هنگام ارگاسم چه اتفاقی در مغز شما رخ می دهد سلامت نیوز
به گزارش سلامت نیوز به نقل از یورو نیوز ارگاسم در واقع فقط یک تجربه فیزیکی نیست. در حالی که بدن ما تحریک میشود، مغز نیز فعال میشود و این امر منجر به افزایش ترشح برخی انتقالدهندههای عصبی از جمله دوپامین، اکسیتوسین، و نوراپینفرین میشود.
در طول مراحل مختلف رابطه جنسی، از پیشنوازی تا تحریک گرفته تا ارگاسم و زمان پس از رابطه، فرآیندهای مختلفی در مغز رخ میدهند.
مغز در هنگام پیشنوازی
قبل از اینکه بدن وارد مرحله تحریک شود، مغز و بدن همزمان شروع به فعال شدن میکنند. بخش «قشر حسی تناسلی» مغز، که مسئول برقراری ارتباط دوطرفه با اندامهای تناسلی است، شروع به ارسال سیگنال میکند.
در زنان، کلیتوریس، واژن و دهانه رحم هرکدام قسمتهای متفاوتی از مغز را فعال میکنند. همچنین منطقه پرینه (ناحیه بین واژن و مقعد) همزمان با تحریک کلیتوریس، واژن یا دهانه رحم فعال میشود. چیزی که تا همین اواخر دانشمندان از آن بیخبر بودند.
از آنجا که هر یک از این نواحی در زنان میتوانند بهطور مستقل منجر به ارگاسم شوند، ترکیب تحریک در بیش از یک ناحیه میتواند ارگاسم را شدیدتر کند.
در مقابل مردان تنها میتوانند از طریق آلت تناسلی به ارگاسم برسند، به این معنی که در مقایسه با زنان نواحی کمتری از مغز در آنها درگیر و فعال میشوند.
دانشمندان میگویند پیشنوازی نواحی جنسی خاصی را در مغز فعال میکند
مغز در هنگام تحریک
زمانی که بدن بیشتر تحریک میشود، لمس شدن باعث تحریک عصبی شده و بخش میانی لوب پیشانی مغز فعال میشود. این بخش از مغز مسئول شروع رفتارهای جنسی است.
افسردگیبا کاهش سیگنالهایی در همین قسمت از مغز مرتبط است، امری که میتواند توضیح دهد چرا افراد مبتلا به افسردگی اغلب دچار اختلالات جنسی میشوند.
از سوی دیگر تحریک مداوم بخش هیپوکامپ مغز را فعال میکند؛ بخشی از مغز که وظیفه پردازش خاطرات را بر عهده دارد.
به همین دلیل ممکن است برخی از مناظر، بوها یا صداها را با تجربیات جنسی گذشته خود مرتبط کنیم یا برای افزایش تحریک جنسی، به خاطرات و تخیلات جنسی گذشته خود فکر کنیم.
آمیگدال یا بادامه مغز نیز، بخشی که هم واکنش فیزیولوژیک جنگ یا گریز و هم میل جنسی را کنترل میکند، با افزایش تحریک جنسی فعالتر میشود.
مغز دقیقاً قبل از ارگاسم چه تغییراتی را تجربه میکند؟
هنگامی که فرد به نقطه اوج ارگاسم نزدیک میشود تنها اندامهای تناسلی نیستند که فعال میشوند، بلکه بخشهای دیگر مغز و بدن نیز وارد عمل میشوند.
مخچه، بخشی از مغز که حرکات بدن را کنترل میکند، سیگنالهایی به عضلات ران، باسن و شکم ارسال میکند تا این عضلات دچار انقباض شوند.
این تنش عضلانی باعث افزایش جریان خون در ناحیه تناسلی و افزایش فعالیت عصبی میشود، امری که به نوبه خود سیگنالهایی به مغز ارسال میکند تا تحریک جنسی را تقویت کند.
لوب پیشانی مغز نیز دقیقاً قبل از ارگاسم فعال میشود. این بخش از مغز با برنامهریزی و تفکر انتزاعی مرتبط است، به همین دلیل ممکن است مسئول این باشد که ذهن ما درست قبل از ارگاسم به تخیلات جنسی کشیده شود.
مرحلهی قبل از ارگاسم: کاهش درد و افزایش لذت
در این مرحله قشر کمربندی قدامی مغز که در تنظیم درد نقش دارد، فعال میشود.
قشر کمربند قدامی در مغز که در تنظیم درد نقش دارد حین ارگاسم فعال میشود
نقش این بخش در ارگاسم، کاهش احساس درد و افزایش احساس لذت است. به همین دلیل هنگام ارگاسم بدن به جای حس درد، صرفاً احساس خوشایند و لذت را تجربه میکند.
مغز در هنگام ارگاسم
در لحظه ارگاسم چندین اتفاق مهم در مغز رخ میدهد. اول از همه بخش «قشر اوربیتوفرونتال مغز» که مسئول تصمیمگیری است خاموش میشود. این خاموش شدن باعث میشود فرد احساس عدم کنترل داشته باشد؛ ممکن است فرد ناخواسته فریاد بزند یا رفتارهای جسورانهتری در تختخواب نشان دهد.
همزمان هورمونهای مهمی مانند اکسیتوسین، دوپامین و وازوپرسین ترشح میشوند.
هورمون اکسیتوسین، معروف به هورمون عشق و پیوند عاطفی، هنگام ارگاسم توسط هیپوتالاموس آزاد میشود. در زنان ترشح این هرمون انقباضات رحمی را نیز در پی دارد.
در لحظه ارگاسم هورمونهای مهمی مانند اکسیتوسین، دوپامین و وازوپرسین ترشح میشوند.
هرمون ترشحشده دیگر دوپامین است. دوپامین با لذت و میل ارتباط دارد و روی سیستم پاداش مغز اثر میگذارد. در واقع این همان بخشی از مغز است که با اعتیاد به مواد مخدر ارتباط دارد.
اگر مغز تشخیص دهد که نیازهای جنسی فرد برآورده شدهاند، دوپامین به هسته آکومبنس مغز ارسال میشود تا انگیزهی فرد را برای تکرار این احساس تقویت کند.
وازوپرسین یکی دیگر از هورمونهایی است که نقش مهمی در تنظیم انگیزهی جنسی دارد. این هورمون در هر دو جنس ترشح میشود، اما در مردان هنگام تحریک جنسی و نعوظ افزایش چشمگیری دارد و پس از انزال سطح آن به حالت عادی بازمیگردد.
وازوپرسین ممکن است مسئول احساس مالکیت و وابستگی عاطفی پس از رابطهی جنسی باشد. با این حال این هورمون همچنین میتواند باعث ایجاد احساس پرخاشگری و حسادت نیز شود.
مغز بعد از ارگاسم
ارگاسم به دستگاه عصبی پاراسمپاتیک سیگنالهایی میفرستد تا بدن را آرام کند. مغز همچنین مقدار زیادی سروتونین آزاد میکند که باعث احساس آرامش، خوشحالی و خوابآلودگی بعد از رابطه جنسی میشود.
هم در مردان و هم در زنان اکسیتوسین آزاد میشود، اما میزان آن در زنان معمولاً بیشتر است. اکسیتوسین همچنین میتواند احساس درد را کم کند، به همین دلیل ممکن است سردردهای بعد از رابطهی جنسی را کاهش دهد.
#اخبار_سلامتی
بیشتر...
تبلیغات
مشهد، هر ساله میزبان میلیونها زائر و گردشگر است که برای بازدید از حرم مطهر امام رضا (ع)، جاذبههای تاریخی و طبیعی و تجربههای منحصربهفرد به این شهر سفر میکنند. خرید بلیط هواپیما تهران مشهد یکی از بهترین و سریعترین گزینهها برای کسانی است که میخواهند بدون دغدغه به این شهر برسند. در این مقاله، به شما نشان میدهیم که چگونه میتوانید با برنامهریزی درست پیش از خرید بلیط مشهد، سفری خاص و بهیادماندنی را تجربه کنید. اگر قصد سفر به این شهر زیبا را دارید، پیشنهاد میکنیم که حتما تا انتها همراه ما باشید.
تنش محیط کاری و استرس میتواند سیستم ایمنی را تضعیف کند. به همین منظور انجام راهکارهایی برای تقویت اعصاب و کاهش اضطراب میتواند موثر باشد.
یک متخصص زنان و زایمان ، از تاثیرات آلودگی هوا بر باروری و بارداری می گوید: «آلودگی هوا بهطور کلی یک تهدید جدی برای سیستم تولیدمثل زنان است.
محققان به تازگی به نتایج شگفتانگیزی دست یافتهاند که نشان میدهد کنترل دقیق فشار خون، حتی برای مدت زمان کوتاه، میتواند تاثیرات ماندگاری بر سلامت مغز و پیشگیری از اختلالات شناختی در سالمندان داشته باشد. این یافتهها تأکید دارند که کنترل فشار خون بهعنوان یک استراتژی مهم برای مقابله با زوال عقل و بهبود کیفیت زندگی سالمندان در نظر گرفته شود.
تغذیه مناسب یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر رشد و سلامت کودکان است.
توصیه به همه مادرانی که نوزاد یا کودک شیر خوار دارند،تقویت بنیه و استخوان سازی،کمک به تکامل سیستم عصبی و تقویت سیستم ایمنی ،کمک به رشد نوزادان و کودکان ضعیف، کم وزن، زودرس و یا نارس .
تغییر سبک زندگی و پیشرفت تکنولوژی پیامدهای ناگواری برای سلامت افراد داشته که یکی از آنها صرف زمان زیاد برای کار با وسایل الکترونیکی و پدیدار شدن بیماریهای اسکلتی و قلبی و عروقی به دنبال آن است.
ویاگرا ( سیلدنافیل) یک داروی خوراکی است که برای درمان اختلال نعوظ (ED) استفاده می شود . ویاگرا در برخی افراد می تواند حدود چهار ساعت یا بیشتر باقی بماند و باید 30 دقیقه تا یک ساعت قبل از فعالیت جنسی مصرف شود.
حفظ سلامتی چندان کار سختی نیست چرا که با انجام چند راهکار ساده قابل دستیابی است.
بیشتر...