سلامت نیوز | 2 ماه پیش

توصیه طلایی برای تقویت حافظه دور شدن از فراموشکاری سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری‌آنلاین، این روزها خیلی‌ها از فراموشکار شدن خود شکایت دارند و می‌ترسند که مبادا این فراموشی ختم بهآلزایمرشود. هرچند کارشناسان تاکید دارند که هر فراموشی‌ای به معنای ابتلا به آلزایمر نیست و یک دلیل افزایش میزان فراموشی‌ها در چند سال اخیر، استرس‌های انباشته روزمره، اضطراب، آلودگی بیش از حد هوا و حتی تنهایی است که بر اعصاب محیطی و اعصاب مرکزی انسان تاثیر می‌گذارد و می‌تواند منجر به این شود که فرد خیلی چیزها را فراموش کند یا نتواند بعضی چیزها را راحت به یاد بیاورد.

درضمن یکی از فاکتورهای ابتلا به آلزایمر، ژنتیک و زمینه خانوادگی است و معمولا به افرادی که سابقه خانوادگی آلزایمر را دارند، توصیه می‌شود که حتما در ۵۰ سالگی برای انجام تست‌های آلزایمر اقدام کنند تا اگر در آستانه ابتلا هستند، بیماری‌شان به تاخیر انداخته شود یا جلوی پیشرفت این دمانس گرفته شود.

پس بهتر است موضوع را پیچیده نکنیم. چون واقعیت این است که خیلی از اوقات، موضوعات کوچک و پیش‌پا افتاده‌ای حافظه ما را کُند و ما را دچار فراموشی‌هایی می‌کند که برایمان قابل باور نیست. مثل خواب ناکافی و بی‌کیفیت یا کم‌تحرکی. کارشناسان تاکید دارند که با ترک چند عادت یا اضافه کردن چند عادت درست به زندگی روزمره می‌توان به تقویت حافظه کمک کرد و فراموشکاری را پس زد.

در این گزارش به ۹ توصیه طلایی برای تقویت حافظه و دور شدن از فراموشکاری اشاره می‌کنیم؛

  • خواب کافی و باکیفیت:مطالعات نشان داده که خواب کافی باعث تقویت حافظه بلندمدت و تمرکز می‌شود. ۶ تا ۸ ساعت خواب شبانه برای تثبیت اطلاعات در حافظه بسیار مهم است.
  • تغذیه سالم:مصرف غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ (مثل ماهی سالمون)، سبزیجات سبز تیره، توت‌ها، آجیل و غلات کامل می‌توانند حافظه را تقویت کنند.
  • فعالیت بدنی منظم:ورزش‌های هوازی مثل پیاده‌روی، دویدن یا یوگا جریان خون به مغز را افزایش داده و حافظه را تقویت می‌کند.
  • تمرین ذهنی مداوم:فعالیت‌هایی مانند یادگیری زبان جدید، بازی‌های فکری، حل معما، حل جدول، یادگیری یک هنر جدید مثل نقاشی و ... باعث فعال نگه ‌داشتن ذهن می‌شوند.
  • مدیریت استرس:استرس زیاد به هیپوکامپ که بخشی از مغز و مسئول حافظه است، آسیب می‌زند. برای مدیریت استرس می‌توان پیاده‌روی، مدیتیشن، یوگا، رقص و تمرینات تنفس عمیق را در برنامه روزانه خود گنجاند.
  • تغذیه مناسب مغز:مصرف غذاهای حاوی آنتی‌اکسیدان مانند انواع توت، گردو و شکلات تلخ، غذاهای سرشار از امگا۳ مثل ماهی سالمون و چربی‌های سالم مثل گردو و بادام و ... مغز را تقویت می‌کند.
  • ورزش منظم:فعالیت بدنی منظم، جریان خون به مغز را افزایش می‌دهد و عملکرد شناختی را بهبود می‌بخشد. حداقل ۳۰ دقیقه ورزش در روز توصیه می‌شود.
  • کاهش مصرف قند و غذاهای ناسالم:مصرف زیاد قند و غذاهای ناسالم مثل شیرینی، فست‌فودها، غذاهای چرب و غذاهای فرآوری‌شده می‌تواند عملکرد مغز را کاهش دهد و نه تنها باعث کاهش تمرکز و ضعف حافظه می‌شود، بلکه پیری زودرس را به دنبال دارد.
  • معاشرت و تعامل داشتن:تنهایی و عدم معاشرت اجتماعی، تأثیر زیادی بر حافظه و عملکرد شناختی دارد. مطالعات نشان داده که انزوای اجتماعی می‌تواند خطر زوال عقل و فراموشی را افزایش دهد. بعضی تحقیقات می‌گویند تنهایی، خطر مرگ زودرس را به دنبال دارد. چون تعاملات اجتماعی، ذهن را درگیر می‌کند و باعث فعال نگه‌ داشتن آن می‌شود، اما نبود ارتباطات اجتماعی این تحریک را کاهش می‌دهد. درضمن تنهایی با افزایش استرس و اضطراب مرتبط است که مستقیماً به هیپوکامپ (مرکز حافظه در مغز) آسیب می‌زند. علاوه بر اینها احساس تنهایی می‌تواند منجر بهافسردگیشود که به‌طور مستقیم تمرکز و حافظه را تحت تأثیر قرار می‌دهد. معاشرت باعث تبادل افکار و یادگیری جدید می‌شود. اما انزوا این فرصت را از بین می‌برد. بنابراین، ایجاد روابط اجتماعی فعال و حضور در جمع‌های دوستانه و خانواده و پیدا کردن دوستان جدید، یکی از راهکارهای مؤثر برای تقویت حافظه و پیشگیری از فراموشی است.



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

تنش محیط کاری و استرس می‌تواند سیستم ایمنی را تضعیف کند. به همین منظور انجام راهکارهایی برای تقویت اعصاب و کاهش اضطراب می‌تواند موثر باشد.

۱ هفته پیش

بررسی پرونده‌های شکل گرفته نشان می‌دهد عمده زنان به دلیل خشونت شوهران خود وارد رابطه‌های پنهانی می‌شوند. معضلات اقتصادی، ازدواج اجباری، اعتیاد شوهر به مصرف موادمخدر، بی‌توجهی و بدگمانی هم از عمده دلایلی هستند که سبب می‌شود زنان به دنبال گوش شنوایی برای درددل‌های خود باشند. وابستگی ایجاد شده در جریان این روابط منجر به برقراری روابط جنسی و در مواردی طرح سناریوی قتل شوهر می‌شود. گاهی هم برملا شدن این روابط باعث می‌شود شوهران دست به قتل شریک زندگی خود بزنند. 

۱ هفته پیش

تغذیه مناسب یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر رشد و سلامت کودکان است.

3 روز پیش

ویاگرا ( سیلدنافیل) یک داروی خوراکی است که برای درمان اختلال نعوظ (ED) استفاده می شود . ویاگرا در برخی افراد می تواند حدود چهار ساعت یا بیشتر باقی بماند و باید 30 دقیقه تا یک ساعت قبل از فعالیت جنسی مصرف شود. 

۱ هفته پیش

توصیه به همه مادرانی که نوزاد یا کودک شیر خوار دارند،تقویت بنیه و استخوان سازی،کمک به تکامل سیستم عصبی و تقویت سیستم ایمنی ،کمک به رشد نوزادان و کودکان ضعیف، کم وزن، زودرس و یا نارس .

6 روز پیش

نمک، به‌عنوان یکی از عواملی که به‌طور مستقیم بر سلامت استخوان‌ها تأثیر می‌گذارد، نقش بسزایی در بروز مشکلاتی نظیر پوکی استخوان دارد. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در جدیدترین اظهارات خود، بر اهمیت کاهش مصرف نمک در پیشگیری از این بیماری و حفظ سلامت استخوان‌ها تأکید کرده است.

۱ هفته پیش

رشد کودک همیشه از دغدغه‌های اصلی والدین است. راهکارهای تغذیه‌ای کمک بزرگی به رشد مناسب کودک می‌کند.

4 روز پیش

محققان به تازگی به نتایج شگفت‌انگیزی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد کنترل دقیق فشار خون، حتی برای مدت زمان کوتاه، می‌تواند تاثیرات ماندگاری بر سلامت مغز و پیشگیری از اختلالات شناختی در سالمندان داشته باشد. این یافته‌ها تأکید دارند که کنترل فشار خون به‌عنوان یک استراتژی مهم برای مقابله با زوال عقل و بهبود کیفیت زندگی سالمندان در نظر گرفته شود.

۱ هفته پیش

مشهد، هر ساله میزبان میلیون‌ها زائر و گردشگر است که برای بازدید از حرم مطهر امام رضا (ع)، جاذبه‌های تاریخی و طبیعی و تجربه‌های منحصربه‌فرد به این شهر سفر می‌کنند. خرید بلیط هواپیما تهران مشهد یکی از بهترین و سریع‌ترین گزینه‌ها برای کسانی است که می‌خواهند بدون دغدغه به این شهر برسند. در این مقاله، به شما نشان می‌دهیم که چگونه می‌توانید با برنامه‌ریزی درست پیش از خرید بلیط مشهد، سفری خاص و به‌یادماندنی را تجربه کنید. اگر قصد سفر به این شهر زیبا را دارید، پیشنهاد می‌کنیم که حتما تا انتها همراه ما باشید.

4 روز پیش

بیشتر...