یک راهکار مالیاتی برای حذف مضرها از سفره مردم سلامت نیوز
به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، پیشنهاد گرانشدن یا اخذ مالیات از برخی محصولات با هدف کاهش مصرف، تقریبا یکی، دو سالی است که در وزارت بهداشت مطرح و البته نقدهایی هم به آن وارد میشود؛ محصولاتی مثل نوشابه، شکر و روغن که افزایش مصرف قابل توجهی هم دارند و منجر به افزایش آمار جمعیت مبتلایان به دیابت، چاقی و اضافه وزن شدهاند. حسن امامیرضوی، رئیس جدید دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در نخستین نشست خبری خود در اینباره میگوید: «یارانه کالاهای کمتر سالم باید با هدف حمایت از خوراکیهای سالم حذف شود یا مشمول مالیات شوند. درآمد آن هم به خانوادههایی پرداخت شود که قادر به خرید محصولات پروتئینی با ارزش غذایی بالا نیستند.» او درباره ضرورت گرانی این کالاهای آسیبرسان به سلامت به چند نکته اشاره کرده که در ادامه میخوانید.
مالیات صفر نداریم
از گذشته، قانونی وجود داشت که کالاهای آسیبرسان مشمول پرداخت 10درصدی مالیات شدهاند، اما چالشهایی وجود داشت و حداقل صفر هم در نظر گرفته میشد، اما در قانون بودجه ۱۴۰۴ حداقل ۲درصد و حداکثر ۱۰درصد مالیات گرفته میشود؛ یعنی هر کالای آسیبرسانی موظف به پرداخت حداقل 2درصد مالیات به بخش سلامت است.
شیر، گرانتر از نوشابه
با توجه به افزایش قیمتها، مواد پروتئینی از سبد کالای دهکهای پایین به سمت کم شدن و حذف شدن میرود. تولید محصولی مثل شیر هزینهبر است و نمیتوان قیمت را سرکوب کرد، چون کاهش تولید و محدودیت دسترسی رخ میدهد. پیشنهاد این است که یارانه کالاهای آسیبرسان مثل شکر و روغن به سمت لبنیات سوق داده شود. نوشابههای قندی قیمت کمتری دارند، اما همواره در فهرست کالاهای آسیبرسان بودهاند و امیدواریم در 1404با اصلاح مصوبه مالیات این کالا به خوراکیهای سالم برسد.
یک تدبیر جهانی
اخذ مالیات از کالاهای آسیبرسان یک تدبیر جهانی است. زمانی که محصولی کمتر سالم است، بهترین روش رفتارسازی، درنظرگرفتن مالیات است تا مصرف کمتر شود. هدف هم ممنوعیت مصرف نیست، بلکه محدودیت است؛ مثل نوشابههای گازدار و شیرینیجات که ممنوعیت مصرف ندارند، اما اگر قیمت آنها افزایش پیدا کند، مصرفشان کمتر میشود.
خوراکیهای مضر
مردم بیش از مقدار توصیه شده خوراکیهای آسیبرسان استفاده میکنند و با افزایش دیابت، چاقی و اضافهوزن مواجهیم. به همین دلیل اگر برای محصولی مثل شکر حذف یارانه رخ دهد، میتوان آن را به سمت منابع پروتئینی مثل گوشت، تخممرغ، شیر و لبنیات سوق داد. باید اقلام اساسی مثل ریزمغذیها و پروتئینها با چنین تدابیری به سفره مردم راه پیدا کند.
#اخبار_سلامتی
بیشتر...
تبلیغات
رعایت نکات مهم حفظ سلامتی معمولا در زنان بهتر از مردان صورت میگیرد. این موضوع چه دلایلی دارد؟
محققان چینی اخیراً ارتباط بین فعالیت بدنی، رفتار بیتحرک و تأثیر آنها بر طول عمر و تسریع سن را کشف کردهاند و از توصیه «کمتر نشستن و حرکت بیشتر» برای طول عمر سالم حمایت میکنند.
فرر از اخبار تلخ در دنیای امروز تقریبا ناممکن است. پیامدهای این اخبار بر روان به حدی بالاست که کارشناسان توصیه میکنند تا حد ممکن کمتر شنوا و بینای انها باشیم خصوصا این موضوع در کودکان بیشتر حساسیت برانگیز است.
بر اساس بررسی جدیدی که در مجله Aging Research Reviews منتشر شده است، نوشیدن سه فنجان قهوه در روز ممکن است طول عمر را نزدیک به دو سال افزایش دهد.
گرکرفتگی مشکل آزار دهنده در زنان یائسه است و راهکارهای مختلفی برای تعدیل آن توسط پزشکان پیشنهاد میشود.
۹ تکنیک ژاپنی، با تمرکز بر ذهنآگاهی، پذیرش و ارتباط با خود و دیگران، میتوانند به شما کمک کنند تا زندگی آرامتر و شادتری داشته باشید.
تأمین ویتامین D برای کودکان یکی از دغدغههای اصلی والدین و متخصصان تغذیه است. این ویتامین با نقش بینظیر خود در رشد استخوانها، تقویت سیستم ایمنی و تأمین سلامتی کلی کودکان، اهمیت زیادی دارد. با توجه به شیوع کمبود ویتامین D در بین کودکان، آگاهی از روشهای طبیعی و مکملهای مناسب برای تأمین این ویتامین ضروری است. در این گزارش به بررسی راهکارهای مؤثر در تأمین ویتامین D کودکان پرداختهایم.
دانشمندان برای اولین بار توانستهاند «نوتوکورد» را پرورش دهند؛ بافتی که بهمثابه «سیستم هدایتگر» برای جنین در حال رشد عمل و به تشکیل ستون فقرات و سیستم عصبی کمک میکند.
کتی پری، جنیفر گارنر و هلی بری نشان میدهند که طنابزدن تنها یک بازی کودکانه نیست؛ بلکه یک ابزار قدرتمند برای سلامت و تناسب اندام است، بهویژه برای زنانی که با چالشهای دوران پیشیائسگی روبرو هستند. از افزایش تراکم استخوان گرفته تا بالا بردن سطح انرژی، این ورزش نتایج شگفتانگیزی را با کمترین تجهیزات و تلاش فراهم میآورد.
بیشتر...