سلامت نیوز | 4 ماه پیش

تکنیک هایی ساده برای سحرخیز شدن سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبر آنلاین، تلاش برای زود بیدار شدن به نحوه خواب شما در شب بستگی دارد. هم‌چنین عوامل سبک زندگی مانند روتین اجتماعی یا روال کاری، داروها و شرایط پزشکی و سلامت، همگی کیفیت خواب شما را تعیین می‌کنند.

برخی دلایلی که زود بیدار شدن از خواب را برای شما سخت می‌کنند، عبارتند از:

اختلالات خواب، کسری خواب، مسائل مربوط به سلامت روان مانند افسردگی، استرس و اضطراب، مصرف داروها و برخی شل‌کننده‌های عضلانی، اختلال در ریتم شبانه‌روزی بدن، استفاده زیاد از وسایل الکترونیکی قبل از خواب و بودن در معرض نور آبی (نور صفحه نمایش رایانه، موبایل و ...).

چگونه صبح‌ها زودتر بیدار شویم؟

زود بیدار شدن کار دشواری نیست، اما ممکن است مدتی طول بکشد تا به یک روال ثابت تبدیل شود. برای دستیابی به این هدف، راهکارهای زیر را امتحان کنید.

۱. شب‌ها موبایل و رایانه را کنار بگذارید

از حدود یک الی دو ساعت قبل از خواب سعی کنید از موبایل و رایانه خود استفاده نکنید و بودن در معرض نور آبی صفحات نمایش (مانند تلویزیون، لپتاپ و موبایل) را به حداقل برسانید؛ چرا که نور مصنوعی، به‌ویژه نور آبی، می‌تواند تولید ملاتونین (هورمون خواب) را در بدن تا حد بسیاری کاهش دهد.

۲. به موقع شام بخورید

سوء هاضمه یا سوزش سر دل می‌تواند خواب شبانه را مختل کند. برای جلوگیری از رفلاکس اسید، ترجیحاً آخرین وعده غذایی (شام) خود را زودتر بخورید تا بدن پیش از خواب فرصت کافی برای هضم داشته باشد. هم‌چنین مصرف زیاد نوشیدنی در اواخر شب ممکن است شما را از خواب بیدار کند تا به سرویس بهداشتی مراجعه کنید و در نهایت بدخواب شوید. این‌ها موانعی است که شما را از زود بیدار شدن باز می‌دارد.

۳. آلارم صبحگاهی را از خود دور نگه دارید

اگر از ساعت زنگ‌دار یا آلارم موبایل برای بیدار شدن استفاده می‌کنید و هربار با شنیدن صدای زنگ هشدار، آن را خاموش می‌کنید و به خواب می‌روید، بهتر است آلارم خود را در فضایی خارج از اتاق خواب تنظیم کنید تا برای خاموش کردن آن مجبور شوید از رختخواب بیرون بیایید. این یک روش تضمینی برای زود برخاستن از خواب است.

۴. خواب کافی داشته باشید

یکی از علل سحرخیز بودن در برخی افراد این است که خواب کافی دارند. توصیه می‌شود بزرگسالان هر شب ۷ تا ۹ ساعت بخوابند تا ضمن مراقبت از بدن خود، انرژی لازم برای روز بعد را ذخیره کنند.

۵. مکمل ملاتونین مصرف کنید

ملاتونین هورمونی است که بدن به طور طبیعی و به منظور تنظیم چرخه خواب، آن را تولید می‌کند. سطح ملاتونین عصرها در واکنش به تاریک شدن هوا افزایش می‌یابد. تولید ملاتونین به حفظ ریتم شبانه‌روزی بدن کمک می‌کند و به شما می‌گوید چه زمانی باید از خواب بیدار شوید و چه زمانی بخوابید. اگر شب‌ها سخت به خواب می‌روید، احتمالا سطح تولید هورمون خواب در بدنتان پایین است و همین باعث می‌شود صبح‌ها خواب بمانید یا دیرتر بیدار شوید، توصیه می‌شود با مشورت پزشک، چند ساعت قبل از خواب قرص ملاتونین بخورید تا چرخه خواب شبانه را به خوبی کامل کنید و صبح‌ها زودتر از خواب برخیزید.

منابع:



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

مطالعات جدید نشان می‌دهند که هر نخ سیگار حدود ۲۰ دقیقه از عمر انسان کم می‌کند. این یافته‌ها نه تنها از خطرات شناخته‌شده سیگار کشیدن بیشتر می‌گویند، بلکه تأکید دارند که ترک این عادت در هر سنی می‌تواند تاثیرات مثبتی در افزایش طول عمر و بهبود کیفیت زندگی داشته باشد. ترک سیگار؛ فرصت دوباره برای داشتن یک زندگی سالم و طولانی.

۱ هفته پیش

اوتیسم یکی از اختلالات عصبی-رفتاری پیچیده است که به دلیل ماهیت نهفته و پیچیدگی‌های درمانی، هنوز در جامعه ما به‌طور کامل شناخته نشده است. این بیماری که اخیراً روند افزایشی در دنیا و ایران داشته، نیازمند آگاه‌سازی بیشتر مردم و حمایت‌های مسئولان است تا خانواده‌ها بتوانند در مراحل اولیه تشخیص و درمان آن اقدامات موثری انجام دهند.

۱ هفته پیش

نحوه حمام کردن همیشه از موضوعاتی بوده است که باورهای بسیاری درباره ان وجود دارد اینکه حمام با آب گرم بهتر است یا آب سرد؟ یا اینکه در فصل زمستان چند نوبت حمام ضروری است؟ مطلب زیر در رابطه با همین موضوع است.

4 روز پیش

دکتر دیمیتریو می‌گوید، صحنه‌ای آرام‌بخش تجسم کنید، مثلا خودتان در قایقی در آب‌های آرام؛ توصیه‌هایی مانند شمردن گوسفند که به تمرکز کلامی یا عددی نیاز دارند، بیشتر از تجسم آرام‌بخش ذهن را تحریک می‌کنند و ممکن است فرایند خوابیدن را مختل کنند

4 روز پیش

کودکان برای رشد سالم به ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف نیاز دارند، اما کمبود این مواد مغذی می‌تواند تاثیرات جدی بر سلامت و رشد آنها داشته باشد. به گفته یک متخصص سلامت کودکان، در کودکان زیر دو سال، کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین آ، د، آهن و روی به طور شایعی مشاهده می‌شود که تأثیرات زیادی بر رشد و تکامل سیستم عصبی آنها دارد.

3 روز پیش

پیرترین فرد جهان در 116 سالگی درگذشت. اما راز طول عمر این زن 116 ساله چه بود؟

4 روز پیش

وقتی برای تغییری در زندگی‌مان آماده‌ایم می‌خواهیم این اتفاق سریع رخ دهد. اما تغییر زمان می‌برد و عادت‌های جدید قبل از تبدیل شدن به روتین، تمرین و صبر زیادی می‌طلبد. 

6 روز پیش

در دنیای شلوغ و پرمشغله امروز، بسیاری از افراد برای انجام فعالیت‌های بدنی وقت کافی ندارند. با این حال، فواید ورزش برای سلامتی جسمی و روانی غیرقابل انکار است. از کاهش استرس و افزایش انرژی گرفته تا تقویت سیستم قلبی و عروقی، ورزش منظم نقشی حیاتی در بهبود کیفیت زندگی ایفا می‌کند. اگر وقت کافی برای ورزش‌های طولانی ندارید، نگران نباشید! با تقسیم زمان ورزش به بخش‌های کوچک‌تر، همچنان می‌توانید از فواید آن بهره‌مند شوید.

۱ هفته پیش

سواد سلامت باید از کودکی به‌عنوان یک فرهنگ جا بیفتد. باید از دوره ابتدایی یا در محیط خانواده، این موضوع را که چطور باید مراقب خود باشیم، چه از نظر بهداشتی و چه مهارتی برای کودکان و فرزندان‌مان تبیین کنیم. حتی ما می‌توانیم زنگ سلامت در مدرسه داشته باشیم و در طول هفته حداقل یک زمانی را به ارائه نکات مربوط به سلامتی مخصوصا برای دانش‌آموزان ابتدایی اختصاص دهیم. این موضوعی است که یک روان شناس کودک به آن تأکید داشته است.

4 روز پیش

بیشتر...