بیتوته |
2 ساعت پیش

سندروم میلرفیشر چیست علائم علل درمان سندروم میلر فیشر

مجموعه:بیماری ها و راه درمان



بیماری گیلن باره چیست, گیلن باره

سندرم گیلن باره یک اختلال خودایمنی بوده که عصب ها را تحت تاثیر قرار می دهد

سندروم میلر فیشر یکی از زیر گروه های بیماری گیلن باره است و سندرم گیلن-باره یک بیماری اعصابمحیطی است که در آن میلین رشته های عصبی تخریب میگردد.

میلین به صورت غلاف روی تارهای عصبی را می پوشاند و سبب افزایش سرعت انتقال پیام عصبی می شود.این بیماری در ۵۰ تا ۷۰ درصد موارد بدنبال یک عفونت ویروسی بروز میکند به نام پلیرادیکولوپاتیالتهابیپس از عفونت نیز شناخته می شود.

هر دو جنس و تقریبا به یک میزان به آن مبتلا میشوند و هیچ گروه سنی ای از این بیماری در امان نیست.

سندرم گیلن باره Guillain – Barre syndrome یک اختلال خودایمنی بوده که عصب ها را تحت تاثیر قرارمی دهد. اختلالات خودایمنی زمانی رخ می دهند که سیستم ایمنی دچار اختلال در عملکرد شده و به بافتها و اندام های خودی حمله می کند. در سندرم گیلن باره پاسخ ایمنی به اعصاب محیطی (اعصابی هستندکه سیستم عصبی مرکزی یعنی مغز و نخاع را به دست ها و پاها و اندام ها متصل می کنند) آسیب می زند.

بهخصوص ، پاسخ ایمنی بر روی بخش خاصی از اعصاب محیطی به نام آکسون ها که بسط هایی از سلول هایعصبی (نورون ها) می باشند که تحریکات عصبی را انتقال می دهند اثر می گذارد. سندرم گیلن باره میتواند بر روی نورون هایی که حرکات عضله (نورون های حرکتی) را کنترل می کنند، نورون هایی که سیگنال هایحسی مثل درد ، دما و لامسه (نورون های عصبی) را انتقال می دهند یا هر دو اثر بگذارد.

در نتیجه، افراد مبتلا ممکن است دچار ضعف ماهیچه ای یا از دست دادن توانایی درک برخی از حس ها شوند.

بیماری گیلن باره چیست, گیلن باره

احساس ضعف در قسمت پایین بدن و به مرور قسمت‌های بالای بدن از علائم میلرفیشر است

سیر بیماری گیلن باره و میلر فیشر

آغاز بیماری بصورت حاد یا نیمه حاد بوده، نشانه ها در طول چند روز تا دو هفته کامل میگردند ولی تا چهارهفتهممکن است علائم متغیر و بیماری پیشرفت داشته باشد.

ولی پس از گذشت چهار هفته، معمولا سیر ثابتی پیدا میکند و بتدریج بسوی بهبودی میرود.

فلج تنفسی که اغلب پیش از ماه اول بروز می نماید وبهبودی آن نزدیک نه ماه تا یکسال طول می کشد.

در موارد معدودی آثار بیماری بصورت ضعف عضلانی باقی می ماند.

در ۱۰-۵ درصد موارد نیز ممکن است بیماری عود نماید.

بازتابهای وتری(رفلکس اعصاب ) دیرتر از موارد دیگر طبیعی میشوند.

اما ممکن است فلج دوطرفه عصب چهره ای در همان هفته های اول برطرف گردد.

در موارد نادری بیماری سیر پیشرونده پیدا میکند و بشکل نوسانات بهبود و تشدید بروز می نماید که بایستی باداروهای مناسب کنترل گردد.

بیماری گیلن باره چیست, گیلن باره

سندروم میلر فیشر یکی از زیر گروه های بیماری گیلن باره است

بیماری میلرفیشر چه علائمی داد؟

- احساس ضعف در قسمت پایین بدن و به مرور قسمت‌های بالای بدن

- عدم تعادل و ثبات هنگام راه‌رفتن

- عدم کنترل ماهیچه‌های صورت، به ویژه هنگام جویدن و صحبت‌کردن

- گرفتگی و درد عضلات به ویژه در شب

- عدم کنترل روده و مثانه

- احساس درد در 50 درصد بیماران

- افزایش ضربان قلب

- نوسانات فشار خون

- ایجاد لخته

- تنفس دشوار

- بروز مشکلات روانشناختی به دلیل روند سریع بیماری و علایم ناتوان‌کننده‌

این بیماری سه مرحله حاد، نقاهت و بهبودی دارد. معمولا افراد مبتلا به گلین باره بهبود می یابند، اما ممکناست زمان زیادی طول بکشد. در اکثر افراد، ضعف در طی ۲ تا ۳ هفته بدتر شده و سپس شروع به بهتر شدنمی کند و بعد از مدتی به طور کامل از بین می رود. اگرچه بهبودی کامل ممکن است تا دو سال طول بکشد.

علت بیماری میلر فیشر چیست؟

این بیماری امکان دارد در پی:

عفونت‌های هرپسی

عفونت‌های ریوی و گوارشی

واکسیناسیون ضدهاری

مونونوکلئوز عفونی

هوچیکن

به وجود آید. همچنین آلودگی با ویروس‌های آنفولانزا، ایدز و هپاتیت و عفونت‌های باکتریال در به وجود آمدناین بیماری مؤثر هستند.

بیماری گیلن باره چیست, گیلن باره

آلودگی با ویروس‌های آنفولانزا، ایدز و هپاتیت در به وجود آمدن این بیماری مؤثر هستند

آنفلوآنزا و میلر فشر

زمانی که برای این افراد واکسن تزریق می‌شود سیستم دفاعی بدن آنها یک عامل بیگانه راشناسایی و علیه آنتی ژن‌های آن آنتی بادی ترشح می‌کند و فرد دچار بیماری خود ایمن «میلرفیشر» و علائم آنمی‌شود.

از هر یک میلیون نفر تنها یک نفر پس از تزریق واکسن دچار علائم می‌شوند که قبل ازتزریق به هیچ عنوان قابل تشخیص و شناسایی نیست و علائم پس از دریافت واکسن بروز می‌یابد.

البته در اغلب موارد این سندروم همزمان با تزریق واکسن بروز می‌یابد ونمی‌توان واکسن را عامل بیماری دانست.

چگونه میلر فیشر را درمان کنیم؟

درمان اصلی در گیلن باره مراقبت پرستاری، توان‌بخشی، فیزیوتراپی، جلوگیری از عوارض بستری شدن، تعویضپلاسما و تجویز ایمونوگلوبولین وریدی با دوز بالا است. چنانچه حال عمومی بیمار خوب باشد و بتواند بدوناختلال تنفسی راه برود، درمان خاصی لازم نیست. در مواردی که فلج اندام‌ها به محدود شدن بیمار درتختخواب منجر گردد یا ضعف تنفسی بروز نماید، پلاسمای خون بیمار باید تعویض شود.

با درمان درست ۷۰% بیماران کاملا بهبود می یابند. در ۲۰% موارد بهبودی همراه با یادگار مختصری از بیماریخواهدبود و حدود ۱۰% مبتلایان نیز فوت میکنند.

بهبودي‌ در بزرگسالان‌ بهتر از كودكان‌ صورت‌ مي‌گيرد.

نکته مهم:این بیماری خود به خود بهبود یافته و ۷۵% بیماران فعالیتهای طبیعی را طی ۱ تا ۱۲ ماه کسب میکنند.

گردآوری:بخش سلامت بیتوته

منابع:khabaronline.ir

iranmama.com

wikiwook.ir



#‌بیماری منبع: بیتوته

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

کف پا,آموزش ماساژ درمانی, ماساژ کف پا,دستگاه ماساژ پا,آموزش ماساژ پا,درمان بیماری,ماساژ درمانی,فشار درمانی,شیمی درمانی,ماساژ پا,فواید ماساژ,درمان با ماساژ,فشاردرمانی کف پا

14 دقیقه پیش

درمان خشکي چشم ويتامين C مضرات سیگار ورزش هاي چشم , عينک مطالعه , بينايي , سلامت و تقويت بينايي , کاهش قدرت بينايي , خشکي چشم , غدد اشکي ,

نیم ساعت پیش

...فشارخون سینوس جراحی زیبایی آبریزش بینی التهاب بینی رینیت احتقان بینی,راه های درمان التهاب بینی,داروهای ضداحتقان,آلرژیک فصلی,درمان احتقان بینی,علت ابریزش بینی

نیم ساعت پیش

سم زدایی بدن برای درمان جوش سم زدایی سریع بدن سم زدایی با میوه جات, سم زدایی پوست,اهمیت سم زدایی,سم زدایی کامل پوست,سم زدایی بدن,سم زدایی از بدن,رژیم غذایی سم زدایی,روش سم زدایی بدن,سم زدایی از خون,

یک ربع پیش

کلسترول خون درمان کلسترول چربی خون کلسترول ویتامین d تری گلیسرید,جریان خون,حمله قلبی,رگ های خونی,کلسترول خوب و بد, تغییرات ژنتیکی,کالری مواد غذایی,چربی,مواد غذایی,

10 دقیقه پیش

اطلاعات بیشتر در رابطه با مشکلات رایج پا در افراد مسن ، پیشگیری از مشکلات پا در افراد مسن ، درمان مشکلات پا در افراد مسن ، درد پا در افراد مسن،ورم پا در افراد مسن،خستگی پا در افراد مسن،بی حسی پا در افراد مسن،مشکلات پوستی پا در افراد مسن،مشکلات مفصلی پا در افراد مسن،مشکلات عضلانی و اسکلتی پا در افراد مسن به سایت بیتوته مراجعه کنید.

یک ربع پیش

درمان خارش ناراحتی پوستی آفتاب سوختگی گزیدگی حشرات , خشکی پوست , بیماری کبدی , عفونت قارچی , سرکه سیب , ویتامینE , نشاسته ذرت ,

یک ربع پیش

بیماری‌های قلبی ریفلاکس معده درمان درد قفسه سینه , فشار خون , درد قفسه سینه , علائم بیماری , التهاب اعصاب بین‌ دنده‌ , بیماری‌های ویروسی , زونا , علل درد قفسه سینه ,

یک ربع پیش

درمان کمردرد تومورهای نخاعی تشخیص سیاتیک , عمل جراحی کمر , طب سوزنی , سیاتیک , درمان سیاتیک , کمردرد , عصب سیاتیک , علایم سیاتیک , تنگی ستون فقرات ,

نیم ساعت پیش

بیشتر...