سلامت نیوز | 1 ماه پیش

کاهش مصرف نمک کلید سلامت استخوان ها پیشگیری از پوکی استخوان سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر احمد اسماعیل‌زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در سخنانی به تشریح راهکارهای تغذیه‌ای برای حفظ سلامت استخوان‌ها و پیشگیری ازپوکی استخوانپرداخت. وی با تأکید بر نقش تغذیه در سلامت استخوان‌ها، به اهمیت مصرف منظم لبنیات، میوه‌ها و سبزیجات اشاره کرد و گفت: "با افزایش سن، به‌ویژه در دوران یائسگی، دردهای استخوانی می‌تواند نشانه‌ای از شروعپوکی استخوانباشد که با توجه به تغذیه صحیح می‌توان از آن پیشگیری کرد."

یکی از نکات کلیدی که دکتر اسماعیل‌زاده به آن اشاره کرد، تأثیر مصرف زیاد نمک بر سلامت استخوان‌ها بود. وی توضیح داد که نمک، به‌ویژه سدیم موجود در آن، موجب افزایش دفع کلسیم از طریق ادرار می‌شود و این امر خطر ابتلا به پوکی استخوان را به‌شدت افزایش می‌دهد. وی هشدار داد که مصرف بیش از حد نمک در طول روز، حتی از طریق مواد غذایی به‌طور پنهان، می‌تواند به تدریج به سلامت استخوان‌ها آسیب بزند.

دکتر اسماعیل‌زاده همچنین بر اهمیت مصرف کلسیم و ویتامین D در پیشگیری از پوکی استخوان تأکید کرد. وی گفت که برای تأمین کلسیم مورد نیاز بدن، مصرف لبنیات مانند شیر و ماست باید در اولویت قرار گیرد و افزود: "پنیر و دوغ به دلیل محتوای نمک بالا ممکن است باعث افزایش دفع کلسیم شوند." همچنین، مصرف مکمل‌های کلسیم و توجه به وضعیت ویتامین D بدن به‌ویژه در دوران سالمندی، برای حفظ سلامت استخوان‌ها ضروری است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توصیه کرد که برای حفظ سلامت استخوان‌ها، نمک باید به حداقل برسد. "بدن انسان به‌طور متوسط در طول روز تنها به حدود یک قاشق مرباخوری نمک نیاز دارد. این مقدار نه تنها شامل نمکی است که به غذاها اضافه می‌کنیم، بلکه شامل نمک موجود در مواد غذایی روزمره مانند نان و برنج نیز می‌شود."

وی همچنین پیشنهاد کرد که نمکدان باید از سفره‌ها حذف شود و مصرف غذاهای شور مانند کنسروها، خیارشور و ترشی‌ها محدود گردد. غذاهای رستورانی و فست‌فودها نیز معمولاً مقادیر زیادی نمک دارند که مصرف آن‌ها باید کاهش یابد.

با توجه به تأثیر منفی نمک بر دفع کلسیم و سلامت استخوان‌ها، رعایت تغذیه سالم و کاهش مصرف نمک می‌تواند نقش مؤثری در پیشگیری از پوکی استخوان و سایر مشکلات مرتبط با آن ایفا کند. در کنار مصرف منظم لبنیات و میوه‌ها، توجه به میزان ویتامین D و استفاده از مکمل‌های کلسیم در صورت نیاز، از اقدامات کلیدی برای حفظ استخوان‌هایی سالم در تمامی مراحل زندگی است.



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

نشستن طولانی‌مدت متابولیسم را کاهش می‌دهد و بر توانایی بدن در تنظیم قند و فشار خون و تجزیه چربی بدن تأثیر می‌گذارد. این می‌تواند منجر به چاقی و سندرم متابولیک شود؛ مجموعه‌ای از شرایط که خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت را افزایش می‌دهد.

۲ هفته پیش

وقتی درآمد مردم کاهش پیدا کند سفر از یک الزام به کالای لوکس تبدیل می‌شود. وقتی درآمد مردم کاهش و از سوی دیگر هزینه‌های زندگی افزایش پیدا کند سفر دیگر از فهرست نیازهای ضروری خط می‌خورد. درحالی که سفر به نوعی برای برگرداندن انگیزه دوباره فرد برای کار کردن است. یعنی به لحاظ روانی فرد نیاز دارد سفر برود تا بهتر زندگی کند و تجربیات سفرش را در کارش لحاظ کند، اما وقتی نتواند امرار معاش کند و نیازهای اولیه‌اش را تامین کند، سفر از زندگی‌ها حذف می‌شود.»

۲ هفته پیش

بسیاری از افراد گمان می‌کنند که برای چربی‌سوزی بیشتر باید با معده خالی ورزش کنند، اما آیا این تصور درست است؟ در این گزارش، با نگاهی به توصیه‌های متخصصان تغذیه و فیزیولوژیست‌ها، به شما می‌گوییم که بهترین زمان برای خوردن غذا قبل از ورزش، بعد از آن یا حتی در حین تمرین چیست.

۲ هفته پیش

کالری‌ها بخش مهمی از زندگی روزمره ما هستند و بدن ما به طور طبیعی مقداری از آن‌ها را می‌سوزاند. آیا می‌دانید بدن شما در طول روز چقدر انرژی می‌سوزاند؟ عوامل مختلفی مثل سن، جنسیت، وزن و فعالیت‌های روزانه این میزان را تعیین می‌کنند. در این مقاله، به بررسی چگونگی سوخت و ساز بدن و تأثیر فعالیت‌هایی مثل پیاده‌روی بر سوزاندن کالری پرداخته‌ایم.

۲ هفته پیش

کاهش وزن تنها با استفاده از یک رژیم غذایی به دست نمی‌آید بلکه برخی عادات رفتاری در کاهش وزن نقش دارند.

۲ هفته پیش

افزایش موارد تبعیض در محل کار و شکاف مداوم حقوق جنسیتی نشان می‌دهد که هنوز در جهان کار زیادی برای زنان انجام نگرفته است. در سال ۲۰۲۵، سازمان بین‌المللی کار نشان داد که به‌ طور متوسط، زنان برای کار مشابه در سطح جهان 20 درصد کمتر از مردان دستمزد می‌گیرند. کارشناسان این نابرابری را به عوامل متعددی ازجمله تبعیض در محل کار، فرصت‌های نابرابر برای ترفیع و تحمیل کار بدون دستمزد به زنان مرتبط دانستند. گروه‌های مدافع خواستار سیاست‌های شفاف‌تر دستمزد و اجرای دقیق قوانین دستمزد برابر برای کاهش این شکاف هستند.

۲ هفته پیش

متخصص کودکان تأکید کرد که شیردهی مکرر نه تنها برای رشد نوزاد ضروری است، بلکه در پیشگیری از مشکلاتی همچون زردی نیز نقش مهمی دارد.

۲ هفته پیش

تحقیقات جدید نشان می‌دهد زنانی که قبل از ۴۰ سالگی یائسه می‌شوند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند. تغییرات هورمونی ناشی از یائسگی زودرس می‌تواند سلامت متابولیک را تهدید کند.

۲ هفته پیش

به تازگی ترانه مبتذلی از یک خواننده لس آنجلسی در فضای مجازی دست به دست می‌شود و برخی نوجوانان هم با ساخت کلیپ‌هایی آن را بازخوانی می‌کنند. تبعات چنین وقایعی بیش از آنچه به نظر می‌رسد دردناک است.

۲ هفته پیش

بیشتر...