مهارت های قابل انتقال ۱۰ مهارت که در هر شغلی به دردتان می خورند چطور
بهنظر شما چرا سابقه کاری برای کارفرمایان اهمیت دارد؟ گاهی اوقات عملکرد کارمندان در محل کار سابقشان با عملکرد آنها در محل کار جدیدشان کاملا فرق دارد. داشتن تجربه عملی در حوزه تخصصی تنها یکی از دلایلی است که کارفرمایان به دنبال نیروهای دارای سابقه کارند. دلیل دیگر این است که کارفرمایان به دنبال افرادی با مهارتهای قابلانتقال میگردند؛ این مهارتها بهموقعیت شغلیو سازمان وابسته نیستند و در هر شغلی مفید خواهند بود. در این مقاله توضیح میدهیم که منظور از مهارتهای قابلانتقال چیست و چه توانمندیهایی در این دسته قرار میگیرند.
منظور از مهارت قابلانتقال چیست؟
مهارتهای قابلانتقال (Transferable skills) که مهارتهای پرتابل هم نامیده میشوند، شامل توانمندیهایی هستند که میتوانید از یک شغل به شغل دیگر ببرید. این مهارتها به کارفرما نشان میدهند که شما در کنار تخصصی که دارید، میتوانید در سازمان فعالیت حرفهای داشته باشید و پروژهها را پیش ببرید.
بیایید این موضوع را با ذکر یک مثال توضیح دهیم. یک حسابدار را در نظر بگیرید. مهارت فنی این فرد توانمندیهایی در زمینه حسابداری، حسابرسی و کار با ابزار و نرمافزارهای مربوط به این شغل است، اما مهارتهای قابلانتقال او مواردی مثل تواناییکار تیمی، تعامل و برقراریارتباط با کارمنداناست. این مهارتها در هر موقعیت شغلیای ضروریاند و باعث میشوند وظایفش را بهتر انجام دهد. حتی اگر این فرد در آینده شغلی بهجز حسابداری داشته باشد نیز مهارتهای قابلانتقال او احتمال موفقیتش را بیشتر خواهند کرد.
۱۰ مهارت قابلانتقال
اگر بهارتقای شغلییاپیداکردن شغلی بهترفکر میکنید، باید به دنبال ارتقای مهارتهایتان باشید. فرایند توسعه مهارتها و یادگیری هم برای مهارتهای فنی ضروری است و هم مهارتهای قابلانتقال. در ادامه، ۱۰ مورد از مهمترین مهارتهای پرتابل را معرفی میکنیم که برای اغلب موقعیتهای شغلی ضروریاند و بهبود آنها سبب جلب نظر کارفرمایان میشود.
۱. کار تیمی و مهارتهای ارتباطی
ارتباط و کار تیمی مهارتی ضروری است که تقریبا در تمام سازمانها اهمیت دارد. وقتی کار تیمی انجام میدهید، منافع پروژه و تیم به منافع شخصی اولویت دارند. در کار تیمی، همتیمیها از یکدیگر حمایت میکنند، به هم انگیزه میدهند، برای پیشرفت به یکدیگر کمک میکنند و در کار هم با یکدیگر هماهنگاند.
مهارتهای ارتباطیپایه و اساس کار تیمی محسوب میشوند و بسیار گستردهترند. توانمندیهای لازم برای تقویت مهارتهای ارتباطی عبارتاند از:
- مهارت گوشدادن فعال؛
- توانایی برقراری ارتباط بهکمک نوشتن درشبکههای اجتماعییا نامهنگاری؛
- اعتماد به نفس؛
- توانایی برقراری ارتباط کلامی؛
- توانایی استفاده اززبان بدنو خواندن زبان بدن دیگران؛
- صحبت کردن در جمع.
۲. تفکر انتقادی
تفکر انتقادییعنی بعد از طرح مسئله، دادههای موجود را ارزیابی کنید و بر اساس اطلاعات، استدلال کنید و تصمیم بگیرید. با این مهارت شما همهچیز را دقیق بررسی میکنید و تمام جوانب را در نظر میگیرید، درنتیجه میتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
مثلا وقتی معلم نیازهای آموزشی دانشآموزانش را بررسی میکند و برنامه آموزشی منحصربهفردی برای هرکدام میچیند، از مهارت تفکر انتقادی استفاده کرده است. مدیری که در جلسات، پیشنهادها را به دقت بررسی میکند و جوانب مختلف هرکدام را میسنجد تا بهترین پیشنهاد را انتخاب و اجرا کند هم این مهارت را آموخته است.
۳. حل مسئله و تصمیمگیری
گاهی اوقات در محیط کار، با چالشهای پیچیدهای مواجه میشویم. افرادی کهمهارت حل مسئلهخوبی دارند، علت این چالشها را پیدا و راهحلهای احتمالی را بررسی میکنند تا به بهترین روش برای حل مسئله برسند. آنها بعد از پیداکردن راه درست، تصمیمگیری میکنند و آنقدر اعتماد به نفس دارند که مسئولیت تصمیمهایشان را بپذیرند. این افراد گاهی اوقات هم خلاقیت را چاشنیمهارت تصمیم گیریو حل مسئله میکنند تا راهکاری نوین برای حل مسائل ارائه دهند.
افرادی که مهارت حل مسئله دارند، ممکن است پیشنهادی برای بهینهسازی فرایندهای مختلف محیط کار داشته باشند. مثلا انبارداری که با دستهبندی محصولات و چیدمان منظم آنها در قفسهها، پیداکردن آنها هنگام ارسال برای مشتری را سادهسازی میکند، مهارت حل مسئله دارد.
۴. اعتمادسازی
برایجلب اعتماددیگران به چند مهارت قابلانتقال مختلف نیاز دارید. کارمندان قابلاعتماد هرآنچه را از عهدهشان برمیآید برای سازمان انجام میدهند. آنها سازمان را متعلق به خودشان میدانند و از هیچ تلاشی برای رشد و پیشرفت آن دریغ نمیکنند.
تعدادی از مهارتهای لازم برای تبدیلشدن به کارمند قابلاعتماد عبارتاند از:
- وقتشناسی؛
- انجام وظایف به بهترین نحو ممکن؛
- اخلاقمداری در محیط کار؛
- عملکرد خوب؛
- تعهد به ضربالاجلها؛
- صداقت.
۵. سازگاری شغلی
در دنیای امروزی،سازگاری شغلییکی از مهمترین مهارتهای قابلانتقال محسوب میشود زیرا شرایط کاری با سرعت زیادی در حال تغییرند و افرادی موفق خواهند بود که با این تغییرات سازگار شوند. سازگاری یعنی آمادگی مواجهه با محیط و شرایط کاری جدید و کسبموفقیت.
یکی از نمونههای بارز اهمیت سازگاری شغلی در دوره همهگیری کرونا مشخص شد. در آن دوران، بسیاری از کسبوکارهایی که با شرایط قرنطینه سازگار نشدند و بهسمت بازاریابی آنلاین نرفتند، شکست خوردند. در مقابل کسبوکارهایی که برای مشتریانشان امکان خرید به شیوهای متناسب با پروتکلهای بهداشتی را فراهم کردند، سود خوبی به دست آوردند.
۶. مدیریت
در نگاه اول به نظر میرسد مهارتهایمدیریت و رهبریتنها برای سِمتهای مدیریتی و سرپرستی ضروریاند، اما وقتی دقیقتر بررسی کنید، متوجه خواهید شد کهمدیریتمهارتی قابلانتقال برای مشاغل مختلف است. مهارتهای مدیریتی روی هدایت افراد و فرایندها تا رسیدن به نتیجه مطلوب تمرکز دارند.
۷. توجه به جزئیات
افرادی کهمهارت توجه به جزئیاترا دارند، کارشان را به بهترین شیوه انجام میدهند. آنها هر مسئله یا فرایندی را آنقدر ظریف بررسی میکنند که بقیه حتی متوجه این ظرافتها هم نمیشوند. البته توجه بیشازحد به جزئیات ممکن است شما را بهسمتوسواسیاکمال گراییسوق دهد، پس باید دقت کنید که دچار حساسیتهای وسواسگونه نشوید.
۸. نظم و سازماندهی
افراد منظم همیشه به همه کارهایشان میرسند و برای هر وظیفهای که بر عهده دارند، بهاندازه کافی زمان میگذارند. این افراد کارها را به درستی و مطابق دستورالعمل انجام میدهند، پروژههایشان را بهموقع آماده میکنند و گزارش دقیقی از روند کار به کارفرما ارائه میدهند.منظم بودنمهارتی ضروری برای تمام کارمندان سازمان است.
۹. سواد فناوری
در دنیای امروزی، تقریبا تمام مشاغل با فناوری سروکار دارند. بنابراین سواد اولیه در زمینهتکنولوژییکی از مهمترین پیشنیازهای فعالیت در بازار کار امروزی است. ابزارهای فناوری سادهسازی و افزایش سرعت فرایندها را برای کسب و کارها راحتتر میکنند. کارفرمایان ترجیح میدهند در سازمانشان نیروهایی داشته باشند که کار با این ابزارها را بدانند یا در صورت ورود ابزار تازه به مجموعه، برای یادگیری کار با آن مشتاق باشند. حوزه سواد فناوری بسیار گسترده است و شما باید با توجه به نیاز موقعیت شغلی خود مبحث مدنظرتان را یاد بگیرید.
۱۰. مهارتهای بینفردی
در اکثر مشاغل، افراد برای انجام وظایفشان باید با دیگران تعامل کنند؛ این تعامل در کارهای تیمی بیشتر و در کارهای فردی کمتر است. بهکمکمهارتهای بینفردیمیتوانید با دیگرانارتباط مؤثربرقرار کنید و ارتباطات خود در محیط کار را بهخوبی در مدیریت کنید.
تعدادی از مهارتهای بینفردی ضروری برای محیط کار عبارتاند از:
- همدلی؛
- ایجاد انگیزه در کارکنان؛
- آموزشدادن به دیگران مثل نیروهای تازهوارد؛
- مهارت انتقادکردن و انتقادپذیری؛
- تفویض اختیار؛
- مشورتدادن به دیگران یا مشاورهگرفتن از آنها برای انجام بهتر وظایف؛
- همکاری؛
- ارتباطسازی با افراد مختلف از جمله کارمندان و تأمینکنندگان و شرکای تجاری؛
- مدیریت ارتباط با مشتری؛
- حل مؤثر تعارضها با همکاران یا میانجیگری بین دیگران در صورت نیاز.
چطور مهارتهای قابلانتقال را به کارفرما نشان دهیم؟
میتوانید مهارتهای قابلانتقال خود را به ۳ روش به کارفرما نشان دهید:
- دررزومهخود راجع به آنها بنویسید.
- درکاور لتر(Cover letter) یا نامه پوششی درباره این مهارتها بنویسید.
- در جلسه حضوریمصاحبه شغلیراجع به مهارتهای پرتابل خود صحبت کنید یا آنها را به کارفرما نشان دهید.
برای تشخیص اینکه کدام روش برای ارائه مهارتهای قابلانتقال مناسبتر است، بهشرح شغلیتوجه کنید که کارفرما در آگهی استخدامی نوشته است. کارفرمایانی که بهمهارتهای نرمو پرتابل اهمیت میدهند، معمولا در آگهی راجع به آن صحبت میکنند.
رزومه شما ۳ بخش دارد: خلاصه رزومه، سوابق کاری و مهارتها. شما میتوانید هوشمندانه مهارتهای قابلانتقال مرتبط با حوزه کاریتان را در رزومه به کارفرما نشان دهید. مثلا بهجای اینکه فقط بنویسید قبلا در فلان شرکت کار کردهاید، از دستاوردهایی بگویید که برای شرکت کسب کردهاید. یا مثلا وقتی در خلاصه رزومه درباره خودتان توضیح میدهید، به ۲ یا ۳ مورد از مهارتهای پرتابل خود اشاره کنید.
کاور لتر نامهای است که در کنار رزومه برای کارفرما ارسال میکنید. شما در این نامه نیز میتوانید به مهارتهای قابلانتقال خود اشاره کنید؛ بهتر است در این نامه هم مهارتهایتان را در قالب دستاوردهایی که برای کسبوکارهای قبلی داشتهاید، به کارفرما نشان دهید.
در جلسهمصاحبه کاری، وقتی کارفرما یا مدیر منابع انسانی از شما سؤال میپرسد، متوجه خواهید شد که چه مهارتهایی از کار قبلی شما قابلانتقال به شغل جدیدند. در جلسه مصاحبه درباره این مهارتها صحبت کنید و بگویید که چطور به کمک این توانمندیها به اهداف فردی یا تیمی دست پیدا کردهاید.
کلام آخر؛ مهارتهای قابلانتقال شاهکلید بازار کارند
در این مقاله توضیحاتی درباره مهارتهای قابلانتقال دادیم و انواع آنها را بررسی کردیم. این دسته از توانمندیها به شما کمک میکنند در هر سازمانی با هر شرایطی که حضور دارید، بتوانید اهدافتان را دنبال کنید و به مهرهای مهم برای مجموعه تبدیل شوید. تقویت این توانمندیها هم برای کارفرمایان مزیتهای بسیاری دارد و هم به نفع خود کارمندان است؛ به همین دلیل بسیاری از کارفرمایان برای تقویت مهارتهای پرتابل کارکنانشان هم برنامهریزی میکنند.
#کسب_و_کار
بیشتر...
تبلیغات
کار بیش از حد ذهن و بدن ما را خسته و در بلندمدت فرسوده میکند، پس لازم است این مشکل را برطرف کنیم. بااینحال صحبت کردن با رئیسمان در این باره چالشبرانگیز
معنای توتالیتاریسم چیست؟ به چه حکومتهایی توتالیتر میگویند؟ آیا تابهحال جامعه ایرانی حکومتهایی تمامیتخواه داشته است؟
رفتارها و عادتهای سمی مثل دروغگویی، منفیگرایی، بینظمی، اهمالکاری، سرزنش و زورگویی بزرگترین سرعتگیرهای پیشرفت ما در محیط کارند. این عادتها نهفقط
تصور روابط انسانی بدون اعتماد غیرممکن است. گرچه قوانین، مقررات و آییننامهها را برای مرزبندی و شفافسازی وظایف و نقشها مینویسند، بدون اعتماد نمیتوان
مرزگذاری در امور مالی نهتنها از پولتان بلکه از روابط و سلامت ذهنتان هم حفاظت میکند. اما میدانید چگونه باید این مرزگذاری را انجام دهیم؟
برخی هرکسی را که در اینستاگرام فعالیت میکند و زندگی خود را به نمایش میگذارد، بلاگر میدانند. این تعریف دقیق نیست. ببینید معنی بلاگر چیست.
شرکای تجاری ممکن است بنیانگذاران یک استارتاپ، مالکان یک کسبوکار یا سرمایهگذاران یک پروژه مشترک باشند. هر شراکت تازه همراه با خود دارایی، مهارتها و
آیا در روزهای تابستان همیشه خسته و کلافهاید؟ خب شما تنها نیستید. وقتی خورشید سوزان بر فراز سرتان شعله میکشد، ممکن است حس کنید هر لحظه تمرکزتان هم ذوب
همکار سمی شخصی است که با رفتارها و صحبتهای نادرست و غیرحرفهای همکارانش را آزرده میکند و آرامش روانی محیط کار را از بین میبرد.
بیشتر...