سلامت نیوز | ۲ هفته پیش

ورزش کلید بهبود سلامت روان زنان مبتلا به آندومتریوز سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،تحقیقات جدید شواهد قانع‌کننده‌ای ارائه کرده است که فعالیت بدنی می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی به سلامت روان زنان مبتلا به آندومتریوز و سایر اختلالات درد مزمن لگنی کمک کند. در مقاله‌ای که در سومین کنفرانس بین‌المللی پرستاری، مامایی و مراقبت ارائه شد، به بررسی نقش ورزش در تسکین دردهای مزمن لگنی پرداخته شده است. آندومتریوز، که یک بیماری التهابی مزمن است و ۱۰ تا ۱۵ درصد از زنان در سنین باروری را تحت تاثیر قرار می‌دهد، با رشد بافت اندومتر در خارج از حفره رحم مشخص می‌شود و معمولاً با دردهای شدید لگنی همراه است.

محققان این تحقیق دریافتند که ورزش منظم می‌تواند اثرات محافظتی در برابر بیماری‌های التهابی مانند آندومتریوز داشته باشد و خودکارآمدی مدیریت درد را افزایش دهد، که این امر بهبود کیفیت زندگی و کاهش علائم درد را به دنبال دارد. در هشت تحقیق مورد بررسی در این مقاله، ورزش به‌طور موثری علائم آندومتریوز، از جمله دردهای مزمن لگنی را کاهش داد. به‌نظر می‌رسد انجام فعالیت‌های بدنی حداقل دو تا سه بار در هفته می‌تواند به تسکین این دردها کمک کند، هرچند هنوز برای رسیدن به نتیجه قطعی در این زمینه نیاز به تحقیقات بیشتری است.

پیاده‌روی و ورزش‌های هوازی؛ درمانی برای بهبود سلامت روان

مطالعات نشان داده است که فعالیت‌های ورزشی مانند پیاده‌روی سریع یا ورزش‌های هوازی می‌توانند بدون توجه به سطح درد یا وجوداختلالات اضطرابیوافسردگیدر افراد، تأثیرات مثبت قابل‌توجهی بر سلامت روان داشته باشند. این یافته‌ها در مقاله‌ای منتشرشده در مجله تحقیقات درد نیز تأکید شده‌اند. اختلالات درد مزمن لگنی که میلیون‌ها زن را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهند، به‌طور جدی کیفیت زندگی آن‌ها را کاهش می‌دهند و خطر ابتلا به اضطراب وافسردگیرا افزایش می‌دهند. با این حال، روش‌های درمانی مؤثر هنوز محدود هستند و فعالیت بدنی می‌تواند به‌عنوان یک استراتژی ساده و در دسترس، به بهبود سلامت روان این بیماران کمک کند.

مدل‌سازی پیشرفته برای بررسی تأثیر فعالیت بدنی

محققان این تحقیق که بر روی ۷۶ زن مبتلا به اختلالات درد مزمن لگنی انجام شد، طی ۱۴ هفته با استفاده از فناوری سلامت تلفن همراه به‌صورت هفتگی اطلاعات مربوط به سلامت روان، عملکرد فیزیکی و سطح درد بیماران را جمع‌آوری کردند. همچنین از دستگاه‌های فیت‌بیت برای ثبت فعالیت‌های فیزیکی روزانه استفاده شد. از مدل‌سازی آماری پیشرفته برای تجزیه‌وتحلیل چگونگی تأثیر فعالیت بدنی بر نتایج سلامت روان در طول زمان بهره گرفته شد.

نتایج این تحقیق نشان داد که مزایای فعالیت بدنی در طول زمان به‌طور تدریجی ایجاد می‌شوند، به‌طوری که فواید آن به‌صورت ذخیره‌شده در بدن باقی می‌ماند. این نکته برای بیماران و پزشکان اهمیت زیادی دارد، زیرا بر اهمیت ثبات در فعالیت بدنی تأکید می‌کند.

فناوری‌های نوین و آینده تحقیقات

این تحقیق همچنین نقش فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و فناوری‌های پوشیدنی را در کنترل بیماری‌های مزمن برجسته می‌کند. استفاده از این فناوری‌ها می‌تواند به شناسایی الگوهای حرکتی و تاثیرات آن‌ها بر سلامت روان و رفتارهای مرتبط با بیماری‌های مزمن کمک کند.

در نهایت، محققان تأکید کردند که فعالیت بدنی نباید به‌عنوان جایگزینی برای درمان پزشکی در نظر گرفته شود، بلکه باید به‌عنوان یک راهبرد مکمل در کنار درمان‌های دیگر استفاده گردد. تحقیقات آینده به بررسی تأثیر انواع و شدت ورزش‌ها بر سلامت روان، درد و خستگی در زنان مبتلا به آندومتریوز خواهد پرداخت تا راه‌حل‌های درمانی شخصی‌سازی‌شده‌تری ارائه شود.



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

افزایش موارد تبعیض در محل کار و شکاف مداوم حقوق جنسیتی نشان می‌دهد که هنوز در جهان کار زیادی برای زنان انجام نگرفته است. در سال ۲۰۲۵، سازمان بین‌المللی کار نشان داد که به‌ طور متوسط، زنان برای کار مشابه در سطح جهان 20 درصد کمتر از مردان دستمزد می‌گیرند. کارشناسان این نابرابری را به عوامل متعددی ازجمله تبعیض در محل کار، فرصت‌های نابرابر برای ترفیع و تحمیل کار بدون دستمزد به زنان مرتبط دانستند. گروه‌های مدافع خواستار سیاست‌های شفاف‌تر دستمزد و اجرای دقیق قوانین دستمزد برابر برای کاهش این شکاف هستند.

۱ هفته پیش

درحال‌حاضر، نرخ سزارین در کشور ۵۶درصد است که عدد بالایی محسوب می‌شود.

۱ هفته پیش

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری می‌گوید: سالانه حدود یک و دو دهم میلیون نفر برای گردشگری سلامت به ایران سفر می‌کنند.

۱ هفته پیش

صبحانه کودک یکی از مهم ترین وعده‌های غذایی است که در صورت غنی بودن کمک زیادی به رشد کودک می‌کند.

۱ هفته پیش

تحقیقات جدید نشان می‌دهد زنانی که قبل از ۴۰ سالگی یائسه می‌شوند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند. تغییرات هورمونی ناشی از یائسگی زودرس می‌تواند سلامت متابولیک را تهدید کند.

۱ هفته پیش

متخصصان در بازبینیِ ۲۸ مطالعه شامل حدود ۳.۲ میلیون داوطلب دریافتند زنانی که دست‌کم با یک «بیماری خاص زنانه» مواجه بودند، ۲۸ درصد بیشتر در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی یا سکته مغزی قرار داشتند.

۱ هفته پیش

نشستن طولانی‌مدت متابولیسم را کاهش می‌دهد و بر توانایی بدن در تنظیم قند و فشار خون و تجزیه چربی بدن تأثیر می‌گذارد. این می‌تواند منجر به چاقی و سندرم متابولیک شود؛ مجموعه‌ای از شرایط که خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت را افزایش می‌دهد.

۱ هفته پیش

متخصص کودکان تأکید کرد که شیردهی مکرر نه تنها برای رشد نوزاد ضروری است، بلکه در پیشگیری از مشکلاتی همچون زردی نیز نقش مهمی دارد.

۱ هفته پیش

یادگیری مهارت های اجتماعی بخش کلیدی رشد کودک است. مهارت‌های اجتماعی خوب به بچه‌ها این امکان را می‌دهد که با دیگران تعامل مثبت داشته باشند و نیازها، خواسته‌ها و احساسات خود را به‌طور مؤثر بیان کنند.

۱ هفته پیش

بیشتر...