سلامت نیوز | ۳ هفته پیش

آیا تستوسترون پایین می تواند باعث اضطراب افسردگی مردان شود سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل ازکلولند کلینیک، اگر میل جنسی کم، کاهش انرژی و خستگی کلی را تجربه می کنید، ممکن است احساس کنید که این تنها بخشی دیگر از افزایش سن است. اما اگر شما مرد هستید و علائم فیزیکی زیادی را تجربه می کنید، همراه با خلق و خویافسردگیمداوم، در واقع ممکن است با هیپوگنادیسم (تستوسترون پایین) یا افسردگی تشخیص داده نشده مواجه باشید.

اما فهمیدن اینکه آیا با افسردگی یا تستوسترون پایین سر و کار دارید مشکل است و نیاز به بررسی بیشتر دارد. دکتر لورنس حکیم، متخصص اورولوژی، در مورد ارتباط بین تستوسترون پایین و خلق و خوی شما و اینکه چگونه این شرایط ممکن است به همدیگر مرتبط باشند، بیشتر توضیح می دهد:

چگونه تستوسترون پایین بر خلق و خوی مردان تأثیر می گذارد؟

آندروژن‌ها ، از جمله تستوسترون، هورمون‌هایی هستند که ویژگی‌های «مردانه» و «زنانه» را به افراد می‌دهند. آنها همچنین نقش مهمی در بلوغ، رشد سیستم تناسلی جنسی و توانایی شما برای تولید مثل دارند.

می‌توانید به همه هورمون‌ها، از جمله آندروژن‌ها، مانند کلیدهای روی برد مدار فکر کنید: وقتی تولید این هورمون‌ها روشن یا خاموش می‌شود، موارد مختلفی اتفاق می‌افتد. هر زمان که تولید این هورمون ها افزایش یابد، کاهش یابد یا به طور کامل متوقف شود، می توانید تغییرات فیزیکی، ذهنی و احساسی را تجربه کنید. شدت این تغییرات می تواند از هورمونی به هورمون دیگر بسیار متفاوت باشد و این تغییرات در خلاء اتفاق نمی افتد. هنگامی که سطح یک هورمون تغییر می کند، هورمون های دیگر ممکن است در پاسخ تغییر کنند. افزایش یک هورمون ممکن است به معنای کاهش هورمون های دیگر باشد و هنگامی که شما این عدم تعادل هورمونی را دارید، می تواند باعث ایجاد شرایط مختلفی شود.

سطوح تستوسترون معمولاً با بالا رفتن سن کاهش می یابد، اما ممکن است به دلایل زیادی در نوسان باشد. مطالعات نشان می دهد که این تغییرات در تستوسترون می تواند به طرق مختلف بر خلق و خوی شما تأثیر بگذارد و این تغییرات می تواند در پاسخ به بسیاری از عوامل مختلف از جمله استرس، کمبود خواب، تغییر در رژیم غذایی، افزایش سن و افزایش یا کاهش فعالیت بدنی شما رخ دهد.

به عنوان مثال، اگر سطح تستوسترون شما بیش از حد بالا باشد، ممکن است احساس تحریک پذیری یا عصبانیت کنید. در مقایسه، تستوسترون پایین می تواند باعث احساس خستگی شدید، افسردگی، ضعف یا کمبود انرژی شود.

دکتر حکیم می گوید: «افراد مبتلا به هیپوگنادیسم یا تستوسترون پایین، اغلب می گویند که انرژی کافی برای فعالیت های خود را ندارند، تمایلی به انجام هرگونه فعالیت جنسی نشان نمی دهند و متوجه کاهش توده عضلانی شده اند.»

در واقع، هیپوگنادیسم اغلب با افزایش توده چربی و کاهش توده عضلانی همراه است که می تواند منجر به چاقی و سایر خطرات سلامتی، از جمله بیماری های قلبی عروقی شود. اینها همه علائم و نشانه های رایجی هستند که ممکن است با تستوسترون پایین مرتبط باشند.

علائم کاهش تستوسترون در مردان

تستوسترون پایین و افسردگی علائم مشابه زیادی دارند، از جمله:

  • تحریک پذیری
  • نوسانات خلقی
  • کاهش میل جنسی
  • خستگی
  • فقدان انگیزه
  • کناره گیری اجتماعی
  • اضطراب
  • مشکل در تمرکز
  • قطع خواب و بی قراری

دکتر حکیم خاطرنشان می‌کند که ما زمانی کسی را به‌عنوان افسرده توصیف می‌کنیم که انرژی پایینی دارد و تمایلی به شرکت در فعالیت‌هایی که معمولاً برای او لذت‌بخش است، ندارد؛ اینها چیزهای رایجی هستند که ما در مورد تستوسترون پایین نیز می‌بینیم. گاهی اوقات، افراد در واقع به اشتباه با تجربه کردن این وضعیت، افسردگی بالینی تشخیص داده می شوند و در عوض ممکن است تستوسترون پایین یا هیپوگنادیسم داشته باشند. بنابراین مهم است که قبل از درمان افسردگی، علت فیزیکی این بیماری مانند هیپوگنادیسم را رد کنید.

علائم فیزیکی مختلف ممکن است با افسردگی یا کاهش تستوسترون همراه باشد. افرادی که افسردگی دارند ممکن است ازکمردردیا گردن درد شکایت کنند، اما ممکن است علائم دیگری که معمولاً با تستوسترون پایین مرتبط است را تجربه نکنند که عبارتند از:

  • کاهش توده عضلانی
  • افزایش بافت سینه
  • از دست دادن قدرت
  • افزایش وزن ناگهانی
  • اختلال در نعوظ

اگر افسردگی یا حتی یک اختلال اضطرابی نیز دارید، اگر سطوح پایین تستوسترون منجر به کاهش بیشتر در عملکرد جنسی و میل جنسی شود، علائم شما ممکن است به مرور بدتر شود.

دکتر حکیم توصیه می کند: «اگر با هر یک از این علائم به پزشک مراجعه می کنید، به خصوص اگر نوعی اختلال عملکرد جنسی دارید، مهم است که سطح تستوسترون تام و آزاد شما را ارزیابی کند، زیرا هیپوگنادیسم ممکن است علت زمینه ای این وضعیت باشد.» .

نبایدتستوسترون پایین را نادیده بگیرید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر علائم فیزیکی مانند افزایش ناگهانی وزن یا کاهش میل جنسی یا عملکرد جنسی و سایر علائم ذهنی و عاطفی خود را تجربه می کنید، باید با پزشک در مورد آزمایش سطح تستوسترون صحبت کنید. اگر سطح تستوسترون شما به طور غیر طبیعی پایین باشد، گزینه های درمانی موثر زیادی برای بازگرداندن سطح تستوسترون به محدوده طبیعی وجود دارد. اما حتی اگر متوجه شدید که سطح تستوسترون پایینی ندارید، درک این نتایج آزمایش اغلب باعث اطمینان خاطر می شود و به پزشک کمک می کند علائم شما را بهتر درک و مدیریت کند.

دکتر حکیم می گوید: «بسیاری از این علائم، به ویژه با افزایش سن مردان، می تواند ناشی از عوامل دیگری مانند استرس، اضطراب، فشار، کار، افزایش سن، مسائل مربوط به رابطه و حتی سایر داروها باشد. در نهایت، یک رویکرد چندتخصصی برای اطمینان از بهترین نتایج و رضایت بیمار مهم است.»



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

یکی دیگر از مزایای اهدای خون مدیریت کالری است. اگرچه برای کاهش وزن کافی نیست اما با این حال، مهم‌ترین مزیت اهدای خون برای کنترل وزن شما، غربالگری رایگان است. از آنجا که وزن شما برای این‌که آیا می‌توانید خون بدهید یا نه بررسی می‌شود، پس اهدای خون می‌تواند شما را به مداخلات پزشکی راهنمایی کند. 

3 روز پیش

در روابط خانوادگی، یکی از مهم‌ترین و پیچیده‌ترین موضوعات، تعیین حد و مرزهای صمیمیت میان والدین و فرزندان است. این موضوع نه تنها به روابط خانوادگی بلکه به سلامت روانی و اجتماعی افراد نیز مرتبط است. هرچند صمیمیت و نزدیکی عاطفی بین والدین و فرزندان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اما در عین حال، تعیین مرزهای مناسب برای حفظ استقلال و توسعه شخصیت فردی فرزند، ضروری است.

2 روز پیش

پنهان‌کاری در ازدواج ممکن است در نگاه اول راه‌حلی برای فرار از مشکلات به‌نظر برسد، اما در حقیقت می‌تواند پیامدهای غیرقابل جبرانی برای روابط عاطفی و خانوادگی به دنبال داشته باشد. این داستان واقعی از زندگی یک زن مبتلا به هپاتیت B، سرنوشتی را که از پنهان‌کردن بیماری خود در یک ازدواج رقم خورد، روایت می‌کند و درس‌های بزرگی درباره اهمیت صداقت و آگاهی در روابط عاطفی ارائه می‌دهد.

3 روز پیش

در دنیای مدرن، بسیاری از افراد برای کاهش دردهای روزمره و مشکلات جسمی خود به مصرف مسکن‌های بدون نسخه روی می‌آورند. این امر ممکن است به دلیل دسترسی آسان به این داروها و تأثیر سریع آن‌ها باشد. با این حال، مصرف خودسرانه مسکن‌ها، به ویژه بدون مشورت با پزشک، می‌تواند خطرات جدی به همراه داشته باشد. این مقاله به بررسی پنج دلیل مهم می‌پردازد که چرا نباید مسکن‌ها را بدون تجویز پزشک مصرف کنید.

3 روز پیش

استروژن یک هورمون جنسی است که بر بسیاری از سیستم‌های بدن از جمله سیستم تولید مثل، استخوان‌ها، پوست و مغز تأثیر می‌گذارد.

15 ساعت پیش

ورزش همواره یکی از کلیدی‌ترین عوامل برای حفظ سلامت و تناسب اندام به شمار می‌رود. اما سوالی که همیشه مطرح بوده، این است که برای دستیابی به بدن سالم و کاهش وزن چقدر ورزش باید انجام داد؟ تحقیقات جدید پاسخ‌هایی واضح و علمی به این پرسش داده‌اند.

4 روز پیش

 اگر می‌خواهید زندگی سالم‌تری داشته باشید و شانس ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش دهید، این ۷ راهکار سلامت می‌تواند شروع خوبی باشد.

1 روز پیش

اگر به دنبال افزایش توانایی‌های ذهنی و حافظه خود هستید، مصرف برخی ویتامین‌ها می‌تواند تأثیر چشمگیری داشته باشد. علاوه بر ورزش و تغذیه مناسب، مکمل‌های خاصی می‌توانند عملکرد مغز را تقویت کرده و استرس را کاهش دهند.

5 روز پیش

از آنجا که بسیاری از افراد با افزایش سن، کاهش اشتها را تجربه می‌کنند، تامین نیازهای غذایی آنها می‌تواند چالش برانگیزتر شود.

1 روز پیش

بیشتر...