چطور |
۲ هفته پیش

هیلارونیک اسید همه چیز درباره این ماده شاداب کننده پوست چطور

هیلارونیک اسید (Hyaluronic acid)گلیکوزآمینوگلیکانیاست که در بافت‌های هم‌بند یا پیوندی وجود دارد. گلیکوزآمینوگلیکان‌ها کربوهیدرات‌ها یا قندهای (پلی‌ساکارید) بدون شاخه و بلند هستند. هیلارونیک (HA) عنصر اصلی ساختارپوستاست و باعث می‌شود پوست حالتی پرآب و سرحال پیدا کند. یکی از عوامل مهم جلوگیری از پیری پوست وبهبود زخم‌هاهمین هیلارونیک اسید است. در ادامه، برایتان بیشتر توضیح خواهیم داد.

راهنمای مطالعهنمایش
اسید هیلارونیک چیست؟
کاربرد و مزایای اسید هیلارونیک چیست؟
عوارض استفاده از اسید هیلارونیک چیست؟
علم درباره اسید هیلارونیک چه می‌گوید؟
محصولات مناسب حاوی اسید هیلارونیک کدام‌اند؟
نکات و توصیه‌ها برای استفاده از هیلارونیک چیست؟
در آخر

اسید هیلارونیک چیست؟

اسید هیلارونیک ماده‌ای طبیعی است که در مایعات موجود در چشم‌ها و مفاصل وجود دارد. این ماده در بین بافت‌ها و مفاصل قرار می‌گیرد. از این اسید برای تولید مواد آرایشی و محصولات مراقبتی پوست استفاده می‌شود. نقش پررنگ آن در کاهش التهاب و بهبود آسیب‌دیدگی از جمله ویژگی‌های شاخصش است.

هیلارونیک می‌تواند مانندمرطوب‌کنندهعمل کند و مولکول‌های آب را در سطح پوست نگه دارد. این کار باعث می‌شود که پوست شاداب و پرآب به نظر برسد. منظور از پوستی که به‌خوبیآبرسانیمی‌شود هم پوستی است که مولکول‌های آب در سطح آن زیاد هستند و مرطوب است.

شاید عبارت ازدست‌رفتن آب ترانس‌اپیدرمال (transepidermal) به گوشتان خورده باشد. این اصطلاح علمی یعنی چه مقدار آب از پوست بخار شده و بیرون رفته است. وقتی محصولی آرایشی و مراقبتی مانع از تبخیر آب پوست می‌شود، صورت حالت شاداب‌تری پیدا می‌کند.

هیلارونیک اسید چنین کاری انجام می‌دهد، یعنی روند تبخیر آب پوست را کُند می‌کند. این اسید هم در حفظ آب پوست نقش پررنگی دارد و هم برای از بین‌بردن جای زخم‌ها.

کاربرد و مزایای اسید هیلارونیک چیست؟

همان‌طور که گفته شد، هیلارونیک هم برایشادابی پوستو هم رفع زخم‌ها کاربرد دارد. از مزایای دیگر آن استفاده در عمل‌های جراحی چشم است. جراحان هنگام عملآب مروارید، این ماده را به چشم تزریق می‌کنند. التهاب و زخم‌های درون دهان هم به کمک محصولات حاوی هیلارونیک (مثل ژل‌های هیلارونیکی) بهبود پیدا می‌کنند.

بنابراین کاربردهای اسید هیلارونیک عبارت‌اند از:

  • تزریق سرم هیلارونیک به پوست می‌تواند بهرفع چروک‌هاکمک شایانی کند. تزریق این ماده تقریبا یک سال مانع از بروز چروک‌ها می‌شود. فقط متخصص‌ها می‌توانند هیلارونیک را به پوست تزریق کنند. در حال حاضر، فقط شکل تزریقی این ماده برای رفع مشکلات پوستی اثرگذار اعلام شده است.
  • استفاده از قطره‌های حاوی این ماده برای چشم‌ها می‌تواند نقش مهمی در کاهشخشکی چشمداشته باشد.
  • تزریق هیلارونیک به مفاصل می‌تواند از سفتی و درد ایجادشده در آنها بکاهد. شکل خوردنی این اسید برای رفع مشکل مفاصل هنوز تأییدیه لازم را نگرفته است و معلوم نیست که در قالب خوردنی هم اثرگذار خواهد بود یا خیر.

کاربردهای دیگری هم برای هیلارونیک تعریف می‌شوند، اما هنوز هیچ‌یک تأیید رسمی جامعه علمی و متخصصان را دریافت نکرده‌اند.

عوارض استفاده از اسید هیلارونیک چیست؟

اگر از محصولات حاوی این اسید استفاده می‌کنید، باید بدانید که مقدار ماده نباید بیشتر از ۲درصد باشد. چرا؟ چون مولکول هیلارونیک می‌تواند به پوست نفوذ کند. این یعنی هر مولکول اسید می‌تواند مواد مختلفی مانند مواد شیمیایی و باکتری‌ها را با خود به عمق پوست ببرد.

البته خوشبختانه اسید هیلارونیک نمی‌تواند باعثحساسیت در پوستو بدن شود. چرا؟ چون این ماده به‌طور طبیعی در بدن هم ساخته می‌شود. محصولاتی که متخصصان پوست با این اسید درست می‌کنند از نظر مقدار ماده به کاررفته استاندارد هستند.

اگر میزان هیلارونیک موجود در محصولی بیش از مقدار استاندارد باشد، امکان بروز مشکلاتی مانند بیماری‌های پوستی مثلپسوریازیسوجود خواهد داشت. یکی از پژوهش‌های علمی نشان می‌دهد که اگر مقدار متعادلی از اسید هیلارونیک در محصولات وجود نداشته باشد، امکان دارد که استفاده از آن حتی نتیجه‌ای معکوس بدهد و روند درمان مشکلاتی مانند بهبود زخم‌ها حتی کندتر و بدتر هم شود.

علم درباره اسید هیلارونیک چه می‌گوید؟

عوارض هیلارونیک اسید

اندازه مولکول‌های هیلارونیک بسیار مهم‌ است. جرم و اندازه مولکول‌های این اسید نقش مهمی در کارایی‌اش دارند. بهترین جرم مولکولی هیلارونیک‌ها برای درمان پوست و آب‌رسانی به آن بین ۵۰ تا ۱۰۰۰ kDA. بهینه‌ترین حالت هم جرمی در حدود ۱۳۰ kDA است.

اگر جرم مولکولی اسید هیلارونیک از میزان اعلام‌شده در این بازه بیشتر باشد، هیچ‌گونه اثری روی پوست نخواهد داشت. اگر هم مقدار کمتر از این‌ها باشد، امکان بروز التهاب پیش می‌آید.

مطالعه‌ای برای کشف بهینه‌ترین اندازه جرم مولکولی اسید هیلارونیک انجام شده است. در این مطالعه، جرم‌های ۵۰، ۱۳۰، ۳۰۰، ۸۰۰ و ۲۰۰۰ kDA بررسی شدند و پس از یک ماه مشخص شد که درمان با اسید هیلارونیکی به جرم مولکولی ۱۳۰ kDA از موارد دیگر مؤثرتر است. این میزان جرم اسید می‌تواند باعث افزایش ۲۰درصدی خاصیت ارتجاعی پوست شود.

پس از ۶۰ روز هم، اسیدهایی با جرم‌های ۵۰ و ۱۳۰ kDA باعث بهبود چشمگیر چروک‌های پوستی شده بودند. مولکول‌ها با اجرام دیگر هم در بهبود وضعیت پوست اثرگذار بودند، اما نه به‌اندازه آنهایی که گفتیم.

محصولات مناسب حاوی اسید هیلارونیک کدام‌اند؟

اگر می‌‌خواهید از محصولات حاوی اسید هیلارونیک استفاده کنید، باید سراغ گزینه‌هایی بروید که ترکیبات زیر را در خود دارند:

  • اسید هیالورونیک هیدرولیزشده؛
  • هیالورونات استیله سدیم؛
  • هیالورونات سدیم.

وجود این نوع از اسیدهای هیلارونیک در محصولات مختلف می‌تواند به اثرگذاری بیشتر آنها کمک زیادی کند. پس همیشه اطلاعات محصولات حاوی هیلارونیک را بخوانید و ببینید که در آنها از چه اسیدهایی استفاده شده است.

نکات و توصیه‌ها برای استفاده از هیلارونیک چیست؟

در استفاده از محصولات حاوی اسیدهای هیلارونیک باید دقت کنید. مصرف این محصولات در برخی از موقعیت‌ها توصیه نمی‌شود، مثلا:

  • بارداری:هنوز اطلاعات کافی درباره اینکه مصرف هیلارونیک در دوران حاملگی بی‌خطر است یا خیر وجود ندارد. پس بهتر است که در این دوران سراغ محصولات حاوی این ماده نروید.
  • شیردهی:در دوران شیردهی هم از هیلارونیک اسیدها استفاده نکنید، چون ممکن است این ماده واردشیر مادرشود و برای نوزاد خطرناک باشد.
  • سفت‌وسخت‌شدن بافت‌های پیوندی (اسکلرودرمی):استفاده از این اسید می‌تواند زخم‌های مبتلایان به اسکلرودرمی‌ را تشدید کند.

دوز مصرفی هیلارونیک اسید

محصولات حاوی این اسید هم تزریقی استفاده می‌شوند و هم در قالب ژِل، کرم، دهانشویه و قطره چشمی. همیشه به دوز مصرفی تجویزشده دقت کنید و یادتان باشد که استفاده از بسیاری از محصولات طبیعیِ حاوی مواد مفید در صورت رعایت‌نکردن دوز مصرفی می‌تواند برایتان مشکلاتی به همراه بیاورد. پس به صرف طبیعی‌بودن یک ماده مفید، فکر نکنید که مصرف آن بدون رعایت دوزی خاص بی‌مشکل و بی‌خطر خواهد بود.

در آخر

استفاده از اسید هیلارونیک برای بهبود پیری و زخم پوست، مشکلات استخوانی و چشم‌ها ثابت شده است. فراورده‌های آرایشی و مراقبتی زیادی با این ماده تولید می‌شوند، اما یادتان باشد که رعایت دوز مصرفی و مراجعه به متخصص برای مشخص‌کردن مقدار مصرف و تزریق این ماده ضروری است. در غیر این صورت، شاید خطرات زیادیسلامتیرا تهدید کنند.



#‌حقوقی منبع: چطور

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

چاودار از خانواده غلات است و فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد، مانند کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مثل آسم، سکته مغزی و سرطان.

3 روز پیش

درباره خوب یا بد بودن بازی کامپیوتری برای کودکان بحث‌های فراوانی شده است. ما از فواید و مضرات بازی کامپیوتری برای کودکان خواهیم گفت.

4 روز پیش

یکی از مهم‌ترین توانمندی‌های انسان یادگیری و به‌خاطرسپردن چیزهایی است که می‌خواند، می‌بیند یا می‌شنود. دنیای امروز پر از داده‌های مفید و اطلاعات ضروری است

4 روز پیش

اشک‌ریختن یکی از واکنش‌های بدن به شرایطی است که در حال تجربه آن هستیم. گاهی از فرط ناراحتی و استیصال اشکمان ناخودآگاه سرازیر می‌شود و گاهی هم از فرط شادی

۱ هفته پیش

فلفل کاین نوعی فلفل تند است که تندی آن به‌لطف وجود کپسایسین خفیف و متعادل است. این نوع فلفل فواید متعددی برای بدن دارد.

۱ هفته پیش

بنابر پژوهشی کودکان روزانه حدود ۱۱ ساعت را صرف استفاده از رسانه‌های مختلف می‌کنند. پس فرزندانتان را از کودکی با سواد رسانه ای آشنا کنید.

۱ هفته پیش

اینکلوژنهای Etch Channels تونل هایی توخالی شبیه خطوط موازی یا ساختارهای کرم‌مانند نامنظم هستند که در الماس های تراش خورده به ندرت دیده

۱ هفته پیش

برخی مواد شیمیایی در لوازم آرایشی موجب بروز مشکلات سلامتی می‌شوند. فهرستی از مواد تشکیل دهنده لوازم آرایشی و محصولات مراقبتی مضر را ببینید.

۱ هفته پیش

طرح صیانت از همان ابتدا تاکنون واکنش‌های بسیاری را در پی داشته است. راجع به جزئیات این طرح و نظرات کارشناسان مختلف خواهیم گفت.

۱ هفته پیش

بیشتر...