغلی سیال‌تر از قبل شده‌اند و حوزه‌هایی را در برمی‌گیرند که شاید در نگاه نخست به چشم نیایند. ممکن است با تغییر شیوه کارکردن در کسب‌وکاری که در آن حضور دارید، شرح وظایف‌تان نیز به‌سرعت دستخوش تغییر شود؛ پس بهتر است به‌جای رویکرد سلبی و پرهیز از پذیرفتن مسئولیت، خود را با این تغییرات همراه کنید ومسئولیت‌پذیریبیشتری از خود نشان دهید.

۱۱. عذرخواهی بابت ندانستن

اگر چیزی را نمی‌دانید یا از آن سر در نمی‌آورید، عذرخواهی یا بهانه‌تراشی نکنید. درست است که سال‌ها تجربه دارید اما خیلی چیزها هم تغییر کرده است. بهترین روش مواجهه با مسائل جدید، پرسیدن درباره آنهاست.

جمع بندی

سن‌وسال نباید ملاک مهمی در شغل باشد. راهکارهای زیادی برای ایجاد یک محیط دوستانه فارغ از سن‌وسال هست. اگر احساس می‌کنید که سن شما عملکرد شغلی‌تان را تحت تأثیر قرار داده است، درباره‌اش با همکاران گفت‌وگو کنید تا راه‌حل مناسبی بیابید. از خود انعطاف نشان دهید و به‌دنبال یادگیری و نیز سازگاری با شرایط جدید باشید.

شما چه فکری دراین‌باره دارید؟ خوب است تجربه‌تان را درباره این موارد یا موارد دیگری که فکر می‌کنید جایشان در این فهرست خالی است، در میان بگذارید.



#‌کسب_و_کار منبع: چطور

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

صورتجلسه منبعی ارزشمند برای تیم‌های کاری و ابزاری ضروری برای به‌اشتراک‌گذاشتن و انتشار اطلاعات در بخش‌های مختلف سازمان شماست.

8 ماه پیش

مرزگذاری در امور مالی نه‌تنها از پولتان بلکه از روابط و سلامت ذهنتان هم حفاظت می‌کند. اما می‌دانید چگونه باید این مرزگذاری را انجام دهیم؟

6 ماه پیش

آیا در روزهای تابستان همیشه خسته و کلافه‌اید؟ خب شما تنها نیستید. وقتی خورشید سوزان بر فراز سرتان شعله می‌کشد، ممکن است حس کنید هر لحظه تمرکزتان هم ذوب

8 ماه پیش

تصور روابط انسانی بدون اعتماد غیرممکن است. گرچه قوانین، مقررات و آیین‌نامه‌ها را برای مرزبندی و شفاف‌سازی وظایف و نقش‌ها می‌نویسند، بدون اعتماد نمی‌توان

7 ماه پیش

همکار سمی شخصی است که با رفتارها و صحبت‌های نادرست و غیرحرفه‌ای همکارانش را آزرده می‌کند و آرامش روانی محیط کار را از بین می‌برد.

7 ماه پیش

مهارت‌های قابل انتقال توانمندی‌هایی هستند که همیشه به کار می‌آیند. می‌توانید آن‌ها را در شغل کنونی کسب کنید و در آینده از آن‌ها بهره ببرید.

7 ماه پیش

معنای توتالیتاریسم چیست؟ به چه حکومت‌هایی توتالیتر می‌گویند؟ آیا تابه‌حال جامعه ایرانی حکومت‌هایی تمامیت‌خواه داشته است؟

8 ماه پیش

محیط کاری جای رقابت است. البته بسیاری از افراد از این عبارت سوءاستفاده می‌کنند که خود را بالا بکشند. زیرآب‌زدن، گزارش دروغین و دزدیدن ایده همکاران از این

8 ماه پیش

پوپولیسم یا عوام گرایی نوعی جنبش سیاسی است که با هدف جذب مردم، آنها را متقاعد می‌کند که نخبگان جامعه برای مسائل جامعه اهمیتی قائل نیستند.

7 ماه پیش

بیشتر...