ماری جوانا پای ثابت مدارس زنگ خطر برای نوجوانان ایرانی سلامت نیوز
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا،سعید صفاتیان، کارشناس حوزه اعتیاد و مدیرکل پیشین درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر هشدار داد کهمصرف ماریجوانا بین دانشآموزان دبیرستانی بهطور نگرانکنندهای در حال افزایش است. او گفت: این ماده روانگردان که در گذشته کمتر در مدارس دیده میشد، اکنون بهعنوان رفتاری عادی در برخی گروههای نوجوانی شناخته میشود.
صفاتیان با اشاره به تجربیات بینالمللی خود در سفر به بیش از ۲۶ کشور افزود: کشورهایی که در مبارزه با اعتیاد موفق بودهاند، ازرویکردهای علمی، دقیق و مبتنی بر دادههای واقعیاستفاده کردهاند. به گفته او، در کشورهای اروپایی همچون انگلیس و فرانسه، طراحی هر برنامه پیشگیری ماهها زمان میبرد و توسط تیمهای تخصصی اجرا میشود.
او با انتقاد از رویکرد برخی مسئولان داخلی اظهار داشت: «برنامههای ما اغلب سطحی و نمایشی هستند. بسیاری از مدیران، بهجای سیاستگذاری بلندمدت، تنها به اقدامات کوتاهمدت و تبلیغاتی روی میآورند.»
صفاتیان تأکید کرد:ستاد مبارزه با مواد مخدر باید از ظرفیتهای مغفول مانده همچون سمنها، بخش خصوصی، متخصصان و نهادهای مردمی بهرهمند شود.او گفت این نهادها باید بهعنوان شرکای راهبردی در نظر گرفته شوند، نه صرفاً عناصر حاشیهای.
وی با بیان اینکهنهادهای مسئول، همدلی و هماهنگی کافی برای مقابله با اعتیاد ندارند،افزود: «با اینکه در ستاد مبارزه با مواد مخدر، ۲۲ دستگاه مختلف عضو هستند و ریاست آن بر عهده رئیسجمهور است، ولی این ساختار گسترده بهتنهایی کافی نیست. باید دید این دستگاهها چقدر به موضوع اعتیاد اولویت میدهند؟»
او همچنین به نقش مهم آموزش و پرورش در زمینه پیشگیری از اعتیاد اشاره کرد و گفت: «اگر حتی در یک مدرسه، سه دانشآموز مصرفکننده باشند و به حال خود رها شوند، میتوانند به دیگران آسیب برسانند و موج مصرف را گسترش دهند.»
صفاتیان با اشاره به خطرات مواد روانگردان نوظهور اظهار داشت: «در حال حاضر، مواد جدیدی مثل کاپتاگون در کشورهای منطقه مثل عراق در حال تولید انبوه هستند و این تهدیدی جدی برای ایران به شمار میرود.» او ادامه داد: «اگر این مواد وارد کشور شوند، باتوجه به ارزانبودن و اثرگذاری شدیدشان، بحران جدیتری نسبت به تریاک سنتی به وجود خواهد آمد.»
وی همچنین به نیاز شدید به تغییر سیاستهای قدیمی و ناکارآمد پیشگیری تأکید کرد و گفت: «برنامههای پیشگیری باید بر مبنای شرایط جدید و واقعیتهای روز جامعه تدوین شوند؛ نه با الگوهای کهنه و نسخههای تکراری. ما باید پیش از ورود موج جدید مواد روانگردان، از منظر علمی و استراتژیک آماده باشیم.»
او در پایان هشدار داد: «مصرف ماریجوانا در مدارس تنها نوک کوه یخ است. اگر برنامهریزی جدی، تخصصی و چندبخشی نداشته باشیم، جامعه در معرض بحرانهای بزرگتری قرار خواهد گرفت.»
#اخبار_سلامتی
بیشتر...
تبلیغات
ثبت هرمز بهعنوان ژئوپارک موجب جذب حمایتهای بینالمللی در حفظ جزیره خواهد شد.
مطالعهای جدید نشان میدهد زنانی که در سنین بالاتر، به مدت سه سال رژیم غذایی مدیترانهای با کالری کاهشیافته را دنبال کردهاند و در کنار آن پیادهروی و تمرینات مقاومتی انجام دادهاند، توانستهاند تراکم استخوان خود را بهویژه در ناحیه پایین کمر بهبود بخشند.
زهر عقرب دارای ترکیب نوروتوکسینهاست که روی سیستم عصبی تأثیر میگذارد.
طبق مطالعهای که روز سهشنبه در نشریه «علوم و فناوری محیط زیست» (Environmental Science & Technology) منتشر شد، بالاترین سطح مواد شیمیایی در نزدیکی تخت کودکان پیدا شد.
چند روز گذشته بود که کاربران شبکههای اجتماعی، از کار یک مرکز ماساژدرمانی در شهرک غرب پرده برداشتند که با استفاده از خاک سرخ و نقرهای جزیره هرمز، ماساژ پا انجام میدهد و تبلیغ آن را هم در صفحه خود گذاشته است.
طبق تحقیقاتی که اخیرا توسط رویترز منتشر شده، تمرینات سنگین در 4 ساعت منتهی به خواب باعث میشود تا دچار مشکلاتی در خواب و همچنین مشکلات ثانویه بعد از آن شوید.
دانشمندان مدتهاست به این فکر میکردند که چگونه مغز خود را با اطلاعات و خاطرات جدید به روز میکند. برخی از ایده ها حول تغییرات شیمیایی در نورون های خاص می چرخد، در حالی که برخی دیگر بر تغییرات ساختاری در بین سلول های مغز تمرکز می کنند.
پیاده روی در فواصل 10 تا 15دقیقهای در طول روز گردش خون، سطح انرژی و کالریسوزی را بهبود میبخشد.
تغذیه و ورزش 2 رکن از مهمترین ارکان رشد کودک هستند.
بیشتر...