بیتوته | 4 سال پیش

زنان باردار استامینوفن مصرف نکنند



استامینوفن،اخبار پزشکی،خبرهای پزشکی
براساس یک مطالعه بین المللی بزرگ، زنانی که در حین بارداری از پاراستامول استفاده می‌کنند به احتمال زیاد فرزندان مبتلا به اوتیسم یا بیش فعالی وکمبود توجه خواهند داشت.

به گزارش فارس به نقل از دیلی‌میل، نتایج یک بررسی هشدار می‌دهد، زنان بارداری که از پاراستامول (استامینوفن) استفاده می‌کنند، به احتمال زیاد دارای فرزندانی با اختلال اوتیسم یا «ADHD» (بیش فعالی و کمبود توجه) هستند.

 

استامینوفن یکی از معدود مسکن‌هایی است که عموما مصرف آن در  در دوران بارداری بی خطر است.در یک مطالعه جدید، پس از شناسایی ارتباط استفاده از داروهای مسکن در دوران بارداری و نشانه های اختلال اوتیسم و بیش فعالی و کمبود توجه نشان می‌دهد مصرف داروهای مسکن ممکن است چندان هم بی خطر نباشد.

 

محققان دانشگاه بارسلونا داده‌های ۷۰ هزار زن باردار را در شش کشور اروپایی بررسی کردند و دریافتند، پنجاه و شش درصد از مادرانی که در طیف اوتیسم یا ADHD دارای فرزند بودند، از پاراستامول استفاده کرد‌ه‌اند.

 

نویسندگان این پژوهش تأکید می‌کنند، استامینوفن فقط در صورت لزوم برای زن باردار تجویز شود؛ یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد کودکان مادرانی که در دوره بارداری از این مسکن رایج استفاده کرده‌اند،  ۱۹ درصد بیشتر از سایر کودکان دچار اوتیسم و ​​۲۱ درصد بیشتر از سایر کودکان علائم بیش فعالی و کمبود توجه دارند.

 

براساس یک مطالعه بین المللی بزرگ، زنانی که در حین بارداری از پاراستامول استفاده می‌کنند، به احتمال زیاد فرزندان مبتلا به اوتیسم یا بیش فعالی و کمبود توجه خواهند داشت. 

 

پاراستامول متداول‌ترین دارویی است که زنان باردار برای تسکین درد مصرف می‌کنند، حدود ۶۵ درصد از مادران تحت بررسی در این مطالعه اظهار داشتند که در دوران بارداری خود از این دارو استفاده کرده‌اند.

 

این مطالعه علت دقیق  ارتباط این مسکن با اختلال‌های ذکر شده را کشف نکرده، اما مطالعات قبلی نشان داده است که این دارو می‌تواند به بدن کودک وارد شود و سمومی آزاد کند که با عملکرد شناختی ضعیف‌تر و مشکلات رفتاری در کودکان مرتبط است.

 

پروفسور جوردی سانیر، یکی از نویسندگان این مطالعه به «MailOnline» گفت: «پاراستامول ایمن‌ترین داروی ضد التهاب برای زندگی قبل از تولد است، اما حتی پاراستامول نیز عوارض جانبی را نشان داده است. بنابراین، فقط در صورت لزوم آن را دریافت کنید».

 

 



#پزشکی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

مطالعه‌ای جدید نشان داده است که مصرف رژیم غذایی سرشار از فیبر و کربوهیدرات‌های با کیفیت بالا در میان

1 ماه پیش

ورزش‌های کم‌فشار می‌توانند راهی مؤثر برای کاهش درد مفاصل، تقویت استخوان‌ها و بهبود کیفیت زندگی باشند

1 ماه پیش

فاطمه نظری، پزشک عمومی و فعال حوزه سلامت، با اشاره به تجربیات میدانی خود در مواجهه با مادرانی که قصد

1 ماه پیش

در دنیای امروز که سبک زندگی کم‌تحرک رو به افزایش است، نشستن‌های طولانی‌مدت یکی از عوامل اصلی ابتلا ب

1 ماه پیش

گرمازدگی بیش از آنچه به نظر می‌رسد خطرناک است برای همین موضوع خواندن مطلب زیر را از دست ندهید.

1 ماه پیش

پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که با حمایت از میکروبیوم بدن، فواید بسیاری برای سلامتی

1 ماه پیش

نسل آلفا به‌طور تقریبی بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ متولد شده‌اند. این نسل اولین گروهی است که از ابتدا ب

1 ماه پیش

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هشدار داد: استفاده از شیر گاو برای افزایش وزن نوزادان زیر ۶ ماه

1 ماه پیش

بیماری‌های غیرواگیر از همه جهت برای مردم و نظام بهداشتی کشور پرهزینه است و موجب از کارافتادگی افراد

1 ماه پیش

بیشتر...